Evim

zehrayt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2025
53
22
3
37
Arkadaşlar derdim.evim çok küçük 60m2 2 artı 1 .ilk tutarken bu kadar goze batmadı birde yeni bina vs diye ses etmedim ayrıca ev sanki daha büyüktü.ama yerleşince öyle olmadı gelen koltuklar kocaman kaldi, küçük odaya hiçbişey sığmıyor bi masa bi kurutma makinesi sığdı güya bebegime oda yapacaktım hiçbişey yapamıyorum oraya.mutfakta yada odada masaya yer yok ortaya bi masa aldık onda yiyoruz yemegi vs, tekli koltuk desen çok saçma bi şekilde tv nin önüne koyduk tv nin ünitesi vs yok zaten. Banyo çok küçük bir kişi anca giriyor o çıkmadan çamaşır vs atmak için giremem ,mesela eşim lvabodayken giremiyorum .biri aynaya bakarken biri beklemek zorunda..detay veriyorum sinirim bozuk.tasinma ihtimali de yok malum evler çok pahalı.

Asıl sıkıntı surda başlıyor hani kendime gore sevimli biseyler aksesuarlar alayım dizeyim duvarını fan süsleyeyim bii dekoratif yapınca daha i olur diyorum.yok olmuyor içimden bisey gelmiyor.ilk tuttuğumuzda böyle hissetmedim tabiki. Ama şuan resmen evden buz gibi soğumuş durumdayım.canlar temizlik yapasım bile yok o kadar diyorum hani kafayı yicem. Rahatca oturup böyle keyif yapablicegim bi köşe yok evde hani insan evini izler disardayken evim güzel evim vs der ya ben zerre ozlemiyorjm.
Kimse küçük ev tutmasın ya sonra çok pişman oluyorsunuz. Banyodan kac kere çıkarken oraya buraya bi taraflarımi çarptım sayısız..bi dolabı acmak için illa biseyi kenara itmek onu oraya çekmek bunu buraya itmek ...ya o kadar yorucu ki. Hoc öyle ikea minik ev aman minimalist aman sadelik hoşluk değil. Ne gelen misafiri rahat ettirebiliyorum ne ben rahat ediyorum. Birde yatmaya gelen oluyor ki evlere şenlik..ya tek bir odam var oturma odası bebeği kahvaltı yaptirabilcegim tek yer orası.mutfakta yer yok çünkü oturacak alan yok .sabah misafirin odasına girip yapmak zorundayım bebeği yere koymak zorundayim..kimseye gelmeyin de diyemiyorum .ama valizleri esyalari havlular derken ortalik savas alani gibi oluyor ve cok rahatsiz oluyorum.
Benim ailem gelmiyor mesela kızım o evde rahat edemiyoruz size gore ancak diyorlar ama esimin ailesi asla geri kalmıyor..

Eşim de ailesine bisey diyemiyor haliyle..ben kucağımda çocukla oraya mi oturayim buraya mi derken sinirlerim harap oluyor.
Birde kızlar allahaşkına odaya bi giriyorum mesela kayınpeder bir koltukta uzanıyor iç diğerinde. Odamızda başka sandalye vs de yok böyle ayakta dursan gel otur demezler yerde oturuyorum.
Sabah erken kalkıyorum bebek için . Ama benim vakit geçirebileceğim alan yok. O kadar saçma şekillerde saçma şeyler yapıyorum ki sırf insanlar rahat etsin aman uynamsin diye. Bu defa kendime kızıyorum sürekli neden sıkı toya maruz kalan benim diye...

sinirlerim çok bozuk ne yapayim

Küçük gerçekten zor olmalı tahmin edebiliyorum. Ama sizin sorununuz evden çok düşüncesizce o eve gelip kalan eş ailesi. Çok mu uzakta yaşıyorlar ya da gelip kaç gün kalıyorlar?
Ablamın evi de çok küçük uzun zamandır o evde yaşıyor. Evini zaman içinde sadeleştirdi. Resmen minimalist yaşıyor şuan. Bir düzen oturttu. Uzun süre evden çıkma planınız yoksa siz de sadeleşme yoluna gidebilirsiniz

