• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVİMİZE KIZ ATAN KAYNIM VE SONRASINDA GELİŞEN OLAYLAR

kibirlikontes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2018
150
90
23
merhaba hanımlar daha önce yazdığım konuyu hatırlayanlar vardır hatırlamayanlar için konunun altına link bırakıyorum.güncelleme ile birlikte durumlar değişmiş kaynım evden gitmişti. Eşim kardeşiyle konuşmaya gitmişti ama aralarında bir takım konuşmalar olduğunu ve o günden sonra bir daha görüşmediklerini biliyorum ama bana bahsetmedi hiç ne konuştuklarını.

hafta sonu eşimin teyze ve dayılarına gittik (kardeşler beraber yaşıyorlar evli olan da bi alt katında oturuyorlar.) ben zaten kv ile konuşmuyorum eşim de konuşmuyor. konu açıldı neden konuşmuyorsunuz diye biraz bahsettik ve o arada kaynımın evimize kız arkadaşını getirme olayında lojman da oturduğumuzu ve eve kız getirmesine lojmanı bahane ettiğimizi düşündüğünü öğrendim çocuk mu kandırıyorsunuz gibi bir cümle kullanmış.yani bizim evimize kız arkadaşını getirmesi çok normalmiş gibi ama onu engellemek için lojmanda oturuyoruz sıkıntı yaşarız gibi bahane bulduğumuzu düşünüyor. O an kan beynime sıçradı. ama konuyu uzatmak ya da eşimle kavga moduna sokmak istemediğim için hiç ağzımı açmadım.

Eşimin büyük teyzesini severim mantıklı ve genelde konulara, olaylara objektif bakmaya çalışan ve çözüm arayan birisidir ama ben el olduğumu fazlasıyla hissettim bu kez. daha önce hep dertleşmişliğimiz vardı ama sanki bu sefer günah keçisi olan ben olacakmışım gibi geliyor. yani idare etmediniz işte ders çalışamadı kazanamadı gibi. büyük teyze sürekli toplanıp konuşalım halledelim modunda. bayramda köye gelin kesin, gelmemezlik yapmayın konuşalım deyip durdu. ben de yüz kere konuşulabilecek biri değil konuşacağımızı sanmıyorum deyip durdum.

eşim daha önce bayramdan bi hafta önce gidip anneanne ve dedeyi görürüz bayramda gitmek istemiyorum demişti. ama sanki bu hafta sonu fikri değişmiş gibi geldi. ama ben bayramda gitmek istemiyorum çünkü dediğim gibi günah keçisi ben olacakmışım ve kavga edecekmişiz gibi geliyor.kv ise hala eşime telefondan msj yazarak taciz ediyor abi sensin ömrün boyunca sen toparlıcaksın gibi. ama kaç ay sizde kaldı idare ettiniz teşekkür ederiz yok sürekli bir beklenti sürekli bi suçlama halinde. ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum. görüşlerinizi saygı çerçevesinde belirtirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bir-kv-sorunu-daha-goruslerinize-ihtiyacim-var.1071057/

Son düzenleme:
annesiyle aynı ilde yaşıyorsa eğer sizde niye kalıyorki çok mantıksız ya. ayrıca eve kız atmasıda hoş değil haberiniz bile yokmuş. mesafe iyidir

Merhaba arkadaşlar 3 yillik evli ve çalışan bir bayanım eşimle ikimizde sabah çıkıp akşam saat 6da evde olan insanlarız.kayınvalidem( kendisi öğretmen hala çalışıyor) ile aynı ilde yaşıyoruz kayınpederimle bosandilar ve kayınpederim başka bir bayanla evli. 2 ay önce kayınvalidem ve kaynım kavga edip birbirlerine fiziksel olarak zarar verdikleri için eşim benden habersiz kardeşini(18 yaşında)bize sinavına kadar kalması için getirdi.(sürekli kavga ediyorlar zaten otorite sıkıntısı var) Emrivaki yaparak yani. Bununla ilgili çok kavga ettik ama çözüm bulamıyorum.Kaynım çok sorumsuz bütün gün yattığı yerden kalkmayip kendine kahvaltı hazırlamaktan aciz bir insan kayınvalidem ise bizde kalmasından hiç rahatsız değil aksine eşimin baba gibi sorumluluk almasını istiyor. Yani aynı ildeyken annesiyle değil bizde kalıyor ve sınav bitince de bunun değişmeyeceğinden eminim yani gitmeyeceginden. Eşimle özel hayatım kalmadı. Sanki öğrenci evinde abisi kendisi ve abisinin sevgilisi kalıyormuş gibi. Fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa bu işi boşanmaya kadar götürmeyi planlıyorum.

