Evim 4+1 ama çok küçük bunalima girdim ne yapabilirim

Merhaba daire kendimizin önceden guzel manzarasi vardi onune bina yapildi, 4+1 ancak salon salon degil mutfak mutfak degil, çok bunalimdayim sizce burayi iraya verip kiraya cikmak mantiklimi yoksa satmakmi
Sizin bunalıma girdiğiniz şey için hayatı boyunca çalışan insanlar var. Bence yine de evim var deyip şükretmelisiniz.

Odalar gerçekten küçükmüş ama bence dert edilecek bir şey değil odaları salona ya da mutfağa katabilirsiniz, 4+1 değil de 2+1 olsun geniş odalı olsun daha iyi bence, taşınmak için vereceğiniz parayı tadilata verebilirsiniz.

Eviniz var,kira derdiniz yok,ev sahibi zam yapar derdiniz yok,evimden çık bilmem neyim oturacak derdiniz yok. Şükredin çok samimi söylüyorum şükredin,çok küçük geliyorsa iki odayı bir birleştirin madem.

Bahsettiğiniz ev öğrenciler için çok makul geldi. Çok odalı ve küçük.
Konum itibariyle uygunsa o şekilde kiraya verebilirsiniz.
Sattığınızda ev alabiliyorsanız satın alamıyorsanız kiraya verin.

Yapanlar var da aslında olmaz, projedekinden farklı bir hâle getiremez. Kaldı ki duvar da taşıyıcıdır, binanın statiğini etkiler duvar kaldırılması.
Kolonu olan binaların hiç birinde duvar taşıyıcı değildir ve binanın statiğini etkilemez.

Kolon ve kirişlere dokunulmadığı sürece projeden farklı her hale getirilebilir. Yapı kullanım izni alınmış dairede isterseniz tüm duvarları yıkıp tek oda bile yapabilirsiniz. Sadece binanın dış cephesinin 5 yıl bozulmaması şartı var bazı idarelerde. O geçince dış cephe de oynama yapılabilir balkon içeri alınması vs.

Konu sahibi; 17m2 odalar gerçekten küçükmüş. Mümkünse güzel bir tadilatla çok daha içinize sinen bir ev haline getirebilirsiniz ama tadilat masrafları da şuan almış başını gidiyor onu da düşünmek lazım. Beğendiğiniz bazı evlerin fiyatına bakıp aradaki farka göre karar vermeniz daha doğru olur. Her gün de sevmediği evde yaşamak zulüm gibi gelebilir insana.

Salon 17 m2 balkon cam var onunde 8m2 mutfak 8m2 16m2 bir oda daha var oyle

Haklısınız yerleşmesi zor bir ev, bir iç mimarla görüşün, taşıyıcı kolon olmayan duvarlar kaldırılabilir, daha geniş alanlar yaratılabilir. Şu an alma satma işleri çok sıkıntılı, hiç girişmeyin derim. Biraz evin içinde biraz da eşyalarda yapılacak düzenleme ile evi rahatlatabilirsiniz.

Ankara için gayet iyi bir fiyat,ben küçücük bir ilçede yaşıyorum.1,5 falan diyorlar.Valla kulusture iyi bakmaya çalışıyoruz biz de,bir daha araba sahibi de olamayacağız çünkü🤣.
Arabam benim bebeğim şu an 🤣 umarım birşey olmaz

Abım pandemı zamanında bır yıl bıle olmadı 540 liraya ev aldı 6.kat.Savasttan sonra ıyıce arttı tabı sımdı 3.kat satılıkmıs aynı bınada 1mılyon 200 liraya satıyorlarmıs.
Gerçekten öyle Ankara da lux olmayan yerde evler yüz bin civarıydı şimdi milyon oldu gerçekten iki yıl önce biz ev alalım dediğimiz ev 250 bin TLydi şimdi aynı eve 1 milyon bilmem kusurat istiyorlar o zaman sıfır daire şimdi kullanılmış

Bir mimarın bunu yaptığına inanamıyorum ya. İnsanın hiç mi işine eğitimine saygısı olmaz? Mütahit 4+1 yapalım daha yüksek fiyattan satarız demiştir. Mimarların projelerde söz hakkı hiç mi kalmadı, parayı kim veriyorsa ona göre mi çizim yapılıyor artık? Evin içinde tadilat yapma izni ve maddi durumunuz var mı?
Aslinda zamaninda uyguna aldik 130bintlye var evet tadilat yapiliraa genisler ancak icimizden gelmiyor masraf yapmak aracim var bu evi satim aracimida verip ev almayi dusunuyoruz

Merhaba daire kendimizin önceden guzel manzarasi vardi onune bina yapildi, 4+1 ancak salon salon degil mutfak mutfak degil, çok bunalimdayim sizce burayi iraya verip kiraya cikmak mantiklimi yoksa satmakmi
Mutfakta veya salonda balkon varsa balkonu eve katabilirsiniz duvarı kırdırıp. Ya da eşyaları ikeanınkiler gibi çok küçük alanlar için tasarlanmış eşyalarla değiştirebilirsiniz. Ama madem manzarasından falan da rahatsızsınız, bence kiraya vermektense satın.

