• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimi Göstermek Zorunda mıyım

Kadının evi sokak mı? Ailecek oturdukları eve böyle dan diye insanlar nasıl geliyor? Müze gibi hep başkasının misafirleri için evi toplu mu tutacak? Konu sahibi ayda 1 veya 2 haftada bir al. Dingonun ahırı mı senin evin? Hırsızlık bile olur böyle giderse.
Kesinlikle doğru. Orası benim yaşam alanım. Evi toplamak neyse de birileri gelecek diye hazır kıta bekliyoruz. Çocuklar odalarında oyuncaklarını bile özgürce dağıtamıyor. Mesela önceki geldiklerinin birinde kv bizdeydi. Evde giymeye pijama tişört getirmiş kadın, şimdi geldiler, birazdan gelecekler diye feraceyle oturdu.

Kanun hükmü mahkeme kararından hiyerarşik olarak üsttedir. Mahkeme kararının olmaması kanun hükmünün uygulanmayacağı anlamına gelmez. Evet kiracıyı doğrudan bir yükümlülük altına sokuyor. "Şu kadar ceza alır" diye bir yaptırımının olmaması bir "yaptırımının olmadığı" anlamına gelmez. Ceza, suç sonucunda verilir zaten. Ancak haksız fiil sorumluluğu için bir suçun oluşmasına gerek yoktur. Ev sahibinin zararlarını ödemek zorunda kalabilirsiniz veya ileride bir anlaşmazlık yaşadığınızda size karşı bu kullanılabilir. Yaptırım da bunlar olur.

Tabi ki benim de belirttiğim üzere makul bir zeminde birleşmenizi ön görüyor kanun. Sizi koruyor zaten, önceden ev sahibiyle bu konuda uzlaşarak evi göstermelisiniz. Evi gösterdiğiniz sırada ise ev sahibi sizin yararlarınızı göz önünde bulundurmak zorunda.
Kanun hükmüne bir itirazım yok tabi ki ama kanunun hükümlerine göre tavır alınmadığı için kiracıdan beklenmesi de doğru değil.

Konut dokunulmazlığı ve özel hayatın gizliliği ile alakalı da kanunlar var. Nasıl benden bu maddeye uymam bekeniyorsa onların da uyması gerekli. Yoksa her şey adaletli ilerlerken ben inat etmiş değilim.

İyi niyet ile gelinirse karşılığı da olumlu olur. Yoksa sırf yıldırmak için günün her saati tuttuğunu getirecekse mahkemeye gitsin karşılıklı haklarımızı arayalım.

Yok gerekmiyor , ev sahibi mahkeme kararı ile evi gösterebilir hafta da bir gün bir kaç saat onun bile süresi oluyor altı ay gibi.

Ev göstermedi gerekçesiyle evden çıkaramaz kimse, eğer özellikle öyle bir madde eklenmişse kontrata o başka ama bu konuda o da yok.
Nihayet anlatmak istediğimi vurgulayan biri geldi. Ben evi her istediklerinde göstermek istemediğimi, makul zamanlarda gelmeleri gerektiğini söylüyorum millet tahliye davası falan diyor. Dava açsa bile bu sebepten tahliye davası açmaz diyorum.

Ellerinde mahkeme kararı yoksa göstermek gibi bir zorunluluğunuz yok, ki olsa bile haftada bir gün birkaç saatti onunda süresi var altı ay mı neydi şimdi tam hatırlamıyorum, yani mahkeme kararı olsa bile kafama göre istediğim vakit eve bir sürü kişiyi doldurabilirim diye bir şey yok.

Siz iyi niyetinizle göstermek istiyorsanız, haftada bir gün şu saatler arası diye belirleyebilirsiniz.
İzninizle altına imzamı atayım. Ben de mahkeme kararından bahsediyorum ama millet tahliye davası açıp, iki saatte sokağa attı bizi.🤣🤣🤣

Eski evimizde benzer bir durum yaşayıp hukuki destek almıştık biz sürekli göstermek zorundamıyız diye , haftada bir gün belli bir saat aralığında anlaşmamız gerektiği söylenmişti bizde öyle ilerlemiştik.
Keşke ev gezmeye tüm sülalenin gelmesi de normal mi diye sorsaydınız. Bizim şu anki sıkıntımız bu. Sizin avukat iki tarafın da iyi niyetli olduğunu düşünerek demiştir muhtelen.

Kanuna göre önceden haber verildiği sürece göstermek zorunda diye biliyorum. Göstermeme gibi bir hakkı yok. Ama gün saat belirleyebilir.

