Evimi temizlettim ama kadın uyuşuk çıktı:((

kadın çok yapmış daha ne yapacak diyenlere katılmıorum herkes işini doğru düzgün yapmalı.
ha elinden bu kadarı geliodur yavaştr ona bişi diemem.
ama yok ben ağırdan alayım yavaş yapayım yorulamyım diosa kul hakkınada gireri.
temzlikçi dediğin her işi yapacak kardeşim boşunamı para veriroruz. asıl saydığın o ciflenecek vs. işleri temzlikçi yapacak normal toz al sil süpür send yaparsın .
ama nie b uakadar kafana taktın anlamadım? sözleşme imzalamadınız ya bi dah çağırmazsın olur biter. dert etmeye değmez canın sıkılmıştr ama onu anlıorum cnm.
bu arada hang, şhrdesin merak ettim 60 e bedava derim burda en az 85 -90 alıolar.(istanbul)
ve yarım günlük de bilmiolar yani yarım günlüğüne gelmiolar oysa bizim memlekette ister yarım gün lşaırsın yarım gün parası verrsin ister tüm gün. bu temzlikçiler şehre göre de değişio vallaa...pesssss..

Bende dün çağırdım herzaman gelen kadın bayrama kadar doluymuş bende başka birilerini buldum bir tanıdık vasıtasıyla evim baya büyük iki kat dublex güzelde yaptılar tüm camlar kapılar perdeleri yıkayıp astılar, 2 tuvalet iki banyo halılarıda sildirdim, hatta birini yıkadılar.2 kişi oldukları için daha çabuk yaptılar arı gibi çalıştılar.Daha bana olmayan yer varsa göster dediler.Hamile olduğum için yardım etmedim hiç ama başlarında durdum sürekli.Ama şu var vakit öğlen olunca gözlerini yola dikiyorlar biran önce bitsinde gidelim diye, bunlardan memnun kaldım bir dahakinde düşünüyorum çağırmayı, bence sende değiştir, bu tamamen şans işi bence etrafına sor mutlaka vardır tavsiye edecek kişiler...

yerlerde halı yoktuki.ben kadın gelmeden önce halıları yıkadım ve kaldırdım.makinem küçük olduğu için perdeleri anneme gönderdim yıkaması için ve geldiğindede çoğunu ben astım.sadece cam ve kapıları sildi kendi başına.tozu beraber aldık.mutfak dolaplarını ben cifledim.o duru suyla silip kurulayacaktı ama yalap şalap yaptığı için kadının arkasından ben tekrar suyla iyice silip kurulamak zorunda kaldım.mutfağa pek ellemedi zaten.dolap içi yerleşmedi.dolapların alt kısmını ciflemedi.tuvalet banyoya hiç dokunmadı.sadece salonun halısı çıkmadığı için onu süpürdü.......yorumsuz...herkes ince iş yaptırmışsın,bunlar temizlikçinin işi değil diyo ama temizlikçi ne iş yapar? yazdığım herşeye ince iş onlar yapmazlar diye yorum atmışsınız.soruyorum temizlikçi ne iş yapar??? bu arada kanepelerin örtülerini yıkayıp ben yerleştirdim ve oğlumun yatak örtüsünü yıkadım ütüledim serdim.........

bence kesinlikle değiştirin yardımcınızı,
değiştirme imkanınız da yoksa "ben geçen sefer memnun kalmadım, banyo tuvalet bile yıkamadın" gibisinden lafı sokun. cep telefonunu da kapatsın bi zahmet,madem yetişmiyor.
zaten yeterince fazla vermişsiniz.
ankarada da 100 e geliyorlar, cam, kapı, mutfaktaki yağ lekelerinin çıkarılması, süpürme banyo tuvalet fix tarife yapıyorlar. ben almıyorum ihtiyacım olmadı şimdilik ama alırsam da çalıştırırım başında durup.
bir de astım hastasıyım demişsiniz, halıları nası yıkadınız? ben de astım hastasıyım o yüzden soruyorum. halıları dışarda yıkatıyorum.bence o konuda da kendinizi yormayın. tertemiz yıkıyor fabrikalar.

