Evim 4+1 ama çok küçük bunalima girdim ne yapabilirim

Benim sorunum küçük odalar.
3 kişilik bir ev bana göre burası ya da 2 kız çocuklu bir aileye uygun olabilir ama asla 2 afacan veletle bize uygun değil.
Elbette geleceği öngöremediğimden 2 çocuklu bir hayatı hayal etmiyorduk, bu sebeple sıkışıklık yaşıyorum.
Kendimiz birkaç güvensiz bulduğumuz alanı değiştirsek de gerçekten 4 duvar bırakıp sıfırdan inşaat haline girmem lazım ki sorunlar çözülsün, burnumun dibine yapılan inşaat göz seviyeme geldi, önüne de ayrı bir şey başlayacak derken tüm güneş alacak yer kapanacak zaten

Lakin dediğim gibi hem hobi hem de bir arzu ile mülk satış sitelerinde yarım saat harcarım her gün, dur durak bilmiyor fiyatlar.
Elinizdeki de artıyor olsa dahi bütün sorunları halledilmiş olan eldekinden çok daha fazla katlıyor, uçurum git gide daha fazla açılıyor.
Bizlere de en iyi çözümlerle hayatı kolaylaştırmak kalıyor.
Küçük ev hiç problem değildir, kullanışsız olması hangar yerini iğne deliğine çevirir.
Bende kucuk oda idare ediyordum ancak önu kapandiktan sonra bunalmaya başladim sonucta rahat hareket edemiyorsunuz karsinizda bina var yasayanlar var.onuda gectim guneside engeliyor. Degeride dusuyor. Size tavisyem bina dikilmeden satip daire almaniz olacak biz zamaninda satmadigimiz icin cok pisman olduk

Yalnız 140 a 4 oda cidden küçük.
Efsane 3 oda ev olurmuş yaylım yaylım şekilde, kutucuklar çıkarmışlar.
Nasıl küçük olur yahu. Sizin oranın ölçümüyle bizimkinin arasında fark mı var acaba 🙄 evim 130 m2 5+1 artı bide kocaman hobi odası var. Zaten odaların ikisi boşta. Bazen burayı satıp küçük daireye taşınayım diyorum 😐

Bende kucuk oda idare ediyordum ancak önu kapandiktan sonra bunalmaya başladim sonucta rahat hareket edemiyorsunuz karsinizda bina var yasayanlar var.onuda gectim guneside engeliyor. Degeride dusuyor. Size tavisyem bina dikilmeden satip daire almaniz olacak biz zamaninda satmadigimiz icin cok pisman olduk
Tamamen aynı kanıdayım ama şartlar müsade etmiyor, her gün fiyatı artmış buluyorum ilanları.
Mesela şuan vinç kuleye çay ikram edebilirim, tam benim seviyedeler.
Her gün balkonda işçi abilerle selamlaşıyoruz, bu düzen yaşam başlayınca nasıl olacak aklım almıyor, doğru düzgün perdem bile yok benim.

Siz ise mutlaka evi işinde ehil biriyle kullanışlı hale getirmelisiniz, şu dönemde satmak taşınmak vs akıl karı bir iş değil.
Aynı zamanda evinize yatırım yapacağınız, kullanım sorunlarını çözeceğiniz için de değer arttırmış olacaksınız.

Nasıl küçük olur yahu. Sizin oranın ölçümüyle bizimkinin arasında fark mı var acaba 🙄 evim 130 m2 5+1 artı bide kocaman hobi odası var. Zaten odaların ikisi boşta. Bazen burayı satıp küçük daireye taşınayım diyorum 😐
dubleks daire, 2 hol girisi var uzunca hem uste hem alta merdiven alti kiler var, bunlardan dolayi 140 yoktur sanirsam 130 olabilor salonuniz mutfaginiz kac m2 acaba

Ha bu arada Antalya’daki evimde 1+1 brüt 70 ama normalde sanırım 56 m2 . Hem cok kullanışlı Hemde kutu gibi , daha büyük olsun istemezdim.
Ülke yaşam koşullarıyla ev değerlendirmesi farklılaşıyor.
Hanımefendinin 140 metre evine koridoru duvar kalınlığı vs her şey dahil, nete bunlar da giriyor. Sizde ise farklı olabilir.

140 a cidden ama cidden 4 oda aşırı küçük, anlamsız manasız bir şey.

