Evimi çok seviyorum ama

Hahaha yengeniz de diyor mudur acaba, bir yolunu buluyoruz tek sorun görümcem yatılı gelemiyor diye
Evet hep der.nazar değmesin bizim aramız çok iyi.burdaki çoğu gelin görümceler gibi değiliz çok şükür.hatta geçen konusu açıldı ev bakıyoruz alınca gelirsiniz.pasaport işinizi hall edin diye.

Bunun ancak pufu sığar şuraya salondaki tek boşluk alan:)

6 kişilik yemek takımlarının aynı modelinden 3 4 takım alınva misafire de size de fazla fazla yetiyor tecrübeyle sabit. Boşverin suplayı falan daçmalık onlar

Görümcelerimde böyle düşünürse yandık

Akıllı sehpa işinizi görür bence; diğer sayfada paylaşmışlar.
Valla salt 3-5 kişi evime gelecek de yemek yenirse ne olacak diye koca koca hantal eşyalarla yaşam alanımı daralmayı sevmiyorum ben de. Evimde yer var ama, şu büyük 8 kişilik yemek masamdan bile kurtulasım var kaç senedir. Annemin ısrarıyla duruyor evde, "Davet verirsin, lazım olur" vs diye. :)) Ben ise istemiyorum; yemek yenecek olsun, açık büfe gibi yapar koyarım ortaya, herkes koltuklara kurulurken eline alır tabağını, bi zigon sehpa çekilir önüne yenir; nolacak yani.

Görümcelerimde böyle düşünürse yandık
Evinizi değiştirin demem, haddime değil. Son derece minimal yaşayan da bir insanım, az eşya çok huzur derim. Ama her şeyin bir adabı var. Yemeğe çağırdığınız insana otur yerde ye denmez. 967 parça yemek takımıyla sunum yapın demiyorum ama düzenli temiz sade bir sofra kuramıyorsanız da yemeğe misafir almayın bence. Ben bu şekilde ağırlansam rahatsız olurum.

Masasız ev düşünemedim ben.
Aileler, arkadaşlar, hiç kimse mi gelmeyecek eve?
Akıllı sehpalar çok hantal, katlanınca da biçimsiz görünüyor bence. Ben güzel görünene hiç denk gelmedim en azından.
Yer sofrası yetişkinler insanların için bir alternatif değil diye düşünüyorum zaten.
Misafire göre ev düzmek doğru değilse de evd olmazsa olmaz şeyler arasında bence masa.

Simdi ihtiyaç duymasaniz bile çocuğunuz olursa o ev size küçük gelecek zaten. Bilemedim imkanlar dahilinde biraz daha büyük bir ev olabilir bence.

Hiç misafir ağırlanmayan bir ev ancak masasız olabilir, öyle bir ev de var mıdır bilemedim.

Bir arkadaşımın salon masası yok, yemeğe çağırdığında ya mutfak masasında oturuyoruz ya orta sehpada. Afedersin döt kadar masada 4 yetişkin iki çocuk olmuyor. Orta sehpa zaten yemek yemek için uygun bir mobilya değil. Biz bir de masada uzun uzun oturmayı, sohbeti seven insanlarız. Artık yemeğe gitmiyoruz o arkadaşımıza, eşim de istemiyor. Ben çaya kahveye gidiyorum, dışarda yemeğe çıkıyoruz ama evlerine gitmiyoruz çünkü cidden çok rahatsız.

Gelenlere göre evi dosemeyin
Ben evlendigimde İzmir'de yeni yapılmış binada oturmak istedim ve sadece 2+1 bulduk
Ailem kalabalık nasıl sığacak olayı vardı ve ben yine de kendi yasamak istediğim alanı canım kanım aileme göre duzenlemedim o evi tuttum.

üstelik salondaki koltuklarimi salon mobilyası olarak aldım açılır yatak olur bir mobilya seçmedim .annem dahil aa acilmiyor mu dedi evet açılmıyor gelen ona göre gelsin diğer oda misafir odası orada kalabilirler dedim iki ayrı bazali bir oda..
Ablam çocuklarını alıp gelmek istediğinde evimde iki baza var başka yatak yok çocuklar yer yatağında yatarsa buyrun gelin canım ablam Salonumda açık mutfak ben orada kimseyi yatiramam önden bilginiz olsun dedim

Kimseyi nasıl agirlayacagimi dusunemem eşimin tarafında kaynanamın kız kardeşlerini cagirdigimda bir dayı var onu cagirmiyorum mesela.
Kayınvalidem onlari da çağır çıksın aradan dediğinde oturacak yerim yok ben ayakta kalıyorum dedim ve cagirmadim toplu bulusmalarda

Şimdi kendi evimdeyim isteyen gelsin bol bol odam yerim var ama iki yıl yukarıda anlattığım şekilde yaşadım, ben ne istiyosam o çünkü

Masa için geniş bi alanım benim de yok maalesef yer sofrası genelde kalabalık olunca kurtarıcım oluyor mutfakta 5 kişiyi ağırlayacağım bir masam var bizim de sürekli kullandığımız ama eşimin tarafı kalabalık sofra kuruyorum ayda yılda bir oluyor zaten he sürekli beldelerde yerim yokken o sıkışıklığa gelemem masaya uygun büyük değil salonum