ilk konum buydu ama arkadaşımın hesabından yazmıştım.
Beraber mi yaşıyorsunuz eşinizin kardeşiyle ve niye?

kız atmak çok ucuz bir tabir
birde annesi taciz ediyor demişsiniz
konunuz yüzeysel düzgün görünebilir özünde çok ucuz gibi
sizden habersiz başka birini evinize getirmesi tabi ki kabul edilemez yalnız bu şekilde konuşmakta hoş değil
yani ben eşime bayramda ailene gitme diyemem ama ben istemiyor isem gitmem eğer gitmez isem onunda benim ailemi ziyaret etmesini talep edemem

kız atmak çok ucuz bir tabir
birde annesi taciz ediyor demişsiniz
konunuz yüzeysel düzgün görünebilir özünde çok ucuz gibi
sizden habersiz başka birini evinize getirmesi tabi ki kabul edilemez yalnız bu şekilde konuşmakta hoş değil
yani ben eşime bayramda ailene gitme diyemem ama ben istemiyor isem gitmem eğer gitmez isem onunda benim ailemi ziyaret etmesini talep edemem
kız atmak diye tabir ettiğim evime sevgili olduğu ya da takıldığı kızı getirmiş ve kız duş almış banyomda saçlarını bulmuştum. ve öyle yakaladım zaten. bana göre bu eve kız atmaktır ha tabir kötü olabilir ama kız da hiç tanımadığı insanların evine girip 6 saat takılıp duş alabiliyorsa benim gözümde bir kalitesi yoktur.

kız atmak diye tabir ettiğim evime sevgili olduğu ya da takıldığı kızı getirmiş ve kız duş almış banyomda saçlarını bulmuştum. ve öyle yakaladım zaten. bana göre bu eve kız atmaktır ha tabir kötü olabilir ama kız da hiç tanımadığı insanların evine girip 6 saat takılıp duş alabiliyorsa benim gözümde bir kalitesi yoktur.

Baskalarin kalitesini ölcmek sanirim size düsmedi. Baskalarin kalitesine bakmadan önce kendi iliskilerinizi düzeltin. Ya muhabbeti tamamen keseceksiniz yada daha kaliteli cözümler üreteceksiniz

Gidin ve diyeceklerinizi net bir şekilde söyleyin.
Şöyle ki;
"Benim evim garsoniyer değil ki zinaya tepkisiz kalalım. Namuslu insanlarız çok şükür. Ben en başında kabul etmeyebilirdim. Allah rızası için iyilik yaptım maraz doğdu. Bizimle kalırken de ders çalışmazdı boş boş şeylerle ilgilenirdi. Yine bir şey demedik. Kazanamamasına şaşmamalı. Kazanması mucize olurdu asıl. Onun okumakta falan gözü yok. Asıl onunla konuşun da hayatını kazanmaya başlasın. Yoksa serseri olacak. Benim yarın öbür gün çocuğum olur kimsenin arkasını toplayamam." deyin..

Baskalarin kalitesini ölcmek sanirim size düsmedi. Baskalarin kalitesine bakmadan önce kendi iliskilerinizi düzeltin. Ya muhabbeti tamamen keseceksiniz yada daha kaliteli cözümler üreteceksiniz
kusura bakmayın benim ahlak anlayışıma uymuyor kızın ve kaynımın yaptıkları. herkes doğru bir ben yanlışsam buyurun bana kaliteli bir çözüm üretin, zevkle dinlerim.

merhaba hanımlar daha önce yazdığım konuyu hatırlayanlar vardır hatırlamayanlar için konunun altına link bırakıyorum.güncelleme ile birlikte durumlar değişmiş kaynım evden gitmişti. Eşim kardeşiyle konuşmaya gitmişti ama aralarında bir takım konuşmalar olduğunu ve o günden sonra bir daha görüşmediklerini biliyorum ama bana bahsetmedi hiç ne konuştuklarını.

