Evim yakin diye ! Imdat...

Sugar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
113
0
96
İstanbul
Yeni evli biri olarak kayinvalideme yakin oturacak olmam oncesinde benim icin problem degildi aslinda bunun faydalarini d gorurum yalniz hissetmem diye de dusunmustum.Simdi evlendik aradan aylar gecti, ben alisma surecindeyim hala ...yani oyle hissediyorum ama kayinvalidem yakinim diye hergun ona ugramami yada ona gitmemi istiyor!!! bense kendimi onun yaninda pek rahat hissedemedigim icin gitmek icimden gelmiyor ama bu onu sevmedigim anlamina gelmez seviyorum saygimda sonsuz ama surekli bana evlerin yakin olmasindan ve her firsatta gitmedigim icin (ayrica oglunu ilk firsatta onlara goturuyorum hem de buyuk zevkle umarim bunun da farkindadir diycem ama Allah bilir )laf sokmasi beni artik cok kiriyor bana fikir verin ne olur evlerimiz yakin diye her gun gitmek gibi bir zorunlulugum var da ben mi bilmiyorum !!!yada bu boyle midir cildircam yahu ne olur fikirlerinizi paylasin bu kardesinizleCADIARZU

Son düzenleme:
ilk başta mesafe koymak en güzeli olurdu galiba.
yakın olunca hep bekliyorlar.
gitmesen bir dert gitsen bir dert.

Yol elbette böyle bir zorunluluğun..
ışlerin olduğunu belirt eğer gitmek istemiyorsan.
Yalnız eşine bu konuda bir dayatma yapma lütfen.ıstiyorsa gitsin-gelsin..

İşlerin olduğunu belirt eğer gitmek istemiyorsan.
Yalnız eşine bu konuda bir dayatma yapma lütfen.İstiyorsa gitsin-gelsin..

ya soyluyorum evimin isi diyorum ama bu sefer de kendisine bahane gibi geliyor ve gene laf sokuyor terbiyemden saygimdan birsey diyemiyorum kendisine uzuldugumle kaliyorum sadece...:sinifsinif::gitme:

canım,bende bu yüzden kayınvalideme yakın oturmak istemiyorum.. bu sorunlar illaki yaşanıyor. yakın oturmanın faydasından çok zararı var aslında..illa ki bi gerginlik bi huzursuzluk yaşanıyor. yakın olduğunuz için hep görüşelim ister. abimlerde bize yakın.annem hep yollarını gözlüyo,arka sitemizde olmalarına rağmen haftada 1 bilemedn 2 kere uğruyorlar.. en iyisi uzak olacaksın,en azından bi yarım saate yakın aranız olacak. yakın olduğun için gidemesen de arada telefon et.halini hatrını sor. =) inan bu bile mutlu eder

İşlerin olduğunu belirt eğer gitmek istemiyorsan.
Yalnız eşine bu konuda bir dayatma yapma lütfen.İstiyorsa gitsin-gelsin..

inanin cogu zaman esim ben zorlarim gitmesemde git diye ben aramadigim zamanlarda sen ara sen sor derim benim amacim uzaklastirmak degil bilakis kaynastirmak ben daha cok mutlu oluyorum aslinda ama iyi niyetim suistimal edilmeye baslandi kalp kirmadan nasil izah edeyim bilmiyorum etmezsemde ben uzuntuden kahrolcam bu gidisle boyle yasamam imkansiz senağlamaCADIARZU

Sokulan lafları düşünme bence..Takma kafanı..
Annen yada bir büyüğün laf söylüyor gibi düşün..
Eşinin ailesi ile ilgili bir sorun yaşamaman için malesef her denileni takmaman şart..He de geç..
Çok yenisiniz çünkü,zamanla tanıyacaksınız birbirinizi..

Gitmek gibi bir zorunluluğun yok ama bunu kayınvalidene anlatman gerekiyor güzel bir dille.
Söyle annecim ben her gün her gün gelemiyorum.Benim de evimin işi oluyor gelenim gidenim oluyor de...
Sizi çok seviyorum ama kusura bakmayın her gün her gün buraya gelmek zorundaymışım gibi olunca kendimi kötü hissediyorum de..Yani nasıl bir kadın olduğunu bilemediğim için tam ne yapmak lazım kestiremiyorum.
Benim kayınvalidem bize diyor ki yok yavrum gelmeyin,evinizde mutlu huzurlu olun da bana gelmeseniz de ben alınmam,gücenmem diyor.Ben zaten nişanlıyken söylemiştim.Eltim her gün oradan çıkmıyordu,hafta 7 Eltim 5gün orada kalıyordu.Dedim evlenince ben böyle olmam benden beklemeyin zaten ben çalışıyorum haftada 1 gelirsem gelirim dedim.
Yani aranızdaki iletişim çok önemli ben lafımı sakınmam yani düşündüğümü söylerim,içime de atmam kocamın başının etini de yemem ailen şöyle,ailen böyle diye.Saygısızlık yapmadan düşündüklerimi yüzlerine söylerim.Şimdiye kadar hep faydasını gördüm.
Yani bütün ilişkilerde sorunların altında iletişimsizlik yatıyor.Önce bunu çözmek lazım.Sonuçta herkes empati kurmuyor.

