- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Evet hep der.nazar değmesin bizim aramız çok iyi.burdaki çoğu gelin görümceler gibi değiliz çok şükür.hatta geçen konusu açıldı ev bakıyoruz alınca gelirsiniz.pasaport işinizi hall edin diye.Hahaha yengeniz de diyor mudur acaba, bir yolunu buluyoruz tek sorun görümcem yatılı gelemiyor diye
Eki Görüntüle 3000474
Yemek masası puflari var, uygun boyutta alın, kullanmadığıniz zaman masanın içinde dursun.
Ayrıca katlanır banklar var.
Eki Görüntüle 3000475
Bu bahçe mobilyası için ama bunların benzeri ev mobilyası için olanlar da var. Katlanınca incecik oluyor, atarsın bazanin altına,misafir gelince açarsın.
Ele göre yaşamaya hiç gerek yok. Benim ablam mesela sırf adettendir diye salon takımiyla masa aldı, evin ortasında salak ,hantal bir eşya. Sonra 'misafir için evimi kucultemem' diye düşünüp kaldırdı masayı, şimdi evine geldiğimi, zaman sehpaya boregimizi kekimizi çayımızı alıp koltukta yiyoruz. Doğumgünü vs olduğunda mutfaak masasını getirip acikbufe yapıyor, isteidgimizi alıp koltukta oturuyoruz.
Hiç de gelen giden için evini kucultmeye gerek yok. Alsın tabağını yesin sandalyede, zaten kaç kere gelecek ki misafirliğe?
Ekleme; Çorba vs nasıl olur demişsin, kolayı var. Yer sofrasi.
Babalarının evinde de mi hep masada oturmuşlar, kirsinlar bacaklarını yesinler, dert mi?
6 kişilik yemek takımlarının aynı modelinden 3 4 takım alınva misafire de size de fazla fazla yetiyor tecrübeyle sabit. Boşverin suplayı falan daçmalık onlarBugün iş yerindeki ERKEK arkadaşa misafir için ayrı yemek takımı almayacağım dedim öyle bir şaşırdı ki suplası vs olması lazım diye. Kötü hissettim kendimi. Ben o kocaman konsolu salonumda istemiyorum içinde sadece tabak var gelen misafirlere pembe tabaklarımda servis etsem ayıplarlar mı ki
Valla babamın evinde de hep masada oturdum ben, yer sofrasında yemek yemeyi beceremiyorum.
Bir de kusura bakmasın kimse ama bu devirde yer sofrasında misafir ağırlamak da ne bileyim... İşi gücü olan, eğitimli, kültürlü falan insanlar bir de. Olmaz yani 80’lerde köy yerinde yaşamıyoruz. Hiç davet etmesin daha iyi.
Evinizi değiştirin demem, haddime değil. Son derece minimal yaşayan da bir insanım, az eşya çok huzur derim. Ama her şeyin bir adabı var. Yemeğe çağırdığınız insana otur yerde ye denmez. 967 parça yemek takımıyla sunum yapın demiyorum ama düzenli temiz sade bir sofra kuramıyorsanız da yemeğe misafir almayın bence. Ben bu şekilde ağırlansam rahatsız olurum.Görümcelerimde böyle düşünürse yandık
Hiç misafir ağırlanmayan bir ev ancak masasız olabilir, öyle bir ev de var mıdır bilemedim.Masasız ev düşünemedim ben.
Aileler, arkadaşlar, hiç kimse mi gelmeyecek eve?
Akıllı sehpalar çok hantal, katlanınca da biçimsiz görünüyor bence. Ben güzel görünene hiç denk gelmedim en azından.
Yer sofrası yetişkinler insanların için bir alternatif değil diye düşünüyorum zaten.
Misafire göre ev düzmek doğru değilse de evd olmazsa olmaz şeyler arasında bence masa.
Gelenlere göre evi dosemeyinYakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.
Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar
Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.
Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?
İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.
Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
Mutfak masası kaç cm? Mutfak masasının içine girecek şekilde puf yaptırabilirsin. Ya da mutfağa normalde küçük,açılınca büyük olan masalardan alabilirsin. Şu tarz bakBunun ancak pufu sığar şuraya salondaki tek boşluk alan:)Eki Görüntüle 3000477
İyi de kırk yılda bir adamın kuzeni, kardeşi gelecek diye ev mi taşınır? Gelen ya yemeğe gelmez çay oturmasina gelir, sehpaya alır tabağını yer (masayı evinden kaldıran ablamın evine misafirliğe gittiğimizde yaptığımız gibi). İlle de yemeğe geliyorlarsa da ya mutfak masası salona getirilip açılır, 8 kişi oturur yer. Ya da rahat rahat yensin diye yer sofrası açılır..zaten gelen kişiler en yakinlari,bence sorun olmaz.Valla babamın evinde de hep masada oturdum ben, yer sofrasında yemek yemeyi beceremiyorum.
Bir de kusura bakmasın kimse ama bu devirde yer sofrasında misafir ağırlamak da ne bileyim... İşi gücü olan, eğitimli, kültürlü falan insanlar bir de. Olmaz yani 80’lerde köy yerinde yaşamıyoruz. Hiç davet etmesin daha iyi.
Kaldır rahat et, evin hangar gibi genisleyecektir o gidince, emin ol:)))şu büyük 8 kişilik yemek masamdan bile kurtulasım var kaç senedir.
Valla benim evim geniş mesela ama yemek masasına gerek duymuyorum hep yer sofrası yaşıyorum çünkü kendimiz kalabalığız mesela masaya zaten sığmayız ki o yüzden ne gerek var kullanmayacağımız bir şeye. Sende evini daraltma bence. Eğer evleneceğin kişi kabulleniyorsa küçük de olsa ev mutluluğunuza bakın derim böyle şeyler ufak meseleler. Zaten çalışan birisiysen fazla misafirin gelmez ki sürekli deNasıl anlatayımmm mesele iki kanepe karşı karşıya ortada tam kanepelerin ayaklarının altına gelen halım var yemek masasını bir şekilde sığdırsam köşeye kitaplığı kaldırıp nefes alacak yer kalmaz
İki berjer falan da var sanırım öyle bir foto gördüm. Berjere yer var ama yemek masasına yok. İki berjerin kapladığı alana bir yemek masası sığar tahminimce.Ben bir yere akşam yemeğine davetli isem , elbette masa da yemek yemek , uzun uzun sohbetler etmek isterim, mutfakta yemek yemeği de hiç sevmem mesela.
Bunlar tamamen tercih meselesi, eşinizle özel bir gün olsa misafiri geçtim mutfakta mı kutlama yapacaksınız olmaz yani.
Kocaman masalara da gerek yok, 1 puf 4 sandalye yeter, benim masam tahmini 1.40 cm gayet 6 kişi oturuyoruz.
Mevcut kanepelerinizi satıp, l koltuk alın bence , masaya da böylece yer açılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?