Ya beni anlayan birileri olduğunu görünce hem seviniyorum hem de bir an önce kurtulmamızı diliyorum hep beraber:)Gerçekten çok sıkıntılı bir canlı değil mi arkadaşım ve bazıları cidden hormonlu ya çok büyükler!!hiç öyle büyüklerle karşılaştın mı evinde?Hiiiiiii bundan benim evde de var ayyy hemde boyle vizon rengi Bı kac kere öldürdüm nerden geliyorsa zıkkımlar. Bahceye yakın evim. Bıde hızlı hareket ediyorlar kii
Napcaksam artık
Ya beni anlayan birileri olduğunu görünce hem seviniyorum hem de bir an önce kurtulmamızı diliyorum hep beraber:)Gerçekten çok sıkıntılı bir canlı değil mi arkadaşım ve bazıları cidden hormonlu ya çok büyükler!!hiç öyle büyüklerle karşılaştın mı evinde?
Evin en çok nerelerinde rastlıyorsun arkadaşım ve sıcak havalarda mı daha çok ortaya çıkıyorlar dikkat ettin mi?Sen aramızda cesur çıktın biz pek müdahale edemiyoruz..İçlerinden en büyük olanı özellikle evin neresindeydi nası farkettin ve en önemlisi nasıl öldürdün?Hayvan dediğin gibi resmen turbolu inanılmaz hızlı aynı zamanda kesinlikle dokuz canlı vuruyorsun aldırmıyor,böcek ilacı sıkıyorsun gargara yapıyor!!!Onun hakkından gelmeyi başarmış biri olarak tecrübe ve taktiklerine ihtiyacımız var!!:)Buyuklerle karsılasmadım ama genelde boyle orta boy gri renkli kırkayaga benziyor ama cok ama cok hızlı hareket ediyorlar. Benim evım eski yani giderleri falan baya sorunlu lojman oldugu icin bakım yapılmamış hic Bı kac kez wc de gordum cunku. Camasır suyuyla hergun yıkarım ama ıste gelıyo yine de. Öldürdüm bir kac kez. Bıde ben boyle hasere gorunce vucudum kabarır kasınırım Napıcam ben ya
Ya eğer öyle bir şey yapıyorlarsa Allah onları bildiği gibi yapsın!!Ziraat muhendisı bir arkadasımla bu konuyu konusmustuk. Puxhucum ilac firmaları ozellıkle sitelere bu haserelerı bırakırlar ki iş imkanı saglansın diye. Annemin oturduğu yer son derece lux ve gozde Bı yerde ama onun da sitesinde bazı dairelerde bocek sorunu cıkmıstı.. Arkadasim da bunu soylemıstı. Benim ev eski Gercı.
Evin en çok nerelerinde rastlıyorsun arkadaşım ve sıcak havalarda mı daha çok ortaya çıkıyorlar dikkat ettin mi?Sen aramızda cesur çıktın biz pek müdahale edemiyoruz..İçlerinden en büyük olanı özellikle evin neresindeydi nası farkettin ve en önemlisi nasıl öldürdün?Hayvan dediğin gibi resmen turbolu inanılmaz hızlı aynı zamanda kesinlikle dokuz canlı vuruyorsun aldırmıyor,böcek ilacı sıkıyorsun gargara yapıyor!!!Onun hakkından gelmeyi başarmış biri olarak tecrübe ve taktiklerine ihtiyacımız var!!:)
Yanii bu konuda bu kadar cesaretli olabilir miyim bilmiyorum o hayvan kıpraşınca ben de kendimden geçiyorum ki normalde böcek görünce panik yapan falan biri değilimdir..Bir de internette okuduklarım da iyice cesaretimi kırdı çok iyi ölü taklidi yaparlar,saatlerce hareketsiz kalıp bir yerleri kopsa da yaşayabilirler yazıyor,bu nası bir şeyse artık!!Sen onların öldüğüne emin misin arkadaşım bence öldürdüm sanıp evde bulundurma tam ölmeyip,çoğalıyor bile olabilirler!!Ben en cok wc yada banyo kısmında rastlıyorum ıslak yerlerı seviyorlar cunku. Oldurme konusuna gelince karsılasınca ikimizde Bı donup kalıyoruz sonra kosa kosa altı kalın Bı terlik alıyorum yer misın yemez mısın vuruyorum evet inatçı hemen ölmüyor ama o ölene kadar kendimden gecerek darbeleri indiriyorum. Yaz aylarında daha cok cıkıyorlar evet
