- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
Bakin suan cok kotu durumdayim,ben kendmi herzaman sorguluyorum,evet bunlar durup dururken oluyo,size garip gelse de
Ben etmem ama bu herkesin etmedigi anlamina gelmez,empati kurdurmaya calisiyosunuz bana ,keske siz de beni anlamak icin empati kursaydinizDurup dururken sen baskalariyla kavga edermisin mesela ?
Ben etmem ama bu herkesin etmedigi anlamina gelmez,empati kurdurmaya calisiyosunuz bana ,keske siz de beni anlamak icin empati kursaydiniz
Evet,gercekten beni anladiginizi hissettim babamiz vefat etti,abim 3 gun once hakli oldugunu dusunuyosan ben evi terkediyorum dedi ve kimseler ulasamadi ortadan kayboldu karakollara gttm arama baslattim cok sukur cikti,annem asiri derecede insanlarin agzna bakar ve surekli onun bunun gonlu icin baski yapar,kendmden cok sey verdim onun icin bugun halâ kalkmis nisanda erkeklr fatmalara cikicak,senin nisanin icin cok heveslenoyolar,iki tane elbise aldi diyor,kadinin iki aydr yuzune bakmyrm,ben annemi abimi degistiremm,yani onlar iyi olsun sevsin gorussun ama bana baski yapiyorlar,kadin abimi gordunde senin icin dunyayi yakarim dedi.Ben kendmi korumayi bilemedim,ailemle iyi olmak icin ama hicbisey degismedi,onerinizi dusunucem,size cok tesekkur ediyorum.Artik ailemi onemsemek istemiyorum kendimi kurtarmak istiyorum.iyi niyetinize inaniyorum tabiki bana bu bile cok iyi geldisen üniversite mezunu kpss ye hazırlanan bir kızsın. cahille cahil olunur mu?
bak birşey dicem ama kızma, yazdıklarını okudum baştan sonra kadar ve sanırım gözlerim bir derece daha ilerledi ama seni anlıyorum ve yardımcı olmak istiyorum. insanları değiştiremezsin. bizden yardım istiyorsun ama bu konuda sana kimse yardım edemez. annen değişmeyecek, baban, abin ve o fatma cahili değişmeyecek. fatma anladığım kadarıyla kompleksli, cahil, kendini 20 yaşında zanneden, kendini herkesten iyi güzel akıllı gören, haddini bilmeyen, herşeyi en iyi ben bilirim deyip yorum yapan, herşeye karışan bir kadın. benim de böyle bir akrabam vardı. kimisi ona çok düşer, kimisi de nefret ederdi. ama dediğim gibi sen onu böyle görüyorsun diye ailen görecek demek değil. bunu anlamalısın ve kabullenmelisin. bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim lafı boşa denmiş değil.
yalnız sen onların içinde yaşadıkça küçülmüşsün. küçülmüşsün derken dünyan küçülmüş. boğulmuşsun. çok içine düşmüşsün bu insanların, kendini çok yıpratmışsın. parçalıyorsun kendini bizim gülüp geçeceğimiz insanlara. bu hayatta o kadar zorluklar varken çıldırmış gibi komşun, annen ve abini dert etmen doğru değil. uzaklaşmaya ihtiyacın var. sakinleşmeye ihtiyacın var. biraz nefes almalısın.
şimdi sen arkadaşlara kızmışsın ve bence kızmakta haklısın. paranoya, takıntı, şizofren gibi teşhisler filan koymak çok yanlış. içinde bulunduğun durum çok karışık ve uzak onlara göre. ama bak gerçekten iyiliğin için söylüyorum hastaneye gidip bir psikiyatr ile görüşmelisin. uyku bozukluğundan ben de çok çektim, ruh gibi oluyor insan. hem de bi sınava hazırlanıyorsun. nişanlanacaksın. üstüne komşun ve ailen. bu kadar sorun, insan patlar. git anlat problemlerini ve yardım iste, kendin için. dediğim gibi anneni, abni, komşunu değiştiremezsin ama kendini değiştirebilirsin. sadece seni düşünerek yazdım bunları, umarım iyi niyetimi anlarsın. ve kendin için doğru olanı yaparsın. yoksa hayatın daha da kötüye gider bu şekilde.
