evimi sevemedim

minnie

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2010
9.616
10.196
773
Ankara
arkadaşlar benimki dert değil ama sıkıntı nişanlıyken eşimle düğüne yakın bi ev beğendik tam kiralıyodukki kayınpederim bi ev bulduğunu ve satın almak istediğini söylemiş ben evi görmedim ev satın alındı allah razı olsun başımızdanda eksik etmesin kayınpederimi ama ben eve pek ısınamadım şirin bakımlı bahçesi de olan bahçe katı ama karanlık biraz bi de nedense alışamadım alışamamın nedeni sadece evde deil evin beyaz eşya ve halılarınında bilgim dışında alınması ve içime sinmemesi .....beyaz eşya halılar değişir belki(çok kısa zamanda olmaz tabi)ama ev konusunda ne yapcam bilmiyorum kiraya da borçlanmayada razıyım ama eşim bu konuda ağız açtırmıor ve açıkcası bu konularda ailesinin sözünü dinliyor ailesinin oturdukları ev dışında bi evleri daha var biz evlenirkende vardı şimdi o ev satıldı ve sıfır bi daire alındı ama kiraya vericeğinize biz oturalım yada biz kiralayalın denmior tabi .arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız eşinizi başka bi ev için iknaya çalışırmıydınız yoksa eve alışmaya mı?

hım.. ben eve alışmaya çalışırdım kayınpederim düşünüp ev almış.. bu devirde ev sahibi olmak kolay değil.. eşyaları istediginiz gibi aldıktan sonra alışırsınız diye tahmin ediyorum da nekadar zamandır o evdesiniz

Kirada oturmaktan iyidir, ama hiç sevemediyseniz eşinize bu konuyu açın yada şöylede bişey olabilir.
Oturduğnuz evi kiraya verip siz kiraya çıksanız ?

canım kayınpederınız sıze bır ev almıs hedıye etmıs .

ben olsam alısmaya calısırdım .

Hazır evin alınmış;boş yere borclanmaz yada kiraya cıkmazdım ben olsam...evinin keyfini cıkar,huzurla kalın...

arkadaşlar benimki dert değil ama sıkıntı nişanlıyken eşimle düğüne yakın bi ev beğendik tam kiralıyodukki kayınpederim bi ev bulduğunu ve satın almak istediğini söylemiş ben evi görmedim ev satın alındı allah razı olsun başımızdanda eksik etmesin kayınpederimi ama ben eve pek ısınamadım şirin bakımlı bahçesi de olan bahçe katı ama karanlık biraz bi de nedense alışamadım alışamamın nedeni sadece evde deil evin beyaz eşya ve halılarınında bilgim dışında alınması ve içime sinmemesi .....beyaz eşya halılar değişir belki(çok kısa zamanda olmaz tabi)ama ev konusunda ne yapcam bilmiyorum kiraya da borçlanmayada razıyım ama eşim bu konuda ağız açtırmıor ve açıkcası bu konularda ailesinin sözünü dinliyor ailesinin oturdukları ev dışında bi evleri daha var biz evlenirkende vardı şimdi o ev satıldı ve sıfır bi daire alındı ama kiraya vericeğinize biz oturalım yada biz kiralayalın denmior tabi .arkadaşlar siz olsanız ne yapardınız eşinizi başka bi ev için iknaya çalışırmıydınız yoksa eve alışmaya mı?

evlenirken bende aynı olayı yaşamıştım.
Allah razı olsun benim kayınpederim de bir ev alıp bize sürpriz yapmıştı,ama ben eve bırtürlü ısınamamıştım.
5 sene oturdum o evde sonrasında evi satıp peşinat yaptık ve istediğimiz evi aldık.
şimdi iyiki problem çıkarmamış dıyorum.

Geç otur o eve,kira vereceğiniz parayı bir kenara at,bırıktır.

merhaba canım
sizin ve eşinizin yaşları kaç?
siz ve eşiniz ne işle meşgulsünüz?
ne kadar zamandır evlisiniz?

bu sorulara yanıt alabilirsem yazmış olduklarınıza daha net cevaplar yazabilirim sanırım :34:

bi göz odaya sahip olamak,beyaz eşyalarınıza halılarınıza sahip olmak bi kenara dursun sıcak biri aile ortamına sahip olmaya özlem duyan çiftleri düşündükçe birde ailelir hiç birseye el atmadıgı gibi birde yuk oldugu aileleri düşündükçe biraz isyankar geldiniz bana.evet biraz pollayanacılık gibi oldu ama evin,eşyanın kölesi olmak yerine,olanla mutlu olup bazı olabilecekleri zamana bırakmak ve zamanla sahip oldugunuz seyleri dahada kıymete bindirmek daha doğru değilmi..sözün özü eşinizle herkesin erişemeyebilceği mutluluğa sahipseniz eşyalar,sahip oldugunuz ev vs teferruar olmalı....