Ayy bu cidden kabus..bende sözün bittiği yer resmen travmatik etki yaratır ya nasıl farkedilmemiş o ana kadar 67 tane..söylerken bile fena oldum!!Bi arkadasimin basina gelmisti birakin kirk ayagi evine koca tarla faresi gibi bi fare girmisti ve yuruyus bandini kendine yuva yapmis ve oraya yavrulamis. Biliyorum inanmasi zor ama yuruyus bandinin icinden 67 tane fare cikti. Evdeki herseylerini yemislerdi. Hergun kalktiginda bir kiyafeti kemirilmis oluyordu. En son disari cikacagi bir gun cantasina telefonu koymak icin cantasini araladiginda icinden firlayip cikti biri. Gercekten kabus gibiydi. O sureci de sonrasini da atlatmasi zor oldu ki ben bile gunlerce atlatamadim. Profesyonel bir firma geldi tuzaklar kurdu eve ilaclama yaptilar ve cok sukur bir daha hic gormedi.
Yanii bu konuda bu kadar cesaretli olabilir miyim bilmiyorum o hayvan kıpraşınca ben de kendimden geçiyorum ki normalde böcek görünce panik yapan falan biri değilimdir..Bir de internette okuduklarım da iyice cesaretimi kırdı çok iyi ölü taklidi yaparlar,saatlerce hareketsiz kalıp bir yerleri kopsa da yaşayabilirler yazıyor,bu nası bir şeyse artık!!Sen onların öldüğüne emin misin arkadaşım bence öldürdüm sanıp evde bulundurma tam ölmeyip,çoğalıyor bile olabilirler!!
Evet erkekler genel olarak daha soğukkanlı bu konuda bizden,benim arkadaşım da öyle bu durumu önemli bir şey olarak bile görmüyor:))Cesaretinden pay çıkaracağım kendime bana nedense terlik çok hafif geliyor onlar için,,hayvana bir kere vurmaya ya da atmaya kalksam terliği alıp bana girişecekmiş gibi geliyor:))bir de hemen yağ gibi akıp kuytu köşeye giriyor..beni psikolojik olarak etkiledi resmen ya hayvanın özellikleri,travma yarattı bünyemde:))Valla ölüyorlar cunku cılkını çıkarıyorum öldükten sonra atamam ben esime attırırım genelde. Ama o canlı gordugu zaman bıle peçeteyle tutup atıyor cesaretli
Evet erkekler genel olarak daha soğukkanlı bu konuda bizden,benim arkadaşım da öyle bu durumu önemli bir şey olarak bile görmüyor:))Cesaretinden pay çıkaracağım kendime bana nedense terlik çok hafif geliyor onlar için,,hayvana bir kere vurmaya ya da atmaya kalksam terliği alıp bana girişecekmiş gibi geliyor:))bir de hemen yağ gibi akıp kuytu köşeye giriyor..beni psikolojik olarak etkiledi resmen ya hayvanın özellikleri,travma yarattı bünyemde:))
Evet diyorum ya resmen psikolojik etki bırakıyor!!Zaten bu kadar büyükbaş hayvana vursak o da ölür sanırım:))Ay çok tuhaf umarım bir daha görmeyiz ne diyeyimİşte altı kalın yada cok sert Bı kitap lazim ilk darbe önemli sersemlemesi lazım sonrakiler seri ve hızlı 7 8 darbede ölüyor zaten ayy allahım su yasadıklarimıza bak
Hangi ildeydiniz?Tecrübeli ve bu konularda daha cesur olabilen arkadaşlarımız yardımcı olursa çok sevinirim!Başka sorabileceğim bir başka site veya forum aklıma gelmiyor!!
