ben şunları yapıyorum.
patlıcan közlemesi olmassa olmazım alıyorum 5 kilo patlıcan veriyorum pidecinin birine 1 2 liraya közletiyorum sonra onları temizleyip ayıklayıp koyuyorum buzluğa. kışın salata ya da hünkar beğendi falan yapıyorum.
birde karnıyarık yapıp koyuyorum bikaç yemelik. kışın bazen geç kalkıyorum sonrada canım bişey yapmak istemiyor. hazır yemek oluyor elimin altında. bu sene bebek olucak diyede iyice önem verdim bu konuya. tabii annem de sağolsun

çoğunu o yapıp veriyor ya da birlikte yapıyoruz.
ayrıca hazır yemek olarak biber dolması doldurup koyuyorum. bir de kırmızı biberi çok severim yemeklerin içinde onu da doğrayıp hiç bişey yapmadan buzluğa atıyorum.
bezelye sevmediğimden 1 2 poşet annem veriyo onuda pilav rus salatası gibi şeylere kullanıyorum.
kendi yaptıklarımın içinde bikaç poşet barbunya, türlü ve fasülye var.
ayrıca vişne, şeftali, erik gibi meyveleri şekerle kaynatıp meyve suyu olarak konserveledim.
iki poşette börülce koydum yemegini sevmem ama salata gibi yapıp koymak için. değişiklik olsun işte.
şişe domatesi yaptık bolca. (bu arada yeni bi yöntem denedik ve oldu şöyleki hani ya domatesi kaynatmak ya da şişeleri kaynatmak lazım ya bi şişeleri kaynatmayı tercih ettik ama bulaşık makinesinde) yani doldurduğumuz ve kaynar kapakla kapattıgımız kavonozları bulaşık makinesine dizdik ve ilaçsız olrak en sıcak ayarda iki kez üst üste yıkadık. 15 20 gün oldu bi problem yok.
ayrıca bamyayıda konserve olarak yaparsanız çok daha lezzetli oluyor ya da kurutulmuş halide güzel ama burada çok pahalı ben yapmıcam.
bolca patlıcan kuruttuk ve tabi ki biber. böyle işte. bi de biber turşusu yaptım.
hani şu küçük gök domatesler varya onunda turşusunu yapmak istiyorum ama onların zamanı geçtiimi yoksa bana mı denk gelmiyor bilen var mı acaba?