Evimin eşyaları çok eski,utanıyorum

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul

kızlar merhaba...
hemen konuya geçiyim. ben daha yeni mezunum okuldan. ama iş bulamadım henüz nereyle görüşsem olmuyor
sorunum evimizdeki eşyalar. çok eskiler... en basitinden koltuklara oturunca göçüyor illa bir tarafı elimizde kalıyor. banyo mutfak desen öyle. bir odam dahi yok benim
uyduruk bi divanda uyuyorum. üniversiteden arkadaşlarım bize gelmek istiyorlar ama eminim görseler kapıdan girmezler. değiştirmek istiyoruz ama maddi durumumuz çok kötü. evde rutubet kokusundan durulcak hal yok. duvarlar yeşilleniyor boyalar dökülüyor. abarttığımı düşünmeyin cidden böyle. çamaşır makinası buzdolabı bozuldu yaptıramıyoruz bile. ne olacak halimiz bilmiyorum. başkasının evine gidiyorum günlük güneşlik mis gibi kokuyor. iş arıyorum ama oda yok. bir o kadarda kredi borcumuz var. kızlar dertlemeye ihtiyacım var. ne yapmalıyım

canım üzme kendini sen bir an önce bir iş bulmaya çalış gerisi gelecektir Allahın izniyle bizde sıkıntılar çektik zamanında ama şimdi çok şükür rahata erdik dua et vazgeçme iş aramaktan... ne mezunusun hangi şehirdesin? belki yardımcı olacak bir arkadaşımız vardır

Sabırlı ol güzelim.
Mezun olduğun meslek üzerine bulamazsan bile farklı işlerde çalışmayı da deneyebilirsin.
Bence arkadaşlarını getir evine utanılacak inanki bir şey yok!
Sen misafirperverliğinle onları mutlu edebiirsin, zaten böyle detaylara takılırlarsa da
nasıl arkadaşların olabilir ki?
İnşaallah sıkıntılarınız bir ana önce biter ve ilerisi için iyi bir geleceğin olur.

Anlattığın ev türünden benimde bir arkadaşım oturuyordu.
İnanki, her zaman gidip eliyordum
mutfağını bir görsen, yada battaniyelerini
çekyatlarını,
ama en önemlisi bundan kesinlikle üzüntü duymuyordu ve arkadaşlarını gönüş rahatlığı ile
davet edebiliyordu.
Zaten, özgüveni ve güleryüzlülüğü ile bana son modern dayalı evlerden daha rahat ettiriryordu.

Son düzenleme:
iş bulur çalışırsın yaparsın yenilersin evini. rutubet içinde bi çözüm vardır illaki.
arkadasların için canını sıkma seni evin için küçümseyenle zaten arakadas olma.

Acaba şu mübarek günde insanların dini ve acıma duygularını sömürerek para mı kopartılmaya çalışılıyor?!

Yani kimse kusura bakmasın ama, aklıma gelmedi değil...

Bir kez daha böyle birşey olmuştu bu sitede...

ben okul bitince oraya full olarak çalışmak için girdim. stajım da orda yapılıyor olarak gösterecektim. ama yeni stajerler gelince beni ve arkadasımı başka şubeye gönderdiler. ordada benm alanım yok dediler durum bu geçen hafta pazartesi çıktım. asla yalan söylemek gibi bi niyetim yok. daha öncede çalıştığım iş yeriydi. çelişki yok rahat olun lütfen. tekrar iş arıyorum ama ne kadar deneyimim olsa da iş verenlerin kriterlerine uyamıyorum

Öncelikle sabırlı olmalısın.
Arkadaşların senin ev eşyalarını görmek için değil seni görmek , seninle vakit geçirmek için geliyorlar öyle değil mi?
İnsanlar eşyalarım eski diye değil kirli, pis diye utanmalı bence.
Evinizin rutubetli, eşyaların eski olması sizin seçiminiz değil.Hayat şartları gereği.

İş bulup çalışınca herşey istediğin gibi olur, yoluna girer.

