Evim cennet ama mahallemi sevmiyorum.

Canım ben de aynı dertten muzdaribim. Kiraciyim gurultuden evimden soğudum sürekli gürültü...çarşıya yakın bir yerdeyiz evim köşe daire ve her yer gürültü. Bi de bende 4.5 aylık 2 saattte bir uyutulmasi gereken bebek var.
Ben de belediyeye şikayette bulundum ama bir sonuc alamadım.
Sen de bebeğin olursa daha da rahatsız olacaksin ...turkiyedeki bu gürültü kirliliği neden normallestirilmis anlamiyorum
 
İstifçiler o zaman vallahi sırf onlar zarar veriyorsa çekin kameraya şikayet edin uyarsınlar ondan sonra yapacaklarını sanmıyorum
 
İstifçiler o zaman vallahi sırf onlar zarar veriyorsa çekin kameraya şikayet edin uyarsınlar ondan sonra yapacaklarını sanmıyorum
Kartonları plastikleri satıyorlar onu biliyordumda çöpten aldıklarınıda eskicilere satıyorlar diye düşünüyorum.Yazın babam görmüş zabıta uyarmış mı ceza mı kesmiş ne,2 gün görünmemişler buralarda sonra tekrar çıkmışlar...bir yerde onlarında ekmek parası bu diye de üzülüyor insan..Allahtan geçiciyim burda...
 

Evet elbette üzülüyorum ama onların bu şekilde yaşamasına bir çözüm üretilmeli ceza vs. den başka. Anlara’da tüm kağıt toplayıcılarını işe aldı Mansur Yavaş ama İstanbul çok büyük imkansız bunu yapabilmek. Zaten mesele karton toplamaları da değil bazılarının çöpü delik deşik etmesi ve belediyenin de çözüm üretmemesi.
 
Aslında evin güzelliğinden çok daha önemli bir şey var ki o da çevre. Çevre çok çok önemli. Özellikle çocuk büyütüyorsanız bu önem üçe dörde katlanıyor. İnşallah dilediğiniz bir yerde ev sahibi olursunuz.
 
hemen çıkamayız dediğiniz için söylüyorum pencerelerinizi ses geçirmez çerçeve ve yaz için klima bir nebze rahatlatır belki.benim mahallem temiz nezih ama burnumun dibindeki oto yıkamacıdan bıktım.Balkonda otururken konuşulanı duyamazsın kulaklık takmadan asla bişey dinleyemezsin vs...Ben size önerdiklerimi önümüzdeki yaza düşünüyorum inşallah.
 
Çok uzun süre Maltepe de oturdum. Maltepe belediyesi belediyecilikte sıfır. Çöpler her yerde asla toplanmıyor cop kovaları yerlere sıcramıs artık temızlenmıyor. Kesinlikle iyileştirmeye gitmeleri gerek. Umarım düzelir ve Maltepe’miz eskisi gibi olur
 
Maltepe'de oturan kayınpederim bulunduğum yer olan Gebze'de mahrumiyet bölgesi diyordu Sanki Maltepe çok elit bir yermiş gibi. Kalabalık yerler her zaman böyledir maalesef ve sürekli göç aldığından böyle şeyler yaşanıyor. Daha şehir dışında bir ev bakabilirsiniz aslında. Fiyatları da merkeze göre daha uygun olur.
 
Sarmısakçı var bir tane var mesela Aman Allahım o ne bitmez anons! Belediye zabıtayı arayın diyor ama o da tıs! Zaten belediyenin de tüm işleri göstermelik.

kız o sarımsakçı burada da

bursa dayım ve ben köydeyim

bizim köyü bile bulmuş gelmiş sarımsak anonsu

ki o sattığı Kastamonu sarımsağı değil

ben Kastamonuluyum orijinali var bende diye bir gün gideceğim diyorum eşim gülüyor
 

Ah keşke olsa da basıp gitsek buradan.
 
Bu arada kayınpederimin evi de Bağdat caddesine yakın Maltepe'de. Bi kere evinde kalmıştık sabaha kadar araç gürültüsü bitmedi, hatta gece yarısından sonra yarışan abartı egzoslu arabalar çıktı meydana delirecektim resmen. O darsbukalı deliyi ben de gördüm bu arada Gece 2 civarıydı
 

Delimiz meşhurdur efendim Ya manyak adam karantina günlerinde deli etmişti bizi, şimdi sesi çıkmıyor şükür. Kayınpederiniz bize yakındır muhtemelen, herşey el altında semt güzel ama insanlar güzel değil bencil malesef.
 
İstanbul genel olarak böyle ki zaten. İçi çok güzel yeni yapılan evler ama etrafı leş , bu nedenle fiyatı alınabilir oluyor zaten. Hem çevre hem ev güzel olsun dersen imkansız yanına yaklaşılmiyor
 

Gece gece gene delirdim, ev üstüme üstüme geliyor. Gerçekten insanın hayatında ne olacağı hiç belli olmuyormuş; elbette pandemi ekstrem bir durum ama evde 7/24 vakit geçireceğimi biri söylese gülerdim geçen sene.

Ben bu evden gitmek istiyorum arkadaşlar, nankör deyin ne derseniz deyin çok soğudum. Ben sabah perdemi açar açmaz çöpleri görmek istemiyorum. İki ağaç, olmadı güzel bir cadde. Durup durup ev bakıyorum sarı siteden, iç geçirerek. Eşimin annesi ablasına aldığı ilk evi satmış 99 depreminden sonra, şu anki evi almış. Böyle bir beklentiye girmek ne derece doğru olur bilmiyorum. Bizim birikim yapıp da üstüne 200-300 bin koyup ev almamız için de kaç sene lazım.

Nankörlük olarak ne olur algılamayın, ev kavramını çok seviyorum ama bu evden yok orası aktı, yok burası yamuk ( evet ev yamuk çizilmiş)!balkonu ufak demekten sıkıldım.

İdealtepe’de oturan var mı? Orada Rıfkı Tongsgir Caddesini beğeniyorum sadece beğeniyorum tabii ki şu an. Bu arada evimi kiraya versem 2750 şu an, biz annesine 1500 ödüyoruz her ay. Hem bu evin hem de diğer aldığımız borçların taksidi gibi. Cüzi de olsa kiram var gibi ama ev sahibi derdi yok elbette.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…