Evimizin yedek anahtarı.

Kesinlikle vermeyi düşünmem bu sadece beni değil verdiğim kişiyi de zan altında bırakabilir evde bişey kaybolsa bi değişiklik olsa karşı taraf da girmedim dese al başına bela ne gerek var anahtar unutuluyorsa çilingir denen bir meslek grubu var

Karı koca bizde anahtar var.
Bir yedek de arabamızda gizli bir bölmede durur.
E bence kapıda kalmayız kolay kolay.

Ama uzun süre bir yere gidersin tatil olur birşey olur. Çiçekler vardır, balık falan vardır onlara bakmak için yakın bir aile üyesine anahtar bırakılabilir bence. Bunda sakınca görmezdim.

Anahtarı varsa birinin onu unutacaksın bence. Ev sahibinin izni dışında ciddi bir hayat memat meselesi olmadığı sürece nasılsa anahtar var gireyim demeyeceksin. Böyle insanlarsa verilir.
Benim görümcem beni tedirgin etmezdi. Sizi bilmem tabi👍🏼

Ben veririm derdim eskiden. Karşımdaki insan normal bir insan ise yine veririm. Bazen gerçekten acil durumlar olabiliyor çünkü. Ancak ben veririm deyip verdiğim dönemlerde evde bir şey ararken kayınvalidemin "yatak odasında üçüncü çekmecede" demesi üzerine ufak bir şokun ardından vermemeye karar verdim. Vermiyorum. Çünkü kadın olay yeri inceleme ekibi gibi çok ince çalışmış ajsjsja.

Bari çaktırma:D

Bizim üç anahtarımız var, biri bende, biri eşimde, biri arabada duruyor.
Annemler ve kayınvalidemler yakınımda oturmasına rağmen biz vermeyi tercih etmedik
Annemlerin anahtarı bizde var ama kayınvalidelerinki yok

ben ölüp kalırsak diye komşuya bile verdim
evde küple altın saklamıyorsak ki ben saklamıyorum vermek işe yarayabilir

ay güvenilir komşum olsa da anahtar emanet edebilsem keşke.
yakınımızda oturan akraba vs de yok.
anneannemin anahtarı var bizde ama bizimki onda yok.
babam ayrı yaşıyor mesela onunla da aramızda hiç anahtar alışverişi olmadı.
mesela tatile çıkıcaz kedimi veterinerde tutmak zorundayım zira günde 1 kez gelip bakacak kontrol edecek insan yok yakında.
yani gerekli hallerde çilingir gelir tabii o ayrı konu da.

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Arada kaldım. Siz olsanız görümceye anahtar verir misiniz? :)
Bizim de birbirimizde anahtarımız var iki taraf da saygılıysa problem olmaz

Bizim de anahtarımız eşimin kardeşinde var. Evlendiğimden beri mutlaka birinde yedek anahtarımız olurdu. (Baştan hiç hoşlanmazdım bu durumdan.) Ama durup dururken evimize giren eden olmaz. Portmantoda ya lazım olursa diye durur. En basiti tatile gidince gelip bir çiçekleri sulamak veya derin dondurucuyu kontrol etmek gibi… Bizde de yedek anahtarlar var. Daha aklıma birilerinin evine girip çıkmak gelmedi. Durum böyleyse verilir.

Ben de ilk başlarda verilmesin vs taraftarıydım ama kötü niyetli biri değilse verilebilir. Aylardır eşime diyorum kayınvalidemlerle yakınız onlara ver diye o da gidip ver hastalık, sağlık, unuturuz lazım olur diye.

Kişiye bağlı bu
Ama benim verme ihtimalim çok düşük
Benim özel alanım burası, acil bsy olsa tlfnla ararım zaten 🤷🏻‍♀️
birde anahtarı unutsam çilingir var

Bizim de anahtarımız eşimin kardeşinde var. Evlendiğimden beri mutlaka birinde yedek anahtarımız olurdu. (Baştan hiç hoşlanmazdım bu durumdan.) Ama durup dururken evimize giren eden olmaz. Portmantoda ya lazım olursa diye durur. En basiti tatile gidince gelip bir çiçekleri sulamak veya derin dondurucuyu kontrol etmek gibi… Bizde de yedek anahtarlar var. Daha aklıma birilerinin evine girip çıkmak gelmedi. Durum böyleyse verilir.
Kuzum aslında mantıklı vermek ama kaynanam bir kez girdiği için aynı durum görümcem de olur mu diye şüpheleniyorum o yüzden kararsızım açıkçası.
Sizin gelmemiş ama insanlar çok değişti kim ne düşünüyor bilemiyoruz ki. 🙂
Belki ben de olay yeni diye hoşlanamadım.

Bence verilmesimde bi sıkıntı yok
Kimse kimsenin evine girmez bence
Hoş girseler ne yapacaklar?
Eşya, kapı, duvar işte

Ama bi yandan da kimsenin anahtarını almak istemezdim
Yarın öbür gün bi aksilik olsa zan altında kalmak veya başkasına bu sorumluluğu yüklemek istemezdim sanırım
Benimki tamamen iyi niyetten kaynaklı
Görümce kim ki anahtar onda kalacak kafasında değilim

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Benim evin anahtarının yedeği de kv lerde , eşime dedim yeni evde vermem , eşim de dışarda kalırız diye vermiş, şu ana kadar ben yokken evime girdiler mi bilmiyorum 🤷‍♀️ haberim yokken vermiş sonradan öğrendim, bir rahatsızlık vermedikleri için gündeme gelmedi , ama anahtarı başkasına vermek boşanma sebebi sayılıyormuş geçen haberlerde gördüm, ben başka eve taşınsam vermemeyi düşünüyorm

Ben vermedim vermem de.. sanirim biraz da verdiginiz kisinin karakterine bagli bu..

Anahtar unutma korkusuyla yasiyosaniz arabaniz varsa birini de oraya birakabilirsiniz mesela. Tek cözüm birine vermek değil bence. Orasi benim özel alanim ne bileyim😊

Ben bu dünyada kimseye evimin anahtarını vermem

Back
X