- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Sürekli değil zaten ilk yıllar içinSimdi ihtiyaç duymasaniz bile çocuğunuz olursa o ev size küçük gelecek zaten. Bilemedim imkanlar dahilinde biraz daha büyük bir ev olabilir bence.
Mutfakta masamız var iki tane de sandalye var belirtmiştim konumdaMisafiri geçtim siz nasıl masasız yemek yiyorsunuz, orayı kaçırmışım
Medeni şekilde, bir masa olmadan yemeyi düşünemiyorum, yer sofrası dedikleri büklüm büklüm, sehpayla koltuk kenarı yine büklüm büklüm ve çok rahatsız. Benim evim de küçük, stüdyo daire ama yemek masası var. Misafirliğe gittiğim bir yerde yer sofrasına oturmayı yadırgarım.
O kısım konik berjerler çapraz duruyor işte oraya masa koyarsam inanılmaz boğucu bi oda olacak tıkış tıkış sadece halının üzerindeki alan kalacakİki berjer falan da var sanırım öyle bir foto gördüm. Berjere yer var ama yemek masasına yok. İki berjerin kapladığı alana bir yemek masası sığar tahminimce.
Ben bir yere akşam yemeğine davetli isem , elbette masa da yemek yemek , uzun uzun sohbetler etmek isterim, mutfakta yemek yemeği de hiç sevmem mesela.
Bunlar tamamen tercih meselesi, eşinizle özel bir gün olsa misafiri geçtim mutfakta mı kutlama yapacaksınız olmaz yani.
Kocaman masalara da gerek yok, 1 puf 4 sandalye yeter, benim masam tahmini 1.40 cm gayet 6 kişi oturuyoruz.
Mevcut kanepelerinizi satıp, l koltuk alın bence , masaya da böylece yer açılır.
Kesinlikle sığar kudra hanım,arttırıyorum berjerleri de satsın o zamanİki berjer falan da var sanırım öyle bir foto gördüm. Berjere yer var ama yemek masasına yok. İki berjerin kapladığı alana bir yemek masası sığar tahminimce.
Akıllı sehpa işinizi görür bence; diğer sayfada paylaşmışlar.
Valla salt 3-5 kişi evime gelecek de yemek yenirse ne olacak diye koca koca hantal eşyalarla yaşam alanımı daralmayı sevmiyorum ben de. Evimde yer var ama, şu büyük 8 kişilik yemek masamdan bile kurtulasım var kaç senedir. Annemin ısrarıyla duruyor evde, "Davet verirsin, lazım olur" vs diye. :)) Ben ise istemiyorum; yemek yenecek olsun, açık büfe gibi yapar koyarım ortaya, herkes koltuklara kurulurken eline alır tabağını, bi zigon sehpa çekilir önüne yenir; nolacak yani.
Mutfak tezgahım geniş biraz olsun çok şükür zaten o yemek masasına koyacak yemek tabakları için dolabım yokAcik bufe sofrs kurarsiniz cok da güzel olur.
hem guler yuz tatli dil onemlidir her daim.
Evinizi değiştirin demem, haddime değil. Son derece minimal yaşayan da bir insanım, az eşya çok huzur derim. Ama her şeyin bir adabı var. Yemeğe çağırdığınız insana otur yerde ye denmez. 967 parça yemek takımıyla sunum yapın demiyorum ama düzenli temiz sade bir sofra kuramıyorsanız da yemeğe misafir almayın bence. Ben bu şekilde ağırlansam rahatsız olurum.
Hiç misafir gelinmesin istenen evler var muhakkak :)Hiç misafir ağırlanmayan bir ev ancak masasız olabilir, öyle bir ev de var mıdır bilemedim.
Bir arkadaşımın salon masası yok, yemeğe çağırdığında ya mutfak masasında oturuyoruz ya orta sehpada. Afedersin döt kadar masada 4 yetişkin iki çocuk olmuyor. Orta sehpa zaten yemek yemek için uygun bir mobilya değil. Biz bir de masada uzun uzun oturmayı, sohbeti seven insanlarız. Artık yemeğe gitmiyoruz o arkadaşımıza, eşim de istemiyor. Ben çaya kahveye gidiyorum, dışarda yemeğe çıkıyoruz ama evlerine gitmiyoruz çünkü cidden çok rahatsız.
