EViMi ÇEŞME OLARAK KULLANAN TEYZE

Benim gözümde olay paradan daha çok enayi yerine konmak sanırım dert olurdu.

En baştan istemiyorum deyip arıtma taktırmayan kadın şimdi arıtma suyunun peşine düşmüş. Aklınca onlar taktırsın onlardan faydalanırız nasılsa diye düşündü demek ki.

Bu tamamen kurnazlık ve ben böyle düşünceye karşı çıkarım kimse kusura bakmasın.
evet bende bunu düşünüyorum en başından sorduk yok dediler şimdi mübarek bizden çok kullanır oldular. hayır bir de su vermekle ne olacak diye yazanlar var 7 aydır zaten kimse tek kelime etmedi ki.

Teyzem olsa ne fark eder ki ?
Kıl gibi akan suyla koca damacanayı doldurmak?
Hayır kendi de doldurmuyor.
Çok sinir bozucu bir durum.
Arıtmanın deposuna, hortumuna artık neyi varsa :) fare sıkışmış ölmüş, ama sıkıntı yok kokmuyor o kadar, deyin :KK53:

direk çeşme suyu koy sonra dersin ya cihazda bi sıkıntı var sanırım filtreleri tıkandı filan :KK70::KK70::KK70::KK70:
suyu fark ederse bozuk diye bir kaç seferden sonra istemez..
fak etmezse çeşmeden devam :KK70:

çok kötüyüm galiba:KK62:
:D biz kötü değiliz bence insanlar mecbur bırakıyor. muhtemelen anlar musluk suyu olduğunu ama en iyisi yüzüne söylemek bu tarz bahaneler geçici çözüm gibi.

Teyzem olsa ne fark eder ki ?
Kıl gibi akan suyla koca damacanayı doldurmak?
Hayır kendi de doldurmuyor.
Çok sinir bozucu bir durum.
Arıtmanın deposuna, hortumuna artık neyi varsa :) fare sıkışmış ölmüş, ama sıkıntı yok kokmuyor o kadar, deyin :KK53:
bir de doldururken bidonu lavabo içine de koyamıyorum saatlerce sürahiden bidona aktarma yaparak uğraşıyorum.. ama ben kötü yiğenim galiba baksanıza bir bidon sudan ne olacak sanki :işsiz:

bence bir kaç defa çesmeden doldur ver fark eder suyun tadını size söyler ...sizde galiba filtrelerin değişme vakti geldi o yüzden güzel arıtmıyor diyin

bir de doldururken bidonu lavabo içine de koyamıyorum saatlerce sürahiden bidona aktarma yaparak uğraşıyorum.. ama ben kötü yiğenim galiba baksanıza bir bidon sudan ne olacak sanki :işsiz:
Aaa nolaacak canım teyzen o, sevaptır diyenlerin başına gelse, hepsi aynı tepkiyi verirdi emin ol

bence bir sey demeyin. hmm ok birak suraya diyin sonra doldurmayin. gelip bidonlari isteyince musait olamadim ya istersen sen doldur diyin. ya da 2 bidon getirdiyrse 1ini yarimdan biraz fazla doldurun. boyle boyle onlar da cekinir.

• Beğen
Reactions: KV_
teyzendir doldur ne var bunda diyenler ,sanırım o arıtma cihazını banyo çeşmesi gibi altına bidonu koyunca kendi kendine doluyor sanıyorlar heralde,bi kere o arıtma cihazlarının deposu 6 litre en azından bizdeki öyle incecik pipet kalınlığında akıyor ve 19 litrelik bidonu doldurmak için sürahiyle başında bekleyip bidona aktarması ,deponun dolmasını beklemesi derken ciddi vakit gerektiriyor,teyzeniz bidonla gelince artık çok zor geldiğini kendisinin doldurmasını söyleyin ,beklesin başında o zaman anlar.bir şey desen Allahın suyunu esirgiyor der,kendi suyunu kendin doldur de kibarca.

Teyzem değil mi veririm ne olacak diyenlere hadi oradan diyorum.
Artık iyi niyet kalmamis resmen sömürüye gecmis.
Teyze çok iyi niyetli olsaydı para vermeyi teklif ederdi zaten ama maşallah hiç umrunda değil.
Esas sıkıntı kullanılmak zaten.
Ben olsam teyze kusura bakma dolduramam su faturamiz fazla geliyor ihtiyacımız yok dediniz ama belli ki var siz de taktirin rahat edin derdim.
Kusebilir mümkünse kumese de girebilir hatta insan yeğenini düşünür biraz kıyamaz ayıp.

amacım kesinlikle kalp kırmak değil. ancak başta belirtmediğim için size de yazayım. biz taktırırken onlara sorduk onlar ihtiyaçları olmadığını belirttiler ihtiyacı yoktu madem neden ısrarla bidon bırakmaya devam ediyor benim kızdığım nokta bu.
Aranızdaki bağ ile ilgili bir durum. Çoğu yorumunuzda kafaya takmam diyenlerin başına gelse takarlardı gibi şeyler söylemişsiniz ama emin olun çoğunun başına gelmiştir. Bu ne ki benim teyzeler ohoo neler yapıyolar ama teyzedir anne yarımdır asla ve asla bir su için(enayi yerine koysa da) terslemem. Tabi yeri geliyor çileden çıkartıyorlar beni çat çat cevabını veriyorum ama bir su için asla. Bu aile bağlarınızla ilgili bir durum. Eğer teyzenlerinize koşulsuz şartsız sevgi ve saygı beslemiyorsanız gidip söyleyin doldurmak istemiyorum diye.. Ama yine dediğim gibi bence kırma büyüklük sende kalsin.

Annemlerle aynı binada otururken, abim ve ben annemin su arıtma cihazından su alıyorduk. Doldurması kolay olsun diye musluğun ucuna hortum almıştık. Kaç kere dalgınlığımıza geldi su taşıp annemin Halısını ıslattık. Annem son derece fedakar biri olmasına rağmen, o bile bizden bıktı “parasını ben vereyim siz evinizede taktırın” dedi. Bize 30 tl su faturası gelirken anneme 100 tl den aşağı fatura gelmiyordu. 2-3 ay da bir kartuş değişiyordu. Birde arıtma cihazının deposundaki suyun tamamını boşaltıp zorlarsanız arıza çıkarıyor. İçerisinde bir miktar su bırakmak lazım.

Istedigi kadar su alsin sorun degil sonucta icmeye aliyor en fazla ne kadar alir, ama ben siseyi birakip gitmesini kabullenemezdim, o ariticilardan su doldurmak ne menem sey bilirim. Gel kendin doldur deZzeeee derdim galiba :)

Kirmadan soylemenin bir yolu yok ki.
Muhtemelen kirilacak teyzeniz.

Ama siz de haklisiniz kendinize gore.

Teyze kusurabakma ama su faturamiz 2 ye katladi. Siz de kendinize taktirin nasil olsa kullaniyorsunuz..deyin acikca.
Yapacak baska da sey yok

• Beğen
Reactions: KV_
ne olacak ki diyorsunuz ama biz taktırırken onlar sorduk bizim ihtiyacımız yok dediler ve onlara 50 tl gelen su faturası bize 130 geliyor ne olacak sanki durumunu biraz geride bıraktık.
Yardım etmek ayrı uyanıklık ayrı yancılardan nefret ederim kendi 3-5 i hesap eder senden otlanır yanı söyleyeceksin bozuk diyeceksin geri verdim de o gelince fişini çek akmasın herkese doğru söylenmiyor anlayışsa makineye ortak olacaksa su parasına filtre ye makineye para ödeyecek

Back
X