Evimizdeki Hırsız ..

Benim de bi erkek kardesim var, ergenken annemin bilezigini calip o zamanki sevgilisine vermis, ortaya cikinca babam bi guzel dovup evden atmisti. Ne zaman tovbe eder kendine ceki duzen verirsin o zaman donersin benim evimde hirsiza yer yok demisti.. Kardesim de parasi bitince orada burada biraz surundu sonra donup ozur diledi, o gunden beri elini bile surmez...

ergenlik çağnda .. oda düzelir.
şmdilik güzelce konuş senin aldğnı biliyorum de.o kız arkadaşın seni aldıklarn içn sewecekse hiç sewmesin daha iyi de. başka bşe söyleme bida yapmaz.

Konuştum inanın , düzgünce neden yapıyosun ihtiyacın mı var dedim ispatlasana benim yaptığımı diyor.Başka kim yapacak zaten şu künye olayında yalan söylediğini anladım , yoksa hala konduramazdım :KK43:

O kadar çaresiziz ki , anlatamam..

Her sevgilisine ayrı , birine altın yüzük almış , diğerine çok pahalı bir ayakkabı , bir diğerine işte annemin künyesini vermiş.. Anlayamıyorum .

Nasıl ikna ederim ne derim bilmiyorum çünkü inkar ediyor sürekli evde sağa sola para saklamaktan bıktık artık .

Her istediği oluyor şımartılma durumu hariç , babam hiçbir şeyi içimizde bırakmadı şükür hep oldu tatile gitmek istiyorum dedi yanındaki arkadaşına kadar babam ödedi gönderdi , araba istedi aldı , bu kadar rezil bir şeyi hangi akla hizmet yapıyor anlamıyoruz kafayı yemek üzereyiz resmen ..

kleptomani evet , duydum ama ihtimal vermedim :KK43:
kleptoman bi hastalık farkında olmuyorlar farkında oluncada pişmanlık duyuyorlar yani gidip başksına hediye etmiyorlar. kardeşinz bilinçli yapıyor belliki..

Buraya böyle bir konuyu yazabileceğime hayatta inanmazdım ama, oldu .
Olmaz demeyin olan çok.
18 yaşında erkek kardeşim var , çok saygılı sevgili , nerede nasıl davranacağını bilen , merhametli sabırlı çok iyi bir çocuk .
Yalnız son zamanlarda çok kötü şeyler olmaya başladı.
Müstakil bir evde kalıyoruz , kapı harici 3 tane giriş var.
İçeride televizyonlar laptoplar tabletler herşey göz önünde .
Bunları neden anlatıyorum , şu yüzden , eve hırsız girmiş olsa eliyle koymuş gibi başka her şeyi çalabilir. Ama köpeğimiz var zaten, eve yabancı birisi giremez , havlar.
Son 1-2 aydır benim yeni aldığım laptopum , şarj aleti , faresi her şeyi kayıp . Evde aramadığım bir yer kalmadı . İnanın her yere baktım yok.
Aradan zaman geçti , bu sefer tabletim kayboldu . Ara tara yok . Tek başına kaybolsa neyse takım olarak yok yine şarj aleti kılıfı falan.
Uzun olacak sanırım ama.
Herneyse . Kardeşime soruyorum ben almadım diyor . Ama kız arkadaşları laf arasında Abla X bana yüzük aldı, yok bana şurdan mont aldı ayakkabı aldı diyorlar bende çaktırmadan dinliyorum ama ucuz şeyler değil.
En son annemin hesabından bir miktar para çekilmiş , haber verilmemiş . En son ben çektim evet dedi sustu.
Bugün de yine annemin altın doğum günü hediyesi künyesi kayıp. Kutusu da yok kendiside.
Sorduk yine beyefendiye , ben kutusunu aldım kendisini almadım dedi.
Arkadaşlarından birine mesaj attık ben onu kız arkadaşının kolunda gördüm dedi.
Sonra tekrar döndük sorduk evet ben ona verdim ama ayrılınca aldım dedi.

İnsanın kardeşinden şüphe etmesi kadar kötü bir şey yok ama gerçek bu.
Maddi durumumuz da iyidir gerçekten , babam çok anlayışlıdır , annem de öyle .
Harika ebeveynler .
Ama neden bu yola başvuruyor anlamıyorum.
Ne diyeceğimi bilemiyorum. Evde takılarımı paralarımı oradan oraya saklar oldum.
Sizce ne yapmalıyım ne demeliyim neden böyle oldu ki bu çocuk of of.
Kusura bakmayın uzun olduysa , hakkınızı helal edin.

