EViMi ÇEŞME OLARAK KULLANAN TEYZE

Dayimin hanimi var ben oyle birsey yapsam 2.ye gittigimde sizde taktirin deyip ayarini verir... zaten onu tanidigim icin birsey de istemem ...vermedigi domates konservesinin lafini etmisti ben istememistim bile ... yani sizde bitiyor .. bazi insanlar birsey istemeden de ayari veriyor ki isteyemesin ... teyzeniz abartmis ki laftan anlayacak biri de degil ..ben olsam utanirim istemeye ...yapi meselesi ...

Haklısınız ama acik acik söyleyin bircok arkadas birsey olmaz demis ama ariticinin belli limitleri oluyor gunluk 7 lt vs gibi,19 litre damacanayi doldurmak kolay degil sürahi ile kat.aritilmasini bekle,cok zor göründüğü gibi degil.Ayrica faturaniz da kabarmis 2 evin su ihtiyacı sizden goruluyor.

Bozuldu de gitsin. Ne uğraşıyorsun nasıl desem diye, nasıl dersen de olmayacak. Bozuldu tuzluya yakın bir su veriyor istersen doldurim de şebeke suyunu doldur biraz da tuz at. Bi daha istemez

bakın ayda bir iki kez ya da ne bileyim evde suyun hic kalmaz seve seve tabiki kim isterse doldurup veririm. ama bunu bi alışkanlık ve klasik bir döngü haline getirmesi.ayrıca biz taktırırken bizim ihtiyacımız yok deyip şimdi devamlı olarak gelip su istiyor olması sizcede anormal degil mi.

Sadece su istiyor.Ayrıca herkesin tahammül durumu aynı değil.siz rahatsızsanız yapacak birşey yok.Anneniz ne diyor bu duruma.Onun eviyse kardeşim benim istediği zaman gelir su ister derse size söz düşmez gibi

Konudan bagimsiz olacak yorumum ama “ne var ki bunda, teyzem benim canim suyu hesaplamam, hayrina verin” vb yorumlari hic yapmayin daha iyi.

Konu sahibi muzdarip oldugu bir durumu belirtip, cozumune dair fikir istiyor. “Boyle bir durumda siz olsaydiniz n’apardiniz veya bu sizce bir sorun mu” diye sormuyor. Maruzatini paylasmis var ve buna ne gibi bir cozum bulabiliriz diye soruyor. Ona sorun olarak gozuken size basit gelebilir ama konumuz siz veya biz degiliz; konu sahibi.. butun sayfalari okudum ve yazmadan yapamadim kusura bakmayin.

Son düzenleme:
Ayda 160 litre su faturayı bu denli etkilemez. Bir kez banyo yapmakla bile 150 litre su harcıyoruz ama su arıtma sisteminde su kısıtlı geliyorsa bunu teyzenize söyleyin istiyorsa kendisi de taktırsın. Söylemeye çekiniyorsanız getirdiği su bidonlarını doldurmayı her defasında biraz daha geciktirin. Sonunda bıkacaktır inşallah :)

Yazıldı mı bilmiyorum ama o arıtıcılardan bir seferde o kadar fazla miktarda su almak doğru değil.Sizinki kadar sık olmasa da aynısını benim kv de yapıyordu bana doğal geliyor istemesi , suyun tadı çok güzel çünkü..Ama meğer su alındıktan sonra tankerin tekrar dolması için aşırı efor sarfetmekten ve terlemeden kaynaklanan arıza oluyormuş(pamuk gibi bir parçası su yüzünden şişip makinayı durduruyor ve değiştirmek zorunda kaldılar birkaç defa)Teknik servis böyle söyleyince ben de kv söyledim daha almıyor...

Bu arada o kadar su faturaya yansımayabilir ama size teknik masraf olarak döner...

Teyzeniz hayratla su arıtmayı karıştırmış birbirine bu kullanmaya giriyor. İyi niyeti suistimale giriyor şahsen ben utanırım haftada bilmem kaç litre bidon getirmeye...