Cok kotu gunler yasadim cok ama o gunlerde bile boyle aptal seyleri ailem bana dert ettrdi,en cok yaralayan da busen üniversite mezunu kpss ye hazırlanan bir kızsın. cahille cahil olunur mu?
bak birşey dicem ama kızma, yazdıklarını okudum baştan sonra kadar ve sanırım gözlerim bir derece daha ilerledi ama seni anlıyorum ve yardımcı olmak istiyorum. insanları değiştiremezsin. bizden yardım istiyorsun ama bu konuda sana kimse yardım edemez. annen değişmeyecek, baban, abin ve o fatma cahili değişmeyecek. fatma anladığım kadarıyla kompleksli, cahil, kendini 20 yaşında zanneden, kendini herkesten iyi güzel akıllı gören, haddini bilmeyen, herşeyi en iyi ben bilirim deyip yorum yapan, herşeye karışan bir kadın. benim de böyle bir akrabam vardı. kimisi ona çok düşer, kimisi de nefret ederdi. ama dediğim gibi sen onu böyle görüyorsun diye ailen görecek demek değil. bunu anlamalısın ve kabullenmelisin. bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim lafı boşa denmiş değil.
yalnız sen onların içinde yaşadıkça küçülmüşsün. küçülmüşsün derken dünyan küçülmüş. boğulmuşsun. çok içine düşmüşsün bu insanların, kendini çok yıpratmışsın. parçalıyorsun kendini bizim gülüp geçeceğimiz insanlara. bu hayatta o kadar zorluklar varken çıldırmış gibi komşun, annen ve abini dert etmen doğru değil. uzaklaşmaya ihtiyacın var. sakinleşmeye ihtiyacın var. biraz nefes almalısın.
şimdi sen arkadaşlara kızmışsın ve bence kızmakta haklısın. paranoya, takıntı, şizofren gibi teşhisler filan koymak çok yanlış. içinde bulunduğun durum çok karışık ve uzak onlara göre. ama bak gerçekten iyiliğin için söylüyorum hastaneye gidip bir psikiyatr ile görüşmelisin. uyku bozukluğundan ben de çok çektim, ruh gibi oluyor insan. hem de bi sınava hazırlanıyorsun. nişanlanacaksın. üstüne komşun ve ailen. bu kadar sorun, insan patlar. git anlat problemlerini ve yardım iste, kendin için. dediğim gibi anneni, abni, komşunu değiştiremezsin ama kendini değiştirebilirsin. sadece seni düşünerek yazdım bunları, umarım iyi niyetimi anlarsın. ve kendin için doğru olanı yaparsın. yoksa hayatın daha da kötüye gider bu şekilde.
Guldurdunuz beni ya ergen filan,sezgileriniz sizi yaniltti maalesef.komsu melek yuzlu seytan,ergenlik yasayamadim hic ,oyle bi donemim olmadi,ama hayata genelde biraz muzip baktigim dogrudur,bazen cocuklar gibi şen oldugum ya da masum,ergenlik diyebilecegim yastaki donemlerim,buyuk sikintilarla gecti,bazen en yakinimzdakiler gercekleri goremeyebiliyo,fazla iyiniyetten,suan bunlari yasiyorumSorunun ne olduğunu yazsana komşu kötü olsa annen eve sokmaz
Sende bi ergenlik seziyorum
Sabirlar diliyorum size,beni komsumdan cok yipratan ailem,ailem baski yapmasa onu bukdr takmm ama ailem elimi dilimi bagladi hep,ama artik bitti,cunku gercektn uyandim artik,kim olursa olsun kendinden cok kiymet vermiceksin,yokluklariyla korkuttular,napalim hersey kader,ben bi es olucam anne olucam ve neler yasadim yikilmadim,en basta kendim icin varsin kotu desin ailem zaten diyolar,ben dogru oldum hep egilmicem kimse icin ,ailem icin,ama yine burnmdan getrcekler biseyleri bu kadin yuzunden,ben nisanda erkeklrn o kisinn evine cikmasni istemyrm,ama baski yapiyo annem,saka gibi hayat yasiyorumBende annemi kaybettim 1.5 sene önce zordur, çok zordur bilirim. Ama dediğim gibi lütfen artık onları bırak bir kenara, cahille cahil olma. Düştükçe düşersin, insanları değiştiremezsin ve hayat boyu bir yol alamazsın. Taş gördüğün dağ olur önünde geçemezsin.
