- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
ayyy sabahtan beri mutfaktayım desem yeri var. eşim bu sabah nöbetten gelirken 10 kilo domates 3 kilo da biber getirmiş. işin kötü yanı ben yarın yola çıkıcam. biberleri doğradım sevmesem de bi kısmını menemenlik yaptım. bi kısmını da çiğden attım buzluğa. domatesleri de rendeledim. birer yemeklik poşetleyip attım dolaba. menemenliklerin soğumasını bekliyorum. soğuyunca o da dolaptaki yerini alacak.![]()
canım menemeni sevmiyorsan acılı sos yapsaydın...hem kahvaltıda yenirdi kışın hemde misafirlerine kısır yanında falan ikram ederdin...rendeleyip domatesleri tencerede kaynat, sonra içine sarımsak doğra göz kararı...varsa acı yeşil biber doğra içine...bir su bardağı da sirke dök içine...ohh mis gibi sos işte..sonra istersen konserve şişelerine koy kapağını sıkıca kapat ters çevir ve tutsun kapağını.. veya büyük cam kavanozlara yada plastik bidonlara doldur soğuyunca kapağını kapat buzdolabının alt kısmında sakla...keşke böyle yapsaydın menemeni sevmiyorsan eğer yemezseniz sos yapsan iyi olurdu...