Eylül önceki ev sahibiyle yaptığı sözleşme tarihi yanılmıyorsam. Adam evi emlakçıya satmış. Satış sonrası 6 ay daha oturabilir. Bugün satılmış olsa mayıs civarı çıkması gerekir. Hazirana kadar oturması gerekiyormuş kendi kiracısı çıkana kadar. O yüzden yeni ev sahibi ile arasını germemesi gerek bence.
Mayıs Haziran gibi çıkması gerekiyor yani...Kanunda böyle bir zorunluluk olsa bile çok sinir bozucu düşünsene sürekli haftada 1 bile olsa hiç tanımadığın insanlar evine girecek çıkacak sağı solu inceliyecek.....

Birde şu var:İş mahkemeye vs uzadıkdan sonra içinize sinerek oturabilecekmisiniz?
Eski ev sahibine de söylemiştik, önümüzdeki sene taşınabiliriz diye. Kontratın dolmasına 9 ay var. En olmadı kendi kiracımızın kontratı 6 ay sonra bitecek. İki türlü de taşınırız zaten.

Mesele evden cıkmak değil de bu süre içinde rahatsız edilecek olmamız. Ayda bir kere müşteri gelse 9 kez gelecekler. Haftada alsak 36 defa ev gösterecegiz. Bana rahatsız edici geliyor.

Ev daha erken satılır da alan kişi erken çıkın derse de biz ve kendi kiracımız mağdur olacak. Evi alan kişi iyi niyet gösterip süreyi beklerse sorun yok ama beklemem derse gider hakkını mahkemede arar.

Mayıs Haziran gibi çıkması gerekiyor yani...Kanunda böyle bir zorunluluk olsa bile çok sinir bozucu düşünsene sürekli haftada 1 bile olsa hiç tanımadığın insanlar evine girecek çıkacak sağı solu inceliyecek.....
Yani öyle, rahatsız edici ama insanlar evlerini satmak isteyebilirler o ya da bu sebeple. Alıcı da evi görmeden almaz doğal olarak. Yani bir yerde mecburen gösterilecek o ev.

Keşke ev gezmeye tüm sülalenin gelmesi de normal mi diye sorsaydınız. Bizim şu anki sıkıntımız bu. Sizin avukat iki tarafın da iyi niyetli olduğunu düşünerek demiştir muhtelen.
Malesef 6 adam gelmişti ve bizde o yüzden başvurmak zorunda kalmıştık. Çünkü ev sahibinin bilerek rahatsızlık vermeye çalıştığını bile düşünmüştük

İyi de yeni ev sahibi kalan 9 aylık kira tutarı kadar indirimle aldı evi. İkiyüzbine yakın bir miktar.

Paramı verirse ben de kendi kiracımın mağduriyetini(ani olduğu için nakliye, depozito vs) giderir altı ay bile dolmadan çıkarım. Para vermeden tahliye davası açarsa beni de kiracımı da mağdur edecek ki bu şartlarda zaten kazanamaz. Her türlü de uğraşırım. Ben kiracım mağdur olmasın diye düşünebiliyorsam o da eşşeklik etmeyecek. 6 bilemedin 9 ayda boşalacak evini 3 yıldan aşağı alamaz.
Ben emlakcinin evi aldigini dusunmuyorum. Hatta emlakcinin sizin bu olaylari bile evi gormeye gelenlere yani getirdiklerine anlattigini da dusunmuyorum.. ev sahibi ugrasmak istemediginden emlakciya devretmis ve sizin de eviniz oldugunu bildiginden siz alirmisin diye sormamis belli ki

Yeni ev sahibimiz şuan emlakçı zaten. O da satmak için almış. Muhtemelen uzlaşırız ama dava açarlarsa biz de karşı dava açmayı düşünüyoruz.

Çünkü kontrat yenilenirken banka üzerinden bir yıllık kirayı peşin ödedik. Eski ev sahibimizden de kira devir tutanağı istedik(dekont da var) O da kalan kirayı nakit olarak veremeyeceğini, evin fiyatından düşeceğini onu da sözleşmeye madde olarak ekleyeceğini söyledi. Yani emlakçı evi ikiyüzbine yakın indirimli aldı.

Dava açmadan önce aradaki farkı öderse, kış günü kiracımız da biz de mağdur olmaz en kısa sürede kontratı da beklemeden evini boşaltırız. Aksi durumda uğraşırsa biz de gittiği yere kadar artık.
Kiraciyla kirayi evin fiyatindan dusecek sekilde nasil anlasiyor? Evin satilacagini biliyormuydunuz yada evi satacagini size soyledi de siz mi almak istemediniz?

