Evimi düzene sokamıyorum bana fikir verin iki çocukla düzenli olmak bu kadar mı zor 😔

Merhaba kk nin güzel kadınları 🤗 size çok mağdur olduğum bı konuda danışmak istiyorum iki tane çocuğum var birisi 4 yaşında diğeri 2 aylık. Evimde bir sürü fazlalık var ama öyle böyle değil kıyafet oyuncak vs.. Bugün çoğunu ayırmaya başladım vercek birilerinide buldum bı yerden başladım yani ama ev o kadar karıştıki zaten bebeğin uyumuyo bana yapışık diğer oğlum sürekli döktükleri mı dağıtmakla uğraşıyor eşim yardım ediyor birlikte yapıyoruz ama yetişemiyoruz bana bı akıl verin nereden başlayın nasıl yapıyım. Evdeki fazlalıklardan kurtulunca yardımcı kadın gelicek temizliğe ama şimdi biraz düzene koymam için bana fikir verin rica ediyorum şimdiden teşekkürler. Karışık olduysa kusura bakmayın lütfen yorgun uykusuz ve stres doluyum😣
Fazlalıkların tamamını atın. Ohh mis olacak o ev. Sonra bugünün işini yarınabırakmayın

Valla yorumunuzu okurken bile içim açıldı daha sakin daha rahat bı şekilde ilerlicem sayenizde😍😍 ne biliyim böyle heryeri tertipli düzenli görünce insanın içi daha bı rahat oluyo çocuklarla daha pozitif rahat enerjik ilgileniyorum falan. Bide günlük işlerde daha çabuk düzene giriyo hemen oluveriyor dip köşe düzenli olunca inşallah başarabilirim şuan o stresimi attım daha pozitif bı şekilde yavaş yavaş yapmayı planlıyorum 🤗çok teşekküler
Neden yapamayasin canim.Bizde Süpermen değiliz ya.En küçük kızımı doğum yapınca an Allah im dedim heryer heryerde.İnan iyice bu alıyor insan karışık evde.İlk isim kolları sıvadim,ağzıma bir sakız aldim ya bismillah dedim.Aliverdim dolapları elime.Bak mesala kalkar kalkmaz hemen tuvalleti yıkarım o çıkar elden Sonra hemen etrafi toplar öyle başlarım kahvaltı hazırlamaya.Hem daha rahat kahvaltı ederim ,hem evim daha tertipli olur .Sonra hemen dolaplar,sonra çamaşırlar.Sil süpür kuruyanlari yerleştir.Haftada bir ütü tabiki dizi izliyerek🤪Düzene sok gör bak gerisi arkadan gelir.Sana kolay gelsin canım😘

Bende istiyorum ki ev böyle ferah ferah olsun kafam rahat olsun sürekli iş güçle ugrasmayim vaktim çocuklarıma kalsın. Düşüncem hep bu yönde bı kere tam düzene girse temizlik zaten yapılıyor sağolun cevabınız için 😍
benim evimde boyleydi mutfakta alipta kullanmadigim bir ton esya kizin oyuncaklari vs vs
anneme biraktim gecen kizi 1.5 gun esimle birlikte elimin altinda olmasi gerekenler disinda herseyi kolileyip depoya kaldirdim benim icin en hizli yontem buydu
4 yasindaki oglunuzu uygun bir zamanda annenize birakip diger cocugada esinizin bakmasini saglarsaniz isinizi kolay halledebilirsiniz belki

Merhaba kk nin güzel kadınları 🤗 size çok mağdur olduğum bı konuda danışmak istiyorum iki tane çocuğum var birisi 4 yaşında diğeri 2 aylık. Evimde bir sürü fazlalık var ama öyle böyle değil kıyafet oyuncak vs.. Bugün çoğunu ayırmaya başladım vercek birilerinide buldum bı yerden başladım yani ama ev o kadar karıştıki zaten bebeğin uyumuyo bana yapışık diğer oğlum sürekli döktükleri mı dağıtmakla uğraşıyor eşim yardım ediyor birlikte yapıyoruz ama yetişemiyoruz bana bı akıl verin nereden başlayın nasıl yapıyım. Evdeki fazlalıklardan kurtulunca yardımcı kadın gelicek temizliğe ama şimdi biraz düzene koymam için bana fikir verin rica ediyorum şimdiden teşekkürler. Karışık olduysa kusura bakmayın lütfen yorgun uykusuz ve stres doluyum😣
Canım cocukları ufaktan ufaktan oyuncaklarını kendi toplamasını sorumluluk almayı ögretmeye çalısın buyünce sorun yaşamasınız hemde rahatlarsıniz kahvaltı hazilarken sofra kurarken verin eline zararsız taşiyacagı şeyleri bebekle ilgilenirken ıslak mendili vs getirebilecegi şeylerden yardım iste sorumluluk almayı ögreniyorlar her gün bir odaya gir gereksiz kullanmayacagın şeyleri ya ver yada at