Bunun ancak pufu sığar şuraya salondaki tek boşluk alan:)Eki Görüntüle 3000477
Mutfak masası kaç cm? Mutfak masasının içine girecek şekilde puf yaptırabilirsin. Ya da mutfağa normalde küçük,açılınca büyük olan masalardan alabilirsin. Şu tarz bak

Normalde kapalı kullanırsın, misafir gelince kanatları açarsınız masaya göre 6-8 kişilik hale gelir. Sandalyeleri de katlanır sandalye alır,bazanin altına tikarsiniz. Bazalar bu günler için var.
İyi de kırk yılda bir adamın kuzeni, kardeşi gelecek diye ev mi taşınır? Gelen ya yemeğe gelmez çay oturmasina gelir, sehpaya alır tabağını yer (masayı evinden kaldıran ablamın evine misafirliğe gittiğimizde yaptığımız gibi). İlle de yemeğe geliyorlarsa da ya mutfak masası salona getirilip açılır, 8 kişi oturur yer. Ya da rahat rahat yensin diye yer sofrası açılır..zaten gelen kişiler en yakinlari,bence sorun olmaz.
Biz mesela ablamda sehpada yiyoruz, hiç rahatsız olmadık. Çorbaya vs cagirmaz da çağırdı diyelim yer sofrası kurar, ondan da rahatsız olmayiz. Ben Kardesiyim,annem annesi yani, neden rahatsız olalım ki aile arasında? Zaten çok da misafir sevmez yakın olmadıkça. Öyle evi suzecek akraba vs davet etmez,etse de yemekli vs zahmete girmez, bu yüzden mesele yok:)
Bana kötü gelmiyor ya yer sofrası fikri. bayram seyran kalabalık misafirliklerde çok defa yer sofrasında yemek yemisimdir, kalabalık misafirlerde doğal bir şey (İstanbul'da yaşıyorum) zaten yılda kaç kere yemeğe gelecekler ki? Yilda bir iki, ev kalabalık olunca bence pekala yenilir.
İran'da, Japonya'da Kore'de şu tarzda restoranlar var ayakkabını cikartip dizini kırıp yemek yedigin:)

Gerçi bizde Antalya'da Dim Çayinda falan da var yer sofrali kafeler. Bence samimi bir havası var. Ben gitsem kinamam yani, 'eline sağlık çok lezzetli olmus' derim
şu büyük 8 kişilik yemek masamdan bile kurtulasım var kaç senedir.
Kaldır rahat et, evin hangar gibi genisleyecektir o gidince, emin ol:)))
Olmadı kolay demonte olan cinstense sökünp kaldırın, kalabalık misafir geldiğinde montelersiniz.

Bu upuzun mesajımi şöyle bitireyim, konu sahibi;
Netflixin varsa
Tiny house Nation programını izleyebilirsin.
Ayrıca youtubeda never too small kanalı var. Onlar dışında 'tiny house' yazarsan da pek çok seçenek var.
Bu evler metrekare olarak minicik ama zekice dekorasyonla evlerde yok yok.
İzleyip izleyip kendi evin için fikir sahibi olabilirsin

Son düzenleme:
Misafiri geçtim siz nasıl masasız yemek yiyorsunuz, orayı kaçırmışım
Medeni şekilde, bir masa olmadan yemeyi düşünemiyorum, yer sofrası dedikleri büklüm büklüm, sehpayla koltuk kenarı yine büklüm büklüm ve çok rahatsız. Benim evim de küçük, stüdyo daire ama yemek masası var. Misafirliğe gittiğim bir yerde yer sofrasına oturmayı yadırgarım.

Son düzenleme:
Valla benim evim geniş mesela ama yemek masasına gerek duymuyorum hep yer sofrası yaşıyorum çünkü kendimiz kalabalığız mesela masaya zaten sığmayız ki o yüzden ne gerek var kullanmayacağımız bir şeye. Sende evini daraltma bence. Eğer evleneceğin kişi kabulleniyorsa küçük de olsa ev mutluluğunuza bakın derim böyle şeyler ufak meseleler. Zaten çalışan birisiysen fazla misafirin gelmez ki sürekli de

Ben bir yere akşam yemeğine davetli isem , elbette masa da yemek yemek , uzun uzun sohbetler etmek isterim, mutfakta yemek yemeği de hiç sevmem mesela.
Bunlar tamamen tercih meselesi, eşinizle özel bir gün olsa misafiri geçtim mutfakta mı kutlama yapacaksınız olmaz yani.

Kocaman masalara da gerek yok, 1 puf 4 sandalye yeter, benim masam tahmini 1.40 cm gayet 6 kişi oturuyoruz.

Mevcut kanepelerinizi satıp, l koltuk alın bence , masaya da böylece yer açılır.

İki berjer falan da var sanırım öyle bir foto gördüm. Berjere yer var ama yemek masasına yok. İki berjerin kapladığı alana bir yemek masası sığar tahminimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…