Küçük gerçekten zor olmalı tahmin edebiliyorum. Ama sizin sorununuz evden çok düşüncesizce o eve gelip kalan eş ailesi. Çok mu uzakta yaşıyorlar ya da gelip kaç gün kalıyorlar?
Ablamın evi de çok küçük uzun zamandır o evde yaşıyor. Evini zaman içinde sadeleştirdi. Resmen minimalist yaşıyor şuan. Bir düzen oturttu. Uzun süre evden çıkma planınız yoksa siz de sadeleşme yoluna gidebilirsiniz
2 koltuğun birini atayım başka yapacak bisey yok ki sadelesmek adına ne yapabilirim.mutfakta masam sandalyem yok zaten tv ünite konsolum yok .

2 koltuğun birini atayım başka yapacak bisey yok ki sadelesmek adına ne yapabilirim.mutfakta masam sandalyem yok zaten tv ünite konsolum yok .
Eviniz tam olarak nasıl bilemem ki. Siz tavsiye istemişsiniz ben de berebileceğim tavsiyeyi verdim 🤷🏻‍♀️

Uzakta yaşıyorlar evet 4 5 gün bazen bir hafta kaliuorlar, nadiren 10 15 gün

Arkadaşlar derdim.evim çok küçük 60m2 2 artı 1 .ilk tutarken bu kadar goze batmadı birde yeni bina vs diye ses etmedim ayrıca ev sanki daha büyüktü.ama yerleşince öyle olmadı gelen koltuklar kocaman kaldi, küçük odaya hiçbişey sığmıyor bi masa bi kurutma makinesi sığdı güya bebegime oda yapacaktım hiçbişey yapamıyorum oraya.mutfakta yada odada masaya yer yok ortaya bi masa aldık onda yiyoruz yemegi vs, tekli koltuk desen çok saçma bi şekilde tv nin önüne koyduk tv nin ünitesi vs yok zaten. Banyo çok küçük bir kişi anca giriyor o çıkmadan çamaşır vs atmak için giremem ,mesela eşim lvabodayken giremiyorum .biri aynaya bakarken biri beklemek zorunda..detay veriyorum sinirim bozuk.tasinma ihtimali de yok malum evler çok pahalı.

Asıl sıkıntı surda başlıyor hani kendime gore sevimli biseyler aksesuarlar alayım dizeyim duvarını fan süsleyeyim bii dekoratif yapınca daha i olur diyorum.yok olmuyor içimden bisey gelmiyor.ilk tuttuğumuzda böyle hissetmedim tabiki. Ama şuan resmen evden buz gibi soğumuş durumdayım.canlar temizlik yapasım bile yok o kadar diyorum hani kafayı yicem. Rahatca oturup böyle keyif yapablicegim bi köşe yok evde hani insan evini izler disardayken evim güzel evim vs der ya ben zerre ozlemiyorjm.
Kimse küçük ev tutmasın ya sonra çok pişman oluyorsunuz. Banyodan kac kere çıkarken oraya buraya bi taraflarımi çarptım sayısız..bi dolabı acmak için illa biseyi kenara itmek onu oraya çekmek bunu buraya itmek ...ya o kadar yorucu ki. Hoc öyle ikea minik ev aman minimalist aman sadelik hoşluk değil. Ne gelen misafiri rahat ettirebiliyorum ne ben rahat ediyorum. Birde yatmaya gelen oluyor ki evlere şenlik..ya tek bir odam var oturma odası bebeği kahvaltı yaptirabilcegim tek yer orası.mutfakta yer yok çünkü oturacak alan yok .sabah misafirin odasına girip yapmak zorundayım bebeği yere koymak zorundayim..kimseye gelmeyin de diyemiyorum .ama valizleri esyalari havlular derken ortalik savas alani gibi oluyor ve cok rahatsiz oluyorum.
Benim ailem gelmiyor mesela kızım o evde rahat edemiyoruz size gore ancak diyorlar ama esimin ailesi asla geri kalmıyor..

