Evimde tatil yapıyorlar

İzin veren müsaade eden sizsiniz.
Hayır diyemiyorsanız , gelecekleri zaman susuyorsanız lütfen şikayet etmeyin. İki yüzlülük oluyor kendiniz edip kendiniz buluyorsunuz.

Ha ben hayır dedim yüzlerine kalmayın gelmeyin dedim yine de geldiler diyorsanız kovun.

soyle dusunseniz? ne guzel sizin sayenizde insanlar mutlu oluyorlar. oyle catalla bicakla esya ile mutlu olunmaz ne yazik ki bizim toplumumuzda bunu ogrenemiyoruz. guzel iliskiler, dostluklar insani mutlu eder. Muhtemelen misafirlerinizi agirladiniz ama boyle dusundugunuz icin davranislariniza yansimistir ve size alinip, kusmuslerdir. siz ise kv gelecek diye kustuler saniyorsunuz. siz sizin gibi birine misafir olmak ister miydiniz? hadi diyelim ilk misafirleriniz gercekten sizi kullanan kotu niyetli insanlardi, e peki esinizin kardesi? evde bile yoksunuz ama rahatsiz oluyorsunuz? pek cok kisi de size hak vermis. bence kendinize dert edecek baska bir seyler bulun.

Şaka yapiyorsunuz sanirim.Konu sahibinin bizzat yaşadigi evi orasi ve su an kendinden habersiz birileri kaliyor, evin icerisinde degerli esyalari var mesela.
Eve bir zarar gelse bu zarari kim karsilayacak? Evinde yiyip icen konaklayan herkes ortadan yok olacak.
Bu dupeduz saygisizlik, esyadir tabi ki onemsizdir ama olayin örgüsü yanlış tamamen.

Nereden başlasam şimdi?

Biz deniz kenarı bir ilçede yaşıyoruz ve bu sene ev satın aldık. Buraya kadar her şey iyi, lakin eşimin akrabaları burayı tatil yeri olarak görüyor. Akrabalarından 4 kişi geldi önce, 3 gün kaldılar, sonra kv geleceği için gitmek zorunda kaldılar. Bu seferde bana küstüler. Üçüncü günün sonunda hiç bir şey demeden evden çıkıp gittiler. Madem bu kadar ağırlarına gitti, neden kv geleceğini duyup ikinci gün çıkıp gitmediler acaba? 3 gün yedir içir gezdir dolaştır. Kalamayacağını anlayınca son gün evden bir hoşçakal demeden kaçıp gitsinler.

Bu öyle geçti, şimdi bayramdan ötürü memleketteyim. Gelelim ikinci ve daha gıcık konuya..

Eşimin kardeşi bizim evde kalıyor. Sevgilisi, arkadaşı ve onun sevgilisi. Nasıl sinirliyim anlatamam.

Orası yazlık değil, benim yaşadığım ev. Düşündükçe sinir oluyorum. Benim yatağımda yatıp kalkmazlar inşallah diyorum ama. Neyse ağzımı bozmayayım. Tanımadığım insanlar evimde tatil yapıyor şuan, ben sinirden çıldırıyorum. 😠 Evimde altınım var, param var. Benim tabaklarım, çatal kaşığı, tuvaletim banyom. Hepsi ayrı dert.
İnşallah kocanız sizin evde değildir.

Ailesi başka ilden geldiği için gelip gitme imkanları yok. Geldikleri zaman kalacaklar. Diğer aileyle ben de irtibatımı kestim bundan sonra bayram da olsa akrabalarına gitmiycem ki bu bayramda gitmedim. Öyle öyle ayakları kesilir diye umuyorum. Eşimle de konuşucam, temizlikçi de burdayken arıycam bakalım

Yazdığım gibi siz evinizdeyken anne, baba ve kardeslerin kısa süre kalması zaten normal.

Siz bayramda gitmediniz diye gerçekten ayaklarının kesileceğini mi düşünüyorsunuz?😂 zamanla tanırsınız zaten gelir burda hepimize ders verecek bilgiye de sahip olursunuz, bu beleşçi insanların en temel özelliği yüzsüz olmaları. Böyle şeylere takılmazlar kendi çıkarlarına bakarlar. Kendiniz de görmüşsünüz en son gelenler olabildiğince etinizden sütünüzden yararlanıp artık çıkar elde edemeyecekleri noktaya gelince çekip gitmisler ama seneye hiçbir sey olmamış gibi tatil yapmaya yine gelecekler emin olun. Esinizle aranizi iyi tutun siz, en azından misafirler gelmeden öğrenmeye çalışın da güzel ağırlayabilmek için hazirlik yapabilirsiniz.

Ooo ben bin kere gitmiş o evi oradakilerin başına yıkmıştım. Ben kapımı kitlerim önünden geçemez kimse. Net olun. Birilerine yaranıcam diye sessiz kalıp, sonra ağlayan insanları hiç anlamıyorum.