hafta sonu eşimin teyze ve dayılarına gittik (kardeşler beraber yaşıyorlar evli olan da bi alt katında oturuyorlar.) ben zaten kv ile konuşmuyorum eşim de konuşmuyor. konu açıldı neden konuşmuyorsunuz diye biraz bahsettik ve o arada kaynımın eve kız atma olayında lojman da oturduğumuzu ve eve kız getirmesine lojmanı bahane ettiğimizi düşündüğünü öğrendim çocuk mu kandırıyorsunuz gibi bir cümle kullanmış.yani bizim eve kız atması çok normalmiş gibi aa onu engellemek için lojmanda oturuyoruz sıkıntı yaşarız gibi bahane bulduğumuzu düşünüyor. O an kan beynime sıçradı. ama konuyu uzatmak ya da eşimle kavga moduna sokmak istemediğim için hiç ağzımı açmadım.

Eşimin büyük teyzesini severim mantıklı ve genelde konulara, olaylara objektif bakmaya çalışan ve çözüm arayan birisidir ama ben el olduğumu fazlasıyla hissettim bu kez. daha önce hep dertleşmişliğimiz vardı ama sanki bu sefer günah keçisi olan ben olacakmışım gibi geliyor. yani idare etmediniz işte ders çalışamadı kazanamadı gibi. büyük teyze sürekli toplanıp konuşalım halledelim modunda. bayramda köye gelin kesin, gelmemezlik yapmayın konuşalım deyip durdu. ben de yüz kere konuşulabilecek biri değil konuşacağımızı sanmıyorum deyip durdum.

eşim daha önce bayramdan bi hafta önce gidip anneanne ve dedeyi görürüz bayramda gitmek istemiyorum demişti. ama sanki bu hafta sonu fikri değişmiş gibi geldi. ama ben bayramda gitmek istemiyorum çünkü dediğim gibi günah keçisi ben olacakmışım ve kavga edecekmişiz gibi geliyor.kv ise hala eşime telefondan msj yazarak taciz ediyor abi sensin ömrün boyunca sen toparlıcaksın gibi. ama kaç ay sizde kaldı idare ettiniz teşekkür ederiz yok sürekli bir beklenti sürekli bi suçlama halinde. ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum. görüşlerinizi saygı çerçevesinde belirtirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bir-kv-sorunu-daha-goruslerinize-ihtiyacim-var.1071057/
cozumde cozum. cok merak ettim geri kabul etmen mi cozum olcak. anlamiyorum bu insanlari. madem oyle teyzesinde dayisinda kalsin yasasin bakalim kac ay dayanacaklar. Ev sizin hayat sizin yasam sizin. Senin kiz kardesin sizde kalsa senin esin ne kadar rahat edebilir acabaaa sormak lazim. Ve ayrica bana gore sevgilisi olmasi sorun degilde eve gelmesi vs bence kayninizin siz olmasanizda calismakta gozunun olmadigini gosterir. Babamin kuzeni de ben kucukken bizde kalmisti ailesi koyde diye. Annem lise de istemedi genc insan ben onun sorumlulugunu alamam dedi ve reddetti. O zamanlar anneme laf etmislerdi ama suan hakli buluyolar. Esinizin fikri ne yonde degisti pekj gizli gizli konusuyor olabilir mi akrabalarla?

Kizin kalitesinden size ne ki? Soylersiniz kayniniza bir daha olmasin diye bitti giti. Butun sulaleyi ayaga kaldirmaya gerek yok bence. Biraz insancil biraz cozum odakli davranmak lazim. Misal sizin kardesiniz olsa da o yapsa boyle bir seyi herkesin duymasini saglar misiniz yoksa ustunu ortup kardesinizle olayi halleder misiniz hangisi?

Kizin kalitesinden size ne ki? Soylersiniz kayniniza bir daha olmasin diye bitti giti. Butun sulaleyi ayaga kaldirmaya gerek yok bence. Biraz insancil biraz cozum odakli davranmak lazim. Misal sizin kardesiniz olsa da o yapsa boyle bir seyi herkesin duymasini saglar misiniz yoksa ustunu ortup kardesinizle olayi halleder misiniz hangisi?

