- 1 Nisan 2021
- 1.609
- 1.495
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Müstakbel Eşim “hep evdeyiz herkeste araba var zaten bişi olmaz dışarı çıkarız “ diyorDüşünceniz fazlaca tek taraflı geldi bana. Müstakbel eşinizin fikri de önemli. Örneğim ailem evime yemeğe dahi gelemeyecekse bu beni üzerdi.Anlatımınızdan yer sofrasına da yer yok gibi anladığım için bu yorumu yapıyorum. Yer sofrasına imkan varsa, evimin imkanı bu kadar diyebilirsiniz.
Çünkü rahatsız bir oturma biçimi, iki büklüm oluyorsun. Miden sırtın sıkışıyor, yemek yerken zor oluyor, yediğin yemeği de zor sindiriyorsun. Ayrıca yer sofraları zaten ufak görünüyor, otururken bacaklarını iyice dertop etmen gerekiyor o şekilde zaten uzun süre oturamazsın bacakların uyuşur. Kısacası dik oturmak varken 2 büklüm oturmak rahatsız.
Neye alındınız anlayamadım, zaten rahatsız bir oturma biçimi, ayrıca sağlıksız. 21.yyda yerde oturmak kalmadı ki biri misafirliğe davet edip yerde otur dese içimden höh derimMobilya almaya durumları olmayan birini yargılamam tabi ki ama parası olup da yerde oturan birini yadırgarım tabi ki. Medeniyet sizce neyde aranmalı?
Yerde uyumak gibi bu bir kultur bence..kimiBenim komple aile medeniyetsiz bu dediğinize göre almaya durumları var ama almıyorlar.
Yok değil. Yemek yerken dik oturmak sağlıklıdır, bu da yerde olmazayrica yerde yemek cok daha saglikli
Diye biliyorum. I
Tek bacak popo altinda diger ayak yerde nasil anlatsam.. bence yerde nasil yedigine bagli.. yuksek bir yer sofrasinda mumkun bence.Yok değil. Yemek yerken dik oturmak sağlıklıdır, bu da yerde olmaz
Oha diyecektimEv insanın mahremidir, özelidir, ben misafir çağırmaya karşıyım. Lokantalar, cafeler bunun için var dışarda ağırlayın milleti. Ben sadece karşı taraf beni ağırladıysa evinde, karşılık olarak ağırlarım ama önce o yapmak zorunda. Başka türlü çağırmam evime. Misafirliğe gittiği evde banyodaki diş fırçasını klozete batırıp yerine geri koyan insanlar var hem bir sürü, nasıl güvenip evinize alıyorsunuz milleti?
Siz yapar mısınız bunu misafirliğe gitsenizEv insanın mahremidir, özelidir, ben misafir çağırmaya karşıyım. Lokantalar, cafeler bunun için var dışarda ağırlayın milleti. Ben sadece karşı taraf beni ağırladıysa evinde, karşılık olarak ağırlarım ama önce o yapmak zorunda. Başka türlü çağırmam evime. Misafirliğe gittiği evde banyodaki diş fırçasını klozete batırıp yerine geri koyan insanlar var hem bir sürü, nasıl güvenip evinize alıyorsunuz milleti?
iki sene sonra bu fiyatlar inmeyecek. Ben büyük resme baktım. Konu sahibi de kendine uyanı yapacak zatenKonu sahibesi 4-5 yıldır bu evde yaşıyormuş zaten. Eşya vs değiştirmeyecek çünkü ihtiyacı yok. Ülke genelinde fahiş bir kira artışı varken sizin dediğinizi yapmak pek mümkün değil.
Emlak sitelerine bakınca : Türkiye genelinde her ilin bazı semtleri hariç inanilmaz kötü m2 kullanımlı ve küçük evlerin çoğaldığı görülüyor.
Biz de konu sahibesine mevcut durumuna göre yorum yaptık.
Kısa boyluysanız olabilir de uzunlara yine olmaz benceTek bacak popo altinda diger ayak yerde nasil anlatsam.. bence yerde nasil yedigine bagli.. yuksek bir yer sofrasinda mumkun bence.