Şu durumda kıyameti koparmıştım, ben yokken evimde misafirin ne işi var. Niye bu kadar sessiz kaldınız anlamadim ki, kesinlikle olmaz çıksınlar hemen evimden desenize?

Bütün suç eşinde elin adaminin senin evinde odanda banyonda ne işi var. Benim eşim asla müsade etmezdi. O ev sizin mahreminiz. . Valla eşim aynisini yapsa yolardım.NET....ayrica görümcenizde cok terbiyesiz resmen sizi yok saymiş.

Son düzenleme:
ii
Sakin olduğumu nasıl anladınız? Sakinliğim size, ne yapayım size mi bağırayım, hıncımı sizden mi alayım? Elimde tel sürekli insta hikayelerini takip ediyorum. Yatağımda mı yattılar, altınım mı aldılar, çeyizlik bardak takımımı kullanıyorlar, klimayı 24 saat açık bırakıyorlar belki de.. Bunların hepsi hatta daha fazlasını düşünmek nasıl bişi biliyo musun.. Öyle uzaktan okumaya da benzemiyor emin olun.
Evet şuan sakin görünüyorum. Kv arayıp al şu oğlunu evimden diye bağıramıyorum mesela. Veya eşim, kardeşinin geleceğini çıtlattığında ortalığı ayağa kaldırmadım. Ama herşeyin zamanı ve yeri var. Ben doğru zamanı beklerim. Hak her zaman bağırıp çağırılarak alınmaz.
Eşimin bana sormaması fikrimi almaması da büyük sorun.
Yani işte kısacası Bi şekilde şuan enayi yerine kondum ve bu bana ders oldu.
Ne Zaman döneceksiniz evinize? O evde neler yaşandı merak ediyorum.

Erken dönün, basın resmen. AA siz burda mıydınız? Nasıl yani? Dersiniz ve giderler. Kardeşle muhatap olmayın. Giderken çoluk çocuk tüm arkadaşlara haber verin tek başınıza eve dönün, arkadaş cümbür cemaat doluştuğunda kalmanız münasip olmaz dersiniz ve eşiniz gelmeden tüm evi yenileyin. O sorana kadar da ne surat yapın ne sırdır. Hiç bir şey yok gibi davranın. Gelince zaten evdeki değişiklik sonrası çemkirmeye çalıştığı anda yapıştırırsınız...

Gidip eşinize birimler sormadan yatak odası takımı ve sıfır nevresim, salon koltuğu ve havlu takımı alın. Başkasının üzerinde seviştiği şeyleri, benim en özelimi kurcalayan, kullanan insanlardan sonra ben bunlar kullanamam diyin. Ödesin eşiniz. Anahtarı sa değiştirin, bir daha benden habersiz birini eve çağırırsan sen de başka bir eve geçersin dersiniz. Uzatmayın, pısmayın, az ve öz. Siz çekindikçe terbiyesizleşilecek.

Sana bir kıyak yapıp fikir vereyim o zaman:confused::confused:

Eşine "bu gençler evin her yerinde sevişmişlerdir, tiksiniyorum, midem almıyor, bi temizlik firması çağır, evin her yerini ve eşyaları temizlettir, ev temizlenmeden o eve giremem" de ve bunda ısrarcı ol....

Bak bakalım bir daha sana sormadan eve misafir alıyor mu:KK70:
Benzer düşünmüşüz ama ben biraz daha olayı netledim.

Kavga ederiz sözlü en fazla. Ama kavgayı da seven biri değilim. Galiba ondan kaçıyorum. Gittiler artık. Bu saatten sonra çıksınlar desem de o eve girildi yatıldı yendi içildi. Ben eşime yolla desem de yollamaz ki, ben söylediğimle kalırım

Bir şeyler yapmak istemesen buraya yazmaz bir de etiketlemezdin bizi. Olay bu saatten sonra ne yaparım değil, konu nasıl bir tepki vermeliyim ki hem kendimi koruyabileyim ve bir sonraki sefer diye bir şey olmasın. Tartışmak yerine net bir tavır koyacaksın ve Adim atmayacaksın. Ezdirmeyeceksin kendini. Bu ev ortak, sana sorulmadan böyle bir şey yapamaz. Bilmiyorsa git ev eşyalarını değiştir. At her şeyi veya kayınvalidene gönder ki anlasınlar. Kimseye de açıklama yapmak zorunda kalmazsın. Evin anahtarını da değiştir ve eşyalarını yenile

Bu konu ve konu sahibinin sakinliği beni bezdirdi. Şu forumda okuduğum en rahatsız edici konu olabilir.

Ben de önce rahatsız oldum da bu sakinliğin zararı kendisine, yapacak bir sey yok.

