Bizim evimiz hep bahçeliydi, duvarlardan falan minikleri geliyordu, onlar da zararsız kuşlar tavuklar falan hop diye yiyorlar. Bahçede kocaman bi çitan gördüğüm oldu ama aklım gitti hemen öldürdü babam. Evin içinde görsem o eve bir daha adım atamazdım sanırım böceklerle aram pek iyi değil. Süleymancıklar duvarlarda yaşayan minicik kelerler, onlar sinekleri böcekleri yiyorlar dolayısıyla daha büyük böcekler onları yemek için giremiyorlar, çok şirinler. Bir de ev bahçeliyse kesinlikle iki tavuk koyun ne böcek kalır ne bişey, gezen tavuk yumurtası tüketmek de cabası :))) ben kalp sevimli hayvancıklarLink için teşekkür ederim:)Süleymancık beslemem pek mümkün gibi durmuyor:)siz de daha önce karşılaştınız mı böyle bir haşeratla:)
Beni anlayacağınızı umuyorum öyleyse,tuhaf canlı değil mi gerçekten..Ya umarım bizimki de öyle olur ve bir daha görmeyiz..bugün bile temizlik yaparken bir yerlerden çıkar mı diye tedirgindim..Evet ilaçlar etki etkiyormuş kolay kolay..Benimki uzundu baya sizinki de öyle miydi nası uzaklaştırabildiniz evden?Ben gördüm bi kere evde böyle bir şey. Kırkayak falan sandım vallahi. Öyle koca bir şeydi. Şok oldum tabi. Ama ilaçlatma falan yapmadık. Bi daha da hiç karşılaşmadım. Evimin etrafında çok fazla çayır çimen var. O yüzden ilacın etki edeceğine çok inanmıyorum açıkçası.
Sanırım bir hayvan beslemeden kurtulamayacağız:))Ben çalıştığım için bu sorumluluğu almaktan korkuyorum,o hayvanı ihmal eder mutsuz edersem,ben hepten mutsuz olurum o nedenle biraz gözüm yemiyor:)Konu sahibesi kedi beslerseniz eğer onlar da karşılarına çıkan böcekleri öldürürler, sizi mutlu etmek için ölüsünü önünüze bırakırlar, sinek bile kalmaz evde.
Vallahi serçe parmağım kadar vardı. Kafayı yedim uzun bir süre. Sürekli yerlere kapı arkalarına bakarak gezdim. Elimde terlikle dolaştım. Gece uyuyamadım falan. Ciddi fobim var çünkü böceklere.Beni anlayacağınızı umuyorum öyleyse,tuhaf canlı değil mi gerçekten..Ya umarım bizimki de öyle olur ve bir daha görmeyiz..bugün bile temizlik yaparken bir yerlerden çıkar mı diye tedirgindim..Evet ilaçlar etki etkiyormuş kolay kolay..Benimki uzundu baya sizinki de öyle miydi nası uzaklaştırabildiniz evden?
Sizinki de baya büyükmüş yahu bunlar neden böyle kocaman!!Gördüğünüzü öldürdün mü peki canım yoksa tutup attın mı bir şeyle,nası uzaklaştırdın eve gireni?Vallahi serçe parmağım kadar vardı. Kafayı yedim uzun bir süre. Sürekli yerlere kapı arkalarına bakarak gezdim. Elimde terlikle dolaştım. Gece uyuyamadım falan. Ciddi fobim var çünkü böceklere.
Ben hiçbir şey yapmadım. Sadece sirkeli suyla sildim evi sık sık. Daha temiz tuttum. Kapı eşiklerinin o boşluklarından geldi muhtemelen, oraya girdi bi daha da görmedim.
Süleymancık beslenilen bir hayvan değil zaten şaka yaptım, görürseniz öldürmeyin, duvarlarda kuytularda Yaşar böcekleri yer korkar kaçar üstüne giderseniz strese girer minicik bi hayvan zaten tel toka kadar. Türk Keleri diye geçerSüleymancık'tan bizi kim koruyacak ay ölürüm ben korkudan :) Gerçi oğlum kertenkeleleri çok seviyor iş yerim ormana yakın dağ başı yazın cumartesi benimle işe geldiğinde kertenkelerin peşinde koşuyor görmek için ama o kediden bile korkar ki :)
Uzaklaştırmadımda öldürmedim de :) şok vaziyette süpürgeliklerin altına girmesini izledim. Nerden geldiyse oraya gitti diye umuyorum. Yaklaşık 1 yıl oldu. Hiç tekrarlanmadı.Sizinki de baya büyükmüş yahu bunlar neden böyle kocaman!!Gördüğünüzü öldürdün mü peki canım yoksa tutup attın mı bir şeyle,nası uzaklaştırdın eve gireni?
Ben de dona kalmıştım eğer böyle büyük bir haşereyi öldürmeyi başardıysanız sizden taktik almayı düşünüyordum:)Uzaklaştırmadımda öldürmedim de :) şok vaziyette süpürgeliklerin altına girmesini izledim. Nerden geldiyse oraya gitti diye umuyorum. Yaklaşık 1 yıl oldu. Hiç tekrarlanmadı.
Ne yapsanız da gitmez çünkü aslında biz onların evlerine yuva yapmışız ve onların gidecek yeri bile kalmadığı için evlerimize dadanıyorlar.
Maalesef ilaçlama da fayda etmez, bi süre sonra tekrar çıkarlar.
Hayır karşılaşmadım. Bir kere çok küçüğünü gördüm. Onda da bahçeden üzüm toplamıştık ondan gelmiştir diye düşündüm zaten ki bir daha olmadı. Takip edin siz de.Hayır sürekli olan bir böcek sorunum yok..siz daha önce karşılaştınız mı peki bununla,bu hepsine bedel yahu!!
Öyle mi gerçekten? :))Konu sahibesi kedi beslerseniz eğer onlar da karşılarına çıkan böcekleri öldürürler, sizi mutlu etmek için ölüsünü önünüze bırakırlar, sinek bile kalmaz evde.
Tabi ki :) affetmez şıp diye yakalar.Öyle mi gerçekten? :))
Küçüğünüde öldüremem. Öldürme şeyim yok hiç. Fobi işte. İnşallah sizinde bi daha gelmez. Doğal kaçırıcı baharat vs vardır mutlaka. Onlara bi bakın.Ben de dona kalmıştım eğer böyle büyük bir haşereyi öldürmeyi başardıysanız sizden taktik almayı düşünüyordum:)
Arkadaşlar merhaba genelde öyle böcek görünce panik yapan biri falan değilim ama dün çıkanı görseniz irkilirdiniz resmen..Adı çıyanmış..Apartman ilaçlanmasına rağmen nerden geldi acaba..Apartman görevlisine söyledim,''bunlar çok dayanıklı ilaçtan etkilenmezler kolay kolay dedi'' ve gerçekten çok değişik bir şeydi normale göre baya büyük ve inanılmaz dayanıklı bir şeydi..Ne yapmam gerekiyor kızlar moralim bozuk daha önce bu ve bunun gibi haşerelerle evinde karşılaşan var mı??
E hani tavuklar yiyordu bunları?ben samsunda 3 ay yaşadım. 3 ay boyunca kırkayak ve ciyanlarla ayni evde yaşadım. Çok korkuyordum terliksiz dolaşamıyordum. Corabimi pijamanin üstüne çekmiştim 3 ay boyunca. Tavuk kumesinden geldiğini söylemişti ilaclayanlae. Kümesi kaldırdık temizlettik sorun çözüldü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?