Istenmeyen kayni evden göndemek icin altin firsat. Baskalarina "kalitesiz, ahlaksiz" gibi seyler söyleyerek daha da cok hakli olmak cabasi. Benim kaynim da bir kere bir halt yedi. Kimseye söylemedik. Söylemem de. Bence insanlarin yatak oda meseleleri baskalara anlatmak cok cirkin. Ne kadar genel meselede hakli ise de

Eve kiz atmak ne ola ki? Sanirim eve kiz arkadasini getirmis. Meseleyi okurken eve kiz atti sözune çok irrite oldugumu belirtmek isterim.Hemcinsimiz bir cahillik yapip sizin evinize gelmiş dahi olsa eve atilan bir esya gibi bahsetmek hoş gelmedi bana.Bizler kendi cinsimizi boyle karalayici aşagilayici konusursak karsi cins neler etmez neler demez.biraz dikkat lutfen.

Istenmeyen kayni evden göndemek icin altin firsat. Baskalarina "kalitesiz, ahlaksiz" gibi seyler söyleyerek daha da cok hakli olmak cabasi. Benim kaynim da bir kere bir halt yedi. Kimseye söylemedik. Söylemem de. Bence insanlarin yatak oda meseleleri baskalara anlatmak cok cirkin. Ne kadar genel meselede hakli ise de
Kesinlikle
Yani evden gitsin de ne sekilde giderse gitsin diye cumle aleme haber vermenin ne anlami var? Koskoca insanlar,alir karsina konusursun guzellikle,evinde istemezsin bunu soylersin anlarim. Koydeki teyzenin bile haberi var yuh. Ayiptir ya. Daha da milletin ahlaki sorgulaniyor

Eve kız atmak yok erkek atmak vs; bu kadar basit değil aslında durum (Ki bu tabire de takılmıyorum, eve atmak argoda bi kullanım işte). Siz "Evime tanımadığım-yabancı birini, benim haberim olmadan kim ne hakla sokabiliyor?"dan gireceksiniz. Bu tarz bir şeyi yaşasam kayın mı kimse artık evime adım atamaz o saatten sonra. Abilik yapsın eşiniz yok yengesi ablalık yapsın falan, kimsenin ergenliğini eğlemek zorunda değilsiniz. Anası babası kimse o sahip çıksın.
Şu hale bak oh herkes rahatında, 18 yaşında bi deli damarın arkasını önünü toplamak size kalmış.

cozumde cozum. cok merak ettim geri kabul etmen mi cozum olcak. anlamiyorum bu insanlari. madem oyle teyzesinde dayisinda kalsin yasasin bakalim kac ay dayanacaklar. Ev sizin hayat sizin yasam sizin. Senin kiz kardesin sizde kalsa senin esin ne kadar rahat edebilir acabaaa sormak lazim. Ve ayrica bana gore sevgilisi olmasi sorun degilde eve gelmesi vs bence kayninizin siz olmasanizda calismakta gozunun olmadigini gosterir. Babamin kuzeni de ben kucukken bizde kalmisti ailesi koyde diye. Annem lise de istemedi genc insan ben onun sorumlulugunu alamam dedi ve reddetti. O zamanlar anneme laf etmislerdi ama suan hakli buluyolar. Esinizin fikri ne yonde degisti pekj gizli gizli konusuyor olabilir mi akrabalarla?

yok gizliden konuşmaz yapısı gereği gizli şeyler yapmaz eşim.

kaynım zahmet edip yüzleşmediği için söyleyemedim ve bir özür bile dilenmedi. benim evim pansiyon motel falan değil ki. ayrıca eşim teyzesine kendisi söyledi ben ağzımı açmadım. benim ailemde evet saklanır çünkü akraba ilişkileri iyi değildir ama eşimin ailesinde anne teyzeler dayılar anneanne ve dede hep her şeylerini paylaşırlar. bu onların tercihi. kimseyi de arayıp kaynım böyle yaptı demedim. eşim anlattı.

hafta sonu eşimin teyze ve dayılarına gittik (kardeşler beraber yaşıyorlar evli olan da bi alt katında oturuyorlar.) ben zaten kv ile konuşmuyorum eşim de konuşmuyor. konu açıldı neden konuşmuyorsunuz diye biraz bahsettik ve o arada kaynımın eve kız atma olayında lojman da oturduğumuzu ve eve kız getirmesine lojmanı bahane ettiğimizi düşündüğünü öğrendim çocuk mu kandırıyorsunuz gibi bir cümle kullanmış.yani bizim eve kız atması çok normalmiş gibi aa onu engellemek için lojmanda oturuyoruz sıkıntı yaşarız gibi bahane bulduğumuzu düşünüyor. O an kan beynime sıçradı. ama konuyu uzatmak ya da eşimle kavga moduna sokmak istemediğim için hiç ağzımı açmadım.

