Evimden, ailemden ve en önemlisi kendimden nefrer ediyorum

Hayalperestpiyonnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2018
77
11
3
28
Kendimi bildim bileli kavga vardı bu evde. Babannemle dedem öldü hala annem huysuz, uyumsuz bir insan. Kendimi bildim bileli sorunluydum. Hiçbir zaman işler tam anlamıyla yolunda gitmedi. Birkaç yıldır susmayı öğrendim. Bu yaşadıklarımı da içime atmayı öğretti. Karşılarında asla ağlamayan, asla gururu incinmeyen ve herşeyin üstesinden gelebilecek biri oldum. Gerçek bundan çok daha farklı. Paragöz bir babam var. Paraya ihtiyacım olduğunda bile para vermemek için kavga çıkartan ve onu sürekli destekleyen ve beni kıskanan annem. Gençtir, gezecek düsüncesine hakim olmayan bir ailede büyüdüm. Cebimde en fazla 10 liram olurdu. Gidiş geliş param ve içersem bir bardak çay param. Babam arkadaşlarımı evden kovardı. Onlarla bir daha konuşamazdım utandığımdan. Onlar da gerçekten onları istemediğimi düsünürdü. Gel zaman git zaman arkadaşlık kuramamaya başladım. Bu da beni karşı cinse yakınlaştırdı. Hatalar yaptım. Birçok kez. Kendimi de geleceğimi de mahvettim. Şimdi üniversite öğrencisiyim. Ama aşağılamalar, sen şusun busunlar bitmedi. Içimi döküyorum... çünkü anlatacak kimsem yok. Bir senedir karşı cinsten de tamamen uzaklaştım. Iletişim kurarsam belki ailemle, çevremdekilerle zaman zaman... Bana yol gösterin. Lütfen. Psikoloğa gittim bir donem ama artık param çıkışmıyor. Devletin verdiği kredi de bir yere kadar... ne yapayim ben ?

Ailenle aynı şehirde mi üniversite okuyorsun?
Farklı şehirdeysen kaçıp kurtulmuşsun sana eğitimine , geleceğine odaklanma imkanı.
Büyük bir aile değiliz ama benzer şeyler yaşadım tek farkı annem biraz baskıcı bir kadın olmasına rağmen her zaman benim meleğimdi, destekçimdi.
Bak şimdi üniversiteyi bitirdim dünya benim etrafımda dönüyor bütün bu sıkıntılar bitiyor inan.
Eğitimini en güzel şekilde tamamla, başarıya odaklan, ondan sonra yapamayacağın, altından kalkamayacağın hiçbirşey yok.
Ailenden uzak kalmaya çalış aynı şehirdeysen başka şehirde bir üniversiteye geçiş yap gerekirse.

Ailenle aynı şehirde mi üniversite okuyorsun?
Farklı şehirdeysen kaçıp kurtulmuşsun sana eğitimine , geleceğine odaklanma imkanı.
Büyük bir aile değiliz ama benzer şeyler yaşadım tek farkı annem biraz baskıcı bir kadın olmasına rağmen her zaman benim meleğimdi, destekçimdi.
Bak şimdi üniversiteyi bitirdim dünya benim etrafımda dönüyor bütün bu sıkıntılar bitiyor inan.
Eğitimini en güzel şekilde tamamla, başarıya odaklan, ondan sonra yapamayacağın, altından kalkamayacağın hiçbirşey yok.
Ailenden uzak kalmaya çalış aynı şehirdeysen başka şehirde bir üniversiteye geçiş yap gerekirse.
Başka şehre gitmem imkansız. Okulu da bırakacağım çünkü gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum. Aklım calismiyor artik

Eğer sen bu satırları bu kadar düzgün şekilde yazabiliyorsun aklın çok güzel çalışıyor bu konuda kendini asla küçük görme
Aile konusuna gelince kimsenin ailesi dört dörtlük değil
OnlarA inat sen iyi ol dürüst anlayışlı ve özgüvenli ol
Eğer kendine olan inancını kaybedersen kendine güvenmezsen mutlu bir evlilik de yapamazsın
Lütfen kendini harcama
Doğru olanı yap
Azim et çabala ama bırakma kendini
Okulunu bitir işine odaklan
Unutma alimden zalim,zalimden de alim doğabilir
Ve sen çok iyi bir anne çok iyi bir arkadaş çok iyi bir eş çok iyi bir dost ve çok aranan sevilen bi eleman olabilirsin
Kendini sever sayarsan tabi

