Evim

Gelin evi 1 oda olsun ama ici tertemiz olsun yeni olsun ..Esyalar bile guzel durmuyor..Ev kiralarken annenizin fikrini aldiniz mi durustce begenmemis iste napsin :) oldugunuz sehirde kiralar yuksekse haklisiniz ama her anne ister iste en guzel evde otursun kizi..

Annen belliki ,yada yüksek ihtimal pek cok seyi yapmak istemiş ama yapamamis gençliğinde ilk evlendiğinde.. Belkide yokluk çekti
Çevresindekilerin evlenen kızlarının evini falan gördü
Kendi kizinin da en iyi şartlarda oturmasini yaşamasını evinin cok güzel olmasını falan istiyor
Birazcik da hava atmayi seven biriyse iyice cosmustur yani :KK70:
Annene de ki onemli olan tavanlardaki kartonpiyer degildir anne o evin duvarlarindaki sıcaklıktır sevgidir.
Bence cok müdahil oluyor herseye izin verme
Ben olsam coktan kavgalasmistim annemle hic sevmem boyle seyleri ya
Evinin büyüklüğünden Umarim sıkılmazsın
Ben isyan bayragini çektim 7.ayda
Suanda yana yakila 2 oda 1 salon ev arıyorum mesela :KK70: :KK70:
Hayirli olsun bu arada
Saol canim :) evet biraz yokluk çekmiş ilk evlendiginde ama suan cok iyi maşallah bide şöyle mesela annem benden daha güzel giyinir daha cok gezeer hergun biyerdedir sehir dışına da açılır tek başına yada arkadaslaryla hani o genclik yıllarını anlatrdi bana süt bulamazdm bebegme nisasta su falan karıştırır icirirdim hep başkalarının eski esyalariyla evlendim 3 tekerlekli arabamiz vardı takır takır giderdik diye :) ama simdi cok cabuk unuttu sanırım o günleri her istedigi yapılıyor alınıyor babam saolsun onun için hep yukseklerde takılıyor:))

Yerinizde olsam 150m2 eski bir ev tutacagima kucuk ama estetik, daha yeni bir ev tutardim.
Daha yeni evli ve iki kisiniz. Ev sizin olsa neyse ama o evde cocuk dogurup, buyutmeyi dusunmuyorsaniz gereksiz olmus. Herkes cocugunun iyi olmasini ister anneniz azcik fazla soylenmis gerci ama anne yani.

Annenizin söylediklerini kaynananız söyleseydi herkes kaynanayı bir kaşık suda boğardı.
Ama kız annesi söyleyince, melek anne, tabi ki söyleyecek, o sizin iyiliğinizi ister, kaynana güzel bir kelime mi söylemiş yok canıımmmm muhakkak altında fesatlık vardır onun için demiştir. Yani kısacası klasik KK yorumları bunlar.
Konuya gelince, eviniz sizin içinize sindiyse anneniz ne derse desin boşverin. O evde anneniz yaşamayacak siz yaşayacaksınız. Evet anneniz yapıcı bir kadın değil, kötülüğünüzü ister mi, sanmam hiç bir anne (erkek annesi de dahil) istemez. Ama muhtemelen ya evlenmenizi içine sindiremedi, ya gençliğinde yapamadığı içinde kalan şeyleri sizin üzerinizde yaptırmak istiyor. Yani daha bir çok nedeni olabilir.
Ama şu sıkıntılı günlerde biraz destek olması iyi olurdu değil mi?
Ev sahibi ile aynı binada oturmaya gelince; ben ilk ev sahibimle aynı binadaydım. 2,5 yıl oturdum. Evlerini müteahide verdiklerinde ayrıldım. Aradan 25,5 yıl geçtio günleri güzellikle anarım. Öyle çok yardımları oldu ki anlatamam. Yani evsahibi insan gibi insansa sorun olmaz. Yok eğer insan değillerse sizde aranıza sınır koyarsınız olur biter.
Yorumnza bayıldım ağzınıza sağlık:) tabiki annemin iyi niyetini benim için herseyin en iyisini.istediginin farkindayim . Kayinvalideye gelince oda dedi keşke apartman tercih etseydin başına bişey gelse burda duyanin olmaz diye ama sonradan ılımlı yaklaştı hep. Annemide anlıyorum tabiki ama ev tutuldu 1 senelik kontrat imzalandi diyor ki evin yerleri verniksizmis igrenccc yani size sorayım siz sogumazmiydiniz evden? 1 sene oturucam sonucta ben o eve önceden gözüme batmayan verniksiz tahtaları suan nasıl kapatabiliriz die düşünüp duruyorum devamli yada o kartonpiyerlerin yokluğu gozume batıyor ev sahipleri benim kanaatimce cok guler yüzlü insanlar ama bi binada bi onlar bide yalnız başıma ben olacağım cevrede aynı müstakil evler ıssız yani su an korkmaya başladım başıma bişey gelse kime duyuracğım die