Eşim de ailesine bisey diyemiyor haliyle..ben kucağımda çocukla oraya mi oturayim buraya mi derken sinirlerim harap oluyor.
Birde kızlar allahaşkına odaya bi giriyorum mesela kayınpeder bir koltukta uzanıyor iç diğerinde. Odamızda başka sandalye vs de yok böyle ayakta dursan gel otur demezler yerde oturuyorum.
Sabah erken kalkıyorum bebek için . Ama benim vakit geçirebileceğim alan yok. O kadar saçma şekillerde saçma şeyler yapıyorum ki sırf insanlar rahat etsin aman uynamsin diye. Bu defa kendime kızıyorum sürekli neden sıkı toya maruz kalan benim diye...

misafirleri tabii ki rahat ettirin ama kendi rahatınızı da bozmadan. toparlansa rahatı bozulmuş olmayacak, sizi rahatsız etmemiş olacak. kaldı ki artık misafir de sayılmaz madem bebeği olan bir evde bu kadar uzun vakit geçiriyorlar biraz halden de anlamalılar. yapmıyorlarsa da söyleyin baba ayaklarını çeksene oturacağım deyin ya da sen nasılsa oturuyorsun bebek yerde rahat olmuyor deyin verin kucağına hem bebeğin de sorumluluğunu paylaşmış olursunuz. kendinizden ödün vererek fazla fazla verdiğiniz rahatlık onları orada daha da kalıcı yapıyor anladığım kadarıyla. siz de bu durumu lehinize çevirin örneğin artık misafirliğin kalmadı anne deyip süpürge tutuşturun eline mesela. benim görümcemler bana çok sık pat diye gelirdi eğer ben çağırmadan yine çatkapı geldilerse geldiğin iyi oldu camları silecektim deyip eline bez verirdim vileda falan verirdim. Şimdi ben çağırmadan davetsiz gelmiyorlar🤣

Ev kira mı? Eşinizle konuşun özellikle kaldıkları zaman yaşadığınız şeyleri anlatın. Metrekare bakımından daha geniş bi eve ihtiyacınız olduğunu bu şekilde nefes alamadığınızı anlatın. Ya gelmesinler ya daha büyük bi eve taşınmak istiyorum diye net olun. Hiç görmüyor mu eşiniz nasıl çile olduğunu? Hiç detaylıca konuştunuz mu? Şimdi kahvaltı diyosunuz bunun bebek büyüdükçe özel alan ihtiyacı, yatak dolap ihtiyacı, tuvalet eğitimi verirken bi lazımlık koyacak alan, oyuncak dağıtsa dağıtacak alan ihtiyacınız olacak.

Mt2 olarak büyük ama düzenleme olarak kötü olduğu için çok ölü alanı ve küçücük odaları olan bi evim var. Kira da değil malesef. O küçücük odaya onu bunu sığdırmak ne demek iyi biliyorum...

Ev kira mı? Eşinizle konuşun özellikle kaldıkları zaman yaşadığınız şeyleri anlatın. Metrekare bakımından daha geniş bi eve ihtiyacınız olduğunu bu şekilde nefes alamadığınızı anlatın. Ya gelmesinler ya daha büyük bi eve taşınmak istiyorum diye net olun. Hiç görmüyor mu eşiniz nasıl çile olduğunu? Hiç detaylıca konuştunuz mu? Şimdi kahvaltı diyosunuz bunun bebek büyüdükçe özel alan ihtiyacı, yatak dolap ihtiyacı, tuvalet eğitimi verirken bi lazımlık koyacak alan, oyuncak dağıtsa dağıtacak alan ihtiyacınız olacak.

Mt2 olarak büyük ama düzenleme olarak kötü olduğu için çok ölü alanı ve küçücük odaları olan bi evim var. Kira da değil malesef. O küçücük odaya onu bunu sığdırmak ne demek iyi biliyorum...

Küçük ev özel dizayn ister, öyle elimdekilerle sığayım diyemezsiniz.
İkea evi gibi olması için ikea eşyaları gibi eşya olması lazım.
Düşünmeden tutmuşsunuz galiba evi.