Eski ev sahibine de söylemiştik, önümüzdeki sene taşınabiliriz diye. Kontratın dolmasına 9 ay var. En olmadı kendi kiracımızın kontratı 6 ay sonra bitecek. İki türlü de taşınırız zaten.

Mesele evden cıkmak değil de bu süre içinde rahatsız edilecek olmamız. Ayda bir kere müşteri gelse 9 kez gelecekler. Haftada alsak 36 defa ev gösterecegiz. Bana rahatsız edici geliyor.

Ev daha erken satılır da alan kişi erken çıkın derse de biz ve kendi kiracımız mağdur olacak. Evi alan kişi iyi niyet gösterip süreyi beklerse sorun yok ama beklemem derse gider hakkını mahkemede arar.
Olmamış olayları kafanıza takıp kendinizi yıpratmayın boşuna. Belki bunların hiçbiri olmayacak, önümüzdeki ay birisi yatırımlık alacak, çık vs demeyecek. Zaten piyasada kredi yokken 36 aileyi nereden bulsun ev gezdirmek için? Bence karşılıklı anlaşın. Göstermemek konusunda mahkeme gün saat belirlerse işiniz de olsa bir misafiriniz de olsa o sürede göstermek zorunda kalırsınız. Uygun günlerinizi saatlerinizi söylersiniz, emlakçı da ona göre planlar. Süreç uzarsa sizin iyi niyetinizi görünce planlarınız değişse bile onlar da anlayış gösterir.

Yok öyle olmuyor pek o işler. Sosyal medyada falan kiracılar süreci uzatmaları için çok gazlanıyor ama sonuç pek hayırlı olmuyor. Evet süreci bir şekilde uzatabilirsiniz ancak sonuçta maddi olarak zarara girme olasılığınız yüksek.

Çok yakın zamanda şahit oldum, kiracı sürecin sonunda 400 bine yakın zarara girdi. Ki defalarca uzlaşma teklif edildi kendisine. Benim haklarım var diye diye mahkeme+avukat masrafları, emsal kira bedeli farkı, faizleri, manevi tazminat vs. üzerine yıkıldı.
Doğrudur ama sizin verdiğiniz örnekte kiracı makul olana hakkı dışında direnmiş. Resmen adamın evine çökmüş. Ben makul çerçevede, kontrat süresi içerisinde ve hakkım olan için konuşuyorum.

Evi alacak kişi kendi mağdur olmayacaksa kanunen kontrat bitimine kadar beni çıkaramaz. Burada mağdur olacağı bir durum yok.

* Ben kontrat bitiminde evi boşaltacağımı bildirmişim. Acil eve ihtiyacı varsa ona göre aksiyon alması lazımdı ki mahkeme de eski malik, yeni malik diye dikkate alıyor (Eski malik ihtiyacı doğmuş hazırda olanı değerlendiriyorken yeni malik şartları bilerek alıyor.)

* Eski ev sahibine peşin ödenen bir yıllık kira var. Kalan farkı nakit olarak ödemediği için alan kişiye satış fiyatından indirim yapıldı ve sözleşmeye eklendi. Bana 9 aylık kira borcu var. Ayrıca şu an paramı iade etse bile evi kiraladığım tarihdeki kira fiyatlarıyla şimdiki arasında yüzde kırk fiyat farkı oluşuyor.

* Ben de kendi kiracımı çıkaracağım onun da hakları var

Yani bu şartlarda davayı kazanması düşük ihtimal.

Olmamış olayları kafanıza takıp kendinizi yıpratmayın boşuna. Belki bunların hiçbiri olmayacak, önümüzdeki ay birisi yatırımlık alacak, çık vs demeyecek. Zaten piyasada kredi yokken 36 aileyi nereden bulsun ev gezdirmek için? Bence karşılıklı anlaşın. Göstermemek konusunda mahkeme gün saat belirlerse işiniz de olsa bir misafiriniz de olsa o sürede göstermek zorunda kalırsınız. Uygun günlerinizi saatlerinizi söylersiniz, emlakçı da ona göre planlar. Süreç uzarsa sizin iyi niyetinizi görünce planlarınız değişse bile onlar da anlayış gösterir.
Konuyu açtığımda sorunum sadece ev göstermekti. Konu tahliyeye kadar gitti🤣🤣🤣 şuan müstakbel ev sahibime bileniyorum.

