Bence büyük balkon duası etmeyin, kullanışlı balkon olsun deyin, evimin bir cephesi boydan boya balkon, yıka yıka bitmiyor, kullanıyor olsak gam yemeyeceğim kullanmıyoruz da daha doğrusu kullanamıyoruz çünkü balkonun olduğu cepheye apartman yapıldı, benim katın hizasındaki komşuyla ben ellerimizi uzatsak el ele tutuşabiliriz mahallede adımız çıkar
Ya istiyorum Mune ferah, geniş bir balkon.
Annemde amansız bir balkon panjurlatma ve içeri aldırma hastalığı var senelerdir, kendimi bildim bileli şöyle kendi evimizde bir balkon sefası yapmışlığım olmadı.
Çok özenirdim.
Bekarken, eski oturduğumuz dairemiz, denize 400 metre filandı, millet balkonlarına bir şemsiye bir sandalye bir sehpa koyar, deniz esintisine karşı otururdu. Bizimkiler napardı, panjurlatırdı, babam her yerini saksı doldururdu oturacak yer olmazdı.
Sonra yaylaya yazlık bir ev yapıldı, orada babamın oynayabileceği bir bahçesi olunca balkona doldurduğu sebze, çiçek, maydanoz, nane vb saksılarından yer açıldı derken kalan yeri yine kullanamadan ben üni.ye gittim ve iki seneye kalmadı ev değiştirdik. Bu arada "Oh yazlık evde bari geniş balkon var" derken annem orayı da panjurlattı

(Sonradan çardak mardak yapıldı da işte o kurtarıyor bir miktar)
Ev değiştirdik ama, annem balkonları rahat bırakır mı? Asla ahsh hemen penletip panjurlatıp mutfağa dahil ettirdi şu anki evinde de. Hadi arka balkon kalsın dedik onu da panjurlattı ve orayı da kışın kullanacağı soğuk kileri yaptı. Gitti mi balkonlar yine :))
Sonra evlendim, bu evde dip dibe binaların olduğu cephedeki balkonları aldırdık, çok iç içe olacaktı yoksa. Ben de ilk gördüğümde, şu araya 4 metrelik bi kalas atsak balkondan balkona gelip geçeriz komşuyla demiştim.
Açık cephede iki balkonum kaldı ufak ufak, birini telde çamaşır kurutmaya ayırdım, diğerine bir masa 3 sandalye attım, birkaç çiçek. Sonra oğlanın akülü arabasını soktuk hop öldü balkon hemen, çünkü dar işte.
Geniş seviyorum ben, sallarım hortumu yıkatırım beyime, bizde balkonu beyim yıkıyor, onun sorunu o