Eğer sen bu satırları bu kadar düzgün şekilde yazabiliyorsun aklın çok güzel çalışıyor bu konuda kendini asla küçük görme
Aile konusuna gelince kimsenin ailesi dört dörtlük değil
OnlarA inat sen iyi ol dürüst anlayışlı ve özgüvenli ol
Eğer kendine olan inancını kaybedersen kendine güvenmezsen mutlu bir evlilik de yapamazsın
Lütfen kendini harcama
Doğru olanı yap
Azim et çabala ama bırakma kendini
Okulunu bitir işine odaklan
Unutma alimden zalim,zalimden de alim doğabilir
Ve sen çok iyi bir anne çok iyi bir arkadaş çok iyi bir eş çok iyi bir dost ve çok aranan sevilen bi eleman olabilirsin
Kendini sever sayarsan tabi
Teşekkür ederim. Bir süredir çok fazla karamsarım galba. Yoluna girmeyecek sanki hiçbir şey

Başka şehre gitmem imkansız. Okulu da bırakacağım çünkü gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum. Aklım calismiyor artik
Okulu bırakırsanız iyice o eve mahkum olacaksınız. Hem neden başka şehre gecemeyesiniz ki? Hem part time çalışıp hem de okuyan bir sürü genç var. Pes edip eve kapanmak hayatınızı mahvetmenize sebep olacak.

Okulu bırakmak yapacağın en son şey bile olmasın.
Böyle kendini bırakır pes edersen herkese fırsat verirsin.
Toparla kendini bence.
Aksine okuluna sıkı sıkı sarıl çünkü bu en büyük umut ışığın..

Okulu birakip ne yapacaksin? Yine cebinde 10 lirayla ailenin yaninda kendini mahvedeceksin. Okulu birakinca sana iyi mi gelecek? Gelecek olsa birak ama gelmeyecek ustune birde mesleksiz bes parasiz onlara muhtac kalacaksin.

Bir komsumuz vardi evlerinden devamli kavga gurultu, birseylerin kirilma sesi gelirdi hep olayliydi ve o evin kizini da tanirdim gorusurduk zaten gorustugu bir ben vardim. Deli gibi derslerine sarilirdi ne gezme ne tozma ne karsi cins. O kizda ailesinin yaninda okudu doktor oldu suan kendisi. :)) kendini kurtardi bitti artik.

Okulunu bitirip meslegine baslayana kadar sabretmezsen uzun vade de cok daha zararli cikarsin, hayatinda hicbisey istedigin gibi olmaz. Okunaktan baska caren yok.

Okulu bırakmak mı? Şu an şikayetçi olduğunuz bu hayatı değiştirmek için tek şansınızın eğitim almak ve çalışmak olduğunun farkındasınız değil mi?

Kafa çalışmaması değildir o, lüzumsuz şeyleri kafaya takmaktan odaklanamamaktır.

Hata olarak gördüğünüz şeyleri, ailenizle sorunları, geçmişi zihninizin bir kenarında sonra düşünmek üzere dondurun. Derslerinize ve iyi bir meslek edinmeye yoğunlaşın. Aileniz sizi istemediğiniz bir evliliğe zorladığında, kendi paranızı kazanamadığınızda, o çevreye çakılı kaldığınızda çok pişman olursunuz.

Okulu bırakırsanız iyice o eve mahkum olacaksınız. Hem neden başka şehre gecemeyesiniz ki? Hem part time çalışıp hem de okuyan bir sürü genç var. Pes edip eve kapanmak hayatınızı mahvetmenize sebep olacak.
Baska bir sehirde okuyamam cunku onlara asiri bagliyim. Her ne kadar memnuniyetsiz olsam da bu durumdan

Okulu bırakmak mı? Şu an şikayetçi olduğunuz bu hayatı değiştirmek için tek şansınızın eğitim almak ve çalışmak olduğunun farkındasınız değil mi?

Kafa çalışmaması değildir o, lüzumsuz şeyleri kafaya takmaktan odaklanamamaktır.