Son düzenleme:

biliyor musun ariyorum bu seferde pisman ediyor beni aman cok uzak ya evimiz iki adim neden gelmiyon falan filan iyi de yakiniz diye de her gun gelemem ki yani olmaz olamaz yani herkes kendi evinde rahat eder bu dunyada bu bir gercektir yani haksiz miyim ?senin soyledigin benim kayinvalidemde etki etmedigi gi bi ters tepki yapiyor hatta belki arkamdan da gelmiyor da iki adimda telefon aciyor da bile diyor da olabilir gunahi boynuna tabi CADIARZU

Hic bu zamana kadar kaynananla konustunmu?
Rahatsizligni dile getirdinmi?

hayir konusmak cok istedim hatta bir gece soktugu laflar yuzunden hic uyumamistim gifdip sabah konuscak guc bulmustum derken sonra onu kirmaktan cok korktum vazgectim ama esime nazikce her gun gitmem zorunlulugum yok ama lutfen sen git sen ara dedim daha ne yapayim ki sastim yahu

biraz özleyin beni diye sık gelmiyorum diyin.

evime alışmak biraz daha benimsemek istiyorum lütfen sizde anlayış gösterinbiraz her gün evden çıkmak istemiyorum diyin.

Böyle bir zorunluluğun olamaz tabii ki.
Ne güzel işte sevip sayıyorum diyorsun.
Ona kırmadan anlat. Senin içtenliğine inanacaktır.
Zaten öyle her gün her gün beraber olmak ilerde sorunlar çıkarabilir.
ınsan her gün annesinin evine gidemiyor yakın bile olsa.:hulya:
herkesin kendine göre planı programı vardır.

Ne de guzel yorum bu boyle cok ama cok tesekkur ederim sagolun ama ben kirmaktan cok korkuyorum on kotu bir gelin gibi dusunmesini istemem ama boyle olmasi da beni incitiyor icten ice evimin isi var dedigimde isimi kucumsuyor ama oo bunlar ne ki etegini cekistiren cocugun mu var diyor misafirim de cok gelmedigini bildigi icin butun gunumu musait diye dusunuyor tahminimce ama evimde olmak hakkim yok ,mu yahu ?klava::gitme:

Hayir canim böyle düsünme, o kirilacak diye susarsan, bir gün cok fena patlarsin, o zamanda cidden kirici cümleler cikabilir agzindan, sinirden öfkeden.

Ama simdi güzellikle konusursan, yarin öbürgün madem bu konua rahatsizligin vardi niye birsey demedin kizim diye kimse ahh biz bilmiyorduk diye isin icinden cikmaya calismaz.

Sende ben diyecegimi dedim, gerisi size kalmis deyip koyarsin tavrini.

Konusmaktan cekinme, konusmamak insana daha cok zarar verir, icine atip atip sinirlenmenin bir anlami yok.

Guzel fikirlerin icin cok sagol aslinda en dogrusu bu soyledigin ama nasil diyecegimi bil miyorum yanlis anlasilmak istemiyorum kirmak hic istemiyorum ve biliyorum ki bu soyleyeceklerimi anlayabilcegini hic sanmiyorum ne yazik ki ....:gitme:

aynı şeyleri bende yaşadım canım.2.5 senelik evliyim yaklaşık 1.5 sene hem kayınvalidem hem kayınpederim hemde kaynım sürekli niye sık sık gelmiyorsun evde tek başına ne yapıyorsun gelsene gitsene sen niye uzaksın gibi laflar söylüyorlardı.evleri çokta tepedeydi çıkmak zor ama asıl mesele onların yanında kendimi hiç rahat hisetmiyordum hala hisetmiyorum.çünkü onlar gelinlere laf söylemeye bayılırlar herşeylerine çok karışırlar.kayınvalidemler ve iki eltim aynı yerdeler ben uzağım bana fazla karışamadıkları için çok sık orada olmamı istiyorlardı.bir ara yakın olayım dedim ne büyük bir hata yapmışım erken fark ettim.iki eltide hiç anlaşamıyor sürekli birbirleri hakkında konuşuyorlar.ben durumdan rahatsız oluyordum ve dile getiriyordum.ama baktım hiç bir şey değişmiyor ikisi arasında kalacaktım nerdeyse.bende mesafemi koydum.
sonuçta artık onlar söylemekten bıktılar baktılarki bir değişiklik yok ben gitmiyorum onlarda durumu sonunda kabul ettiler.en azından artık eskisi gibi dile getirmiyorlar..

ya peki bana ne onerirsin simdi yani kirmak hic istemiyorum kaldi ki benim kayinvalide oteriter yani oyle kendi halinde bir kadincagiz da degil yani her soylenene mutlaka bir cevabi olanlardan yani soyler misin deneyiminle bu kardesin ne yapsin ?fisfisfis

tabıkıde zorunluluğun yok..
benımkıde yan dairede...
banada devamlı laf sokar hataları unutmaz..
napayım yaşlı kadın...
he deyip geçiyorum ne edeyım...

iyi de benim ki de yasli ama gencleri cebinden cikarcak cinsten ne desen nafile anlamaz karsi cumle soyler altinda kalip ezilmek istemem cumlelerinin ama sinirlenip uzmek de istemem cok kararsizim konussam dert konusmasam ayri dert !!!

iyi de benim ki de yasli ama gencleri cebinden cikarcak cinsten ne desen nafile anlamaz karsi cumle soyler altinda kalip ezilmek istemem cumlelerinin ama sinirlenip uzmek de istemem cok kararsizim konussam dert konusmasam ayri dert !!!

peki o o zaman ona annecim ben hergün evden çıkmak istemiyorum evde daha çok vakit geçirmek istiyorum alışabilme açısından ama istersen sen bana gel kahve içeriz diyin laf arasında. o sitem edip hiç gelmiyorsun derse.
yada bugün uğramadın gibi laflarına evdeydm çıkmadım gibi kestirme cvplar versen.

eşin nasıl peki bu durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…