yıkadım ama çok kötü oldum.bide benim deterjan huyum vardır.ölücem bigün bi deterjanları karıştırmam yüzünden..döktüm çamaşır suyunu döktüm yumuşatıcıyı.gece yıkadım halıları hep.balkona zor attım kendimi.bi süre gözümü açamadım.nefesim kesildi.ama yapacak bişey yok.2 3 m2 lik halılardır.yavaş yavaş yıkayıp kuruttum.

Bende çalışıyorum sadece pazar günlerim tatil.cumartesi günleri de sadece bikaç saat önce çıkıyorum. Ama şimdiye kadar kimseyi çağırmadım evimi temizletmek için.
Herhafta sonu evimi siler süpürürüm, tozlarımı alırım. Wc banyolarımı yıkarım. Çamaşırlarımı yıkarım. Hafta içi de gelince akşamları azar azar ütülerimi yaparım.
Öyle ince işleri oyalayacak işleri de ara ara yapar hallederim.
Kapı silmek, cam silmek zaten her hafta yapılacak işler değil, onları da ara ara haftasonu işlerime dahil ederim. Başkasını evime sokupta temizletemem ve
içim hiç rahat olmaz. İlla ki kendim yaparım.
Ama çağıran hanımlarda eğer çağırıp ve ücretini ödüyorlarsa bir günde ne yapılır, ne kadar yapılır ne kadar yapılamaz onu hesaplayıp ta çağırmaları lazım.
Hem her işi yaptırıp hem de en güzelini beklemek pek inandırıcı olmaz. Her işi yapan hepsini yarım yamalak yapar.
Canım bence sen o kadını bir daha çağırma , başkasını bul, her işi kendin yapmış , ondan çok yorulmuşsun... Detay işlerini de kendin yaparsın.

temizlikçi herşeyi yapmaz diyenlerede katılmıyorum,eger yapmıyorsa yapmasın bu işi ,sonuçta bedavadan yapmıyor parayla yapıyor..
temizlikçi bu işleri yapar:kapı camları siler, mutfak dolaplarını ,halıları ,ve duvarları siler,tuvalet banyo yıkar,bütün odaları alt üst edip silip süpürür koltuk kanepe siler..işte bunları yapar..zaten temizlikçilerde sabah 9 da gelip akşam 8 veya 9 gibi giderler evden ,sonuçta bu onların işi alışıktırlar pratik olmaya..bir de sen niye kadınla beraber temizliyorsun ki temizliyeceksen kadını niye aldın eve temizlettin sen de bir hoşsun yani..
arkadaşım sen öyle diyenlere bakma.birde geçen yaz kadın tuttum evi temizlettim kapılar camlar koltukları sildirdim inanırmısın hiç iyi temizlememişti,o koltukları yeiden ben temizlemek zorunda kaldım iyi araştır herkes temiz yapmıyo parayı alıyorlar ama temiz yapmıyorlar..bende bir iki ay sonra kendi evime taşınacam şimdiden kadın arayışındayım..

Son düzenleme:
annem temizliğe gidiyor.bi kadın yarım gün diye 25 lira verip resmen senelik temizliğini yaptırırdı.ben biliyorum eve nasıl halde geldiğini ağlayacak gibi olurdu.karşınızdakininde insan bunu unutmadan davranın.size gelen kadının sürekli telle konuşmasını tasvip etmiyorum tabikide ama halıları yıkamak duvarları silmek çok uzun iştir ve bir günde yapılmaz.karşınızdaki insan ve 1 günde yapabilcekleri sınırlı.