Ben de kleptoman olduğunu düşünmüyorum. Alıp, satıp, başkalarına hediye almak için kullanıyor. Düpedüz hırsızlık. İçinde hırsızlık yapma isteği varsa neden yapmasın ki? Hiçbir cezası olmayacağını biliyor.

Çok hata yapıyorsunuz. Ona kötülük yapıyorsunuz. Annenizin bilekliğini almadım diyip aldığı ortaya çıktığında kıyamet kopmalıydı. Ayrılınca geri almışmış. İlk başta izin almadan neden almış? Yer yerinden oynamalıydı. Onun yerine babanız vicdanına bırakmış. Vicdanı olsa zaten yapmazdı. Suçunun ispatlanması (gerekirse kameraya çekip) ve ceza alması (evden kovma, polise ihbar etme, veya sadece yer yerinden oynaması, psikoloğa gitmeye zorlama, bir işte çalışmaya zorlana vs.) gerekiyot. En azından şu ana kaybolan her şeyi harçlığından keserek veya tercihen çalışarak ödemeli.

Son düzenleme:
18 yasinda bir çocuğun ayni anda bu kadar kızla gorusuyor olmasi da normal degil bence.
Neymis o orkideler altin bileklikler falan?
Bu evden götürdükleri sadece degerli seyler mi bunu anlamak icin bence o yokken odasını ve arabasını karistirin.
Gerekirse eve kamera sistemi kurdurun
Ve bir dahaki kayıp esya olayinda polise başvurun evimize hirsiz girdi diye .
Belki gözü korkar

Ve bence kardesinizi bi ise sokun da para nasil kazaniliyor görsün.
Çalışıp kazanip kendi benzin parasini ve sevgililerinin hediye parasini biriktirsin de anlasin hanyayi konyayi
Belki anlar evdeki altinlari laptoplari resmen sokaga atarak ailesine verdigi zarari.
Babanizin dedigi gibi vicdanlara birakabilecek bi konu degil
Kardeşinizin biraz disipline ihtiyaci var

Cok verme arsiz olur az verme hirsiz olur.! Siz cok vermissiniz arsiz olmus hem de ne arsiz. Dedigi laflara bak. Bi falakaya yatirin o zaman valla çok sinir oldum.. Hatta polis falan cagirin belki korkar da anlat yaptigi seyi. Ya da tum arkadaslarina rezil edin..

Konuştum inanın , düzgünce neden yapıyosun ihtiyacın mı var dedim ispatlasana benim yaptığımı diyor.Başka kim yapacak zaten şu künye olayında yalan söylediğini anladım , yoksa hala konduramazdım :KK43:

O kadar çaresiziz ki , anlatamam..

Her sevgilisine ayrı , birine altın yüzük almış , diğerine çok pahalı bir ayakkabı , bir diğerine işte annemin künyesini vermiş.. Anlayamıyorum .

Nasıl ikna ederim ne derim bilmiyorum çünkü inkar ediyor sürekli evde sağa sola para saklamaktan bıktık artık .

Her istediği oluyor şımartılma durumu hariç , babam hiçbir şeyi içimizde bırakmadı şükür hep oldu tatile gitmek istiyorum dedi yanındaki arkadaşına kadar babam ödedi gönderdi , araba istedi aldı , bu kadar rezil bir şeyi hangi akla hizmet yapıyor anlamıyoruz kafayı yemek üzereyiz resmen ..

kleptomani evet , duydum ama ihtimal vermedim :KK43:

Hata sizde kusura bakmayın.
Evde bunca şey kayboluyorsa ararsınız polisi gelir,kimin aldığı bulunamasa bile polis şüpheleniyor bizden birinden diye konuşmalar yapılır ki kapıda zorlama vs yoksa zaten aileye yönelir polis,o korkuyla yapacağı varsada 2 kere düşünür hale gelir. Hatta bulunabilirde belki kimin aldığı,nereye sattığı vs. Arkadaşlarına sorsa polis zaten kızlar söylüyormuş bana bunu aldı şunu aldı diye,anında dökülürler polise.
Dolaptan ekmek çalmıyor kardeşiniz baya hırsız misali takı,laptop falan götürüyor evden.
Yakalandığı halde ispatla diyor utanmadan.
Çok tehlikeli birşey hırsızlık ,bugün evden alıyor yarın başkasindan alırsa ve ortaya çıkarsa rezaleti yaşarsınız maaile.
Oturup konuşun son kez"sen aldıysan söyle sen değilsen polisi arayıp söyleyeceğim bulsunlar "diyin ve ilk kaybolan parçada polisi gerçekten arayın.
Su an yaptığınız göz yummak oluyor çünkü

Vallahi hiçbir fikrim yok bu çock neden böyle davranıyor acaba ??? Anlayan bana da anlatsın lütfen.

