Evimi satmalı mıyım?

Bir de eşinin eski eşinin malıyla mal elde etmeye çalışması bana itici geldi.

Şahsi fikrime göre gururlu bir erkek bu şekilde davranmaz..(tabi biz çok az bilgiyle karar veriyoruz eşini en iyi sen tanırsın)

dürüst olmak gerekirse banada zaman zaman itici geliyo ama kendimi telkinliyorum onda soğumak istemiyorum..belki hamileliğin vermiş olduğu hassasiyettendir bilemiorum ama ben evimi satmadan ev sahibi olamayacağımız fikri hiç hoşuma gitmiyor.ya evim olmasaydı o zaman nolucaktı? eski eşimden hiç hazetmem ama bana'her ne olursa olsun evini sakın satma evlensen bile' demişti..sanki bu günleri görmüş gibi..şimdi bebekte gelicek zaten sağlam olan evliliğim sanki biras daha sağlamlaşıcakmış gibi düşünüorum yani en kötüsünü düşünmemek için belkide..

dürüst olmak gerekirse banada zaman zaman itici geliyo ama kendimi telkinliyorum onda soğumak istemiyorum..belki hamileliğin vermiş olduğu hassasiyettendir bilemiorum ama ben evimi satmadan ev sahibi olamayacağımız fikri hiç hoşuma gitmiyor.ya evim olmasaydı o zaman nolucaktı? eski eşimden hiç hazetmem ama bana'her ne olursa olsun evini sakın satma evlensen bile' demişti..sanki bu günleri görmüş gibi..şimdi bebekte gelicek zaten sağlam olan evliliğim sanki biras daha sağlamlaşıcakmış gibi düşünüorum yani en kötüsünü düşünmemek için belkide..

eski eşinin bu sözünü bilirken satmayı nasıl kabul ettin,illa ev sahibi olmanız gerekmez.kirada oturun:34:

Satmayın dünyanın binbir türlü hali var.
Eski eşiniz çok da dogru söylemiş...

kesınlıkle satma canm
sımdıkı esın nasıl kabul edıyokı
eskı esının parasını
satma sende once kendını dusun

Son düzenleyen: Moderatör:
aklınızı karıştırmak istemem ama zaten şimdiki eşinizin o eve parasına asla tenezzül etmemesi lazım ya o ev olmasa ne olucaktı

kesinlikle bana görede değil aslında ama bir tecrübe atlattım.herkes mutluluğunun sonsuza dek sürmesini ister ve öyle başlar.şimdi daha tedbirli olmaya çalışıorum ama diğer yandan bunu düşündüğüm için bile kendimden utanıyorum.bi kere tamam satalım demiş bulundum şu saatten sonra geri dönemem belki ama daha iyi bi ev isteyebilirm ama bunu nasıl anlatırım orasını bilmiorum..:( şimdi yok ben vazgeçtim satamam denirmiki

bence asıl eski eşinden kalan parayı kullanacağı için o utansın. kusura bakma arkadaşım çoğu konuda çok modern düşünürüm ama bu konuda düşünemedim. eski evlilikten kalan parayla yeni bir yuva kurulmaz bence. lafını bile ettirmemesi gerekir aslında.

evılıgını dahada saglamlastırmak ıcın senın evının satılmasına gerek yok boyle dusunme lutfen.en mantıklısı kredı cekelım evıde kıraya vereleım kredıyı oderız deyın.
daha ıyı bır ev almak ıstıyorsunuz belkı ama soyle dusunun evınızın degerı kadar katabılıcekmı esınız hayır ustunu kredı cekıcek evınız ıle aynı mıktarı tamamladı dıyelım ama o kredıyı yıne sızın cabalarınızla odenıcek esının cebınden cıkan para sonucta ıkınızın yanı esın senın evının degerınde bır para ortaya koyamıycak.

kusura bakma canım da eski eşine bravo.adam gibi adammış.illa ki iyi olsa boşamazdın ama şimdi herşey o kadar paraya endeksli ki.ev vermiş bir de satma demiş seni baya düşünmüş şimdiki de 15-20 binle eve konmak istiyor...yorumsuz...:26:

Tabi ki satmamalısınız.
Kadınlar bu konularda çok duygusal düşünüyor malesef.
Para ve evliliği aynı cümle de geçirmek bile istemiyoruz ama bir de gerçekler var tokat gibi çarpan.
Şu an evliliğiniz de bir sorun olmadığı için,evinizi satıp alınacak eve katmakta ve her durumda eşinizle bölüşmekte bir sakınca
görmüyor olabilirsiniz.Ama hayat işte,bir gün sonrasını,bir yıl ötesini kestiremiyoruz.
Siz bu durumu daha önce de yaşamışsınız,duygular nasıl yanıltıcı,hayat nasıl şaşırtıcı biliyorsunuz.
5 dk'da değişir bütün işler...
Siz lütfen burada yazılanlardan çok fazla etkilenip eşinizle ilişkinizi bozmayın ama dikkate de alın.
Yanlış bir karar vermek üzeresiniz.
Birincisi o ev size ailenizden miras kalmadı,kendi emeğinizle de almadınız.
Bambaşka bir durum var ortada,ne yaşadıysanız yaşamışsınız ama o ev eski eşinizin vefası,
yaşadıklarınıza olan inceliği ve size gösterdiği iyi niyeti.
Miras ya da sizin çabanızla alınmış bir ev olsa eşinizin ısrarını belki bir nebze anlayabilirdim.
Tabi ki yine onaylamazdım ama neticede daha anlaşılabilir gelirdi.
Fakat ortada sizi düşünerek o evi size bırakmış başka bir erkek var.
Eşinizin bu duruma böylesine istekli olması beni de çok irite etti.
Evet çocuğunuz olacak ama lütfen çocuğunuzu evliliğinizi sağlamlaştıran bir unsur olarak görmeyin.
Değil çünkü,öyle anlar gelir ki kişisel menfaatler evlada karşı sorumlulukları bile aşar ayrılıklarda.
Burada ne babalar görüyoruz.Hepsi gerçek,hepsi hayatın içinde yaşanan olaylar
Erkekler ''ahh evladım var aldatmayım,evladım var boşansak da o ev karımın hakkı ona bırakayım''demez...
Yani bazı erkekler bunu yapmaz,hatta çoğunluk:)
Eski eşiniz bu inceliği göstermiş belli ki ihtiyacı yokmuş,ama ihtiyacı olan bir erkek için elinin tersiyle itilemeyecek bir durum bu.
Şu an eşiniz size ''çok iyi,çok fedakar,size çok düşkün,çok aşık,çok güvenilir''gelebilir.
Ama hayatta bazı gereksiz iyilikler vardır ki dünyanın en iyi adamını bile kötü yapar!
Bu yapacağınız şey de bunlardan biri.
Yapmayın!Siz zaten bir eve sahipsiniz,kirasıyla istediğiniz evde oturabilirsiniz.
Sırf kendinize ait bir evde oturmak adına,eski eşinizin size bıraktığı evi bu evliliğiniz için harcamayın.
Ve size çok samimi bir şey söyleyim,bence hayatta en acı şey ne için sevildiğini bilememektir...
Siz bunu yaparsanız kafanızda hep bir acaba kalacak.Hep ''ya biterse,o cesareti gösterir mi,o kadar çirkinleşebilir mi?''
diye kendinize soracaksınız.Cevabını belki hiç bilemeden...

slm kızlar..aklım çok karışık..bu benim 2.evliliğim ve şu anda 5 aylık hamileyim eşimi çok seviyorum henüz doğru dürüst tartışmadık bile ama sorun şu ki benim daha önceki evliliğimde eski eşimden kalma bi evim var.boşanırken eski eşim vermişti.şimdi ise onu satmayı ve üstüne para koyup karşıdan ev almayı düşünüorus.ama sorun şu ki evet eşime güveniyorum ama ya bir gün boşanırsak ve ben ortada kalırsam artı benim koyduğum para kadar ortaya para koymalıki hem daha iyi bir ev alalım hemde allah korusun ayrılırsak mallar ikiye bölüneceğinden en azından zarar etmemiş olurum diye düşünüyorum..ama onun sadece 15-20 bin koyarak olayı kapatmaya çalışıo..kredi çekmeden halletmeye çalışıo..bunları düşünmemeliyim belki ama ilerisinide düşünmem lasım..bunu ona açıklamalımıyım? sizce ne yapmalıyım?

o ev senin.kiraya ver yinede satma. eşin alınganlık falan yapmamış nedense, erkekler hassastır bu konularda. hiç bir erkek diğer bir erkeğin malını istemez genelde.

