• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evimi su basmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ince bilek

💔
Pro Üye
16 Temmuz 2010
19.693
55.177
798
Çok çok kötüyüm 2 günlüğüne anneme gelmiştim akşamüzeri haber geldi evinizden su sızıyor diye boru patlamış evim berbat durumdaydı bu saate kadar uğraştık eşim şehir dışında eşyalarım mahvolmuş alt kata ve onun altına sızmış su maddi zarar çıkaracaklarmış bize offf rabbim yardım et

Durduk yere mi patlamış borular?

Kalkıpta siz patlatmadınız ya boruları. Alt katların zararını niye siz ödeyeceksiniz ki? Ortaklaşa ödenmeli bence..

Bu arada geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Masraf hep biyerlerden bi şekilde çıkıyor işte :/

Aa çok geçmiş olsun.
Yardımcı olabileceğimiz bi konu var mı? :/

Kalkıpta siz patlatmadınız ya boruları. Alt katların zararını niye siz ödeyeceksiniz ki? Ortaklaşa ödenmeli bence..

Bu arada geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Masraf hep biyerlerden bi şekilde çıkıyor işte :/

gecmıs olsun, uzuldum gerçekten... ne olmuş tam olarak hangı boru?
çok teşekkür ederim mutfak lavabosunun altındaki boru patlamış yeni ev sorunda yoktu ama nasıl olmuş anlamadım okadar çok su akmışki ben 5. Kattayım 2. Kattaki eve kadar inmiş 4, 3 ve 2. Kattaki dairelerin tavan ve duvarların sıvası sudan dolayı kalkmış alt katım boştu sigortası yokmuş o dairenin tüm masrafları bize kaldı kendi evim zaten berbat durumda çok moralim bozuk

çok teşekkür ederim mutfak lavabosunun altındaki boru patlamış yeni ev sorunda yoktu ama nasıl olmuş anlamadım okadar çok su akmışki ben 5. Kattayım 2. Kattaki eve kadar inmiş 4, 3 ve 2. Kattaki dairelerin tavan ve duvarların sıvası sudan dolayı kalkmış alt katım boştu sigortası yokmuş o dairenin tüm masrafları bize kaldı kendi evim zaten berbat durumda çok moralim bozuk

ne denır bılemedım, maddı manevı yorucu olacaktır , cana gelmesın demekten başka bırsey gelmedı aklıma, tabı tek olmanız da cok kotu..eşiniz inş. yakın zamanda gelır,tekrar gecmıs olsun.

Ev yeniyse bu işle binayı yapan insanların ilgilenmesi gerek, müteahhitler yaptıkları binalardan on yıl kadar sorumlular diye biliyorum.
Çünkü siz gider gitmez olsa bile iki gun kadar kısa bi sürede üç kat aşağı su iniyorsa binada bi anormallik var demek olur bu. Normal değil kesinlikle duvarların o kadar su çekmesi.

Ev yeniyse bu işle binayı yapan insanların ilgilenmesi gerek, müteahhitler yaptıkları binalardan on yıl kadar sorumlular diye biliyorum.
Çünkü siz gider gitmez olsa bile iki gun kadar kısa bi sürede üç kat aşağı su iniyorsa binada bi anormallik var demek olur bu. Normal değil kesinlikle duvarların o kadar su çekmesi.
bence de öyle.. böğürtlenkusu sana katılıyorum, ayrıca çok üzüldüm konu sahibi arkadasım geçmiş olsun :(

Çok üzüldüm,Allah yardımcınız olsun ancak bunun hukuki yollarını araştırın bence ..Yani siz bilerek ,kasti olarak patlatmadınız o boruları..O zaman sizin zararınızı kim karşılayacak eviniz mahvolmuş :( Müteahhitle konuşun mutlaka

Gecmis olsun, ne denir bilemedim simdi, berbat bi durum. Evinizi toparlamak adina arkadastan akrabadan yardim falan alamaz misiniz? Tek basina altindan kalkmak guc olur, hele de maddi hasar da var diyorsunuz.

ev yeni diyorsunuz. yapan firmadan tahsil etmeye calisin. av arkadaslar daha iyi bilir..

Geçmiş olsun canım çok can sıkıcı bi durum benim üst katımıda su basmıştı işten geldiğimde sıvalar berbat durumdaydı ama kendimiz hallettik sizin komşularmı talep etti sizmi zorunlu hissediyorsunuz sonuçta bilerek kimsenin malına zarar vermediniz öyle bi talep leri varsa araştır derim kendi evin ve diğer binaların masrafını nasıl karşılayacaksın çok külfetli

Ortaklaşa ödenmez arkadaşım. Alt katın suçu var mı? Boru kimin evinde patladıysa o karşılar zararı.

Bu arada geçmiş olsun. Ağustosta benim de başıma geldi bu durum. Üst katta boru patlamıştı benim mutfağım ve 3 odamın tavanı rezalet olmuştu ama bizim evlerimiz 20+ yıllık. Yeniyse yapan kişiyle mutlaka görüşün derim. Onların da hatası olmalı.

Ev yeniyse , yeni binaların 4 yıl sigortası var. Müteahhitle görüşün, sizin ve alt katların masraflarını karşılamak zorunda. Zarar gören eşyalar dahil.

Yeni değilse, eşya ve ev sigortanız var mı? Eğer ev sigortanız varsa, oda hem sizin hemde alt katların bina hasarını karşılayacaktır. İyi araştırın lütfen, böyle imkanlar varken boşuna para ödemeyin.

Evinizin sigortası yok mu? Sigorta hem sizin hem alt kattakilerin zararını karşılar. Onların sigortası olmasına gerek yok. Sizin varsa hallolur.

Bu sizin degil evi yapan firmanin yada sahsin sucu. Zarari onlarin odemesi gerekiyor. Bir avukattan yardim alin bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X