Ankara'dayım ve bir tek bana mı görünüyorlar onu da anlamıyorum sanki çıyan değil de küçük sinekmiş gibi rahat görevli ve yönetici..Hadi ya umarım o ladar çok kırkayak varsa neden belediyeniz ilaç yapmıyor?Bunlar kırkayak ile aynı familya değil mi arkadaşım birbirlerine benziyorlar ama çıyan daha büyük..Bir zararları var mı peki dışarıda görünce nası müdahale edebiliyorsun?Bu arada doğayı mahvettiğimiz konusunda kesinlikle haklısın arkadaşım,onun sıkıntısını yaşıyoruz zaten bu gibi olaylarlaHangi ildeydiniz?
Yani demek ki binaya yuva yapmışlar. Ne desek boş. Öncesinde binada hamamböceği yuvaları vardı büyük ihtimal. Onları yemek için de bunlar doluşmuş. Hiç azalma durumu olmaz ya da evde de daha çok görürsem taşınırdım herhalde ben. Bizim buralarda da kırkayak kolonileri var. Akşam olunca topluca gezintiye çıkıyorlar. Adım başı dolu. Basmamak için dikkat etmek lazim o kadar. Evde görmedim ama apartman kapı önlerine kadar geldiler.
Ne diyeyim. Dağın başına binaları kurduk. Ekosistemi bozduk. Biz onların yuvalarını istila ettik aslında. Çözüm nedir bilemiyorum. Ama bina bodrumu ve çevresi düzenli ilaclanir ve temiz tutulursa sanmıyorum içerde yuvanlasınlar. Bizim bina çok pis mesela. Bodrum yiginti eşya, çöp dolu.
Görevliye söyledim. İlaclanmiyor mu bu ne her tarafı sardı dedim. Apla onlar buranın böceği bitmez heryerde var dedi. Dört senedir yoktu da niye sonradan sardı bütün siteyi bilmiyorum. Öldüremiyorum arkadaşım üstünden seke seke geçiyorum. Kırkayak da türlü türlü sanırım. Burdakiler koyu kahve ayakları altta. Çok belirgin değil. Üstten görsen solucan sanarsın. Ama gördükçe çığlık atasim geliyor.Ankara'dayım ve bir tek bana mı görünüyorlar onu da anlamıyorum sanki çıyan değil de küçük sinekmiş gibi rahat görevli ve yönetici..Hadi ya umarım o ladar çok kırkayak varsa neden belediyeniz ilaç yapmıyor?Bunlar kırkayak ile aynı familya değil mi arkadaşım birbirlerine benziyorlar ama çıyan daha büyük..Bir zararları var mı peki dışarıda görünce nası müdahale edebiliyorsun?Bu arada doğayı mahvettiğimiz konusunda kesinlikle haklısın arkadaşım,onun sıkıntısını yaşıyoruz zaten bu gibi olaylarla
Yani insanların bu konuda bu kadar rahat olması bana da çok ilginç geliyor!..Umarım hiç olmaz böyle bir şey ama illa birinin zarar görmesi mi gerekiyor dikkate alınması için anlamış değilim..Ben her an evde görebilirim diye diken üstünde oturuyorum..Evet siz bence bu durumdan belediyeyi haberdar edin ben de tekrar yönetici ile konuşacağım..başka bir şey olsa ben de çok umursamayacağım ama bunu görmezden gelmek mümkün değilBelediye rutin ilaçlama yapıyor yazin ama sanırım onlara özel ilaçlama yapılması gerekiyor. Bir de belediyeye bildireyim iyi oldu aklıma getirdiniz. Millet umursamıyor herhalde. Eşimle ben takik durumdayız ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?