Siz taktirirken onlara da sormuşsunuz sonucta ve aritma istemiyoruz demisler. Aylarca su dolduruyorlar simdi.
Cimri degilim ama "O teyzem, bu amcam kurban olurum " diye diye kendimi enayi yerine koyduramam ben. 3-5 defa olur lafi edilmez ama bittikce devamli gelip almasi? Karsidaki insan yani teyzeniz sizi okadar seviyor, dusunuyor olsa azcik dusunur 7 aydir devamli su aliyorum, bes kuruş odemiyorum su faturalarini kabartiyorum diye faturaya yansimiyorsa bile arkadaslarin dedigi gibi bakimi bilmem neyi var.. Ben olsam utanirim.

herkese merhaba...
yazacaklarım pek dert olmasa da artık canımı sıkmaya başladı. babam yaklaşık 7 ay önce su arıtması taktırdı. teyzem bizimle aynı apartmanda oturuyor ve taktırdığımız günden beri haftada en az 2 kez elinde 10 lt iki bazen 19 lt kocaman bidonlar getirip şunları doldurun deyip bırakıyor. ilk zamanlar pek bir şey demedik insanlık hali suyu bitmiştir falan diye ama resmen bizim evi çeşme olarak görüp devamlı getirmeye başladığı için sinirleniyorum. üstü kapalı şakayla bi kaç kez sende bizim evi çeşme sandın falan diye söylüyorum ama 7 aydır getiriyor. kırmadan söylemenin yolu var mı
Yuh teyzeniz ya bizimde komşu gelip su götürüyor ariticidan yazlık evimizinde kuyu suyu var sürekli su kesilir zaten yakindaki komsular 20lt şişeleri koyar biz doldururuz babamda evlerine bırakır Allahim nasil insanlar olduk

herkese merhaba...
yazacaklarım pek dert olmasa da artık canımı sıkmaya başladı. babam yaklaşık 7 ay önce su arıtması taktırdı. teyzem bizimle aynı apartmanda oturuyor ve taktırdığımız günden beri haftada en az 2 kez elinde 10 lt iki bazen 19 lt kocaman bidonlar getirip şunları doldurun deyip bırakıyor. ilk zamanlar pek bir şey demedik insanlık hali suyu bitmiştir falan diye ama resmen bizim evi çeşme olarak görüp devamlı getirmeye başladığı için sinirleniyorum. üstü kapalı şakayla bi kaç kez sende bizim evi çeşme sandın falan diye söylüyorum ama 7 aydır getiriyor. kırmadan söylemenin yolu var mı

Kırın bence. Resmen belescilik yapiyor.

4 kisilik ailenin rutin kullaniminda 6 ayda degismesi gereken filtre boyle konu komsuya su dagitarak kullaninca 6 ay olmadan degisim gerektirir. Size su faturası disinda da yuk...

Filtresi degisecekmis, bu yuzden kullanamıyoruz dersiniz. Ya da filtre degisimine paramiz yok sende kullaniyorsun bi yardim etsen deseniz?

Hatta su aritma cihazi satan firmalara numarasini verin. Her markaya verin, bolca aransin.

Alacaksa alir...

ne olacak ki diyorsunuz ama biz taktırırken onlar sorduk bizim ihtiyacımız yok dediler ve onlara 50 tl gelen su faturası bize 130 geliyor ne olacak sanki durumunu biraz geride bıraktık.

Bozuldu deyin. 'Ne çektik bu aritmadan keşke yaptirmasaydik paramiz çöpe gitti' deyin.
İlerde yalaniniz ortaya çıkarsa 'ihtiyacimiz yok' dedikleri yalanlarini vurursunuz yüzlerine

Bakın aynen söylüyorum diyeceğiniz şeyleri:
Bozuldu teyze arıtma. Servis "aşırı kullanmışsınız" dedi. 230 lira tamir için fiyat istediler. Babam da sinirden düzelttirmeyeceğini söyledi. Taktırdığımızdan beri 50 lira gelen su 130 lira gelir oldu. Taktırması zaten maliyetli. Bize yararından çok zararı oldu yani. Elektrik faturası kadar su faturası ödüyoruz 7 aydır. Ben de hak veriyorum babama.

Lütfen kendinizi enayi yerine koydurmayın. Amcaymış, teyzeymiş yok öyle yağma. Madem ihtiyaçları olan bir şey başta "gereksiz" demeyip onlar da taktırsın. Burada utanacak olan siz değilsiniz, onlar.

herkese merhaba...
Bence siz su vanasını kapatın bir gün su çok geldi teyze ödemeyide geçiktşrinfe kestiker bide arıtma ılunca falan de. anlamazsada artık napalım

direk söyleyin sonuçta herkesin geliri gideri kendine göre burda sırf eleştirmek için eleştirenler olmuş

Valla uyanık geçiniyorlar bence. "Su faturası coştu sayenizde, ya faturaya ortak olun ya da ben artık size su falan dolduramayacağım kusura bakmayın" deyin. Küserse de küssün. İyilik yapmakla enayi olmak arasında fark var.

Back
X