Şehirden şehire değişiyor bence m2 algısı. Film ankarada yaşıyor mesela, ankarının evleri aşırı aşırı geniş bana göre. 140 m2 3+1’e ehhh işte diyolla... Ben izmirdeyim, benim ev 110 m2 3+1 izmir için geniş geniş bir ev. Çünkü genelde 90 m2 aynı oda sayısına sahip evler. Antep adana falan ankarada beter. 200 m2’ye küçük diyor onlar 😂😂😂

dubleks daire, 2 hol girisi var uzunca hem uste hem alta merdiven alti kiler var, bunlardan dolayi 140 yoktur sanirsam 130 olabilor salonuniz mutfaginiz kac m2 acaba
Benim ev triblex alt katında çamaşırhane ve ısıtma sistem odası artı boş bir oda var , bu oda ne işe yarıyor bende bilmiyorum onun yanında da ikili garaj ama bunlar planda oturma alanı olarak görünmüyor sanırım toplam 66 m2. Mutfağımı daha sonradan yaptığım icin planında değişiklik oldu ama tahminimce 20 m2 salon ise yaklaşık 35-40

Şehirden şehire değişiyor bence m2 algısı. Film ankarada yaşıyor mesela, ankarının evleri aşırı aşırı geniş bana göre. 140 m2 3+1’e ehhh işte diyolla... Ben izmirdeyim, benim ev 110 m2 3+1 izmir için geniş geniş bir ev. Çünkü genelde 90 m2 aynı oda sayısına sahip evler. Antep adana falan ankarada beter. 200 m2’ye küçük diyor onlar 😂😂😂
İzmir evlerine sığmamın mümkünatı yok😂

Yaşam koşulları aslında bakıldığında, İzmir gibi yerde sosyal hayat çok yaygın, yapılabilecek aktivite fazla, sağlıklı yaşam var vs, mutfaklar küçük odalar tam sığılacak insanın temel ihtiyaçlarını giderecek kadar.
Hayat dışarıda çünkü, tam olması gerektiği gibi evler.

Güneydoğu ise kalabalık ailelerin yerleri, geniş sofralar meşhur, salon kadar mutfakları var e 30 kişiye yemek çıkıyor o mutfaktan anca aslında.

Ankara ise malum cafe avm dışında yapılan bir tek kültürel etkinlik oluyor ve klasik memur yaşamı olarak hayat evde geçiyor, büyük salonlar küçük yatak odaları ile dengesiz bir biçimde yapılıyor evler.

Antepteki evlerin balkonlarına hastayımm, o balkonlardan istiyorummm.
Şu temizlik delisi bi adam vardı ya Kadir, onun bir videosunda denk geldim (Antepliydi sanırım), Antepteki evlerin baklonlarını konuşuyorlardı, küçük balkon yok Kudra, kocaman kocaman at koştur o balkonlarda.

Ya balkonların en geniş yapılması gereken bir memlekette yaşıyorum ve hep küçük ya, hep bi yeri dar, işte bir masa atarsın iki saksı koyarsın filan. Zaten klima motoru yığıyorlar bi de balkonlara bizim burada... Büyük balkonlu/teraslı ev bakıyorum, uygun fiyata bulduğum an atlayacağım :KK70:

Benim ev triblex alt katında çamaşırhane ve ısıtma sistem odası artı boş bir oda var , bu oda ne işe yarıyor bende bilmiyorum onun yanında da ikili garaj ama bunlar planda oturma alanı olarak görünmüyor sanırım toplam 66 m2. Mutfağımı daha sonradan yaptığım icin planında değişiklik oldu ama tahminimce 20 m2 salon ise yaklaşık 35-40
Ablamın evi 2 oda, 70 metre kare.
Odalardan biri oda değil, yan odadan ışık gelsin diye yukarısında bir cam var, herhangi bir açık alana bakmıyor yani😂
Kutu gibi bir ev, söylememe gerek yok açık mutfak zaten, kapıdan girince her yerdesiniz, mesela orada aileler de yaşıyor ben yaşayamam.
Bırak çocukları sadece kocam dahi olsa kişisel alanım yok yahu habire adamı göreceğim, kaçma alanı yok.
Bazı insan da işi az olsun diye küçük derli toplu ev sever, az eşya az alan mutludur.

Evlerin projeleri de önemli, 2 tane aynı metrekarede evden biri geniş bir salon ve mutfağa sahipken diğeri küçücük mutfaklı küçük salonlu olabiliyor, kimi evlerde müteahhit gereksiz büyüklükte balkon koyuyor, bu tip balkonlar mutfak ve salonun metrekaresinden çalıyor resmen, abartı bir koridor koyuyorlar, dublekslerde üst kata çıkan merdiveni çok saçma yere yapıyorlar yer kaybına neden oluyor.

H handeac123 keşke evi alırken projesi hoşunuza gitmediyse önü dahil yeni inşaatlara müsait bir konumdaysa almasaydınız, artık manzara için yapılabilecek bir şey yok ama arkadaşların da dediği gibi 3 kişiyseniz 4+1 olmasına gerek yok, bir mimar yardımıyla balkonları da evin içine dahil ederek daha ferah ve kullanışlı bir hale gelebilir eviniz.

Malesef

Mimar tum odalari ayni boyutda yapmis salon diye biseu yok yani 5 oda kare seklinde mutfakta kare 17m2 en buyuk odasi malesef
Bir sürü odası var demek için küçük kullanışsız bir ev yapmışlar. Evinizi kiraya verip kafanızın rahat edeceği bir eve çıkın..