Canım cocukları ufaktan ufaktan oyuncaklarını kendi toplamasını sorumluluk almayı ögretmeye çalısın buyünce sorun yaşamasınız hemde rahatlarsıniz kahvaltı hazilarken sofra kurarken verin eline zararsız taşiyacagı şeyleri bebekle ilgilenirken ıslak mendili vs getirebilecegi şeylerden yardım iste sorumluluk almayı ögreniyorlar geeksiz kullanmayacagın şeyleri ya ver yada at

Öyle yapıyorum canım çok şükür sorumluluklarini bilir ne desem ikiletmez çoğu zaman çok sukur. Sadece biz iş yaparken bayadir görmediği şeyler çıkınca onları merak ediyo en güzeli onu babanne yada anneanneye gönderip halletmek.

benim evimde boyleydi mutfakta alipta kullanmadigim bir ton esya kizin oyuncaklari vs vs
anneme biraktim gecen kizi 1.5 gun esimle birlikte elimin altinda olmasi gerekenler disinda herseyi kolileyip depoya kaldirdim benim icin en hizli yontem buydu
4 yasindaki oglunuzu uygun bir zamanda annenize birakip diger cocugada esinizin bakmasini saglarsaniz isinizi kolay halledebilirsiniz belki

Öyle gerçekten bende şuan öyle yapmayı düşünüyorum. Siz halletmissiniz darısı benim başıma 🤗

Neden yapamayasin canim.Bizde Süpermen değiliz ya.En küçük kızımı doğum yapınca an Allah im dedim heryer heryerde.İnan iyice bu alıyor insan karışık evde.İlk isim kolları sıvadim,ağzıma bir sakız aldim ya bismillah dedim.Aliverdim dolapları elime.Bak mesala kalkar kalkmaz hemen tuvalleti yıkarım o çıkar elden Sonra hemen etrafi toplar öyle başlarım kahvaltı hazırlamaya.Hem daha rahat kahvaltı ederim ,hem evim daha tertipli olur .Sonra hemen dolaplar,sonra çamaşırlar.Sil süpür kuruyanlari yerleştir.Haftada bir ütü tabiki dizi izliyerek🤪Düzene sok gör bak gerisi arkadan gelir.Sana kolay gelsin canım😘

Ohh ay ne güzel misss misss bende yapcam valla kız dur gaza geldim iyice içim açıldı 🤣😂😂

Öyle yapıyorum canım çok şükür sorumluluklarini bilir ne desem ikiletmez çoğu zaman çok sukur. Sadece biz iş yaparken bayadir görmediği şeyler çıkınca onları merak ediyo en güzeli onu babanne yada anneanneye gönderip halletmek.
Anladım canım en güzeli çocuklara bunlarında ögretilmesi gercekten cok yararlı aynn annanneye dedeye bırakıp işinizi halletin bende kalabalık sevmiyom biseyler karısmaya başlarsın hemen ayırıp atıyom gereksiz şeyleri ev ferahlıyor valla

Anladım canım en güzeli çocuklara bunlarında ögretilmesi gercekten cok yararlı aynn annanneye dedeye bırakıp işinizi halletin bende kalabalık sevmiyom biseyler karısmaya başlarsın hemen ayırıp atıyom gereksiz şeyleri ev ferahlıyor valla

Aynen canım ya çok esya fazlalık hiç sevmiyorum ben kullanmiyosam başkasının işine yarasın mantigindayim

