Evimizden bir türlü gitmek bilmeyen bayan var. nolur yardim edin?

Kullaniciadibulamadim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2019
49
62
3
30
Herkese merhaba yeni üye oldum sırf bu sorunum için. Tabi rabbim başka dert vermesin hemen özet geceyim evliyim 24 yaşındayım bir kızım var ailemden 3 4 saatlik uzaklıkta oturuyorum. Gelelim asıl konuma. Bundan 2 ay önce babamın akciğer kanseri olduğunu öğrendik (( yıkıldım çok üzüldüm bir evlat olarak. Ve babam kemoterapi görüyor iğneler vuruluyor. Birde evimizden bir türlü gitmek bilmeyen bir bayan var. Annem 45 babam 55 yaşında bu arada. Bayan her allahın günü geliyor. 45 yaşların da vardır. Her gün ama hergun. Babam zaten hasta dinlenmesi gerekiyor sese asla tahammülü yok. Bayan acayip bağırarak konuşuyor sabah 9 10 gibi geliyor gecelere kadar. Bu bauan babamın teyzesinin kızıymış daha önce tanımıyorduk ismini duydum ve uzaklarda oturuyordu. annem kızım yüz ifademden anlaması gerekiyor diyor annemin yüzü çok yumuşak ama kadın anlayissiz. Babam zaten zavallım ne desin. ( bayanin eşi ölmüş eskiden. Yarın babamı ziyarete gideceğim adım gibi eminim o bayan da orda olacak. Birde kız kardeşim var bekar 17 yaşında. Napayım ne diyeyim. Güzel bir dille söyleyeyim ama ne diyeceği mi bilmiyorum. Lütfen bana akıl verin. Annem de hasta dikiş yapıp satıyor o kadın geldiği için yapamıyor ne tavsiye verirsiniz bana çok teşekkür ederim. Iyi akşamlar

Hasta insanların evinde her gğn her gün durmayın size de geçer hastalık deyin. Anlamazsa da hadi ablacım başka kapıya deyin. Tanıdığınız olsa neyse de tanımadığınız insanlara karşı çok nazik olmayın ya. Arsıza arsız olmak gerek.

Kapıyı açmayın mesela . Böyle deyince de değişik oldu ama. Bazı insanlara laf anlatilmiyor.
Evet malesef sanırım öyle yapicam. Ama hasta babam anlayış şart. Birde öyle sakin bir bayan değil çok kaba hareketleri var. Uzanıyor yani yere falan o derece rahat

Bugün ne çok söylenmesi gerekeni söyleyemeyen insan konu açtı.

Bayan değil kadın diyecektim ama sizinki bayanmış gerçekten

Kırmak sorun olmayacaksa “abla sen de mokunu çıkarttın ha, her gün gidilmez bir yere, ayıptır” diyeceksiniz. Kırmak sorunsa “kusura bakma doktor enfeksiyon riskinden dolayı misafir kabul etmemizi yasakladı, alamayacağız eve” diyeceksiniz. Bu kadar basit.

Dediginiz gibi laf carpicam başka çaresi yok gibi

Önce kadin yazmıştım valla ayip olur okurlara diye bayan yazdım :) teşekkür ederim yorumunuz için:)

Babanıza geçmiş olsun Allah şifa versin. Yani anlayışsız insanmış kadın , baba zaten hasta anne onla mı ilgilensin kadınla mı uğraşsın . Ne kadar anlayışsız insanlar varya.

Kapıyı açmamak en güzeli çalar çalar gider zorla içeri girecek hali yok ya az önce benzer bir mevzuyu biz de annemle konuşuyorduk sakın açma kapıyı dedim yüz verme gördüğün yerde görmezlikten gel dedim benim böyle xir huyum vardır mesela özellikle evde yalnız kaldığım zamanlarda asla hiç kimseye açmam

Öncelikle isminizi açık şekilde belli edecek bir nick bulmuşsunuz, onu değiştirmenizi tavsiye ederim. İkinci olarak bayan değil kadın. Üçüncü olarak siz dışardan gelen kişi olarak başka bir evdeki misafiri kovamazsınız. Her ne kadar haklı olsanız ve ev babanızın evi olsa bile ev halkı söylemeli rahatsızlığını. Ayrıca anneniz beyim hasta uyuyamıyor, rahatsız oluyor dese kadın da anlayış gösterebilir. Yani o kadar saat oturacak kadar samimiyet hissettiyse açık açık konuşulabilir.

Son düzenleme:
geçmiş olsun
bayanı bir bahane ile dışarı çıkarın mesela market alışverişine
yolda anlatın usulca gitmesi gerektigini babanızın ona degil sakinlige ihtiyac oldugunu

anlamazsa dah otoriteli konuşursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…