Hata olarak gördüğünüz şeyleri, ailenizle sorunları, geçmişi zihninizin bir kenarında sonra düşünmek üzere dondurun. Derslerinize ve iyi bir meslek edinmeye yoğunlaşın. Aileniz sizi istemediğiniz bir evliliğe zorladığında, kendi paranızı kazanamadığınızda, o çevreye çakılı kaldığınızda çok pişman olursunuz.
Evet çok mantiksiz geliyor kulağa. Ama inanin yasadiginiz zaman gercekten gecerli olan sebepler olusuyor. Birakmamam gerekiyor okulu... ama birakirsam da bir sure kafami dinlermisim gibi

Sakın okulu bırakma çok pişman olursun ilerde. Okulunu bitirip çalışmaya bak hatta şimdi bile çalışabilirsin.
Hayatımın büyük bir çoğunlu psikolojik sıkıntılarla geçti en verimli yıllarım boşa gitti. Şimdi kendi ayaklarım üzerinde durmak için uğraşıyorum...

Baska bir sehirde okuyamam cunku onlara asiri bagliyim. Her ne kadar memnuniyetsiz olsam da bu durumdan
Canım ne şiş yansın ne de kebap olmaz ki. Beş yıl başka şehirde okudum hiç de bir şey olmadı. Üstelik 6 yıldır da başka şehirde yaşıyorum evliyim. İlk kez üniversiteye gittiğimde 17 yaşındaydım tek başıma okudum ettim. Üstelik bırak şehir dışına çıkmayı evden başka bir yerde uyumamistim. Siz istedikten sonra olur merak etmeyin.

Okulu birakip ne yapacaksin? Yine cebinde 10 lirayla ailenin yaninda kendini mahvedeceksin. Okulu birakinca sana iyi mi gelecek? Gelecek olsa birak ama gelmeyecek ustune birde mesleksiz bes parasiz onlara muhtac kalacaksin.

Bir komsumuz vardi evlerinden devamli kavga gurultu, birseylerin kirilma sesi gelirdi hep olayliydi ve o evin kizini da tanirdim gorusurduk zaten gorustugu bir ben vardim. Deli gibi derslerine sarilirdi ne gezme ne tozma ne karsi cins. O kizda ailesinin yaninda okudu doktor oldu suan kendisi. :)) kendini kurtardi bitti artik.

Okulunu bitirip meslegine baslayana kadar sabretmezsen uzun vade de cok daha zararli cikarsin, hayatinda hicbisey istedigin gibi olmaz. Okunaktan baska caren yok.
Keske ben de o kiz gibi olabilsem. Hirsliymis epey. Bense pesimistim

Canım ne şiş yansın ne de kebap olmaz ki. Beş yıl başka şehirde okudum hiç de bir şey olmadı. Üstelik 6 yıldır da başka şehirde yaşıyorum evliyim. İlk kez üniversiteye gittiğimde 17 yaşındaydım tek başıma okudum ettim. Üstelik bırak şehir dışına çıkmayı evden başka bir yerde uyumamistim. Siz istedikten sonra olur merak etmeyin.
Tabiki istedikten sonra olur. Ama ben tek cocugum. Ve ailemin bans ihtiyaci var. Gozlerinde cok gucluyum. Onlari koruyabilecek tek kisi benim. Cunku haklarini savunamazlar akrabalara karsi da cevreye karsi da. Surekli bir sorun cikartma soz konusu cunku etrafta

Evet çok mantiksiz geliyor kulağa. Ama inanin yasadiginiz zaman gercekten gecerli olan sebepler olusuyor. Birakmamam gerekiyor okulu... ama birakirsam da bir sure kafami dinlermisim gibi

Sizle aynı şeyleri yaşamadım ama herkes hayatında küçük büyük sorunlar yaşıyor, engellerle karşılaşıyor.

Ne yaşarsak yaşayalım, bizi çalışmak, emek vermek ve mücadele etmek kurtarır. Bu kadar güçsüz görmeyin kendinizi.

-Okulu bırakmıyorsun
-Part-time iş buluyorsun
-Okul bitince de iş bulup keyfine bakıyorsun

Hayatta kendi yolumuzu çizmek zorundayız. Ailemiz mükemmel olmak zorunda değil. Pes edip köşeye çekilmek yerine ileride hayatını düzene sokmak için adımlar at. KK yanılmaz!

Hepinize çok teşekkür ederim ablalarım, arkadaşlarım. Bu günleri atlatacağım ben. Her zaman atlattım. Sadece biraz desteğe ihtiyacım vardı. Hepinizin güzel yüreğine sağlık. Yarın sabah mutlu uyanacağım. Pes edeceğim desem de o kadar kolay olmuyor. Başka çarem yok. Hala nefes alıyorsak bir umut vardır. Hepinizi çok seviyorum. Teşekkür ederim

Back
X