Ağır bir depresyon geçirdim annemden sonra, yaşamla bağım kalmamıştı. 3 ayda 10 kilodan fazla verdim üzüntüden. Eşimle çok sorun yaşadım. Boşanmak istedim. Herkesten nefret ettim. Gözümün önünü göremez olmuştum. Baktım ya daha çok batıcam ya da çıkıcam, gittim hastaneye. O gün kendimi kurtarmıştım, içimi döktüğüm için de çok rahatlamıştım. Ondan sonra herşey biraz daha düzeldi. Artık umursamıyorum hiçbir şeyi ve hayatıma bakıyorum. Çünkü planlarım var, daha iyi olmam lazım daha iyi yaşamak için. Bunu gerçekten düşün. O paçoz komşunu bu kadar dert etme. Köprüyü geçtikten sonra sen sağ, o selamet..
Annem halâ baski yapiyo nisanda erkekler fatmanin evine cikicaklarmis,kadinlarda evde oynayacakmis,kadinin evine nisanimda kimsenin cikmasini istemiyorum,annem alindimi anlamasi gerekirkrn benim nankorluk yaptimi soyluyo,fatma kocasiyla benm nisanim icin cok heveslilermis,fatma iki tane elbise almis,ben hatalarimi duzeltmezsem yani fatmayla iyi olmzsam,gonlunu almazsam,sonum kotu olcakmis,evlendimde yuzunu gostermicekmis benim annem,bu kadin brn iki aydr kusum nisanm icin elbiseler aliyo,bide bana o elbsenin havasini atiyo,saka gibi,ben bu kadinin nisanima gelmsini bile istemyom,gururlu oldugumu biliyo,evine cikilmasini soylediklernden sonra asla istemem,ve annemle fikir ayrligina dusuruyo,annem nisan icin hersey zaten senin istedigin gibi oldu diyo,Bende annemi kaybettim 1.5 sene önce zordur, çok zordur bilirim. Ama dediğim gibi lütfen artık onları bırak bir kenara, cahille cahil olma. Düştükçe düşersin, insanları değiştiremezsin ve hayat boyu bir yol alamazsın. Taş gördüğün dağ olur önünde geçemezsin.
Ağır bir depresyon geçirdim annemden sonra, yaşamla bağım kalmamıştı. 3 ayda 10 kilodan fazla verdim üzüntüden. Eşimle çok sorun yaşadım. Boşanmak istedim. Herkesten nefret ettim. Gözümün önünü göremez olmuştum. Baktım ya daha çok batıcam ya da çıkıcam, gittim hastaneye. O gün kendimi kurtarmıştım, içimi döktüğüm için de çok rahatlamıştım. Ondan sonra herşey biraz daha düzeldi. Artık umursamıyorum hiçbir şeyi ve hayatıma bakıyorum. Çünkü planlarım var, daha iyi olmam lazım daha iyi yaşamak için. Bunu gerçekten düşün. O paçoz komşunu bu kadar dert etme. Köprüyü geçtikten sonra sen sağ, o selamet..