Selamlar herkese:) önümüzdeki ay evleniyorum ve evim tutuldu benim istedigim yerdi hemen gidip tuttuk cok şükür . Ama ev tutuldugundan beri annem 1 kez bile gule gule otur şu guzelmis bu iyiyms demedi evin ilk fotoğrafını gördü ayy kartonpiyer yokmu ayy ev sahibin üst kattami ayy 2 katli mustakil bi ev ve cevrede kimse yokmu köy gibi biyer hic begenmedim filan die. Dolayısıyla cok canım sıkılıyor kayinvalidemin yaninda da diyo hep evin hic guzel degl die oda diyo nasilsa kiracilar otursunlar oturduklari kadar sonra çıkarlar sende hevesini kırma çocukların kısmet oraymis 150m2 ev tertemiz ferah ferah otursunlar iste die. Evi teslim aldık ve yerlerin verniksiz tahta oldugunu gördük bu seferde ayyy iğrenç bildigin eski ev falan demeye başladı ve açıkçası ben evimden de sogumaya başlıyorum cok canim sıkılıyor çok uzuluyorum 1 kez bile yapıcı konusmadi :/
annen gereksız konusuyor ama teslım aldıktan sonra yerlerı gorduk demısın sızde hıc gezmeden mı kıraladınız acaba?

benzer şeyleri yaşamışız. bende eski büyük bir ev bulmuştum. fiyatı da makuldu. ama annemin içine sinmedi. annem detaylıca bana anlatınca benim de içime sinmedi.anneler hep haklıdır ben bunu bilir bunu derim.

şimdi ufak yeni lüks 1+1 ev tuttuk temizliği de yaşaması da çekip çevirmesi de çok rahat oluyor. 150 m2 evi ne yapacaksın yahu. hele çalışıyorsan hiç tavsiye etmem.

sen olayı ucuza uyguna kapatmaya çalışıyorsun ve annen bu durumdan hiç memnun değil
çünkü o bir anne ve kızı için herşeyin ama herşeyin en iyisi olsun istiyor,

Selamlar herkese:) önümüzdeki ay evleniyorum ve evim tutuldu benim istedigim yerdi hemen gidip tuttuk cok şükür . Ama ev tutuldugundan beri annem 1 kez bile gule gule otur şu guzelmis bu iyiyms demedi evin ilk fotoğrafını gördü ayy kartonpiyer yokmu ayy ev sahibin üst kattami ayy 2 katli mustakil bi ev ve cevrede kimse yokmu köy gibi biyer hic begenmedim filan die. Dolayısıyla cok canım sıkılıyor kayinvalidemin yaninda da diyo hep evin hic guzel degl die oda diyo nasilsa kiracilar otursunlar oturduklari kadar sonra çıkarlar sende hevesini kırma çocukların kısmet oraymis 150m2 ev tertemiz ferah ferah otursunlar iste die. Evi teslim aldık ve yerlerin verniksiz tahta oldugunu gördük bu seferde ayyy iğrenç bildigin eski ev falan demeye başladı ve açıkçası ben evimden de sogumaya başlıyorum cok canim sıkılıyor çok uzuluyorum 1 kez bile yapıcı konusmadi :/

Olur böyle şeyler.
Önemli olan kimin beğendiği değil ki, burada önemli olan o evde sen oturacaksın ve eşin oturacak.
Size uyduktan sonra, kimseyi de alakadar etmez.
Ama kayınvalidenin yapıcı olması en azından bir + (artı) diyebilirim.
Genelde tam tersi olur, kayınvalideler herşeye kulp bulurlar, beğenmemezlik yaparlar.
Annen sanırım kayınvalideliğe özenmiş...

Size tavsiyem annenizi yalnız yakaladığınız bir anda:
"Hayırdır anne, neden böyle davranıyorsun bana? Ben sevincimi heyecanımı seninle paylaşmaya çalışıyorum ama sen herşeye bir kulp bir bahane bir beğenmemezlik yapıyorsun? Sorun ne? Evleniyor olmam mı?" diye sorun.
Bakalım ne cevap verecek veya nasıl bir tepki yapacak.