Kiraciyla kirayi evin fiyatindan dusecek sekilde nasil anlasiyor? Evin satilacagini biliyormuydunuz yada evi satacagini size soyledi de siz mi almak istemediniz?
Yok, konu satıcı ile alıcı arasında. Kirayı peşin alan 3 ay sonunda sattı. Geriye kalan oturulmamış 9 ayın kirasını alıcıya ya da bize vermek zorunda. Nakit ödemek istemediği için kalan kira bedelini alıcıya indirim olarak verdi. Yani kendi aralarında anlaştılar. Hali hazırda bizim 9 aylık oturma hakkımız yeni alıcıya geçmiş durumda.

Merhaba hanımlar

Şu an kiradayız. Kontratımız eylül ayında dolacak. Ev sahibi evi satışa çıkardı ve emlakçıya satmış. İş yerlerimize yakın diye kendi evimizi kiraya verip buraya taşındık. Çocuğu da yakın bir okula verdik. Kiracımızın kontratı da haziranda bitiyor. Yani hazirana kadar çıkamayız.

Gelelim mevzuya. Ev sahibi emlakçıya(ev satılana kadar yeni ev sahibimiz) durumu açıklamış. Emlakçı iki güne bir arayıp evi göstermeye müşteri getiriyor. İlk zamanlarda iyi niyet gösterdik. Dün yine emlakçı aradı müşteri getirebilir miyim diye, pazar olmasına rağmen geri çevirmedik. Adamlar bir geldi abartısız 15 kişi. Kadın, çoluk çocuk çekirge sürüsü gibi evin içine dağıldılar. Emlakçı da mahcup oldu ama yine de getirmiş.

Bundan sonra kimseyi almayacağım, evimi herkese açmaya mecbur olmadığımı da biliyorum, emlakçıya da eşim söyledi ama adam görmeden almıyorlar dedi. Ne yapmalıyım sizce.
Bence en fazla 2 gün belirleyin ve belirli bir saat belirleyin. Ayrıca pazar günü kabul asla kabul etmeyin

Ama insanlar evin içine bakmadan nasıl alabilirler ki ?

Biz suan oturdugumuz evi almadan önce en az suan ki oturdugumuz semtten 30 a yakın ev gezmek zorunda kaldık.

Yanlış okumadiysam bir yorumunuzda ilk önce fotoğraflarini gorsunler ciddi alıcı ise gelip evi gorsunler demissiniz de almayacak olanlar zaten keyfi olarak hadi surada satılık daire varmis gidip bakalim demezler.

Zaten genellikle ilan sitelerinde ilanlar çıkıyor fotoğraflarını çevresini tapu durumu vs gibi ozelliklerini görüp akillarina yatarsa evi gezmek görmek istiyorlar.

Haftada 1 gün şu saat ile şu saat arası gelip evi görebilirler şeklinde emlakci ile konusursunuz , tabi gelmeden once yine sizi arayıp bilgi vermeleri gerektiğini, mümkünse en fazla 5 kişi ile gelmelerini fazlası olursa evinizin müsait olmayacağını ve fazla gelen kisileri kabul edemeyeceginizi soylersiniz.

Doğru ama bir haftada en az üç tane ciddi alıcı çıkar mı acaba. Evi alan emlakçı zaten. Bezdirmeye de çalışıyor olabilir. Eski kiracıyız o yüzden kiramız binada yeni kiralanan dairelere göre bir tık ucuz. Bizi çıkarıp daha yüksek fiyata başkasına kiralama çabası da olabilir. Çevremizde en sık rastladığımız durum. Kira tesbit davasıyla uğraşmak istemeyip bu yolu deneyen çok fazla.

Doğru ama bir haftada en az üç tane ciddi alıcı çıkar mı acaba. Evi alan emlakçı zaten. Bezdirmeye de çalışıyor olabilir. Eski kiracıyız o yüzden kiramız binada yeni kiralanan dairelere göre bir tık ucuz. Bizi çıkarıp daha yüksek fiyata başkasına kiralama çabası da olabilir. Çevremizde en sık rastladığımız durum. Kira tesbit davasıyla uğraşmak istemeyip bu yolu deneyen çok fazla.

Bankadan kredi çekmeyenler .. evim firmalari ile almaya çalışıyorlar bu sebeple ciddi alıcılar çıkabilir, benim karşı komşum bu tarz bir firmadan bu ay teslimli daire alacak kız sabah akşam daire bakıyor.
Olmamış şeyler için fikir yürütüp kendinizi strese sokmayın.
Onceliginiz daire gösterimi adina makul bir zamanda anlaşmak olsun

Back
X