Annem halâ baski yapiyo nisanda erkekler fatmanin evine cikicaklarmis,kadinlarda evde oynayacakmis,kadinin evine nisanimda kimsenin cikmasini istemiyorum,annem alindimi anlamasi gerekirkrn benim nankorluk yaptimi soyluyo,fatma kocasiyla benm nisanim icin cok heveslilermis,fatma iki tane elbise almis,ben hatalarimi duzeltmezsem yani fatmayla iyi olmzsam,gonlunu almazsam,sonum kotu olcakmis,evlendimde yuzunu gostermicekmis benim annem,bu kadin brn iki aydr kusum nisanm icin elbiseler aliyo,bide bana o elbsenin havasini atiyo,saka gibi,ben bu kadinin nisanima gelmsini bile istemyom,gururlu oldugumu biliyo,evine cikilmasini soylediklernden sonra asla istemem,ve annemle fikir ayrligina dusuruyo,annem nisan icin hersey zaten senin istedigin gibi oldu diyo,
Haklisiniz,ailem onun lafiyla baski yapiyo,ondan haliyle o insanin lafiyla istemedim seyler yaptrlmya cslisildgi icin takiyom ,yani suan erkeklerin onun evine cikmasi icin nisan da baski goruyom suan.sorunum buarkadaşım bu kadar sorun yapma. yani ben ne insanlar gördüm, neler yaptılar onları bu kadar dert edecek olsaydım kendimden birşey kalmazdı. yani ben yoruldum şu yazdıklarından, sen nasıl yorulmuyorsun. ne kadar taktığının farkında değilsin, kırılma sakın iyiliğin içn söylüyorum ama gerçekten destek alman lazım.
yahu bırak ne yaparlarsa yapsınlar, adam seni alıyor çıkacaksın ordan başka bir hayatın olacak. sen sınavını, eşini, ilişkini düşüneceğine hala fatmadasın. yahu evlen git daha bakma yüzlerine asıl. hasta etmişler seni.
Yani nisanimda erkekleri alip kendi evlerne cikarcaklar,ve bu iyiligi yptiklrni soylicekler,ben yuzune bakmadim icin de ,akrabalrma cevreme nankor gosterilicem kadin ve ailem tarafindan,kadin biseyler yapip nisanimda canimi skck,ortaligi karstrma derdinde ve aklinca istenmdigini bilidg halde gelicek ve yardm edicek herkesin ovgusunu kazanicak,bana artniyet besledgni bilince buna tahammul edemiyorumarkadaşım bu kadar sorun yapma. yani ben ne insanlar gördüm, neler yaptılar onları bu kadar dert edecek olsaydım kendimden birşey kalmazdı. yani ben yoruldum şu yazdıklarından, sen nasıl yorulmuyorsun. ne kadar taktığının farkında değilsin, kırılma sakın iyiliğin içn söylüyorum ama gerçekten destek alman lazım.
yahu bırak ne yaparlarsa yapsınlar, adam seni alıyor çıkacaksın ordan başka bir hayatın olacak. sen sınavını, eşini, ilişkini düşüneceğine hala fatmadasın. yahu evlen git daha bakma yüzlerine asıl. hasta etmişler seni.
Sagolun anliyorum yardimci olmak istiyosunuz ,biraz balatalar yandi kabull :)canım, balatalar yanmış biraz. ben başka yorum yapmayacağım sana. umarım daha iyi olursun. kolaylıklar dilerim.
Ay bu fatma içimi şişirdiAnnem halâ baski yapiyo nisanda erkekler fatmanin evine cikicaklarmis,kadinlarda evde oynayacakmis,kadinin evine nisanimda kimsenin cikmasini istemiyorum,annem alindimi anlamasi gerekirkrn benim nankorluk yaptimi soyluyo,fatma kocasiyla benm nisanim icin cok heveslilermis,fatma iki tane elbise almis,ben hatalarimi duzeltmezsem yani fatmayla iyi olmzsam,gonlunu almazsam,sonum kotu olcakmis,evlendimde yuzunu gostermicekmis benim annem,bu kadin brn iki aydr kusum nisanm icin elbiseler aliyo,bide bana o elbsenin havasini atiyo,saka gibi,ben bu kadinin nisanima gelmsini bile istemyom,gururlu oldugumu biliyo,evine cikilmasini soylediklernden sonra asla istemem,ve annemle fikir ayrligina dusuruyo,annem nisan icin hersey zaten senin istedigin gibi oldu diyo,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?