Belki o da sizin evlenmenizin kendisinde yarattığı sıkıntıyı sizden bu şekide çıkartıyordur.
Bilemezsiniz ki.
Konuşmadan da problemler çözülmez.
Artık evleniyorsunuz ve kendi yuvanız olacak.
Konuşarak halledin herşeyi, hem kendinize dert etmemiş olursunuz, hem de kafanızda büyütmeden sorunları halletmiş.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Gelin evi 1 oda olsun ama ici tertemiz olsun yeni olsun ..Esyalar bile guzel durmuyor..Ev kiralarken annenizin fikrini aldiniz mi durustce begenmemis iste napsin :) oldugunuz sehirde kiralar yuksekse haklisiniz ama her anne ister iste en guzel evde otursun kizi..
Şöyle soyleyeyim studyo daire biz istemedik çünkü eşyalarım fazlaydi oturduğum yerdeyse oturulabilecek duzeyde evler diyorum bakın:) 1000den başlıyordu gerisi hep dökülen sobali eski evlerdi bu eski bi bina degil en fazla 6 7 senelik. İçi de temiz ferah ferah demir kapı demir pencereler balkonlar ici büyük geniş vs ama mesela evin kartonpiyerleri yok yerler verniksiz tahta ev sahibi üstte ve klozet yok tüm eksigi bu yani yoksa evdeki dolaplar falan da yeni. Şöyle ki evi tutarken hiiic kimseye sormadim ben buldum hatta arefe günü gece 12 bucuktu ısrarla nisanlma söyledim git tut diye o şekilde tutuldu:D

Olur böyle şeyler.
Önemli olan kimin beğendiği değil ki, burada önemli olan o evde sen oturacaksın ve eşin oturacak.
Size uyduktan sonra, kimseyi de alakadar etmez.
Ama kayınvalidenin yapıcı olması en azından bir + (artı) diyebilirim.
Genelde tam tersi olur, kayınvalideler herşeye kulp bulurlar, beğenmemezlik yaparlar.
Annen sanırım kayınvalideliğe özenmiş...

Size tavsiyem annenizi yalnız yakaladığınız bir anda:
"Hayırdır anne, neden böyle davranıyorsun bana? Ben sevincimi heyecanımı seninle paylaşmaya çalışıyorum ama sen herşeye bir kulp bir bahane bir beğenmemezlik yapıyorsun? Sorun ne? Evleniyor olmam mı?" diye sorun.
Bakalım ne cevap verecek veya nasıl bir tepki yapacak.

Belki o da sizin evlenmenizin kendisinde yarattığı sıkıntıyı sizden bu şekide çıkartıyordur.
Bilemezsiniz ki.
Konuşmadan da problemler çözülmez.
Artık evleniyorsunuz ve kendi yuvanız olacak.
Konuşarak halledin herşeyi, hem kendinize dert etmemiş olursunuz, hem debüyütmeden sorunları halletmiş.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Çok saolun evet annem evlenmemi istemiyordu taki damadini ve ailesini taniyana kadar suan iyiki diyor ama bilmiyorum artık icinde ne fırtınalar esiyo:)

annen gereksız konusuyor ama teslım aldıktan sonra yerlerı gorduk demısın sızde hıc gezmeden mı kıraladınız acaba?
Evet ben evin fotograflarini gördüm arefe günü geceydi zaten bayramda tutma imkanimiz olur olmaz telaseden kaptrmayalm evi diye gece vakti tutturdum :) içinde de yeni evliler oturuyomus bayan hamileymis ramazanda oruc dolayisiyla tasinamamis kendi evine onun çıkmasını bekledik o evdeyken de gördük evi ama incelemeden goz gezdirdik yeni çıktı biz girdik :) bu zamana kadar 2 kişi oturmus zaten buraya ikiside yeni evliymis ev alıp çıkmışlar

Evet ben evin fotograflarini gördüm arefe günü geceydi zaten bayramda tutma imkanimiz olur olmaz telaseden kaptrmayalm evi diye gece vakti tutturdum :) içinde de yeni evliler oturuyomus bayan hamileymis ramazanda oruc dolayisiyla tasinamamis kendi evine onun çıkmasını bekledik o evdeyken de gördük evi ama incelemeden goz gezdirdik yeni çıktı biz girdik :) bu zamana kadar 2 kişi oturmus zaten buraya ikiside yeni evliymis ev alıp çıkmışlar
sizde fazla aceleci imişiniz, görmeden incelemeden ev kıralamak bilemedim ;)

Burada problem annenizin yorum yapması değil yorumlarının gerçekçi olup sizde de fikir değişikliği yaratması. Etkilenebiliyorsanız içinize sinmemiştir. Anlaşmayı bozun yol yakınken derim banyoda klozet yok mevzusundan durum anlaşılabiliyor sürekli negatif olmaya ne gerek var içinize sinen bir yer bakın.
Ha bu hatanızdan ötürü nişanlınızla sürtüşecekseniz de boş yere kendinizi doldurmayın seçiminizin arkasında durun.

Back
X