Nisanlisinin akrabalarına oturmaya giden ve halasinin yeni aldığı son model iphone telefonun üzerine balkonda çay döken sonra da telefon bozuldu diye balkondan aşağıya atıp suçu da nisanlisinin yeğenlerine atan ve aileleri birbirine düşüren üyenin konusunu okumuş muydunuz? Benim simdilik 1 numaram odur.😂

soyle dusunseniz? ne guzel sizin sayenizde insanlar mutlu oluyorlar. oyle catalla bicakla esya ile mutlu olunmaz ne yazik ki bizim toplumumuzda bunu ogrenemiyoruz. guzel iliskiler, dostluklar insani mutlu eder. Muhtemelen misafirlerinizi agirladiniz ama boyle dusundugunuz icin davranislariniza yansimistir ve size alinip, kusmuslerdir. siz ise kv gelecek diye kustuler saniyorsunuz. siz sizin gibi birine misafir olmak ister miydiniz? hadi diyelim ilk misafirleriniz gercekten sizi kullanan kotu niyetli insanlardi, e peki esinizin kardesi? evde bile yoksunuz ama rahatsiz oluyorsunuz? pek cok kisi de size hak vermis. bence kendinize dert edecek baska bir seyler bulun.

hayatım boyunca masal kahramanı olduğuna inanmıştım pollyanna oysa gerçekmişsin :halay:

bacım çatal kaşıkla insan mutlu olmaz amenna da, eve gelip ben yokken 4 kişi yese içse yatağımda uyusa inanılmaz gerilirim, hem de neden surekli han gibi yatılı misafir ağırlasın.

Ben de önce rahatsız oldum da bu sakinliğin zararı kendisine, yapacak bir sey yok.

Nisanlisinin akrabalarına oturmaya giden ve halasinin yeni aldığı son model iphone telefonun üzerine balkonda çay döken sonra da telefon bozuldu diye balkondan aşağıya atıp suçu da nisanlisinin yeğenlerine atan ve aileleri birbirine düşüren üyenin konusunu okumuş muydunuz? Benim simdilik 1 numaram odur.😂
Nerde o konu 😳

Önce kocama sonra da kardeşine hadlerini bildirirdim.
Ciddi olay çıkarırım. Öyle böyle değil.
Kayınvalideye de söylerim hatta. İşi büyütürüm.
Ben olsam.

O kadar aşığımdır denize. Ama tatil beldesinde yaşamak istemem böyle asalaklar yüzünden.
Hayır demeyi bilmelisiniz.
Bu habersizler için de gerekeni yapın, yerin dibine sokun emeği geçenleri

Nereden başlasam şimdi?

Biz deniz kenarı bir ilçede yaşıyoruz ve bu sene ev satın aldık. Buraya kadar her şey iyi, lakin eşimin akrabaları burayı tatil yeri olarak görüyor. Akrabalarından 4 kişi geldi önce, 3 gün kaldılar, sonra kv geleceği için gitmek zorunda kaldılar. Bu seferde bana küstüler. Üçüncü günün sonunda hiç bir şey demeden evden çıkıp gittiler. Madem bu kadar ağırlarına gitti, neden kv geleceğini duyup ikinci gün çıkıp gitmediler acaba? 3 gün yedir içir gezdir dolaştır. Kalamayacağını anlayınca son gün evden bir hoşçakal demeden kaçıp gitsinler.

Bu öyle geçti, şimdi bayramdan ötürü memleketteyim. Gelelim ikinci ve daha gıcık konuya..

Eşimin kardeşi bizim evde kalıyor. Sevgilisi, arkadaşı ve onun sevgilisi. Nasıl sinirliyim anlatamam.

Orası yazlık değil, benim yaşadığım ev. Düşündükçe sinir oluyorum. Benim yatağımda yatıp kalkmazlar inşallah diyorum ama. Neyse ağzımı bozmayayım. Tanımadığım insanlar evimde tatil yapıyor şuan, ben sinirden çıldırıyorum. 😠 Evimde altınım var, param var. Benim tabaklarım, çatal kaşığı, tuvaletim banyom. Hepsi ayrı dert.

Su saydiginiz hickimse size saygi duymuyor sizi kaybetme korkusu yasamiyor. Siz de saygi duymayin ve kusturmekten kizdirmaktan korkmayin.. Gerekirse kibarca kovun. Yazlik kislik farketmez bir insanin evinde kalinmasi icin o kisinin sizi davet etmesi gerekir. Akrabalarin gelip uc gun kalmasi ne demek. Ayni seyi yasadim. Calisiyorum musait degilim dedigim halde bizim sana zararimiz olmaz diye 2. derece akrabalarim geldi kaldi arsizca 3-4 gun. Ilk sefer oldugu icin manuple oldum bir sey diyemedim, efendiligimden. Ama sonra dusunundukce her seyi bir tarafa birak benim kibarca musait degilim dememe ragmen nasil ezip geldiler diye dusunup cildirdim. Sonra ama cok onemli bir isleri dustu bana kabul etmedim. Kredilerini tuketmislerdi cunku. Kendinizden baska hic kimseyi hele boyle arsilari asla dusunmeyin.

Back
X