• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi satmak?

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Selamlar arkadaşlar.90 metrekarelik 2+1 bi evimiz var.ben hep büyük evde büyüdüm.alışamadım pek.çok şükür evim güzel kirada da değiliz fakat çocuğumuz olunca küçük gelir gibi geliyor.oturduğumuz muhit çok güzel.haliyle fiyatlar da yüksek.3+1 bi ev için 300 ün üstünde fiyatlar.evi satıp üstüne 60 bin falan koymak gerek.yani bi oda (20-25 metrekare )için.20 bin altın var. kalanı kredi çekmek istemiyorum.bi iki sene biriktirip biraz da kredi mi çeksek bilmiyorum.karışık oldu ama düşün düşün işin içinden çıkamıyorum

bence kredi çekmeyin tatlım. helalinden alın biliyorsundur faizi alan veren yazan lanetlenmiş hadiste. bi de bakara suresinde ayet vardı faiz yiyen ALLAH ve rasulune savaş açmıştır diyor. borç istemek çok sıkıntılı bir süreç ama deneyebilirsiniz biz öyle yaptık. çok da karlı çıktık. o da olmazsa biriktirmeye çalışın derim ben.

3+1 icin 300 bin uygun bir fiyat ama bencede acele bir durum yoksa bekleyin derim biriktirip almak daha mantikli olur. Ayrica cocuk evi esyayi mahvediyor suan oturdugun evde yaramaz zamanlarini gecir yeni eve yeni esyalarla cikarsiniz. Tabi hakkinizda hayirlisi neyse o olsun.

Bende geniş bir evden 87 m2 2+1 eve taşındım çok fazla eşyam yok tekim ama yine de çok tıkış tıkış geldi bana ve çok rahatsızım, bi arkadaşım var 3 çocuklu 2+1 evde yaşıyorlar gayet rahat sığıyoruz diyor ama bence de büyük ev gibisi yok ben kesin satardım diyorum ama kredi şu bu tabi altından kalkabilirseniz bence satın.

60 binin 20 bini altınsa 40 bin çekeceksin çeksen, belki ailelerde destek olur biraz yerinde olsam bu seçeneği de zorlar ne kadar az çekebiliyaşam o kadar kredi çeker alırım babamı kaybettim kaybedeli zaman çok kıymetli benim için yapmak istediğim herseyi o an yapmak istiyorum sen bilirsin yinede

Canim aileler destwk olabikirse en azindan boc bulabilirsen krediye hic girisme derim bi ton faiz oduyorsun insanin ici gidiyor yazik

bence kredi çekmeyin tatlım. helalinden alın biliyorsundur faizi alan veren yazan lanetlenmiş hadiste. bi de bakara suresinde ayet vardı faiz yiyen ALLAH ve rasulune savaş açmıştır diyor. borç istemek çok sıkıntılı bir süreç ama deneyebilirsiniz biz öyle yaptık. çok da karlı çıktık. o da olmazsa biriktirmeye çalışın derim ben.
Kredi ceken musluman yok mu yani?bu devirde kim neyi biriktiripte alabilir ki? Ustelik faizi yiyen banka oluyorken nasil aldigim ev haram olabilir

Son düzenleme:
40 bin günümüz şartlarında çok yüksek kredi değil ev kredisi alırsan rahat ödersin inşallah.her zaman almaktan yanayım kaçan balık büyük olur. Belkide istediğinde o gün ki şartlarda paran yetmeyecek. Alınmış alınmıştır bir bakmışsan borcu bitmiş mis gibi de evin var güle güle otur.

Selamlar arkadaşlar.90 metrekarelik 2+1 bi evimiz var.ben hep büyük evde büyüdüm.alışamadım pek.çok şükür evim güzel kirada da değiliz fakat çocuğumuz olunca küçük gelir gibi geliyor.oturduğumuz muhit çok güzel.haliyle fiyatlar da yüksek.3+1 bi ev için 300 ün üstünde fiyatlar.evi satıp üstüne 60 bin falan koymak gerek.yani bi oda (20-25 metrekare )için.20 bin altın var. kalanı kredi çekmek istemiyorum.bi iki sene biriktirip biraz da kredi mi çeksek bilmiyorum.karışık oldu ama düşün düşün işin içinden çıkamıyorum
Kirada oturmuyorsunuz sonuçta. Evi büyütmek için krediye hiç bulaşmayın bence, helal paranıza haram karıştırırsınız. Alabilirseniz ailelerden, yakın çevrenizden borç alın ya da biriktirip öyle alın.

ev demek hayat demek canım bende 350 ye 20 fazla elkel dubleks teraslı banlonlu bi ev al mis gibi yazın koca balkon mangalını yap cocugunu oynasın buyuk havuzlrdan al günlerini orda yap benim en cok istedigim dubkels bi ev bence durumun misaitse hic düsünme all

Kac yillik evlisin canim?

Bende 2+1 102 m2 brüt bir evde otıruyordum kızım rahatsız oldugu için ilerde ne getirir bu rqhatsızlık bilemedim ailemin ve kv le aynı binaya bir 3+1 e taşindim.ama 2+1 evim çok daha kullanıslıydı bir oda için hiç satma evini.kızımın tahatsızlıgı geçerse ben geri taşinicam minik evime mesela:-)

Sağolun kızlar ben de krediye bulaşmak istemiyorum ama ailelerden isteyemem çünkü kendi ailemin durumu yok. Eşimin ailesi de bu evi alırken yardimci olmuşlar istemeye yüzüm yok

ev demek hayat demek canım bende 350 ye 20 fazla elkel dubleks teraslı banlonlu bi ev al mis gibi yazın koca balkon mangalını yap cocugunu oynasın buyuk havuzlrdan al günlerini orda yap benim en cok istedigim dubkels bi ev bence durumun misaitse hic düsünme all

Ben de çok isterim dubleks ev ama onun için şu oturdugum yerde 400 bin in de üstüne cikmam gerek. Yaşarsam o zamana ancak emekli ikramiyemle belki olur

60 binin 20 bini altınsa 40 bin çekeceksin çeksen, belki ailelerde destek olur biraz yerinde olsam bu seçeneği de zorlar ne kadar az çekebiliyaşam o kadar kredi çeker alırım babamı kaybettim kaybedeli zaman çok kıymetli benim için yapmak istediğim herseyi o an yapmak istiyorum sen bilirsin yinede

Kira ödemiyorken biriktirmek istiyorum ama oturma odami çocuk odası yaparsam o eşyalar i napacam onu da bilmiyorum

Bu devirde kredisiz bir şey olmuyor maalesef, para birikine kadar enflasyon da yükseliyor, ailelerden borç istense bile az buz para değil ki ha deyince çıkartılıp verilsin, onlar kredi çekmek zorunda kalır bu sefer, kimseden borç bulunmaz kolay kolay, herkesin bir yere bir borcu var muhakkak, o yüzden ya kredi ya da durumunuza rıza göstereceksiniz, gerçi dediginiz fiyat bile çok makulmuş ama (İstanbul içiyse şayet) daha ucuz bir semte bakabilirsiniz bence..

kredisiz mümkün degil canım esin nerde calısıyo yani eve giren maddı olanak ne kadar bide sende calısıyomusun

kredisiz mümkün degil canım esin nerde calısıyo yani eve giren maddı olanak ne kadar bide sende calısıyomusun
Ben de çalışıyorum borcum var biraz haziranda bitecek. Ondan sonra ayda 1500 kenara koyabiliriz

Back
X