Evi satmak mi yoksa direnmek mi?

Konunuza daha önce de yazmıştım. Evi değil de arabayı satmanızı önermiştim.

Şu durumda ikisini de satamadığınızdan ve 2000 lira ile geçinmenin zorluğundan bahsetmişsiniz. Hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum. Büyükşehirlerde geçinmek elbette daha zor. Ben 3 sene boyunca aylık 2000 lira ile geçindim hem de istanbulda. Üstelik son sene eşim işten çıkarıldı ve işsizlik maaşı aldık sadece ve o maaş da tam 2000 lira bile değildi. Gereksiz harcamaları azaltınca, dışarı çıkmayı minimuma indirince, eldeki paraya göre yaşamaya çalışınca inanın istanbul gibi bir yerde bile geçim oluyor. Bi noktada sizi de anlıyorum büyük dağın karı da büyük olur derler. Maaşınız çok ve harcamalarınız da (kredi ve borç dışındakilerden bahsediyorum) buna göre çok olur. Sabrın sonu selamet demişler. İnşallah siz de selamete erersiniz.
Sagolun minimuma indirdik herseyi.Ins bi cikis yolu bulabiliriz

Guncelleme; yeni konu acmayip buraya yazmak istedim.Ne ev ne de araba satilmadi alici cikmiyor.Ekonomik kriz yuzunden emlak sektoru durmus.Zaten fiyati cok asagi cektik resmen zararina saticaz ama yok alici yok.Emlakcinin bize soyledigi bu.Bu ay itibariyle eksi hesaptan gitmeye basladik.10 bin gelirin 8 bini kredilere gidiyor ve 2 bin tl ile mutfak faturalar harclik yetiremiyoruz hayat cok pahali hale geldi son durum bu.Var mi benim gibi olanlar teselliye ihtiyacim var iyi birseyler soyleyin nolur bu ekonomi duzelir mi

En başında evi hiç satmamanız gerektiğini yazmıştım.
Evin değil arabanın fiyatını düşürün. En azından bir süre rahatlarsınız.

O araba sizin için şu anda lüks. Gerçi araba zaten bir lüks de biz biraz rahata alıştık :)

Ev satmak en son seçeneğiniz bile olmasın bence. Arabayı satıp daha az olan borçları bitirince biraz nefes alırsınız..
Sonra ona göre yol çizersiniz..

Evin kredisini şu an ki şartlara göre düşük çektiyseniz, satmayın. Arabanın modelini düşürün, eşim 180 cm üstü, ev aldığımız dönem fiat uno ya binmiştik. (Kendisi üst düzey yönetici) . Kafası aracın üstüne geliyordu ama ne evi sattık ne de arabasız kaldık. Sadeleşin

5 yıldır 1995 model renault kullanıyoruz.
Evlenirken ev aldık. 6 ay sonra arabayı çok ucuza görünce kredi çekip anca bunu alabildik ayağımızı yerden kessin diye. Daha anca bu sene 2017 model bir araç alacağız gibi.

Benim bildiğim dar boğazda en kolay elden çıkarılacak şeydir otomobil. Kenarda yatırım veya para olarak dursun denir.

Koltuklar ısıtmasız olsun ama daha ekonomik olsun ayağınızı yerden kessin..

Back
X