Artık bundan sonrasına bakın.
Önceliginiz bütçeyi ayarlayıp başka eve çıkmak olsun.
Olmaz diyorsanız eşyaları azaltın.
Berjer varsa satın mesela.
Zigon varsa gözden çıkarın.
Sadece gerçekten size kadar eşya kalsın.
Yok bu da olmaz diyorsanız bilmiyorum, alışırsınız inşallah.

60 metrekare 1+1 büyüklüğü. O kadarcık yere 2+1 yapınca böyle oluyor işte. Kullanışsız saçma sapan evler çıkıyor ortaya. Kimse uyarmadı mı sizi bu konuda?

Küçük ev, eve özel eşya ister. Benim evim de 2+1 ama 90 metrekare. Buna rağmen eski evimdeki eşyaların neredeyse hiç biri bu evime sığmadı. Buraya uygun eşya almak gerekti. Sizin de biraz sadeleşmeye, imkan varsa eşya değiştirmeye ihtiyacınız var. Niye tekli koltuk var mesela? Benim evimde yok. Çok büyük bir ihtiyaç değil. İki koltuk yerine bir köşe alanı daha geniş gösterir, daha kullanışlı olur.

Ev sizinse eşya değiştirerek alanı verimli kullanmaya çalışın. Yok kira ise direkt evi değiştirin. O boyutta 2+1 olmaz.

Yine bir umursamaz eş ailesi,yine bir düşüncesiz koca.....Bu adamlar göt göte oturmaya ne meraklı ya Madem anandan babandan kopamayacan niye bir kadının başını yakıyorsun??? Ananın dizinin dibinde duraydın.Sizin gördüklerinizi,evin darlığını göremeyecek kadar kör değilse eğer tek gerçek anam babam için evladımın eşimin rahatı feda olsun ailemin keyfi bozulmasın,karım çocuğum ne bok yerse yesin ......

3+1 den daha küçük 3+1 e taşındım. Yine de bazı eşyalarda değişiklik yapmak zorunda kaldım. Koltuklarım da kibar koltuklardı evlenirken kiracı olacağımı bildiğim ve ev belli olmadığı için öyle seçmiştim yoksa onları sığdırırdım ama boğucu görünürdü. Değişiklik yapmanız gerekiyor olabilir. Kayınbabanızın siz gelince hala uzanması da onun karakteri. Ben ne kv mi ne kb mi gelini, torunu ayaklanmış görüp de hala yatmaya devam ederken görmedim.

Öncelikle Bu kadar mutsuzsanız masrafını göze alıp daha büyük bir eve geçin derim. Her gün her gün gözünüze batan mutlu olmadığınız bir evdense bir süre borç ödersiniz

İkinci olarak gelen misafirler evinizin küçük olduğunu bilerek gelsin, biri yatıyor ve ayakta mı kaldınız “x müsade edebilir misin şuraya oturayım” diyin açık açık ya da bebekten ötürü siz erken kalkıp oturacak yer bulamıyor musunuz mesela, diyin ki “bebek sabah 7de uyanıyor gönül ister ki misafir odam olsun siz rahat rahat uyuyun ama malesef bizim tek odamız var, kahvaltıya en geç 8 gibi oturacak şekilde kalkmamız lazım yarın” diyin ve sabah kahvaltı hazırlamadan uyandırın kalkanlar kahvaltıya yardım etsin.
Geniş bile olsa 2+1 evde öyle bir 10-15 gün misafir olmaz. Hele sıcaklarda hayal bile edemiyorum. Herkes imkanınca davranmalı. Hayatınızdan bebeğinizden otelcilik hizmeti vereceğim diye feragat etmeyin, az keyiflerini kaçırın rahat edemesinler onlar da sizin aileniz gibi biz orda eahat edemiyoruz diye gelmezler zaten

İmkan varsa kiraya verip kiraya çıkın.
Kucuk ev zor ..esyalariniz uygun değilken daha zor .
Berjeri cikrtin.mutfak için ince açılıp kapanabilir masa bakabilirsin.

