Sakın sattırma. Ne yap ne et sattırma. Daha geçen hafta konusu geçti, iş yapmak için evi sattırmış bir arkadaşın babası. Ne çileler ne çileler. Bak eşin esnafmış hem de araç üzerine işi. Allah korusun yarın birgün bir aksilik olur, bir kaza olur. Esnaflık böyledir, iyi günde çok kazandırır, sıkıntı gelince de süründürür. Allah korusun ama öyle bir durumda eviniz olsun elinizde. Kira ödemek çok zor. Gerekirse kavga et, gerekirse küs ama evini sattırma iş için. İleride o da sana teşekkür edecektir. Evini ancak başka bir ev alacaksa satmalı insan.
Evi krediyle aldıysanız,zaten satıp kredinin tamamını kapattığınızda birde ceza ödemek zorunda kalırsınız.Yani eşiniz'''Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olabilir'''
merhaba hanımlar tavsiyelerinize ihtiyacım var..biz 2 senelik evliyiz eşimle ailesi yüzünden çok zor dönemler geçirdik maddi manevi çok yıprandık ama herşeye rağmen 8 ay önce Allahıma şükürler olsun evimizi aldık ama her kredi ödeme zamanı geldiğinde gene tomarla para gömüyoruz vs diyor sonuçta kendi evimiz olucak kira ödediğini düşün diyorum bi şekilde rahatlatıyorum asıl mesele şurdaki bizim ticari taksimiz var eşimde onda çalışıyor şimdilerde tutturdu evi satalım 2. bi taksi alıcakmış hemde arkadaşıyla ortak zaten ortak işleri sevmem hayır diyorum ne güzel evimizi aldık döşedik zevkimize göre vs sattırmam ben evimi kazancımız yetiyor şükür fazlasında gözüm yok diyorum daha ii oluakmış daha iyi ev alırmışız bilmem ne konuşuyorum ikna ediyorum bir kaç gün sonra gene aynı şeyleri söylüyor kim tarafından dolduruşa geliyorsa artık bilemicem en sonunda anca boşanırız bu evi öyle sattırırım yeter artık söleyip durma dedim tabi o lafta ağrına gitmiş şimdi akıl verin bana hanımlar ne yapmam lazım
pardon nie ceza ödeniyor acaba bu konuda fikrim olmadığından soruyorum kusura bakmayın
canım inşaallah sattırmamayı başarırsın ki sen istemeden yapamaz.ortak olmak isteyen arkadaşın evi varmı durumu nasıl?
inş canım evi var kalabalık bi nüfüsa bakıyor bi ticari taksisi kendi adına bir tanede başka arkadaşıyla ortak var onun durumu gayet iyi kendi alsın dediğimde benimde faydalanmamı üç beş daha kazanmamı istiyor diyor ama kimse kimseye bu devirde durduk yerede kolay kolay iyilik yapıp düşünmüyor ama benim safım kanıo işte
delirmiş olmalı ev fiyatları almış başını gidiyor üstelikde ortak bir iş için
valla tam babamın kafasından ama biz babama laf geçiremedk aman diyeyim yumuşama babam 45 inden sonra akıllandı ev sonrada alınır ilk önde iş kuralım dedi 2 ev parası işe harcadı (servis işi için ozamanlar evler çok ucuzdu) babasına güvendide yaptı... tek kuruş koklamadığımız gibi üstüne tüm vergilerini biz ödedik ve dedem yatalak oldu arabayı sattık para kardeşlere bölüşüldü babam yine ses etmedi o arabadan ümidi kesince (DAHA SATILMADAN ÖNCE) ev fiyatları artınca ev alırdık verdiğin parayla falan diye söylendi çok geçmeden gene araba aldı 10000 zararla sattı 2 sene sonra ve tek kuruş getiri olmadı yeminle amcam biraz işlerimi hallediyim vericem dedi vermedi 2 sene sonra yatalak olunca kullanamadı bir süre öyle sattık ve sonuç ozamanlar apartman dikerdik (sene 2000-2002 ve şimdi değeri 100 000 küsüre satılan bir ev ozaman 12 000 e satılıyordu ve biz ilk arabayı 28 bine almıştık) hoş şimdi ev aldıysakda yine amcam yüzünden yarımağızla annem kredi bize vermiyorlar çeker misin dedi babam kıyameti kopardı isteme birdaha diye (ki tüm faizleriyle banka ödemesi biz yapacaktık yani düşün buna rağmen) ve amcam ben ev alıcaksınız diye kredi çektim diye aradı 1 ay sonra babam almam dediği evi apar topar 15 000 kazıkla aldı
için şişmiş yha dertlenmişi haberim yok
neyse eşinin baştan önlemini al sözünü geçirmeye bakerkek milleti ark.ı ailesi konuşunca aman Allah ayrı bir önemle dikkate alııp dediklerini yapıyorlar
canım seni çok iyi anlıyorum babam aynı eşin gibiydi arkadaına çok inanır güvenirdi.sonuç 2 dükkan gitti 2 ev parası.kefil olduğundan dolayı bir sürü borç kaldı hergün eve gelen icra memurları ile cebelleşende annem yani boş ver kazancınız yetiyorsa eşine engel olki sonra birden batmayasınız.şimdi ne ev araba hiç birşey yok annemde kiralarda.....
allah anneninde babanında yardımcısı olsun canım kendine ait olmayan bişeyi ödemekte insanın çok zoruna gidiyor
merhaba hanımlar tavsiyelerinize ihtiyacım var..biz 2 senelik evliyiz eşimle ailesi yüzünden çok zor dönemler geçirdik maddi manevi çok yıprandık ama herşeye rağmen 8 ay önce Allahıma şükürler olsun evimizi aldık ama her kredi ödeme zamanı geldiğinde gene tomarla para gömüyoruz vs diyor sonuçta kendi evimiz olucak kira ödediğini düşün diyorum bi şekilde rahatlatıyorum asıl mesele şurdaki bizim ticari taksimiz var eşimde onda çalışıyor şimdilerde tutturdu evi satalım 2. bi taksi alıcakmış hemde arkadaşıyla ortak zaten ortak işleri sevmem hayır diyorum ne güzel evimizi aldık döşedik zevkimize göre vs sattırmam ben evimi kazancımız yetiyor şükür fazlasında gözüm yok diyorum daha ii oluakmış daha iyi ev alırmışız bilmem ne konuşuyorum ikna ediyorum bir kaç gün sonra gene aynı şeyleri söylüyor kim tarafından dolduruşa geliyorsa artık bilemicem en sonunda anca boşanırız bu evi öyle sattırırım yeter artık söleyip durma dedim tabi o lafta ağrına gitmiş şimdi akıl verin bana hanımlar ne yapmam lazım
biz söz geçiremedik sen geçir allahtan senden gizli hiç bişey yapamaz allah yardım etsin.çocuğun var mı bilmiyorum ama en hassas olduğu konu ne ise konuyu ona bağla,mesela bize bişey olursa en azından ona kalacak evimiz olsun falan de bul bişeyler işte...
kesinlikle ortak işe girmeyin canım.yeni kanuna göre senden habersiz evide satamaz.eminim o ortak iş yapacağı kişi eşini dolduruyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?