• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evi satmak?

Bizde çektik maalesef çekmesem ölene kadar ev sahibi olamazdım o kadar parayı kirada 2 çocukla tek maaşla biriktirmek benim için imkansız birşeydi maalesef kredi haramda olsa mecbur kullanmak zorunda kalıyoruz:(

Ben de düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum. Kredi çekmeden nasıl ev sahibi olacağız. Biriktiremiyoruz malesef eşim sağolsun. Bu arada oturduğumuz çevrede ve ilçemizin komşu ilçelerinde (ki bir çoğu cok da iyi muhitler degil)3+1 evler en az 500den başlıyor. Of daralıyorum bu konu açılınca.

Biriktirmekle ev sahibi olmak için ciddi bir gelir olması getekiyor.
biz 150 binlik evi geçen sene aldık bu sene 180 bine çıktı civardaki evler. 5 sene sonra ne olur meçhul, biriktirdikçe aynı oranda artıyor ve yerinde sayıyorsun... sizin meblağ azmış ama ben olsam kafama göre ev bulduğumda kredi çekerdim.

100 metre kare evde 2 cocukla yasiyorum ve gayette genis ve büyük... Su Türkiyedeki ev mantigini cözemedim gitti... İki tane düzülü koltuklu oturma odasimi misafir odasimi herneyse yapacaginiza ( ki o misafir odasi olan oda nedense misafir gelince dahi kullanilmiyor, mobilyalar kullanilmadan cürüyüp gidiyor) orasini cocuk odasi yaparsiniz... Bu arada rahatlikla para biriktirip, gereken parayi hazir ettiginiz zaman dilediginiz bi ev alirsiniz... Acele etmeye gerek yok... Benim su sizlere göre minnacik evimde iki oglumunda kendine ait odalari var, esimle bana yatak odasi, kocaman mutfagim günluk yemek icin masali hemde, misafirim icinde kocaman oturma odam (günlük hayattada catir catir kullanip mobilyalarimin tadini cikardigim bi oda yani)... Tabii ki imkan varken daha iyisini daha büyügünü alabilir insan ama suan cocuk bile yokken ve evinizden "kücüklügü" disinda memnunsaniz hic acele etmeyin derim...:ssz:

100 metre kare evde 2 cocukla yasiyorum ve gayette genis ve büyük... Su Türkiyedeki ev mantigini cözemedim gitti... İki tane düzülü koltuklu oturma odasimi misafir odasimi herneyse yapacaginiza ( ki o misafir odasi olan oda nedense misafir gelince dahi kullanilmiyor, mobilyalar kullanilmadan cürüyüp gidiyor) orasini cocuk odasi yaparsiniz... Bu arada rahatlikla para biriktirip, gereken parayi hazir ettiginiz zaman dilediginiz bi ev alirsiniz... Acele etmeye gerek yok... Benim su sizlere göre minnacik evimde iki oglumunda kendine ait odalari var, esimle bana yatak odasi, kocaman mutfagim günluk yemek icin masali hemde, misafirim icinde kocaman oturma odam (günlük hayattada catir catir kullanip mobilyalarimin tadini cikardigim bi oda yani)... Tabii ki imkan varken daha iyisini daha büyügünü alabilir insan ama suan cocuk bile yokken ve evinizden "kücüklügü" disinda memnunsaniz hic acele etmeyin derim...:KK14:

yani senin evin 3+1 konu sahibi 2+1 de oturuyo herkesin ihtiyaçları farklı ben gurbetteyim mesela aileler geldimi kalıyo annem ve kardeşim geliyor mesela 23 yaşında delikanlıyı annemle yatıramayacağıma göre annem salonda kardeşim oturma odasında kalıyo

yani senin evin 3+1 konu sahibi 2+1 de oturuyo herkesin ihtiyaçları farklı ben gurbetteyim mesela aileler geldimi kalıyo annem ve kardeşim geliyor mesela 23 yaşında delikanlıyı annemle yatıramayacağıma göre annem salonda kardeşim oturma odasında kalıyo
Ben konusahibi daha büyük eve gecmesin demiyorum ki... Ama suan kredi cekmek istemiyor ve hazirda olan altinlarinida satmak zorunda kalacak yani suanda yeterli büyüklukte bi evi varken sirf bi oda icin elde avucta bisey kalmiyacak, kaldiki oturma odasi ve misafir odasi muhabbeti var, yani suan yeterince odasi var... Ve yatili misafir hergün yok, evet bende isterdim daha büyük bi ev olsun ve hatta misafir oturma odasi degilde yatili misafirim icin bi ekstra yatak odam olsa süper olur... Ben suan madem zora sokacak acele etmesin diyorum, evinin sandigi kadarda kücük olmadigini söylüyorum... Biriktire bilme durumlari varmis, simdiki evinde borcu bitmis anladigim kadariyla, o zaman biraz daha sabredip biriktirip öyle almalari daha mantikli olur diyorum...:ssz:

Ben konusahibi daha büyük eve gecmesin demiyorum ki... Ama suan kredi cekmek istemiyor ve hazirda olan altinlarinida satmak zorunda kalacak yani suanda yeterli büyüklukte bi evi varken sirf bi oda icin elde avucta bisey kalmiyacak, kaldiki oturma odasi ve misafir odasi muhabbeti var, yani suan yeterince odasi var... Ve yatili misafir hergün yok, evet bende isterdim daha büyük bi ev olsun ve hatta misafir oturma odasi degilde yatili misafirim icin bi ekstra yatak odam olsa süper olur... Ben suan madem zora sokacak acele etmesin diyorum, evinin sandigi kadarda kücük olmadigini söylüyorum... Biriktire bilme durumlari varmis, simdiki evinde borcu bitmis anladigim kadariyla, o zaman biraz daha sabredip biriktirip öyle almalari daha mantikli olur diyorum...:KK14:

belkide ben tezcanlıyı ne bileyim
konu sahibi çocuk olunca demiş çocuk ne zaman düşünüyo o önemli bi etken 2 3 sene sonra düşünüyorsa bencede gerek yok insan işte nefis çekiyo

Bizde çektik maalesef çekmesem ölene kadar ev sahibi olamazdım o kadar parayı kirada 2 çocukla tek maaşla biriktirmek benim için imkansız birşeydi maalesef kredi haramda olsa mecbur kullanmak zorunda kalıyoruz:KK43:
Kredi haram falan degil bacim lutfen akilli dusunun? faizini sen mi yiyorsun sanki? Sen elindekini faize yatirma ama o ayri.

Buyuk ev merakini anlamiyorum temizlikmi yapmaya meraklisiniz ya
Ben90metrekarede oturuyorum cocukta olsa sigarim cunku el gun icin ayri oda ayirmadim kendim ice sine oturuyorum kucuk odamda simdilik utu odasi
Kredi cektim her ay alinteriyle kazandigim parayla oduyorum
113ayda bu boyle olacak

REKLAMLAR

Son düzenleyen: Moderatör:
REKLAMLAR

Ev değerleniyor sürekli. Biriktirmek uzun zaman alacaksa ev fiyatları da artacak. Kredisiz olmuyor maalesef. Minimum düzeyde tutarsanız taksitleri,faiz olayına girmezsiniz. Yada eminevim tarzı faizsiz ödeme sistemlerine girebilirsiniz,arkadaşım evini aldı geçenlerde parasını alıp.

Eminevim demişssiniz kızlar ama eminevimle almak zorlar biraz. çünkü her ay kredi taksidi öder gibi aylık bir tutar yatırıyosunuz alacağınız evin tutarına göre. ve bu sırada kirada oturuyorsanızda bu biraz zorlar. alacağınız evin fiyatına göre bir gruba dahil oluyorsunuz herkes aylık para yatırıyor ve her ay kurayla belirlenen bir kişiye ev alınıyor. kurada en son çıkma ihtimalinizde var. en son çıkarsanız bide kira ödemesiyle bu taksidi ödemek zorlayabilir. güzelce hesabınızı yapıp girişin buna düşünüyorsanız.

arkadaşım bende gelişigüzel sahibin den e bakarken bu ilanı görmüştüm... bu nasıl bir özensiz proje çizimidir diye içimden geçirmiştim. şimdi burada karşımda muhattap bulunca söylemek istedim.

arkadaşım bende gelişigüzel sahibin den e bakarken bu ilanı görmüştüm... bu nasıl bir özensiz proje çizimidir diye içimden geçirmiştim. şimdi burada karşımda muhattap bulunca söylemek istedim.
ÖZENSİZ PROJE ÇİZİMİ DERKEN CNM? ŞÖYLEKİ PROJENİN TAMAMI DEĞİL BU, SADECE İLGİLİ KISMIN RESMİNİ ÇEKİNCE BÖYLE DÜŞÜNMEN NORMAL. AMA PROJEDE O KATIN TAMAMINI KOYSAM KİMSEDE BİRŞEY ANLAMAZ.

ÖZENSİZ PROJE ÇİZİMİ DERKEN CNM? ŞÖYLEKİ PROJENİN TAMAMI DEĞİL BU, SADECE İLGİLİ KISMIN RESMİNİ ÇEKİNCE BÖYLE DÜŞÜNMEN NORMAL. AMA PROJEDE O KATIN TAMAMINI KOYSAM KİMSEDE BİRŞEY ANLAMAZ.

hem içerik hemde çizim dili olarak özensiz geldi evet. odalar minicik minicik ardiyeden bozma ve o eşyalı anlatımlar sanki paintte yapılmış. güven de vermiyor hiç.. odalar filan henüz inşa edilmediyse, yukarı ebeveyn yatak odası giyinme odası ve banyo ancak olabilir. daha mantıklı olur yani. aşağısıda Amerikan mutfak + salon... bu evde çocuk için oda bile yok.
seni kırmak için demiyorum ama bu şekilde düşünüyorum

Sizi şikayet edeceğim çünkü emlakçısınız büyük ihtimalle reklam yapıyorsunuz.
Profil yazınız bile satışla ilgili
Sahibinden.com a linklere tıklayınca satan kişi zaten sizin isminiz görünüyor. Reklam yani

Back
X