Canım sakın sakın satma bak basından talihsiz bi evlilik gecmis Allah göstermesin bi daha olmayacağının garantisi yok hiçbirimiz için o yüzden en iyisimi sen kendini garantiye al. Hani kötü hicbise olmuycaksa bile en azından kafan rahat olur korkuyla yasamazsın.

slm kızlar..aklım çok karışık..bu benim 2.evliliğim ve şu anda 5 aylık hamileyim eşimi çok seviyorum henüz doğru dürüst tartışmadık bile ama sorun şu ki benim daha önceki evliliğimde eski eşimden kalma bi evim var.boşanırken eski eşim vermişti.şimdi ise onu satmayı ve üstüne para koyup karşıdan ev almayı düşünüorus.ama sorun şu ki evet eşime güveniyorum ama ya bir gün boşanırsak ve ben ortada kalırsam artı benim koyduğum para kadar ortaya para koymalıki hem daha iyi bir ev alalım hemde allah korusun ayrılırsak mallar ikiye bölüneceğinden en azından zarar etmemiş olurum diye düşünüyorum..ama onun sadece 15-20 bin koyarak olayı kapatmaya çalışıo..kredi çekmeden halletmeye çalışıo..bunları düşünmemeliyim belki ama ilerisinide düşünmem lasım..bunu ona açıklamalımıyım? sizce ne yapmalıyım?

satmayın bencede kredıyle alın

satma bence....
kimin ne olacağı belli olmaz...
kalsın o çocuğuna...

canım burdaki %99 bayan sana satma diyor
bencede eski eşten kalan malı satıp ev almak istemek çok itici.
şuanda eski eşin verdiği evde mi oturuyorsunuz?öyleyse o daha itici.
çoğu erkek kabul etmez böyle bişey.
sende son anda rahatsız olduğunu,etik olmadığını düşündüğünü söylersin.
kesinlikle bundan sıyrılmaya çalış,
bak eski eşinde demiş sana,ayrıca tebrik ederim eski eşini
birçok erkeğin yapmayacağı bir davranışta bulunmuş.

Eşinin, eski eşin verdiği evin parasına tenezzül etmesi ilginç. Siz satalım deseniz bile kabul etmemesi lazımdı.

Eğer nasıl satmayalım diyeceğinizi düşünüyorsanız madem onun aklına gelmedi !!! siz bu konuyu onun aklına sokun.

Düşündüm taşındım, onun boşanma tazminatı olarak verdiği evin parasıyla alınacak evde yaşamamız beni rahatsız eder, emin ki seni de eder. Beni böyle birşey söylememiş kabul et, kredi çekip ev alalım deyin.

Eğer olsun farketmez vs derse işte ozaman niye satmamanız gerektiğini anlarsınız.

Eşinin, eski eşin verdiği evin parasına tenezzül etmesi ilginç. Siz satalım deseniz bile kabul etmemesi lazımdı.

Eğer nasıl satmayalım diyeceğinizi düşünüyorsanız madem onun aklına gelmedi !!! siz bu konuyu onun aklına sokun.

Düşündüm taşındım, onun boşanma tazminatı olarak verdiği evin parasıyla alınacak evde yaşamamız beni rahatsız eder, emin ki seni de eder. Beni böyle birşey söylememiş kabul et, kredi çekip ev alalım deyin.

Eğer olsun farketmez vs derse işte ozaman niye satmamanız gerektiğini anlarsınız.

bunun üstüne yorum yapamayacam.tebrikler:46::46::46::46::46::46:

ay banada cocuk yok galıba cocuk yoksa eskı esten neden ev aldıgı ıtıcı geldı bız cocukla bosandıkta nafaka dahı pesıne dusmedık

benım esım bırakın eskı esımden evı , bır kırık ıgne dahı ıstemez kabul etmez asla

eski esiniz gercekten gani günullu ınsanmıs, sımdı uc kurus nafaka vermemek ıcın kırk takla atanlar var o sıze vefasını gostermıs ev vermıs hıc kucumsenecek bısey degıl, yerınızde olsam satmamak ıcın tek bu sebep bıle yeter. sımdıkı esınızın de baska bırının malını satmak ısteyecek kadar curetkar olmasına da hıc bır anlam veremedım, tabıkı satmayın arkadasım

Ben olsam kesinlikle satmam evimi.. Erkek değil mi alsın kendine bir ev :)).. Benim eşim çok şükür şuanda aldığım maaşıma bile dokunmaz eşinin bu isteği bence bir erkeğe yakışmayan tarzda, ama tabi bu benim düşüncem benim görüşüm... Herşey senin elinde sana doğru gelen neise onuyap canım ...

Son düzenleme:
Back
X