Valla çocukluğunu inmek lazım. Çocuklar küçükken yalan söyleyip hırsızlık yapabilirler. Ama fark edildiği anda önünü kesmek lazım. Sanki senin kardeşe bunu yapmamislar gibi. Yaptığı hırsızlık çok net bir şey. Al karşına sen hırsız misin diye sor? Başka ne çalıyordu diye sor. Ebe gelen misafirlerin cuzdanlarini karıştırıyor muyum? Gittiği evlerden neler asiriyormus? Bence psikolojik baskı ile çözebilirsiniz. Sosyal olarak onu zor durumda bırakmaya çalışın. Mesela eve arkadaşınız geldi. Kapıdan çıkarken eşyalarını kontrol edebilir misin, kardeşim evde öyle pis bir huyu var maalesef diyebilirsin. Gerçi bunu yaptığın arkadaşın bir daha gelmez ama napalım kardeşinin bir şekil anlaması lazım.

Tedavilik, doktora götürmelik bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Tamamen sevgililerine yarama amaçlı yapılmış hırsızlıklar.

Arkadslari arasinda dikmat cekmek icin yada kendini one atmak icin de yapabilir
Yada en kotu ihtimal zararli seylerede bulasmis olabilir
Once kesin emin olmak icin ewe kamera yerlestirin
Emin olduktan sonra cok ciddi konusun gerekirse ailenizle hareket edin
Insallh bi cozume ulaşırsınız

Her konuya anlayisla yaklasamam sanirim.
Buna mesela.
Ne malum sadece evden caldigi?
Belki disarda da firsat buldukca yapiyor?
Polis cagirirdim ben olsam.

Bir daha böyle kayip bi durum olduğunda polise haber vereceğinizi, kimse hirsiz bulunsun tarzinda şeyler söyleyin kardeşiniz yaninizdayken. Belki korkup yapmaz.

Valla dua edin kiz arkadaşlarina gidiyor. Bi an okurken korktum. Biranda degisen cocuk ve evde hirsizlik yapan cocuklar genelde kotu akiskanlik yapiyorlar. ALLAH korusun ama yaptığı hic doğru birsey degil.
ALLAB yardim etsin. Cevresi kandiriyor olmali. Kizlar hediye istiyor olabilir. Ne bileyim.. neyseki uyuşturucu falan kullanmiyor. Okurken korktum bian boyle birsey cikar diye

anladığım kadarıyla,maddi imkanınız yerinde.hemen eve kamera döşetin.kendisine de söyleyin.
böyle durumlarda,baba rol modeldir.alsın karşısına konuşsun ama öyle arkadaş gibi değil,baba gibi..öyle,kendi vicdanına bırakmakla olmaz.şımarmış bu çocuk belli.ailesinden almayı,hırsızlık olarak görmüyordur.hakkı olduğunu düşünüyordur.başka yerde yapmaya cesaret edeceğini sanmıyorum.
bir de herşeyi yanlış arkadaşlara yüklemeyin lütfen,diğer ailede sizinkini suçlayabilir,bizim çocuğu o alıştırdı diye.karşılıklı suçlamak yerine,çözüm odaklı olun.
ben de kleptoman olduğunu düşünmüyorum.kleptoman,çalacağı şeyler de değerli değersiz diye ayırım yapmaz.lise de bir erkek arkadaşımız,manavdan elma(1 adet)çalardı mesela,alamayacağından değil. onunki bir hastalıktı.sizin kardeşinizin durumu farklı.

Cok zor bir durum.once kizmadan konusun yaptigonin yanlis oldugunu anlatin baktiniz devam ediyor arladaslarina evden calip onlara hediye aldigini soyleriz diyin belki utanir rezil olurim korkusuyla birakir.

bence önce profesyonel birine sorun. burda yazılanlar ters teper falan . ilk yaklaşım önemlidir çünkü. siz onsuz da gidip konuşup ne yapacağınızı öğrenebilirsiniz. sonrasında onu da gitmeye ikna edebilirsiniz. ben bu tür durumların profesyonellik dışında konuşulmasına karşıyım.

Back
X