Evinizdeki eşyaların durumundan ya da rutubetten, rahatsızlığıınızdan bahsederseniz anlarım da..
O eşyalardan utanmanızı anlayamam.
Evet öyle bir evde yaşamak eminim çok zordur.
Hiç rahat değildir.
Ancak utanılacak bir durum da değildir.
Utanılacak durumlar çok çok daha farklıdır.
Bu yaşta bunları ayrımsayabilmeniz gerekiyordu.

başlığı değiştirdiler sanırım ebru arkadas daha farklı bişey yazmıştı.

bunda utanacak birşey yok ki canım gerçek dost senin eşyana bakmaz bakandan da dost olmaz zaten:89:
umarım yakın zamanda gönlüne göre bir iş bulursun sıkıntılarından kurtulursun

Allah yardımcın olsun inşallah en kısa zamanda iş bulursun üzülme kötünün kötüsü var.
Yatacak bir evin yiyecek bir yemeğin ve de bir diploman var. Ve çok daha önemlisi sağlığın yerinde.

Ben senin yerinde olsam hemen is bulurdum. Anliyorum, okudugun bolumden yeni mezun olarak is bulamayabilirsin. Zor oluyor, biliyorum. Benim demek istedigim sey, her turlu is. Mc Donalds'indan tut temizligine, market kasiyerligine kadar... Tabi ki bu isi kisa sureligine yapacaksin, yine egitimini aldigin isi ararken. ama ararken eline biraz da olsa para gecer hic olmazsa. Sen elinden geleni yapmis olursun. Ben olsamn oyle yapardim.

utaniyor diye kiz azarlanmis gibi olmus,utanabilir normal belki utanma diyenler utanmaz böyle bir durumdan
dmek ki arkadas utaniyor..ki burda ne cok konular görüyoruz sonra birseyler anlatirken onla kultur sevyemiz bir degil evlerinden tutun egitime kadar diye yani hayatin gercekleri
arkadaslarin evin icin sevmesin filan deniliyorda coka cimasiz insanlar var.
ama tabiki utanipta öyle geri cekilmemeli..yaz sezonu isin büyügünü kücügünü düsünmeden ise baslamalisin,
is bulamadim diplomama göre dememelisin ilk etapta bekleyecek zamanin yok gibi görünüyor ne var ne yok calisacaksin..
utanirsin utanmazsin ona birsey diyemem bu degisik bir duygu insanlarin demesiyle degisek birsey degil ama kendine olan güveninle degisebilir
kendi parani bir kazan ufak ufak hersey olur

Hayatta herşey biz insanlar için...

Yasadığın duyguları anlayabılıyorum normaldir.

Utanıp sıkılabilirsin,kişiden kişiye değişir.

İnsanız ve sonuçta hepimiz en iyi dairelerde oturmak

ve herşeyin en güzeline sahip olmak isteriz.

İnşallah tez zamanda bir iş bulur paranı kazanır ve evini yenilersin.

Bu mübarek günlerde rabbim herkesin gönlüne göre versin.

herşey geçecek ve sen kendi kendine düşüneceksin kendi evinde güzel eşyalarına bakıp bieşeyler içerken" bak nereden nerelere getirdim hayatımı" diye,hiç üzülme inşallah kısa zamanda güzel bir iş bulursun,aileni de yanına alırsın başka bir yerde güzel güzel eviniz de olur eşyalarınız da.yeterki sen yılma.tırnağını dişine tak,allah yardım eder.seni anlıyorum gerçekten, ama şimdiki zamana sabredip;geçmesini beklemekten, sonraki zamanda da şükredip değerini bilmekten başka yapacağın birşey yok.çalış,kazan,biriktir,ufak ufak değiştir herşeyi.mesela çalışıp ayda 700 tl mi kazandın at 250 sini bi kenara 3 ayda sana vasat bir oturma grubu takımı parası çıkar. 1 yıla kadar bütün büyük eşyaları değiştirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…