evimizi satalım diyor!

nemesis41

{30.10.2010}
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
112
0
46
Kocaeli
merhaba hanımlar tavsiyelerinize ihtiyacım var..biz 2 senelik evliyiz eşimle ailesi yüzünden çok zor dönemler geçirdik maddi manevi çok yıprandık ama herşeye rağmen 8 ay önce Allahıma şükürler olsun evimizi aldık ama her kredi ödeme zamanı geldiğinde gene tomarla para gömüyoruz vs diyor sonuçta kendi evimiz olucak kira ödediğini düşün diyorum bi şekilde rahatlatıyorum asıl mesele şurdaki bizim ticari taksimiz var eşimde onda çalışıyor şimdilerde tutturdu evi satalım 2. bi taksi alıcakmış hemde arkadaşıyla ortak zaten ortak işleri sevmem hayır diyorum ne güzel evimizi aldık döşedik zevkimize göre vs sattırmam ben evimi kazancımız yetiyor şükür fazlasında gözüm yok diyorum daha ii oluakmış daha iyi ev alırmışız bilmem ne konuşuyorum ikna ediyorum bir kaç gün sonra gene aynı şeyleri söylüyor kim tarafından dolduruşa geliyorsa artık bilemicem en sonunda anca boşanırız bu evi öyle sattırırım yeter artık söleyip durma dedim tabi o lafta ağrına gitmiş şimdi akıl verin bana hanımlar ne yapmam lazım

kesinlikle ortak işe girmeyin canım.yeni kanuna göre senden habersiz evide satamaz.eminim o ortak iş yapacağı kişi eşini dolduruyor

kesinlikle ortak işe girmeyin canım.yeni kanuna göre senden habersiz evide satamaz.eminim o ortak iş yapacağı kişi eşini dolduruyor

ev cok kolay alinabilen bir sey degil bir kez almissiniz ,simdi satarsaniz kiraya cikmak zorunda kalacaksiniz.. Esinizi bu konuda ikna edin biraz biriktirip alalim simdi olmaz deyin...Birde bir arac almak icin ev satilirmi ? ticari amacli olsa bile hic mantikli gelmedi...

ev satmak mantıklı değil.ödeyebiliyorsanız üstünede yaşamınızı sürdürebiliyorsanız bence asla satmayın.bizde kredi ödüyoruz ev için çok daraldığımız günlerde oluyor ama sonuçta kendi evimiz bizim olacak deyip kendimizi avutuyoruz.

ortaklı işleri bende sevmem zaten.taksi fiyatlarını bilmiyorum ama bir ev parası değildir herhalde. bence çok haklısın satılmasını istememekte.

ben senin yerinde olsam kesinlikle evi sattırmam canım,
evin borcu bitsin ondan sonra alırsın taksiyi diye geçiştirmeye çalış bence
benim eşimde bi ara tutturmuştu ortak iş açacam arkadaşla diye
hiç sevmem ortak işi
evin borcu bitsin ondan sonra ortak olmadan kendi işini açmak istiyorsan aç dedim, konu öle kapandı şimdilik

Sakın ortak işe girme bence de mutlaka ortak olacagı kişi doldurusa getiriyor senden habersiz hiç bir şey yapamaz imzan gerekiyor seninde

izin vermeyin,evinizi sattırmayın..ev sahibi olmak kolay değil,sıkıntılı bir süreç aama sonunda kira derdiniz olmadan rahat ve huzurlu oturacaksınız..şuan hoş gelen hayallerin ardından elinizin boş kalmasıda var..krediyi ödeyelim,bitirelim tekrar çekeriz alırız taksiyi o zaman ortak olmak yerine kendin adam çalıştırır,kendi işinin patronu olursunuz diyin..

kesinlikle o kişinin parmağı var akşam ikna edip yolluyorum ertesi akşama gene aynı tutarsız davranıyor.. tabiki gönlüme göre evimi almışım şimdi tekrar hüsran istiyor diyorum ama her zaman ticari plaka satılmıyormuş şimdi fırsatını bulmuşken almak istiyormuş of of çok problemler yaşancak sırf bunun yüzünden öle hissediyorum

insanlar neden aza tamah etmezler ki anlamıyorum. bence sen kesinlikle evi sattırma, ne gerekiyorsa yap. sonuçta eşini dolduruşa getirenlerde bundan bi sonuç alamayınca vazgeçeceklerdir.
eşin daha iyisini alacağım derken, elindekileri de hepten kaybeder, Allah korusun.