Buyuk oglum ayaga kalkip yiyo bazen masada
Ha ben uzun degilim en azindanKısa boyluysanız olabilir de uzunlara yine olmaz bence
Hayır deli miyim niye yapayım. Yapanlar var. Sözlük sitelerinde “misafirde yapılan küçük sapıklıklar” başlığını okuyun, daha neler varSiz yapar mısınız bunu misafirliğe gitseniz
Yerde uyumak gibi bu bir kultur bence..kimi
Insan masasi
Olsada yerde seviyor.. ayrica yerde yemek cok daha saglikli
Diye biliyorum. Isteyen istedigi yerde yer tabii ama bana gorede medeniyet olcusu asla bu olamaz. Avrupa ulkelerinde yemek
Saatinde git seni herif eve bile
Almaz, ama bizler oyle
Miyiz? Her zaman 1 tabak ekstra yemek vardir ve buyur ederiz. Medeniyet budur bence, ama tabii onun yani sira avrupalilardan ogrenecek cok seyimiz var o ayri.
sihirli sehba diye bişey var ondan al misafir gelince açarsın yemek masası oluyor koltuklara yakın açarsın fazla sandalye derdinden de kurtulursun açık kalan yerlere sandalye koyarsın o kadar al sana yemek odasıYakın zamanda hayatımı biri ile birleştirmeyi düşünüyorum.
Benim ailem öyle köklü kalabalık bir aile değil. 4 5 yıldır bu evimde yalnız yaşıyorum evi gönlüme göre sade bir şekilde döşedim Merkezi bi konumda ve en güzeli işime yakın. Ben evlendikten sonrada burada yaşamaya devam etmek hatta mobilyalarımı bile değiştirmek istemiyorum. Çünkü daha 3 4 yıllık
İki kişiye yetiyor.
Fakat erkek arkadaşımın üç ablası yeğenleri kuzenleri vsvs çok kalabalıklar
Benim sorum şu ev iki artı bir mutfağa iki kişilik bir masa sığıyor sandalyeyi 4 yaparsam geçecek yer kalmıyor oturma odasında yemek masası koyacak yer yok.
Gelen insanlar akşam yemeği için nasıl bir çözüm bulabilirim ? Bulabilir miyim?
İki kanepe bir koltuk tv ünitesi kitaplık tam dolduruyor.
Sırf akşam yemeği işi için evi taşımak eziyet geliyor insanlara gelme denmez. Gelseler nasıl çözeceğim bilemedim.
sihirli sehba diye bişey var ondan al misafir gelince açarsın yemek masası oluyor koltuklara yakın açarsın fazla sandalye derdinden de kurtulursun açık kalan yerlere sandalye koyarsın o kadar al sana yemek odası
Ayy hepsi bir arada gelsin buldukları yerde yerler yemek bu kadar önemli mi kim nerde yemişMisafir gelir diye yatak yorgan depolamaktan ev taşımaya level atlanmış. belirsizlikzor 'un dediği gibi masaya tezgaha dizin herkes tabağına ne istiyorsa koysun. Yabancılar da böyle yapıyor, bir evi kapatıyor, fazla gelen eşyaları satıyorlar. 3-5 sene böyle yaşayıp para biriktiriyorlar, çocuk da olduktan sonra müstakil ev alıyorlar.
Konu sahibi, nişanlınızla anlaşıyorsanız düzeninizi bozmayın. Ablaları falan da anlayış gösterip cumbur cemaat gelmesin. Yani bir gün bir ablası ailesi gelsin, diğeri başka gün. Çok zor zamanlardan geçiliyor, hazır kurulmuş ev varken bence taşınmayın. Bizdeki bu başkaları için yaşamak kültürü biter acaba mi bir gün.
Egıtım kultur seviyesi olcumunuz nedir masada oturanlar kulturlu yer sofrasında oturanlar kultursuz mu..Bu cok kırıcı degıl mı?Valla babamın evinde de hep masada oturdum ben, yer sofrasında yemek yemeyi beceremiyorum.
Bir de kusura bakmasın kimse ama bu devirde yer sofrasında misafir ağırlamak da ne bileyim... İşi gücü olan, eğitimli, kültürlü falan insanlar bir de. Olmaz yani 80’lerde köy yerinde yaşamıyoruz. Hiç davet etmesin daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?