Son düzenleme:
9 ay önce evlendim. ve evlenmeden önce herşeye razıydım, tek odalı gece konduda 1 kanepenin üstünde bile otururum, yeterki "bizim yuvamız" olsun, yanımda sen ol derdim eşime.

sonra Allah çok güzel bir sitede çok güzel bir daire nasip etti bize.üstelik eşimin ailesinden 1tl destek görmedik. ben gece konduya razıyken, hayalini kurduğum eve kavuştum. herşeye şükrettim, Allah beklediklerimden fazlasını nasip etti. Belki bir başkası görse "bumu güzel ev?" diye sorar, ama gelin birde bana sorun :31:

eşyalarım hala eksik , bir odam bomboş, hiç halım yok mesela. ama o ev saray yavrusu benim için:ssz:

mesela bizim buzdolabımızdan çıkan domates daha bi lezzetli, televizyonumuz daha renkli gösteriyor sanki, koltuklarımız kaz tüyünden yapılmış diye düşünüyorum, yatak odasmızın beyazlığı hiçbir beyaza benzemiyor, evimizin kokusu mis gibi, çamaşır makinesi kıyafetlerimizi yenileyip duruyor.hatta gece bile güneş alıyor bizim evimiz, benim güneşim "O" , "O"nun güneşi ben.

çünkü orası bizim evimiz, hayalini kurduğumuz yer.

herşey için şükret cnm, o evde geçireceğin güzel günleri hayal et, eşyalar alıcaksın, o evde mis gibi yemekler yapıcaksın sevdiğine:17:

o yeni alınan diğer dairede kim oturuyor peki, bide eşyaların halıların falan neden sen görmeden alındı ki

ben olsam alışmaya çalışırdım
belkı okuyorsundur burda bazı konuları, bırak ev almayı bı ığne bıle almayan aıleler oluyor
kı kımse almak zorunda da değıldır, ama adam bence ıyılık etmış sıze kıra derdınız yok :34:
eşının babası sızı düşündüğü ıçın almış, bence sevınmelısın
hem yenı evlıyken çıftlerın yeterınce borcu taksıtlerı olur, bıde kıra olsaydı zor durumda olabılırdınız

ne güzel bahçesıde varmış, tadını çıkar bence
nasıl olsa halıları beyaz eşyalarını değıştırırsın durumun ıyıyse :34:

biz burada konu sahibi ortalıkta yok :1:

bence evden çıkmak yerine alışmaya çalışabilirsiniz ufak tefek değişiklikler biraz ısınmanızı sağlayabilir kirada oturmak büyük sıkıntı arkadaşım bence kendi eviniz olmasının tadını çıkarın halılarla beyaz eşyalarıda bi kaç sene sonra değiştirirsiniz onları kafanıza takmayın..

bencede cnm evıne ısınmaya calıs bak ben kıradayım cok zor cok zor yeme ıcme kıraya ver Allah herkese ev nasıp etsın kıra zor :( kımı bulamaz kımı bılemezmıs...

Ben olsam alışmaya çalışırım. Kira ödeyeceğinize paranizi biriktirir, ılerde bunu satıp gönlünüze göre bir ev alırsınız. Yalnız sunu da belirteyim, ben de emrivakilerden hoşlanmam, yani oturacağım evin bana gösterilmeden alınmasını veya tutulmasını istemezdim. Ama olan olmuş artık, karsı tarafta iyi niyetli ise, kalp kırmaya gerek yok.

bu zamanda ev sahibi olmak kolay değil valla,alışmaya çalışın derim..bakarsınız ilerde evi kiraya verir beğendiğiniz bir eve çıkarsınız

ev esyaları konusunda haklısın sen kullanacagın içi senin zevkine göre alınması gerekırdı....ev konusundada ev dururken bu devırde kıraya cıkmak hiç mantıklı degıl....bence sende bıraz ısınmak istemiyorsun eve o zaman tek care satıp baska bir yere gecmek

Back
X