sana katılıyorum cnm para veriyolar diye insana yaptırmadıkları kalmıyo

tabi eve gelen yardımcıların cogu kendı evıne gösterdıklerı önemi göstermio ama etrafında böyle yardımcı alan varsa evlerıne onların referansıyla belkı daha iyi ve uyusuk olmayan birini bulabılrsın ben sırf bundan korkuma bi güzel 3 gune bir temızlık yapıyorum bastan savma yapılıp sinirlenecegıme kendım yorulurum daha iyi ama bebek olduktan sonra nasıl olur bilemiorum

evet ve çalışan kadın bütün gün çalışıyor ve sigortası bile yatmıyor o gün çalıştığı için.hasta olduğunda çalışamadığı için kimse ona para vermiyor.ve buna rağmen insanlar ''temizlikçi'' sıfatıyla verdiği ayakkabıları bile muhabbet konusu yapabiliyor.kimse zorla ayakkabı verilsin bir şeyler verilsin dememiş.bi elin yaptığı iyiliği diğer el görmezmiş.eğer beğenmediysen bir daha almazsın bu kadar basit.

evet ve çalışan kadın bütün gün çalışıyor ve sigortası bile yatmıyor o gün çalıştığı için.hasta olduğunda çalışamadığı için kimse ona para vermiyor.ve buna rağmen insanlar ''temizlikçi'' sıfatıyla verdiği ayakkabıları bile muhabbet konusu yapabiliyor.kimse zorla ayakkabı verilsin bir şeyler verilsin dememiş.bi elin yaptığı iyiliği diğer el görmezmiş.eğer beğenmediysen bir daha almazsın bu kadar basit.

tabi eve gelen yardımcıların cogu kendı evıne gösterdıklerı önemi göstermio ama etrafında böyle yardımcı alan varsa evlerıne onların referansıyla belkı daha iyi ve uyusuk olmayan birini bulabılrsın ben sırf bundan korkuma bi güzel 3 gune bir temızlık yapıyorum bastan savma yapılıp sinirlenecegıme kendım yorulurum daha iyi ama bebek olduktan sonra nasıl olur bilemiorum

benim çevremde bir kaç hanım var temizliğe giden ve düşüncelerini biliyorum..bir defa saygı duymuyorlar..sonra kendilerini yormadan yapıyorlar kendileri söylerdi...

benim çevremde bir kaç hanım var temizliğe giden ve düşüncelerini biliyorum..bir defa saygı duymuyorlar..sonra kendilerini yormadan yapıyorlar kendileri söylerdi...
karşınızdaki insan size saygı duyarsa sizde ona saygı duyarsınız.karşınızdaki sizi sadece temizlik yapan bir robot olarak görürse ve sırf o gün mutfaktaki bulaşıklar yetişmedi diye parasını haketmedi tüüh param boşuna gitti diyen biri olursa karşısında o insan da ona saygı duymaz.

allah kimseyi kimseye muhtac etmesin arkadaşım..buradakiler 25 lirayı adama yedirir vallahi..

Son düzenleyen: Moderatör:
çok çelişkili bir konu haramdan helalden anlayan kişi işçi yada işveren hata yapmaz zaten..

Son düzenleyen: Moderatör:
ya ben temizlikçi denmesinden pek hoşlanmıyorum...valla ne baba evinde ne 3aylık evliim kendi evimde yardımcı işimi yapmıyodu hala yapmıyo alıştım zaman zaman birini arasamda vaz gecıyorum sonucta benım temızledıgım gibi yapamıcak kimse .. hem çalısan hem evinin işini hem cocuklarının ihtiyaçlarını karsılayabilen bir anne büyüttü beni ve onu örnek alıorum tamam cok yoruldu yıprandı belki ama annem yaptıysa bende yapabılırım dıye düşünüyorum

çok çelişkili bir konu haramdan helalden anlayan kişiişçi yada işveren hata yapmaz zaten..

sizi tenzih ederek söylüyorum insanlar çok acımasız 2-3 kuruş para eline geçti mi bir şey olduk sanıyorlar.tabiki de dediğiniz gibi işi yapanın haketmesi gerek helal olması gerek aldığı paranın ve parayı verenin de o parayı elinin titremeden vermesi gerek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…