Mutfakta veya salonda balkon varsa balkonu eve katabilirsiniz duvarı kırdırıp. Ya da eşyaları ikeanınkiler gibi çok küçük alanlar için tasarlanmış eşyalarla değiştirebilirsiniz. Ama madem manzarasından falan da rahatsızsınız, bence kiraya vermektense satın.
Salonun onunde yere kadar cam ve cam balkon var o yuzden bitisik gibi duruyor salonla odayla balkon dahil edilebilir evet haklisiniz bizde satmayi dusunuyoruz

Hic icine sinmiyorsa satin bencede.. bazi evler kullanissiz ve bunun genis olmasiyla ilgisi yok. Bi tanidigimin 3 katli evi var ama o kadar kotu.. m2 sknti degil.. ama hersey her yerde siritiyor bildigin.. hani bi duvari yikayim filan diyecek olsan evi yikip yeniden yapmak lazim…

Ama benim onceki evim sadece 57m2 idi.. ve ben orda 3 cocuk buyuttum cok sukur..ozellikleson zamanlar cok sksiyoduk cocuklar buyuyunce.. ama ilk evimdi, ilk anne oldugum ev filan manevi degeri cok fazlaydi ve dunyalar iyisi bir komsum vardi.. gibi gibi gibi.. icine sinmesi onemli yoksa hic is yapasin gelmiyor

İnsanlar ciddi anlamda evine alışveriş yapamıyor .Her şey ateş pahası .Kendinize ait 4+1 eviniz var .Ve bunalimdasiniz ..Bence sukretmeyi öğrenin .

Ben sizi anladım. Aile evimde öyleydi benim. Kocaman banyo vardı koysan mesela iki koltuk bir masa sigardi :) çocuk odası kucucktu ranza ve dolap vardı masa koyamazdik. Salona masa koyamazdin küçüktü. Ama üç balkonu vardı apartman boşlukları kocamandı. Tabi şu dönemde ev sahibi olmak büyük nimet ama bunalmanizi anlıyorum. Ben sizin yerinizde olsam iki oda arası duvarı yıkar birleştirirdim. Masraflı olur belki ama tasinmaktan iyidir. Moralinizi bozan şey onu kapalı olması ise taşınmak mantikli. Benim içinde evin önünün açık olması çok önemli. Büyük ama dibinde bina olan evdense küçük ama onu açık evi tercih ederim. Kendi evimi ararken de ilk baktığım şey bu oldu önü açık olması. Dipdibe evlerde bunalıma girmemek imkansız.

Eski evlerde mutfakları banyoları minnacık yapıp, salonu büyük yapmışlar hangi akla uydularsa
Saçma sapan bir sistem
Yapabilirseniz mutfaklar bir odayı birleştirin
Durumunuz varsa ayrı eve çıkın

Bir mimarın bunu yaptığına inanamıyorum ya. İnsanın hiç mi işine eğitimine saygısı olmaz? Mütahit 4+1 yapalım daha yüksek fiyattan satarız demiştir. Mimarların projelerde söz hakkı hiç mi kalmadı, parayı kim veriyorsa ona göre mi çizim yapılıyor artık? Evin içinde tadilat yapma izni ve maddi durumunuz var mı?
Mimarların elinde hazır çizimler oluyor, çoğunlukla onları alıyor müteahhitler bazen de proje dışına çıkıyorlar, örneğin evim aslında amerikan mutfaklı 4+1 ama müteahhit salonun yanındaki odayı mutfak yaparak 3+1’e çevirmiş, iyi de olmuş şanslıyım ki ev kullanışlı.
handeac123’ün evinin de belki projesi çok başkaydı ama müteahhit içeriye daha fazla oda yapmak için değiştirmiş olabilir.

Salon 17 m2 balkon cam var onunde 8m2 mutfak 8m2 16m2 bir oda daha var oyle
17 m2 küçük mü ki? Ortalama bir salon.
Ayrıca insan evi var diye bunalıma mı girer? Çıkın bir kiralık/satılık evlere bakın,nasıl dairelere nasıl fiyatlar isteniyor görün,halinize şükredersiniz bence.

Back
X