Eşimin ailesinin verdiği evde yaşadım bende 6 yıl, evi ilk bakmaya gittiğimizde harabe gibiydi, yaptırdık içini, k.pederim burası oğlumun istediğini gibi yaptırırsınız dedi, isterseniz bizim daireyi geçin dedi orasının yapısı daha iyiydi, ama ben onları evlerinden etmek istemedim, zaten hazır ev vermişsiniz beğenmeyip siz alt kata geçin ben sizin dairenizi taşınayım demek olmaz dedim. Allah razı olsun sayende kira ödemeyeceğiz dedim. Nasıl olsa azar azar tamamlarız diye düşündük, ilk sene ev hiç güneş almadığı için çok hasta oldum. Salonumun önünde kocaman bir incir ağacı vardı. Zaten karanlık olan oda iyice karanlık oluyordu gündüz bile ışık açıyorduk çocuk olmadığı için orayı hiç kullanmadım. Rutubet de vardı odalarda. K.pederim o evi yaptırırken ilk kendi evi varmış çevrede başka ev yokmuş sıkıntı ve idarelerle ailecek eşim de dahil her sene bir kat atarak tamamlamışlar. Evet benim de içime sinmemişti, içini falan hep kendimiz yaptırdık, camlarını pimapen doğalgaz döşenmesi dolaplar vs. Kullanışsızdı dış kapısı dahil küçücük dar holü dar koridorları vardı. Üstüne üstlük aile sorunları da yaşayınca o ev bana daha karanlık daha dar geldi, ve ben o kadar sorunun üzerine o evde yaşayamazdım, sonra orayı kiraya verip başka bir eve kiraya çıktık isteseler evin kirasını vermeyebilirlerdi ama çok emeğimiz geçti, ayrıca eşim küçücük yaşlarda çalışıp ailesine destek olmuş, eşim üniversiteyi bile dışarıdan bitirmiş ve ailesi o evi ona vermiş, ama onlar daima orada yaşamamızı istiyorlardı, yani başka ev alıp gitme imkanımız da olamazdı. Sorunlar olmasaydı taşınamazdık biz oradan. Ve ben o evde emeğim olmasına rağmen asla hak iddia etmem o evde, 11 senelik evliliğimize rağmen bahsederken eşimin evi diye bahsederim evimiz diye değil. Allah razı olsun da derim her zaman.
Konuyu açan arkadaş sende bir kaç sene otur o evde paranızı biriktirin daha iyisini siz alın. Siz altlı-üstlü oturmuyorsunuz satmanıza bir şey demezler herhalde. Yeni evde hak iddia etmeye kalkmayın. Mobilya da öyle düşünmüş almış diye düşünün kendiniz ileride yenilemeye çalışırsınız. Zaten beyaz eşya işlevini yapıyorsa güzelliğine falan bakılacak dekoratif eşya değil ki. Bende mobilyalarımı k.pederimin arkadaşının mağazasından aldım. İstediğim modeller değildi başka mağazaya bakmamı istemediler, ama k.pederim taksitlerini eşimle öderken zorlanmayalım diye buradan alın dedi. Ve o eşyalar bizi 10 yıl idare etti.
Benim ailemde de kardeşime ev almak istiyorlar, köyden arsa satıp, kardeşimin nişanlısı 2+1 den aşağı istemem diyor. Annem ben yıllarca kirada oturdum kendim aldım evimi 1+1 alalım sonra siz çalışın daha büyüğünü alırsınız diyor ama kabul etmiyorlar, üstüne üstlük "benim desteğimle alınan evi satamazsınız", "dibimde yaşamak zorundasınız" diye şartlar da koşmuyor. 1 kere oluyor diye her şeyin en iyisi en güzeli olmak zorunda. Herkes 1 kere evleniyor, herkes en iyisi en güzeli olsun ister ama imkanlar neyse ona göre yapılıyor. İnsan oğlu nankördür olmayınca tek göz odaya bile tav olur ama hazır da varsa neden 2 odası olmadı diye dertlenir.
Hayat tecrübem bana şunu öğretti ki; mal mülk için çocuğumun eğitimini 2. plana atmamayı. Onun eğitimi için tam destek verip iyi bir iş sahibi olmasına vesile olup kendi istediklerine kendi gücüyle ulaşsın.