Ya evi değiştirmelisiniz ya da eşyaları. Ben , 6 metrekare aktif kullanım alanı olan bir karavanda da yaşadım. 1+1 , 28metrekare evde de yaşadım, 160metrekare 4+1de de yaşadım. Ben küçük ev severim mesela. Temizliği kolay olur, kolay dağılır ama büyük eve göre çok daha kolay toplanır. Ama eşya ona göre olmalı. Ben minimalistim. Eşim değil. Ben küçük ev ve az eşya severim eşim büyük ev ve çok eşya sever. Bu yüzden şu an 160metrekarede yaşıyoruz ama ben küçük evi özlüyorum hala. Yani siz kendinize göre evi mi yoksa eşyaları mı değiştireceğinize karar vermelisiniz. Depolama seçeneklerini iyi değerlendirmelisiniz. Küçük mekanlarda santimetre karenin bile bir önemi vardır. Eğer foto paylaşmak isterseniz buradan fikir olarak yardımcı olmaya çalışırız.
Bu arada kayınailenin gelip de o kadar yayılması ayrı bir sorun oraya girmiyorum....

Büyük şehirlerde yeni evleri hep böyle yapıyor çakal müteahhitler. 2+1, 1+1 ve daracık, hücre gibi evler. Bizim de bina kentsele giriyor ve aynı böyle yapacak. Geleceğimi gördüm sizde 🥹🥹🥹

Küçük salona köşe koltuk konur, tv ünitesi göstermelik minicik ince bir şey olur. Yatak odasında özellikle baza kullanılır. Siz küçük eve göre eşya almadığınız için de sorun yaşıyorsunuz bence. Tabii ki 60m büyük değil ama annemin 1+1 evi var, 40 m2. Salon mutfak bir. Bir tane üçlü, bir tane tekli koydu sadece. Ona rağmen yer kaldı. Mutfak kısmı desen eşyası ona göre. Sizin de öyle olmalı bence.

Küçük salona köşe koltuk konur, tv ünitesi göstermelik minicik ince bir şey olur. Yatak odasında özellikle baza kullanılır. Siz küçük eve göre eşya almadığınız için de sorun yaşıyorsunuz bence. Tabii ki 60m büyük değil ama annemin 1+1 evi var, 40 m2. Salon mutfak bir. Bir tane üçlü, bir tane tekli koydu sadece. Ona rağmen yer kaldı. Mutfak kısmı desen eşyası ona göre. Sizin de öyle olmalı bence.
Ben koltukları önceden almıştım başka ev için ama malesef o evle ilgili sorun cıktı mecburen bunu tuttuk.ev kıra arkadaşlar söylemeyi unutmusum. Birde yetmiyormuş gibi evin tuhaf duvar çıkıntıları var malesef.
Evde bir kitaplığım.bile yok. Artık alan dağıtacağı için bebegime yer kalmıyor. Duvara monte kitaplik almayı düşünüyorum o bile beni boğuyor.

3+1 den daha küçük 3+1 e taşındım. Yine de bazı eşyalarda değişiklik yapmak zorunda kaldım. Koltuklarım da kibar koltuklardı evlenirken kiracı olacağımı bildiğim ve ev belli olmadığı için öyle seçmiştim yoksa onları sığdırırdım ama boğucu görünürdü. Değişiklik yapmanız gerekiyor olabilir. Kayınbabanızın siz gelince hala uzanması da onun karakteri. Ben ne kv mi ne kb mi gelini, torunu ayaklanmış görüp de hala yatmaya devam ederken görmedim.
Değişiklik yapamıyorum yeni koltuk alacak bütçemiz yok buranın hakkı L koltukta ama malesef alamıyorum .bu koltuklari baska ev icin almistim ama malesef o ev olmadığı için bu evi kiraladık. Kendime gore yaşayabiliyorum ama biri geldi mi aşırı stres oluyorum sanki gelen o bir kişi bütün eve dağılıyor

Değişiklik yapamıyorum yeni koltuk alacak bütçemiz yok buranın hakkı L koltukta ama malesef alamıyorum .bu koltuklari baska ev icin almistim ama malesef o ev olmadığı için bu evi kiraladık. Kendime gore yaşayabiliyorum ama biri geldi mi aşırı stres oluyorum sanki gelen o bir kişi bütün eve dağılıyor
O evde zaten günlerce yatılı misafir olmamalı, bunalmanız normal küçük çocukla.

Back
X