- 30 Ocak 2013
- 29.417
- 43.905
- 798
- Konu Sahibi Ciaobella1
Allah yardımcın olsun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Senin de ailende sıkıntılar mı?
Merak ettim
"Senin de ailende sıkıntılar mı?" ne demek?
Çok teşekkür ederim. Her şeyden önce bu konuyu açma nedenimi merak edip, hemen yargılamadan, önceki konularımı da okuma zahmeti gösterip beni anladığınız için. İyi ki sizin gibi insanlar var :) minnettarımKonunun tamamını okumamışsınız. Konu sahibi ve kardeşleri hep zulüm çekmiş. Meslek sahibi olup kaçıp kendilerini o evden kurtarmışlar, başka şehirlere kaçmışlar. Tam rahata kavuşmuş, kimseyle uğraşamayınca babası bir yolunu bulup onun evine gelmiş yine. Allah sizin evladınıza hayırlı anne baba nasip etmiş olsun da sizin evladınız böyle konu açmak zorunda kalmasın inşallah.
Var soru ekini eklemeyi unutmusum.
Senin ailende de sıkıntılar mı var?
Evinde gördüğü zulümden kaçmak için çok çalışıp meslek sahibi olup, diğer kardeşleri gibi kaçıp başka şehire taşınan ama yine de kurtulamayan bu yüzden gece uyku bile uyuyamayan insanların "temel insan hakları ve özgürlükleri"ni hatırlatmak için ailede sıkıntı yaşamak gerekmiyor.
Kızcağız evden kurtulmak için bir an önce koca bulup evlenme yoluna gitmemiş. Çok çalışıp meslek sahibi olmuş. Hala o insanlarla aylarca beraber kalmak zorunda kalıyor. Destek vermek için kötü çocukluk mu geçirmek gerekiyor? İyi çocukluk geçirenler ayıplamalı, zor günler geçirenler destek mi olmalı?
İnsan hakları evrenseldir. Konu sahibinin yalnız yaşama hakkı var. İnsan olarak böyle bir hakkı var. Bunun onun hakkı olduğunu savunmak için benzer şeyler yaşamış olmam gerekmiyor. Bu onun insan olduğu için hakkı zaten.
İnsan hakları evrenseldir, anne baba hakkı ne ki zaten değil mi?
Ayrıca bu konuyu açıyorsa istediğim yorumu yapma hakkına da sahibim, nasıl ki siz destek oluyorsanız ben de ailesi tarafından bakıp o şekilde konuşma hakkına sahibim.
Babası kötü niyetle mi evini işgal etmiş? Hem okumuş diyorsunuz doğru diyorsunuz babası okuldan alıp başkalarına para karşılığı ne satmış ne de küçük yaşta evlendirmiş. Okula gitmesine izin vermiş o kötü insanlar destek olmuş.
Hele ki bir anneye böyle konuşmak hoş mu ki? Ki sonradan vicdan azabı çektiğine göre hak etmeyen bir anne.
Kusura bakma aynı düşüncede değilim, sadece merak ettiğim için sordum.
Senin düşüncene saygı duyarım ancak konuyu acıp düşüncelerimizi merak eden arkadaşa da cevap verme hakkını kullanırım her türlü
Bu benim insanlık hakkım, bilmem anlatabildim mi?
1- ben sizin kadar vicdansiz düşünemiyor çok şükür1) Kanunen anne ve baba çocuklara bakmak zorunda. Bakmazlarsa devlet ellerinden alır. O çocuklar onlara illa beni doğur demedi. Kendileri seçtiler ve bakmak zorundalar.
2) Burada bir zorunluluk yok. Kendi rahat evleri var, onda kalmayıp gelip konu sahibinin kutu gibi evinde kalıyorlar.
3) Hem de 2-3 gün deyip gelip 1-2 ay diyorlar.
4) Hem de güya annesi babasıyla kavga edip kafa dinlemeye geliyor, sonra peşinden babası gelip annesini alıp gideceğine, 1-2 ay kalacağız diyorlar.
5) Hem de baba güya kızıyla arasını düzeltmeye gelmiş. Kızımı nasıl mutlu ederim diye düşüneceğine, kızının sınırlarına saygı duyacağına gidip 1-2 ay kendini ağırlatma derdinde.
O kız onlarla 1-2 ay yaşamak istese onlarla yaşardı zaten. Bir insan sizinle aynı evde yaşamak istemiyorsa sizin onda 1-2 ay kalmanızı da istemez. Kimsenin evine o kadar uzun kalınmaya gidilmez. Zorunluluk olur, hastaneye gidilecekte vs. o ayrı.
Vah halimize! Yazıklar olsun böyle düşünen anne ve babalara. Yazıklar olsun çocuklara küçükken yasal zorunluluk olan bakımı yaptı diye, büyüyünce onların sınırlarına ve yalnız yaşama isteklerine saygı göstermesi gerekmediğine inanan zihniyete.
Bir de baba 10 yıldır başkasıyla gizli gizli karı koca hayatı yaşıyor. Karısının cep telefonundan dostuna kaçalım diye mesajatıyor. Zulmünden bunalan 3 çocuğu başka şehirlere kaçıyor. O yine de bir yolunu bulup, evlerine yerleşim kaçmalarına izin vermiyor.
