Evimize,kocamıza,bebeklerimize işimize yetebiliyormuyuz

gamzeliimm

ben eşim ve prensesimiz
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
180
119
303
evet bayanlar gelin paylaşalımm.yeni evli çift olarak evimize,kocamıza,bebeğimize,işimize yetebiliyormuyuz
zamanımızı düzenli şekilde ayırabiliyormuyuz .

ben 24 yaşındayım 1,5 yıllık evliğim 4 aylık güzeller güzeli bir kızım var,adı öykü bazen onunla ilgilenirken zamanın nasıl geçtiğini hatırlamıyorum ev işlerini unutuyorum kocamla bazen ilgilenemiyorum:50:
6 aylık ücretsiz izin aldım martta başlıcam çalışmaya.nasıl başa çıkıcam bilemiyorum.inş. yüzüme gözüme bulaştırmam hepsinin üstesinden gelirimm :21:
sizler nasılsın bu konularda bu işler kolay mı zormu tecrübeli olanlar bu işi yeni yapıp formülünü bulanlar üstesinden gelenler tavsilerinize ihtiyacım varr ....

Ben şimdilik hepsine yetebiliyorum canım ama çok zor oluyor kendimi paralıyorum resmen.8 aylık bir oğlum var benimde.İşe git eve gel,topla,yıka,ütüle yerleştir,çocukla ilgilen yemeğini yedir,emzir uyut,yatır ,yemek yap vs.vs.liste uzuyor.Kimi zaman bunalıyorum kimi zamanda bunların hepsini yaparken çok mutlu oluyorum ne güzel bir çekirdek aileyiz diye:1:
Oğluma mutlaka zaman ayırmaya çalışıyorum hatta iş yaparken bile sanki onun zamnından çalıyormuşum gibi geliyor.Her şeyi bir düzene oturtmaya çalış.Ben mesela haftasonuna gelmeden çamaşırları yıkarım,ütüleri haftasonu oğlum uyuduğunda yaparım,temizliği yaparken yanımdan ayrılmadığı için ona bi çare bulamadım.Ama elinden geldiğince düzenli olmaya çalış,en azından herşeyi kolayca kaldırıp,bulabilirsin böylece...Her zaman işleri yetiştiremiyorsun,eşinin yardımcı olmasında çok önemli,belli bi süre sonra kendiliğinden herşey oturuyor zaten,çok güzel zamanlar bunlar tadını çıkarmaya bak,hele şu anda evde kızınla olmanın tadını çıkar,işteyken çok özlüyorsun çünkü..

Ben şimdilik hepsine yetebiliyorum canım ama çok zor oluyor kendimi paralıyorum resmen.8 aylık bir oğlum var benimde.İşe git eve gel,topla,yıka,ütüle yerleştir,çocukla ilgilen yemeğini yedir,emzir uyut,yatır ,yemek yap vs.vs.liste uzuyor.Kimi zaman bunalıyorum kimi zamanda bunların hepsini yaparken çok mutlu oluyorum ne güzel bir çekirdek aileyiz diye:1:
Oğluma mutlaka zaman ayırmaya çalışıyorum hatta iş yaparken bile sanki onun zamnından çalıyormuşum gibi geliyor.Her şeyi bir düzene oturtmaya çalış.Ben mesela haftasonuna gelmeden çamaşırları yıkarım,ütüleri haftasonu oğlum uyuduğunda yaparım,temizliği yaparken yanımdan ayrılmadığı için ona bi çare bulamadım.Ama elinden geldiğince düzenli olmaya çalış,en azından herşeyi kolayca kaldırıp,bulabilirsin böylece...Her zaman işleri yetiştiremiyorsun,eşinin yardımcı olmasında çok önemli,belli bi süre sonra kendiliğinden herşey oturuyor zaten,çok güzel zamanlar bunlar tadını çıkarmaya bak,hele şu anda evde kızınla olmanın tadını çıkar,işteyken çok özlüyorsun çünkü..

ben de 8 aylıkken çalışmaya başlıcam şimdilik yetiyor gibiyim fakat işe başlayınca nasıl olucak merak ediyorum. yakışıklı oğlunu kime bırakıp gidiyosun gözün arkada kalıyormu işe başlamak zor oldumu

Allah kolaylık versin
çalışan anne olmak çok zor
eğer evde bir yardımcı yoksa insan kendini paralıyor
ben de 28 yaşında 2çocuk annesi bir öğretmenim.
okulum tam gün ve uzak olduğu için tüm gün evden uzaktayım
ama eve geldikten sonra işler çocuklar yemek eş derken kendimi kaybediyorum
ve ne kadar çok gayret edersem edeyim hiç bişey dört dörtlük olmuyor
ve çocuklarımla yeterince vakit geçiremiyorum diye hep üzülüyorum
ne kadar verimli zaman geçirmeye çalışsam da benim onlara
ayırdığım zaman dilimi hep yorgun olduğum iş sonrası zamanlar oluyor
eşime de aynı şekilde.
ama en büyük şansım eşimin anlayışlı olması ve işlerde destekolması
bir de şunu öğrendim işler bekler ama bebekler beklemiyor. onlar her geçen gün büyüyor ve onların
büyüdüklerini görmek daha önemli

keşke imkanımız geniş olsa ev işi ve yemeklerle ilgilenen bir yardımcımız olsa.
işe gitmeyeyim diyemiyorum işimi çok seviyorum ama yine de zor

Back
X