Evim

burdan bişey anlaşılmıyor. içinize sindiyse bize ne. ben sadece fikir belirttim.

Söyledikleri fikrinizi değiştiriyorsa doğruluk payı var demek ki. Ama yinede annenizin tavrını onaylamıyorum yeni evlenecek çiftlerde genelde stres oluyor etrafının da yapıcı olması gerektiğini düşünüyorum anası dahi olsa.
Ben normalde annemle hiç anlaşamam ama hakkını ödeyemem evlenme dönemimde her fikrini kırmadan ve yapıcı olmaya çalışarak söyledi. Fikrimi değiştirmediğim zamanda sen bilirsin ama şu şekil olsa daha iyi olur diyip konuyu kapattı.

Söyledikleri fikrinizi değiştiriyorsa doğruluk payı var demek ki. Ama yinede annenizin tavrını onaylamıyorum yeni evlenecek çiftlerde genelde stres oluyor etrafının da yapıcı olması gerektiğini düşünüyorum anası dahi olsa.
Ben normalde annemle hiç anlaşamam ama hakkını ödeyemem evlenme dönemimde her fikrini kırmadan ve yapıcı olmaya çalışarak söyledi. Fikrimi değiştirmediğim zamanda sen bilirsin ama şu şekil olsa daha iyi olur diyip konuyu kapattı.
Ne guzel cok dogru soyluyorsunz

Şaka bir yana yaşayacak olan sensin tabiki anneler en güzelini ister ama bulunduğun ortamı güzelleştirmek senin elinde..Evin önünde bahçe varmı ? Ben senin yerinde olsam ev sahibi ile konuşur orayı eker biçerim :))) Miss gibi mustakıl ev biz arayıpta bulamıyoruz.

Şaka bir yana yaşayacak olan sensin tabiki anneler en güzelini ister ama bulunduğun ortamı güzelleştirmek senin elinde..Evin önünde bahçe varmı ? Ben senin yerinde olsam ev sahibi ile konuşur orayı eker biçerim :))) Miss gibi mustakıl ev biz arayıpta bulamıyoruz.
Bahçesi var ama ev sahibi hic bakmamis bakimsiz

Selamlar herkese:) önümüzdeki ay evleniyorum ve evim tutuldu benim istedigim yerdi hemen gidip tuttuk cok şükür . Ama ev tutuldugundan beri annem 1 kez bile gule gule otur şu guzelmis bu iyiyms demedi evin ilk fotoğrafını gördü ayy kartonpiyer yokmu ayy ev sahibin üst kattami ayy 2 katli mustakil bi ev ve cevrede kimse yokmu köy gibi biyer hic begenmedim filan die. Dolayısıyla cok canım sıkılıyor kayinvalidemin yaninda da diyo hep evin hic guzel degl die oda diyo nasilsa kiracilar otursunlar oturduklari kadar sonra çıkarlar sende hevesini kırma çocukların kısmet oraymis 150m2 ev tertemiz ferah ferah otursunlar iste die. Evi teslim aldık ve yerlerin verniksiz tahta oldugunu gördük bu seferde ayyy iğrenç bildigin eski ev falan demeye başladı ve açıkçası ben evimden de sogumaya başlıyorum cok canim sıkılıyor çok uzuluyorum 1 kez bile yapıcı konusmadi :/

Annen azda olsa hakli...
Sen ilk defa ev kurduğun için belki bilmiyorsun ama verniksiz tahta yer "temizlenmeyen" yer demek...
Kartonpiyer duvar veya tavan... mobilya asmaya kalksan tutmaz, avizeleri asmakda zorlanirsin vs.

Ev tutarken en önemli faktörlerden biridir evin yeri... zemin tahta olunca mobilyalar zangir zangır sallaniyor mesela...

Neyse... hayirli olursun.

Annen azda olsa hakli...
Sen ilk defa ev kurduğun için belki bilmiyorsun ama verniksiz tahta yer "temizlenmeyen" yer demek...
Kartonpiyer duvar veya tavan... mobilya asmaya kalksan tutmaz, avizeleri asmakda zorlanirsin vs.

