Evimden, ailemden ve en önemlisi kendimden nefrer ediyorum

Tabiki istedikten sonra olur. Ama ben tek cocugum. Ve ailemin bans ihtiyaci var. Gozlerinde cok gucluyum. Onlari koruyabilecek tek kisi benim. Cunku haklarini savunamazlar akrabalara karsi da cevreye karsi da. Surekli bir sorun cikartma soz konusu cunku etrafta
Kavga etmeyi biliyorlar da haklarını savunmayı bilmiyorlar demek. Koca koca insanlar basının çaresine bakarız siz merak etmeyin. Her evde sorunlar var benim de annemle babam süreklikavga eder durur. Kolay memnun edilemeyen ve kavgacı bir annem var. Biz de çok zitlastik zamanında hey gidi hey. İnsanın gardı düşer elbet ama hayat vazgeçmek için çok kısa.

Malesef ailelerimizi secemiyoruz. Ama bak Üniversite ogrencisisin ve kendini kurtarma imkanın Var.şimdi ders çalışıp iyi bir işe girip ayaklarinda üstünde tek başına durma zamanı.

Başka şehre gitmem imkansız. Okulu da bırakacağım çünkü gerçekten kendimi iyi hissetmiyorum. Aklım calismiyor artik
Başka şehre gitmen ailenin yapısından dolayı imkansız olabilir. Herkesin dediğini ben de tekrarlıcam, sakın okulu bırakma. Bu hayattaki tek sigortan mesleğin olucak. Ilerde çalışmasan bile varolan bi etiketin ve çalışmaya niyetlendiğinde yöneleceğin bi alanın olması; senin özgürlüğün için çok önemli. İnsanoğlunun fıtratında var övünmek. Ben şuan çalışmama rağmen kayınvalidem veya annem soranlara hala mesleğimi söyler. Okulu bırakma. Bir çok kez hata yapmışsan bile bu kez yapma. Yalvarırım yapma. Nerede yaşadığını bilmiyorum ama etrafında ücretsiz kurslar varsa onlara katıl. Sana kendini yenileme fırsatı verir. Ailen müsaade etmezse, bi mağazada ya da kafede part time çalış. Kendi paranı kazanmanın tadını alırsın. Ayrıca zaman yönetimini öğrenip derslerine daha iyi odaklanırsın. Ben üniversite hayatımda 2 seneye yakın part time çalışmıştım ve ortalamam 3 buçuğu geçmişti. He ona da mı müsaade etmediler. Evde spor yap. Bedenine değer verdikçe mutluluğun artar, kendini daha enerjik hissedersin. Gel bizimle konuş, haftada 1 kitap bitirme kuralı koy kendine, yabancı diziler izle, ingilizce çalış, dini konular hoşuna gidiyosa salavat getir, sık sık temizlik yap ve temizlik suyuna üzüm sirkesi damlat. Kötü enerjiyi aldığına inanırım. Kardeşime hep söylüyorum. Üniversitedeki yıllar çok önemli. Bu süreç seni sen yapacak adımları atacağın yıllar. Okunması gereken kitap listeleri var internette. Hedefine o kitapları koy. İzlenmesi gereken filmler, diziler... Genel kültürünü geliştir. Buhrana kapılıp kendini heba edeceğine mevcut düzeninde kendine en iyi olan hayatı kur. Haftada 1 ailene kahvaltı hazırlamayı da listene ekleyebilirsin. Kahvaltının özellikle anneler üzerinde mucizevi bi etkisi var :) biz hep burdayız. Bunu da unutma...

Hayat herkeze ayni sartlarda imkan sunmuyor herkez bir yerlerde birseylerle sinaniyor,sende ailenle sinaniyorsun,ama kurtulma sansin var okuluna devam edip is bulup calisip pek ala sirtindaki kamburdan kurtulabilirsin ama sanirim sen kamburun okulun oldugunu sanip okulunu birakmayi dusunuyorsun aslinda tam tersine dort elle okuluna sarilmalisin....Ben zor sartlar altindaki insanlarin daha cok basarili olduguna inaniyorum,bir cok basarili insanin hayatlarini oku bak ne imkansizlikardan gelmisler,cunku basarmak zorunda!!! baska cikis yolu yok ki!farkinda misin seninde baska cikisin yok...Okulu biraktiginda ne olucak soyleyeyim mi? bunalima giriceksin hatta onune ilk gelenle evlenmek isteyeceksin,sonrasinda daha buyuk pismanliklar daha buyuk problemler cikicak okulunu bitirip kendi ayaklarinin ustunde durmazsan eger tamda yazdiklarimi yasayacaksin bdv de bunun kaniti yuzlerce konu gosterebilirim sana...Sen bilirsin senin caban senin kararliligin onumuzdeki senelerine yon verecek hayat senin ailen senin secimin degil ama suanki yasadigin hayat senin secimin unutma,yazilanlari okuyup gecme,gercekten bir cogumuz senin yasadiklarini yasadi her bir yazilani aklina kazi...Okuluni birakma ablacim cok ama cok pisman olursun aksine daha fazla calis gerekirse uyuma ama hayatinda neden memnun degilsen degistirme gucunu bul kendinde birde youtube Ted konusmalari var onlari mutlaka izle bence motive edicek seni,kendinden hayallerinden vazgecme!

Back
X