Ben sizin olaydan sonra eşinizin kardeşiyle telefonda hiçbir şey olmamış gibi konuşmanıza hayret etmiştim. Ben olsam bana böyle saygısızlık yapan birine tavır yapar, konuşmazdım.

İstemiyorsanız bayramda gitmeyin. Ben olsam gidersem ve konu açılırsa “benim evim ders çalışmak için diye gelip evlilik dışı ilişki yaşamak için kullanılacak yer mi? Bu ne saygısızlık! Bu ne terbiyesizlik! Bu ne büyük ayıp! Bizim evde kaç ay kaldı teşekkür edip mahçup olacağınız yerde dediğinize bakın. Bunu demeniz baba yapılmış saygısızlıktır. Ben bana saygısız davranılan yerde durmam” deyip ortamı terk ederdim.

Bu diyeceklerimi diyeceğimi de eşime baştan söylerdim. Ona göre önlem alsın. İster götürmesin, ister konuyu açtırmasın.

Ben olsam eşime ayrıca “o çocuğun annesi babası var. Onlar bakmak zorunda. Bu kadar saygısızlıktan sonra hala kardeşinle beraber yaşamak istersen, yeni bir ev tutup kardeşinle birlikte kalırsınız” derdim.

yok gizliden konuşmaz yapısı gereği gizli şeyler yapmaz eşim.

kaynım zahmet edip yüzleşmediği için söyleyemedim ve bir özür bile dilenmedi. benim evim pansiyon motel falan değil ki. ayrıca eşim teyzesine kendisi söyledi ben ağzımı açmadım. benim ailemde evet saklanır çünkü akraba ilişkileri iyi değildir ama eşimin ailesinde anne teyzeler dayılar anneanne ve dede hep her şeylerini paylaşırlar. bu onların tercihi. kimseyi de arayıp kaynım böyle yaptı demedim. eşim anlattı.
Kiz soyle kalitesiz boyle kalitesiz diye evde de konustunuz sanirim. Halbuki normal olan sizin esinize aynen sunu demeniz gerekirdi “hayatim x eve misafir getirmis, lutfen soyler misin habersiz yapmasin bir daha” bu kadar basitti. Kizin sizin evde banyo yapmasi ve sevisilmis olmasi ihtimali olmasa,sadece cay kahve icip gitmis olsa ne tepki verecekseniz onu vermeniz gerekirdi. Hepimiz evlat sahibiyiz,yarin ayni seyi siz de yasayabilirsiniz, boyle durumlarda muhatap kisi sizinle konusmamis,ozur dilememis de olsa esleri galeyana getirmek cozum uretmez.

Bu konuyu acarken kullandiginiz agiz bile hos degil,kiz atmak nedir? Liseli delikanlilar oyle konusur. Siz koskoca kadinsiniz,kayninizla konusmak isteyip de onun sizinle konusmamasi da ilginc,inandirici gelmedi uzgunum. Adamin karsisina dikildiniz de kosarak kacti mi naapti anlamadim

Ozetle hatalisiniz,usluptan dolayi. Evinize sizden habersiz kimse gelmemesini istemek en dogal hakkinizken bu duruma dusmussunuz

evinize sizden habersiz birinin girmemesini istemek en en en doğal hakkınız, ama üslubunuz çok kötü. kızın kalitesizliği, namussuzluğu sizi ilgilendirmez. kaldı ki bu kalitesizlik de değil bence, kanların kaynamasından dolayı yapılmış ufak bir gençlik hatası :KK66:

sizin gidip “benden habersiz evime, duşuma birini sokamazsın” konuşması yapmanız yeterli olmalı. konunun eşin teyzesine kadar gitmesi hiç doğru olmamış; ben ar ederim de kaynım sevgilisiyle bizim evde sevişmiş diyemem…

not: eski konuyu okumadım

Back
X