Ev tutarken en önemli faktörlerden biridir evin yeri... zemin tahta olunca mobilyalar zangir zangır sallaniyor mesela...

Neyse... hayirli olursun.
Demeyin :/ temizlik takintili bi insanım nasil temizlenmeyen yer :/

Anneniz muhtemelen sizin daha rahat etmenizi istediği için böyle diyordur . Belki üslup biraz yanlıştır ama niyetinden şüphem Yok , anne sonuçta ... ama ben başka bir konuya deyinmek istiyorum ;
Genel olarak insanımızdaki *yeni bina , yeni ev* takıntısını anlamış değilim . Ben şu anda 1800’lü yıllardan kalma bir binada yaşıyorum . İlk kurulduğunda kimsesiz çocuklar yurduymuş , sonra okul olmuş son 5-6 senedir ise bina (ev) olarak kullanılıyor . Ama bir insan , yeterli yapmak istesin , oturduğunuz yeri güzelleştirmekte herşey insanın elinde . Hayal gücünün sınırı var mı ? Bir fotoğraf yüklemeye çalıştım ama beceremedim , bunu da ‘lütfen bakın bu ev 1800 ‘lü yıllardan kalma gibi mi duruyor ?’ demek için yükleyecektim :) neyse ..
herşeyi eşim ile beraber yaptık . Yerler, Dolaplar , yemek masası , mutfak tezgahı .. şimdi ise milyon dolarlık evlere değişmem evimi . Moralinizi bozmayın, önemli olan huzur (!) evliliğinizin tadını çıkarın , en kötü , başka bir yere taşınırsınız !
Sevgiler :)

Şehir sıcak mı

Ben sadece halamın Aydın'da olan evinde görmüştüm verniksiz tahta yazın kokuyormuş öbürleri

Verniksiz tahta plastik laminant parkeden iyidir

Anneniz ona danışmadığınız için olumsuzlukları abartıyo olabilir mi? Kartonpiyerler ve yer için bişey diyemem ama ev sahibi üst katımdaysa ben de 5 kere düşünürüm o evi tutarken. Basıma geldiği için. Ev sahipleri nasıl insanlar bilemiyorum ama bizimki buraanın ağası benim diye dolaşırdı ortalıkta. Normal bi komşu gibi olmamıştı yani. O gün bugündür ev sahibinden uzak evlerde oturmak istiyorum. Birinci kriter benim için. Anneniz de muhakkak ya yaşamıştır ya da şahit olmuştur.

Evin fiziki koşullarını bilemem de ev sahibi ile aynı apartmanda oturmak çok sıkıntı.Üstelik siz yeni evli olucaksınız.Annen senin için iyisini istiyor ama üslûbu seni üzüyor olmalı.

Bi' de bu aklıma şu geldi , bu kızlar evlenirken annelere bi' düşman oluyolar , evlendikten kısa süre sonra da anneeeem haklıymışsın moduna giriyorlar.Çok arkadaşımda gördüm bunu.Bence bu evlenmeden önce her şeyin toz pembe görünmesinden kaynaklı anne tecrübelerine kulak tıkamaktan oluyor.Siz de dikkatli olun.Kayınvalideniz de yapıcı konuşur elbet ev kötüyse bile.Ucuz diye vs öyle konuşuyodur.Anneler çoğu zaman doğruyu söyler ha bu doğruları yanlış şekilde söyleseler de doğrudur.

Çok katıldım size. Evlenirken kv ile otururken annem benzer bişey için çıkışmıştı biraz laf sokar gibi. Ben de kızmıştım anneme kadının kötü niyeti yok diye. Ama annemin de kötü niyeti yoktu. Aksine kvnin benim gözümü boyadığını düşünüyordu. Evlendikten kısa bi süre sonra ben de annem gibi düşünmeye başladım. Kv gözümû boyamak istememişti belki ama annemin dediği doğruydu. Tarzı yanlıştı yalnız hissettiği için.

