- 31 Ekim 2025
- 247
- 563
- 18
Doğrudur. 50 60 eve bakmadan olmuyordur ama ev satılana kadar aylarca 50 60 kişinin evine gelip gitmesi de olmuyor.Ay o işler hiç öyle değil. Anlaşayım da sonra evi göreyim diye bir mantık yok. Gezersin, içine sinerse, bir ışık görürsen eksiğini gediğini konuşur pazarlık yaparsın.
Ev alma sürecinde 50-60 tane ev gezmişimdir. Çoğunluğu 4+1 dubleks falan. Aldığım ev 2+1hem de büyük evlerle aynı fiyata. Evi görene kadar aklımda küçük bir ev almak yoktu. Gördüm, burası dedim, eşimi aradım evi buldum dedim. Akşamına o gördü, ertesi gün sözleşmeyi imzaladık. Öyle kriter falan işlemiyor yani bu mevzularda. Aklındakinin tam tersini de beğenip tercih edebiliyor insan. Emlak ofisinde elimizde böyle bir daire var aha fotoları deseler reddederdim. Görünce fikrim değişti.
Sizi anlıyorum, ben kendi evimi içinde yaşarken satmaya çalıştım. O zaman bile bunalmıştım gelen gidenden. Sizin için eminim daha zordur. Ama bu insanlar da mülklerini satmak istiyor. Orta yolda buluşmak zorundasınız. Aksi kul hakkı, karma vs. Neye inanıyorsanız artık.
Orta yol bulunacaksa ev sahibi kontrat bitimine yakın satsın, biz de daha kısa bir zaman aralığında tanımadığımız insanlara evi açalım o zaman diyebilsem keşke.
Babaannemin bir sözü vardır, güvey yer buldum der sevinir, gelin er buldum der sevinir, köyün delisi de zurnaya sevinir. Biri ev satıyor, biri ev alıyor ticaretine bakıyor, biz de köyün delisi gibi ortada oynuyoruz.