Aynen öyle canım ya nasıl rahatlarim nasıl insallah bitiririm içime siner . Evde eşya fazlalığı herkeste negatif enerjiye dönüşüyor bence bugün çok tartıştım eşimle sırf stres yaptığım için😣
Ewet canim stresten baskanbisey degil cocuklarin gurultusu dahinikligi ewin karmasasi aradigini bulamamak... Ama cokta kasma icini ferah tut Allah in izniyle maksimum 2 gunde biter sen sag ben selamet

Ewet canim stresten baskanbisey degil cocuklarin gurultusu dahinikligi ewin karmasasi aradigini bulamamak... Ama cokta kasma icini ferah tut Allah in izniyle maksimum 2 gunde biter sen sag ben selamet

Ay insallah canım ya burda konuşmak arkadaşların önerdiği diğer topiklere bakmak bile çok rahatlattı stresi bıraktım çözüm odakliyim şuanda.

Duzenli olarak, kirilan dokulen oyuncakları atıyoruz ve giymediğimiz kıyafetlerı bir hayir kurumuna bağışlıyoruz eşimle.
Ha tabi nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde gene gereksiz esya doluyor ortalık 😕

Duzenli olarak, kirilan dokulen oyuncakları atıyoruz ve giymediğimiz kıyafetlerı bir hayir kurumuna bağışlıyoruz eşimle.
Ha tabi nasıl olduğunu anlamadığımız bir şekilde gene gereksiz esya doluyor ortalık 😕

Kesinlikle bende onu anlamıyorum nasıl oluyosa evde birikmiş oluyor 🙄

Çocuklar napıyor bu arada? Ben oğlumun uyanışıyla uyanıyorum o zaman da ortalığı toplamak hayal. Kahvaltı hazırlayıp onunla ilgilenebiliyorum sadece, o da hafta sonuysa.

Büyük sıçrama yapma isteği de geriyor insanı.
Zamana yayın, yavaş olsun bir şey olmaz.
Zaten dolapta iki raf bile düzenlense evin enerjisi değişiyor, hissediyorum ben o ferahlığı.

Büyük sıçrama yapma isteği de geriyor insanı.
Zamana yayın, yavaş olsun bir şey olmaz.
Zaten dolapta iki raf bile düzenlense evin enerjisi değişiyor, hissediyorum ben o ferahlığı.

Evet buda benim sorunlarından bitanesi aklıma koyduğum kafama taktigim şey hemen olsun istiyorum sonrada strese giriyorum dediğiniz gibi biraz zamana yaymak daha faydalı olur hemde iki çocukla

Rabia Sakartepe nin "Sade yaşam için küçük bir adim" kitabını veya Marie Kondonun kitaplarını okuyun. Sistematik bir şekilde çalışırsaniz daha iyi sonuçlar alırsınız. İngilizceniz varsa "Flylady" sistemine bakin (onun kitabi Türkiyede yok heralde). Flylady hem fazlalıkları atmak hem temizlik sistemi. Kolay gelsin. Ben işe çocuklarının oyuncaklarını nerdeyse komple kendi odalarında bulundurmakla basladim. Oturmaodasi artık o kadar dağılmıyor. Olmayan kıyafetleri hemen ayırıyorum. Birde yürürken is yapıyorum. Mesela mutfaga giderken bakıyorum o tarafa gidecek birsey var mi.

Evim o kadar dağınık ki şu anda benim bir tane çocuğum olmasına rağmen üstelik
Çalışıyorum günlere bölüyorum ama yok
Salon temiz olsa yatak odası kalıyor yatak odası temiz olsa salon
Katlanacak çamaşır bulaşıklar vs
Ama napayım yapabildiğim kadar bazen yapmıyorum da çok yorgun oluyorum

İki tane Küçük çocuklu evin düzensiz olması çok normal:) bence bırakın dağınık kalsın beş altı sene sonra ztn o kadar döküntü olmayacak

Oda oda duzenleyin, once sunlar once bunlar deyince o daginiklik bitmiyor. Ama oda oda yapibca daha rahatsin, her gun bir oda biter bence.
Ama gene dagilacak ondan kacis yok :)

Hayati kolaylastiracak teknolojik urunlere veya ev esyalarina gecis yapmak, yuk olan temizligi zor olan ev esyalarindan da kurtulmak Yardimci olacaktir.

Back
X