Ya balkonların en geniş yapılması gereken bir memlekette yaşıyorum ve hep küçük ya, hep bi yeri dar, işte bir masa atarsın iki saksı koyarsın filan. Zaten klima motoru yığıyorlar bi de balkonlara bizim burada... Büyük balkonlu/teraslı ev bakıyorum, uygun fiyata bulduğum an atlayacağım :KK70:
Bence büyük balkon duası etmeyin, kullanışlı balkon olsun deyin, evimin bir cephesi boydan boya balkon, yıka yıka bitmiyor, kullanıyor olsak gam yemeyeceğim kullanmıyoruz da daha doğrusu kullanamıyoruz çünkü balkonun olduğu cepheye apartman yapıldı, benim katın hizasındaki komşuyla ben ellerimizi uzatsak el ele tutuşabiliriz mahallede adımız çıkar 🤣

Bence büyük balkon duası etmeyin, kullanışlı balkon olsun deyin, evimin bir cephesi boydan boya balkon, yıka yıka bitmiyor, kullanıyor olsak gam yemeyeceğim kullanmıyoruz da daha doğrusu kullanamıyoruz çünkü balkonun olduğu cepheye apartman yapıldı, benim katın hizasındaki komşuyla ben ellerimizi uzatsak el ele tutuşabiliriz mahallede adımız çıkar 🤣

Ya istiyorum Mune ferah, geniş bir balkon.
Annemde amansız bir balkon panjurlatma ve içeri aldırma hastalığı var senelerdir, kendimi bildim bileli şöyle kendi evimizde bir balkon sefası yapmışlığım olmadı.

Çok özenirdim.
Bekarken, eski oturduğumuz dairemiz, denize 400 metre filandı, millet balkonlarına bir şemsiye bir sandalye bir sehpa koyar, deniz esintisine karşı otururdu. Bizimkiler napardı, panjurlatırdı, babam her yerini saksı doldururdu oturacak yer olmazdı.

Sonra yaylaya yazlık bir ev yapıldı, orada babamın oynayabileceği bir bahçesi olunca balkona doldurduğu sebze, çiçek, maydanoz, nane vb saksılarından yer açıldı derken kalan yeri yine kullanamadan ben üni.ye gittim ve iki seneye kalmadı ev değiştirdik. Bu arada "Oh yazlık evde bari geniş balkon var" derken annem orayı da panjurlattı 😂😂 (Sonradan çardak mardak yapıldı da işte o kurtarıyor bir miktar)

Ev değiştirdik ama, annem balkonları rahat bırakır mı? Asla ahsh hemen penletip panjurlatıp mutfağa dahil ettirdi şu anki evinde de. Hadi arka balkon kalsın dedik onu da panjurlattı ve orayı da kışın kullanacağı soğuk kileri yaptı. Gitti mi balkonlar yine :))

Sonra evlendim, bu evde dip dibe binaların olduğu cephedeki balkonları aldırdık, çok iç içe olacaktı yoksa. Ben de ilk gördüğümde, şu araya 4 metrelik bi kalas atsak balkondan balkona gelip geçeriz komşuyla demiştim.

Açık cephede iki balkonum kaldı ufak ufak, birini telde çamaşır kurutmaya ayırdım, diğerine bir masa 3 sandalye attım, birkaç çiçek. Sonra oğlanın akülü arabasını soktuk hop öldü balkon hemen, çünkü dar işte.

Geniş seviyorum ben, sallarım hortumu yıkatırım beyime, bizde balkonu beyim yıkıyor, onun sorunu o 😂

Son düzenleme:
Wing Wing bizde de eşim yıkıyor ama ne bileyim bana aşırı büyük geliyor herkes kendinde olmayanı istermiş 😬yanımıza yapılan apartmanın balkonları küçük, her daireye bir ufak balkon yaptılar, ben de keşke bizim balkonda böyle olsa diyorum.
Benim ev tam sizlikmiş aslında, bir cephe komple balkon, üst katta büyük teras, ön cephemiz asla kapanmaz çünkü yol geçiyor, bir cephe kapandı, bir de kapanırsa arka cephesi kapanır ama arkanın kapanması etkilemez zira o tarafa bakan bir oda var o da alt katta misafir yatak odası olarak kullandığımız oda.

Malesef

Mimar tum odalari ayni boyutda yapmis salon diye biseu yok yani 5 oda kare seklinde mutfakta kare 17m2 en buyuk odasi malesef
Bir mimarın bunu yaptığına inanamıyorum ya. İnsanın hiç mi işine eğitimine saygısı olmaz? Mütahit 4+1 yapalım daha yüksek fiyattan satarız demiştir. Mimarların projelerde söz hakkı hiç mi kalmadı, parayı kim veriyorsa ona göre mi çizim yapılıyor artık? Evin içinde tadilat yapma izni ve maddi durumunuz var mı?

Alırken evin odalarını görüyorsunuz.size uymuyorsa almazsanız.sadece manzara için ev mi alınır? Odalar küçükse bir odayı iptal edersiniz.aradaki duvarı yıkarsanız oda buyur..kullanmadığınız balkon varsa odaya dahil edersiniz.

Back
X