1- vicdan başka bişey tabi, anne babayı kibarca evden kovmak ayrı bir karakter gerektirir...1) Kanunen anne ve baba çocuklara bakmak zorunda. Bakmazlarsa devlet ellerinden alır. O çocuklar onlara illa beni doğur demedi. Kendileri seçtiler ve bakmak zorundalar.
2) Burada bir zorunluluk yok. Kendi rahat evleri var, onda kalmayıp gelip konu sahibinin kutu gibi evinde kalıyorlar.
3) Hem de 2-3 gün deyip gelip 1-2 ay diyorlar.
4) Hem de güya annesi babasıyla kavga edip kafa dinlemeye geliyor, sonra peşinden babası gelip annesini alıp gideceğine, 1-2 ay kalacağız diyorlar.
5) Hem de baba güya kızıyla arasını düzeltmeye gelmiş. Kızımı nasıl mutlu ederim diye düşüneceğine, kızının sınırlarına saygı duyacağına gidip 1-2 ay kendini ağırlatma derdinde.
O kız onlarla 1-2 ay yaşamak istese onlarla yaşardı zaten. Bir insan sizinle aynı evde yaşamak istemiyorsa sizin onda 1-2 ay kalmanızı da istemez. Kimsenin evine o kadar uzun kalınmaya gidilmez. Zorunluluk olur, hastaneye gidilecekte vs. o ayrı.
Vah halimize! Yazıklar olsun böyle düşünen anne ve babalara. Yazıklar olsun çocuklara küçükken yasal zorunluluk olan bakımı yaptı diye, büyüyünce onların sınırlarına ve yalnız yaşama isteklerine saygı göstermesi gerekmediğine inanan zihniyete.
Bir de baba 10 yıldır başkasıyla gizli gizli karı koca hayatı yaşıyor. Karısının cep telefonundan dostuna kaçalım diye mesajatıyor. Zulmünden bunalan 3 çocuğu başka şehirlere kaçıyor. O yine de bir yolunu bulup, evlerine yerleşim kaçmalarına izin vermiyor.
1- ben sizin kadar vicdansiz düşünemiyor çok şükür
2- bu dünyaya gelmeyi kimse seçmez, Ailelerin tercihidir bu
3-
1- vicdan başka bişey tabi, anne babayı kibarca evden kovmak ayrı bir karakter gerektirir...
2- konu sahibinin eski konularını bilmiyorum, her konu açan kişinin geçmişini deşmiyorum , daha önce ne yazmış diye kurcalamıyorum...
3- sizin yazdığınız babası konusunda hak veriyorum ama anneye yazık
4- konuyu kapattırmamak adına mümkün olduğu kadar yumuşak yazmaya çalıştım
Vah halimize, vah geldiğimiz günlere, vah anne babayı kendi rahatı için evden kov diyen zihniyete...
Konu sahibi uyuyamasın, psikolojisi bozulsun ama meslek sahibi olup zulümünden başka şehre kaçıp zor kurtulduğu insanlarla kutu gibi evde 1-2 ay kalmayı istememe özgürlüğü bulunmasın.
Vicdansa herkese karşı vicdan. Bu kıza da yazık. Küçüklüğünden beri onu mutsuz eden ailesi yetmiyor bir de toplumsal baskıya maruz kalmak zorunda. "Yazıklar olsun sana ve senin gibi evlatlara" yazmışsınız.
Yok anne baba ölürse vicdan azabı çekermiş de vs. vs.Şu anne babalığı çok fazla kutsallaştırıyorsunuz.Üreyebilen herkes anne baba olabilir.Önemli olan gerçek anlamda layıkıyla anne baba olabilmek.
Konu sahibinin ailesi için demiyorum , sen her kötülüğü , saçmalığı yap evladım deme sonra ben annenin babayım anne hakkı baba hakkı bla bla bla. Yazık şu gençlere bazıları cidden annesi babasından daha çok anne baba.
Bu yaşıma dek verdiğim savaşları aştığım ailevi zorlukları ben biliyorum. Elbette buraya hepsini yazamam. Sadece "vah vah" diyenler ne mutlu ki mutsuzluklarla dolu olaylar silsilesini çok yakın bir zamanda yaşamamışlar. Keşke herşey sizin gördüğünüz şekilde basit olsaydı ben de o zaman yargılar önüme bakardım. Ama bir evlat bunları yazacak noktaya geldiyse kimbilir neler hissetti, ne yaralar aldı bugüne dek diye düşünüp daha objektif yorumlar almayı beklerdim. Açıkçası aldıklarım da oldu ve müteşekkirim onlara. Ben bu yaşıma dek yastığa başımı koyarken hep rahat uyudum. Nasıl bir evlat olduğumu da Allah biliyor. Bugün kriz anımda burada bir soru sorfum ama eve geldiğimde hallettim kimseyi incitmeden. Daha doğrusu evim o kadar küçüktü ki bir kanepe alıp ya da yatak alıp koyacak yerim dahi yoktu, yoksa bunları düşünemedim değil. Annemler de şartlarımı görünce rahat edemediler zaten 1-2 aylık süreç bir haftaya dönüştü. Anneme de hakaret etmişim gibi ifadeler kullanılmış. Nerede ne söylemişim merak ettim. Dilerim sizin çocuklarınız çok mutlu günler geçirir evinizde bir gün bu başlığı yazacak kadar umutsuz ve sıkışmış hissetmezler. Anlayışlı olan herkese teşekkür ediyorum.