Saol canim :) evet biraz yokluk çekmiş ilk evlendiginde ama suan cok iyi maşallah bide şöyle mesela annem benden daha güzel giyinir daha cok gezeer hergun biyerdedir sehir dışına da açılır tek başına yada arkadaslaryla hani o genclik yıllarını anlatrdi bana süt bulamazdm bebegme nisasta su falan karıştırır icirirdim hep başkalarının eski esyalariyla evlendim 3 tekerlekli arabamiz vardı takır takır giderdik diye :) ama simdi cok cabuk unuttu sanırım o günleri her istedigi yapılıyor alınıyor babam saolsun onun için hep yukseklerde takılıyor:))

O ilk uhde ( doğru mu yazdım bilmiyorum) geçmiyor çünkü. Şimdi saraylarda otursa da ilk hevesler başka. Ben de 2 sene bekarlıktan kalan eşyalarımla oturdum. Yeni almadım evlenirken. Sonra hepsini atıp baştan her şeyi yeni aldım. Ama ilk heves gibi olmuyor. İlk evlenirken yapılan başka. Şimdiki aklım olsa yapmazdım. Kızım yok ama olsa ve aynısını yapmak istese çok uğraşırım vvazgeçirmek için.

Anneniz muhtemelen sizin daha rahat etmenizi istediği için böyle diyordur . Belki üslup biraz yanlıştır ama niyetinden şüphem Yok , anne sonuçta ... ama ben başka bir konuya deyinmek istiyorum ;
Genel olarak insanımızdaki *yeni bina , yeni ev* takıntısını anlamış değilim . Ben şu anda 1800’lü yıllardan kalma bir binada yaşıyorum . İlk kurulduğunda kimsesiz çocuklar yurduymuş , sonra okul olmuş son 5-6 senedir ise bina (ev) olarak kullanılıyor . Ama bir insan , yeterli yapmak istesin , oturduğunuz yeri güzelleştirmekte herşey insanın elinde . Hayal gücünün sınırı var mı ? Bir fotoğraf yüklemeye çalıştım ama beceremedim , bunu da ‘lütfen bakın bu ev 1800 ‘lü yıllardan kalma gibi mi duruyor ?’ demek için yükleyecektim :) neyse ..
herşeyi eşim ile beraber yaptık . Yerler, Dolaplar , yemek masası , mutfak tezgahı .. şimdi ise milyon dolarlık evlere değişmem evimi . Moralinizi bozmayın, önemli olan huzur (!) evliliğinizin tadını çıkarın , en kötü , başka bir yere taşınırsınız !
Sevgiler :)
Fotoğraf yukleyebilirseniz cok merak ettm :) kendi evinizmi kirami

Fotoğraf yukleyebilirseniz cok merak ettm :) kendi evinizmi kirami
Bu binanın eski hali (1800-1900 ) şimdi tabii ki böyle korkunç görünmüyor . :) evin içinden de yüklemeye çalışacağım tekrar

Eklentiler

• AC97E57E-B0DC-488C-9E2A-1C05C0844A84.webp
    AC97E57E-B0DC-488C-9E2A-1C05C0844A84.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 74
Perili köşk gibiymis vallahi :KK70:
Aynen ama şimdi öyle durmuyor :) işaret koyduğum yerler , bizim camlarımız :)))

Dediğim gibi siz evinizi istediğiniz gibi güzelleştirebilirsiniz., herşey sizin elinizde . Sadece ev sahibi ile aynı binada oturma fikri bana da çok doğru gelmiyor , çünkü insan gerçekten istediği gibi hareket edemiyor . Gerçi ev sahibinin sizin üstünüzde olması, sizin üst katta olmanızdan daha iyi . Kötünün iyisi diyelim

Eklentiler

• 7B76AF7D-3B31-434B-A935-E7CC235A0F69.webp
    7B76AF7D-3B31-434B-A935-E7CC235A0F69.webp
    9,3 KB · Görüntüleme: 68
Back
X