slm kızlar..söz verdiğim gibi işimi bitirir bitirmez burda sizinle paylaşım için geldim.. :)
inanın yapım esnasında saniye saniye resimlerken eşime bile dalga malzemesi oldum.. :) epey güldül bana :) sağolsun eşim sayesinde daha çabuk bitirdim yardımcı olduğu için teşekkürü borç bilirim kendisine, :)
evet sırayla resimlerle birlikte açıklama yaparak anlatayım, eksik anlattığım veya anlamadığınız noktalar olursa bana sorun haliyle unutup esgeçtiğim anlar olmuştur yazarken...
MENEMEN....( KIZLAR NE KADAR ÖZENSEM DE RESİMLER KARIŞIK ŞEKİLDE EKLENİYOR) SİZ BENİM YAZDIĞIM ŞEKİLDE RESİMLERİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..)
Eki Görüntüle 500361
Eki Görüntüle 500370
Eki Görüntüle 500369
Eki Görüntüle 500368
Eki Görüntüle 500366
Eki Görüntüle 500365
Eki Görüntüle 500364
Eki Görüntüle 500363
Eki Görüntüle 500362
Eki Görüntüle 500371
evet kızlar her aşamayı resimlemeye çalıştım,,soldan sağa sırayla anlatıyorum sizi sıkmadan...
ilk olarak domatesimin miktarından başlayım17 kilo domatesin yarısını menemen yaptım, kalan yarısını da birazdan anlatacağım acılı sos yaptım.. domatesleri robotla çektim, robotum ufak olunca biraz aman aldı ama zafer benimdi sonunda :)
domatesler çekilip hazır beklerken, büyükçe bir tencerede göz kararı birazcık yağla ufak ufak doğradığım tatlı yeşil bibeleri soteledim..
sonra çektiğim domatesleri ekledim, gördüğünüz gibi resimde fokur fokur kaynar haldeler :) son olarak yine avuç içi oraıyla tuz ekledim...ben fazla atmadım tuzunu çünkü kışın yemek yaparken haliyle yemeğimin içine de tuz koyacağım için, aşırı tuzlu bişey çıkmasın ortaya diye biraz az attım tuzunu...siz isterseniz zevkinize göre ayarlayın, kaşıkla menemeni yakından çektim ki kıvamını anlayabilin diye, hiç su falan eklemedim gayet standart kıvamda oldu...
son olarak en sevdiğim kısım olan şişeleme işini yaptım bi cezve ile ellerinizi yakmadan kaynar kaynar doldurun, sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve resimdeki gibi ters çevirin, işte bu kadaarrr :) şimdi benimkiler soğuma aşamasında yarın sabah kapakları kontrol edip aşağı kömürlüğüme indirip orda muhafaza edicem...bu arada menemenimin tadı nasıl olmuş diye tabağa koyup ekmek bandırma zevkini de yaşadık onu da koydum :))
menemen olayım bu kadar işte kızlar toplam 7 şişe oldu,,, sıra geldi acılı sos tarifime, onu aşağıda yazıcam çünkü burda resimler karışmasın...