Yol elbette böyle bir zorunluluğun..
İşlerin olduğunu belirt eğer gitmek istemiyorsan.
Yalnız eşine bu konuda bir dayatma yapma lütfen.İstiyorsa gitsin-gelsin..
Yol elbette böyle bir zorunluluğun..
İşlerin olduğunu belirt eğer gitmek istemiyorsan.
Yalnız eşine bu konuda bir dayatma yapma lütfen.İstiyorsa gitsin-gelsin..
canım,bende bu yüzden kayınvalideme yakın oturmak istemiyorum.. bu sorunlar illaki yaşanıyor. yakın oturmanın faydasından çok zararı var aslında..illa ki bi gerginlik bi huzursuzluk yaşanıyor. yakın olduğunuz için hep görüşelim ister. abimlerde bize yakın.annem hep yollarını gözlüyo,arka sitemizde olmalarına rağmen haftada 1 bilemedn 2 kere uğruyorlar.. en iyisi uzak olacaksın,en azından bi yarım saate yakın aranız olacak. yakın olduğun için gidemesen de arada telefon et.halini hatrını sor. =) inan bu bile mutlu eder
Hic bu zamana kadar kaynananla konustunmu?
Rahatsizligni dile getirdinmi?
Gitmek gibi bir zorunluluğun yok ama bunu kayınvalidene anlatman gerekiyor güzel bir dille.
Söyle annecim ben her gün her gün gelemiyorum.Benim de evimin işi oluyor gelenim gidenim oluyor de...
Sizi çok seviyorum ama kusura bakmayın her gün her gün buraya gelmek zorundaymışım gibi olunca kendimi kötü hissediyorum de..Yani nasıl bir kadın olduğunu bilemediğim için tam ne yapmak lazım kestiremiyorum.
Benim kayınvalidem bize diyor ki yok yavrum gelmeyin,evinizde mutlu huzurlu olun da bana gelmeseniz de ben alınmam,gücenmem diyor.Ben zaten nişanlıyken söylemiştim.Eltim her gün oradan çıkmıyordu,hafta 7 Eltim 5gün orada kalıyordu.Dedim evlenince ben böyle olmam benden beklemeyin zaten ben çalışıyorum haftada 1 gelirsem gelirim dedim.
Yani aranızdaki iletişim çok önemli ben lafımı sakınmam yani düşündüğümü söylerim,içime de atmam kocamın başının etini de yemem ailen şöyle,ailen böyle diye.Saygısızlık yapmadan düşündüklerimi yüzlerine söylerim.Şimdiye kadar hep faydasını gördüm.
Yani bütün ilişkilerde sorunların altında iletişimsizlik yatıyor.Önce bunu çözmek lazım.Sonuçta herkes empati kurmuyor.
hayir konusmak cok istedim hatta bir gece soktugu laflar yuzunden hic uyumamistim gifdip sabah konuscak guc bulmustum derken sonra onu kirmaktan cok korktum vazgectim ama esime nazikce her gun gitmem zorunlulugum yok ama lutfen sen git sen ara dedim daha ne yapayim ki sastim yahu
Hayir canim böyle düsünme, o kirilacak diye susarsan, bir gün cok fena patlarsin, o zamanda cidden kirici cümleler cikabilir agzindan, sinirden öfkeden.
Ama simdi güzellikle konusursan, yarin öbürgün madem bu konua rahatsizligin vardi niye birsey demedin kizim diye kimse ahh biz bilmiyorduk diye isin icinden cikmaya calismaz.
Sende ben diyecegimi dedim, gerisi size kalmis deyip koyarsin tavrini.
Konusmaktan cekinme, konusmamak insana daha cok zarar verir, icine atip atip sinirlenmenin bir anlami yok.
aynı şeyleri bende yaşadım canım.2.5 senelik evliyim yaklaşık 1.5 sene hem kayınvalidem hem kayınpederim hemde kaynım sürekli niye sık sık gelmiyorsun evde tek başına ne yapıyorsun gelsene gitsene sen niye uzaksın gibi laflar söylüyorlardı.evleri çokta tepedeydi çıkmak zor ama asıl mesele onların yanında kendimi hiç rahat hisetmiyordum hala hisetmiyorum.çünkü onlar gelinlere laf söylemeye bayılırlar herşeylerine çok karışırlar.kayınvalidemler ve iki eltim aynı yerdeler ben uzağım bana fazla karışamadıkları için çok sık orada olmamı istiyorlardı.bir ara yakın olayım dedim ne büyük bir hata yapmışım erken fark ettim.iki eltide hiç anlaşamıyor sürekli birbirleri hakkında konuşuyorlar.ben durumdan rahatsız oluyordum ve dile getiriyordum.ama baktım hiç bir şey değişmiyor ikisi arasında kalacaktım nerdeyse.bende mesafemi koydum.
sonuçta artık onlar söylemekten bıktılar baktılarki bir değişiklik yok ben gitmiyorum onlarda durumu sonunda kabul ettiler.en azından artık eskisi gibi dile getirmiyorlar..
tabıkıde zorunluluğun yok..
benımkıde yan dairede...
banada devamlı laf sokar hataları unutmaz..
napayım yaşlı kadın...
he deyip geçiyorum ne edeyım...
iyi de benim ki de yasli ama gencleri cebinden cikarcak cinsten ne desen nafile anlamaz karsi cumle soyler altinda kalip ezilmek istemem cumlelerinin ama sinirlenip uzmek de istemem cok kararsizim konussam dert konusmasam ayri dert !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?