Mutfak tezgahım geniş biraz olsun çok şükür zaten o yemek masasına koyacak yemek tabakları için dolabım yok
Aynı oda içinde hangi dört kişi gelip,rahat rahat yatacak , yatı misafiriniz anne baba ve iki çocuktan oluşamaz ki sürekli.Kanepelerim çok yeni 2 K ya filan gider bunlar yok parasına
çekyat bide en azından gelen 4 kişi rahat kalır
Mutfak masası kaç cm? Mutfak masasının içine girecek şekilde puf yaptırabilirsin. Ya da mutfağa normalde küçük,açılınca büyük olan masalardan alabilirsin. Şu tarz bak
Eki Görüntüle 3000478 Eki Görüntüle 3000479
Eki Görüntüle 3000485
Normalde kapalı kullanırsın, misafir gelince kanatları açarsınız masaya göre 6-8 kişilik hale gelir. Sandalyeleri de katlanır sandalye alır,bazanin altına tikarsiniz. Bazalar bu günler için var.
İyi de kırk yılda bir adamın kuzeni, kardeşi gelecek diye ev mi taşınır? Gelen ya yemeğe gelmez çay oturmasina gelir, sehpaya alır tabağını yer (masayı evinden kaldıran ablamın evine misafirliğe gittiğimizde yaptığımız gibi). İlle de yemeğe geliyorlarsa da ya mutfak masası salona getirilip açılır, 8 kişi oturur yer. Ya da rahat rahat yensin diye yer sofrası açılır..zaten gelen kişiler en yakinlari,bence sorun olmaz.
Biz mesela ablamda sehpada yiyoruz, hiç rahatsız olmadık. Çorbaya vs cagirmaz da çağırdı diyelim yer sofrası kurar, ondan da rahatsız olmayiz. Ben Kardesiyim,annem annesi yani, neden rahatsız olalım ki aile arasında? Zaten çok da misafir sevmez yakın olmadıkça. Öyle evi suzecek akraba vs davet etmez,etse de yemekli vs zahmete girmez, bu yüzden mesele yok:)
Bana kötü gelmiyor ya yer sofrası fikri. bayram seyran kalabalık misafirliklerde çok defa yer sofrasında yemek yemisimdir, kalabalık misafirlerde doğal bir şey (İstanbul'da yaşıyorum) zaten yılda kaç kere yemeğe gelecekler ki? Yilda bir iki, ev kalabalık olunca bence pekala yenilir.
İran'da, Japonya'da Kore'de şu tarzda restoranlar var ayakkabını cikartip dizini kırıp yemek yedigin:)
Eki Görüntüle 3000487
Gerçi bizde Antalya'da Dim Çayinda falan da var yer sofrali kafeler. Bence samimi bir havası var. Ben gitsem kinamam yani, 'eline sağlık çok lezzetli olmus' derim
Kaldır rahat et, evin hangar gibi genisleyecektir o gidince, emin ol:)))
Olmadı kolay demonte olan cinstense sökünp kaldırın, kalabalık misafir geldiğinde montelersiniz.
Bu upuzun mesajımi şöyle bitireyim, konu sahibi;
Netflixin varsa
Tiny house Nation programını izleyebilirsin.
Ayrıca youtubeda never too small kanalı var. Onlar dışında 'tiny house' yazarsan da pek çok seçenek var.
Bu evler metrekare olarak minicik ama zekice dekorasyonla evlerde yok yok.
İzleyip izleyip kendi evin için fikir sahibi olabilirsin
Aynı oda içinde hangi dört kişi gelip,rahat rahat yatacak , yatı misafiriniz anne baba ve iki çocuktan oluşamaz ki sürekli.
Neyse dediğim gibi bunlar tercih meselesi, siz böyle uygun gördüyseniz sorun yok.
Ama ben aynı odada dört kişiyle yatarak yatıya kalmaktansa, masada akşam yemeğimi yiyip evimde yatarım.
Katlanır sandalye al biri geldiğinde açarsın tek ortada durmaz.Yakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.
Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar
Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.
Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?
İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.
Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
Misafiri geçtim siz nasıl masasız yemek yiyorsunuz, orayı kaçırmışım
Medeni şekilde, bir masa olmadan yemeyi düşünemiyorum, yer sofrası dedikleri büklüm büklüm, sehpayla koltuk kenarı yine büklüm büklüm ve çok rahatsız. Benim evim de küçük, stüdyo daire ama yemek masası var. Misafirliğe gittiğim bir yerde yer sofrasına oturmayı yadırgarım.
Tamam bende diyorum ki o kanepeleri alırken bunu düşünerek aldınız neticede değil mi?Misal 4 kişi dedim ya onlar detaylar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?