Evimi çok seviyorum ama

Benim evim de 2+1.
Mutfakta masam yok.
Salonda 4 kişilik masam var zaten 3 kişiyiz.
Eve 6 kişi misafir geldiği oluyor yer sofrası yada sihirli sehpa var ya onunla çözüyoruz yemek işini.
Hava güzelse çocuklar icin balkona masa kuruyoruz yada ayrı masa da yiyorlar.
Bence yemek işi halledilir.bunun için ev değiştirmeyin.

Akilli sehpa alın. Yemek masası oluyor kocaman, katlaninca minicik. Ufak evlerde hep ondan görüyorum artık, annemde de var çok kullanışlı. Sandalye içinde tabure alırsınız bir köşede yer kaplamaz. Balkona bile koyarsınız.

Japonyada insanlsr kucuk evlerdd yasiuor. Bosverin es kisisjnjn ailesi gelicek de kalicak da. Zaman tasarruf devri. Evjni de seviyorsan sevgulin de bi sekilde ksbul eder. Mutluluklar

Ikea norden masa, kapı arkasına asılan katlanır sandalyeler. Benim eski küçük evimde vardı. Misafir gelince açardım. Çekmecelerinde de misafir çatal kaşığı dururdu

Eklentiler

• F1B0DF31-1173-4DAD-BE79-A40E13AAECAC.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 32
Böyle kek börek şeyler tabakta yenirse çorba filan onları nasıl yapacağım
Hiç taşınmayın bence misafirler için. Kalabalık gelecek oldu mu bazen 3+1 eve dahi sığılmıyor. Benim de evim küçük, başıma geldi biliyorum. Parça parça misafir edeyim dedim. Gönül koydu eşimin tarafı. Neyse geldiler gördüler ebelerini. Ay ev baya küçükmüş. Ay bilemedik dediler. İlk gün ilk öğünde annem medine sofrasını tavsiye etti masaya sığmayanlar için yere açtım. Herkes oturamadı bacağı ağrıyan oldu vs. Sonra düğünlerdeki gibi yemek sırası beklediler. Masadan kalkanın yerine diğeri oturdu. Artık topluca gelmek istemiyorlar .

Söylendimi bilmiyorum ama bnm de eski evimde küçüktü mutfağa masa sığmıyordu katlanan masa almıştım balkonda dururdu yemek zamanı açılıp sonra kaldırırdım belki sizde de işe yarar

ben olsam o berjerleri kaldırırım ya satarım ya da sığarsa başka odaya koyarım
2 kanepe uzun duvar önünde ya
berjer yerine bir kanepe geçirince otomatikman bir duvar açılıyor
masa konacak yer açılıyor odayı ona göre dizayn edersiniz 4 kişilik kare açılabilen açılınca 6 kişilik olabilen masa alırsınız

Hiç düzen bozmayın yemekli misafir gelecek diye
Zaten arkadaşlar yazmışlar her fikri bi kırma masa alın hani katlananlardan onu getirirsiniz oturma odasına koltukların önüne yerler orda yani ev böyle olunca anne baba evinde toplanırsınız size de çaya gelirler daha iyi

Mutfaktaki masa kac kisilik? Eger mutfaktaki masa kucukse katlanir, kucultulebilir masalardan alin mutfaga koyun sandalye yine iki tane koyun. Diger 4 tane sandalyeyi evin bir yerlerine sokun. Ya da puf alip masanin altina koyun geriye kalan 2 tane sandalyeyi baska bir odaya koyun misafir gelince masayi salona cekin sandalyeleri getirin ek olarak tabure de koyabilirsiniz 6 kisilik yemek masasi olur iste geri kalan da yer sofrasi olur
Bizim evde de misafir gelince yer sofrasi da kurulur cunku masa yetmez. Sizin aile yadirgamiyorrmus zaten esinizin ailesi de yadirgamasin zaten min.6 kisiyi masada oturtacaksiniz. Arkadasiniz falan gelince de 6 kisilik masa yeter zaten.
Bence bir eli duzgun masa alin sonucta ev fazla masraf yapmayacakmissiniz zaten. Iyice arastirip hem mutfaga sigacak hem kucultulebilecek olan hemmutfaga hem salona gidecek hoş bir masa bulun

Var canım var benım evimde 3 masa var yerı gelıyor mutfakta koca ahşap yer sofrasında misafir agırlarım sekiz kısı rahat oturur kultursuz egıtımsız de degılız yanı.

Bence gerek yok , aile aile alırsınız eve böylelikle sığarsınız . Zaten maşallah akıllı bir kadına benziyorsunuz . 3-5 yıl sonra kendi evinize geçersiniz orda maaile toplanırsınız .
Hem eviniz dar olunca çok gelip gitmezler . Çokta iyi olur.

Ben de tam bunu söylemeye gelmiştim. Aradığınız çözüm yemek masasına dönüşen orta sehpa.

Madem evini seviyorsun taşınma.yer sofrası diye bişey var

benim universitedeyken yemek masam yoktu, arkadaslarim gelince pizza falan soyleyip o sekilde koltuklarda yiyorduk. ama yasimiz biraz buyudukce birbirimizi davet edip guzel sofralar kurmaya, yemekler yapmaya, neredeyse tum aksam masada uzun uzun sohbet etmeye basladik.

ben dusunemiyorum sahsen evime aile buyuklerim gelince acik bufe yapip herkesi elinde tabakla koltuga oturttugumu. sofra adabina aykiri geliyor. yer sofrasi da aliskin oldugum bir sey degil. yerinizde olsam evi degistirmesem de en azindan masa icin esyalari gozden geciririm.

Neden yadırgıyorsunuz? Evet masada daha rahat yemek yeniyor fakat şartlar elvermezse yerde de pekala sofra kurulabilir. Hatta ailece yemek yemek keyifli ve eğlenceli olabiliyor.

Medeniyeti lütfen böyle şeylerde aramayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…