Ortak ise girildi mi sonu hic iyi olmaz, kendi ailemden biliyorum bu durumu. Illa bir yerde bir anasmazlik cikiyor. Ikincisi ev varken, is büyütme cabasi nedir? Önce ev isi halledilir ondan sonra ne yapmak isterse yapar...
Biri esinizin aklina bu fikri sokmus acep kim ola?

Bence kavga etmekten biktiginizi onu kirmak istemediginizi ama bu yolun size zarar getirecegini anlatin, ev degistirmek kolay degil deyin, gözümüz de TOK daha iyisine gecmek istersek önce evin borcu biter, sonra sen 2. taksini almak istiyorsan alirsin, daha sonra da gücümüz yeterse bunu satar daha iyisini aliriz dersin.

aynı şekilde 2 senedir hep borçla geçti günlerimiz düğünümüzü kendimiz yaptık rahatladık derken allaha şükür evimizi aldık ev için katlandığım hiçbi sıkıntı zoruma gitmiyor inanın ve kazandığımızda bize yetiyor yani ama eşim illa daha çok kazanmak istiyor dolduruşa getiriyorlar 2.taksi kazancı şöle yapar böle yapar die..250 bin falanmış

Bildiğim kadarıyla ticari taksi güzel para getiren bir iş, fakat keşke evi almadan önce akıl etseymiş. Şu an alışmış ve düzeninizi kurmuşsunuz. Ev almadan önce deseydi size burdan ticari taksi almanızı önerirdim fakat tabiki ortak konusu da olmasaydı. kardeş bile ortak iş yapınca aileler birbirine giriyor. Ortakla çok riskli

sakın derim ben sakın ne yapın ne edin ortaklığa girmeyin...benim eşim ortak değil ama abilerinin işinde çalışıyor ama olmuyor kardeş olmaları bile para hırsını ortadan kaldırmıyor....

eşim hiç böyle değildi para konusunda kanaatkardı ama bu konuda değişti. inş vazgeçerler bide bunun için yıpranmamızı istemiyorum

Sonuna kadar haklısınız fakat talihsiz bir cümle alakasız bir kıyasla kendinizi haklı iken haksız duruma düşürmüşsünüz..

Keşke tapu eşiniz ve sizin adınıza olsaydı , böylelikle imza atmadığınız sürece satamazdı..

Sakın sattırma. Ne yap ne et sattırma. Daha geçen hafta konusu geçti, iş yapmak için evi sattırmış bir arkadaşın babası. Ne çileler ne çileler. Bak eşin esnafmış hem de araç üzerine işi. Allah korusun yarın birgün bir aksilik olur, bir kaza olur. Esnaflık böyledir, iyi günde çok kazandırır, sıkıntı gelince de süründürür. Allah korusun ama öyle bir durumda eviniz olsun elinizde. Kira ödemek çok zor. Gerekirse kavga et, gerekirse küs ama evini sattırma iş için. İleride o da sana teşekkür edecektir. Evini ancak başka bir ev alacaksa satmalı insan.

Allaha şükür aynen kazancı iyi ama dediğiniz gibi evi almadan önce bi durum olsaydı tabiki iyi bi konuda eşime sonuna kadar destek olurum ama güzelim evime kıyamam işte ev dio alırım daha iyisini vs ama yok kabullenemiyorum eşimide ikna etmekte zorlanıyorum tabiki yok güvenilinirmişte deedim geç bunları kendi ailenle yaşadığın parasal mevzuları biliosun kanın canın sana o konuda el olurken elin adamı ortalığı yıkar ortaklıkta

nasıl haksız duruma düşürmüşüm kendimi??
zaten yeni kanuna göre eşinden habersiz mal sahibi olamıyor ve satış yapamıyor o yüzden bu konuda gönlüm rahat aynen öle evi alırken ikimizin adına olucaktı tapu ama krediyle olgu için malesef krediyi çekenin üstüne oluyormus zaten satabilme ihtimali olsaydı eğer bu kadarına cesaret edip bendne habersiz satamazdıki

bence de kesinlikle evi sattırmayın.
eşinize şimdi zamanı değil, birkaç zaman gecsin taksitler azalsın öyle genişletirsin işini bende ne gerekiyorsa yaparım diyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…