• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evimizin yedek anahtarı.

Yok artık telefon açmadı diye eve anahtarla girmekte ne demek yahu vermeyin kimseye bence ozaman
E sizde burda elestirmissiniz ben birsey dedim mi elestirmeyin diye
InsAllah aynisini gelininizde yasarsiniz o zaman anlarsiniz
kv direk iceri girecek deil ya mutlaka beklemistir de girmistir oda bir anne sonucta gerci suc kv de ne yapacan ölsün iceride girmeyeceksin

Ayrıca benim yedek anahtarım kv evinde vardır bana ulaşamadıklarinda kapıma dayanmıyorlar hemen sizin cevrenizde o tip insanlar normal gözüküyor olabilir herkesin yaşam tarzını böyle elestiremezsiniz
Konu sahibi de kapima dayandilar demiyor zaten

esımınde benımde anahtarımız ayrı ayrı bırımızınkı kaybolsa otekımızın var cıkarttırırız
ıkımızınkı aynı anda kaybolsa çilingir var

dısarda kalırız korkusu dıye bırsey olmuyor o yuzden
eşinize çilingirin varlıgından haberdar edın

Aslında biliyor musun,bazen lazım olabiliyor. Mesela arkadaşımın ablası (bir bebeği var) bazayi kapatırken kolu bazaya sıkışmış (nasıl olmuş tam tahayyül edemedim ama) Telefon da uzaginda. Bir türlü kurtulamamış, öte yandan bebeği ağlıyor, kadıncagiz sıkışmış... İmdaaat diye falan bağırmış epey, en sonunda komşular kapıya gelmiş. Tabii kadın başka odada, kapı teee nerede. Dedikleri anlaşılmıyor, o da imdat, yardım edin falan diye kendini anlatmış. Dışarıda insanalr tabii büyük panik, içeride hirsiz mi var, bişey mi oldu.. kocasını aramışlar, o arada adam gelesiyle cilingir aramışlar falan...öyle kurtulmuş (bayağı alçıda kaldı sonra).
Ama anahtar yakında birinde olsaydı kocası dedi 'anahtar kardesimde,geliyor hemen' diye, zaman kazanirlardi.
Tabii bu extrem bir olay ama böyle şeyler olabiliyor. Bir kere de bizim komsu, ufak ccouk annesi cikinca kapıyı kapatmış itip. Ama kapiyi açacak el koordinasyonuna sahip olacak yaşta değil. Anne epey panik olmuştu,çocuk camdan mi atlayacak, ocakta ateş var bişey mi olacak... Konu komşu kapınin dil kısmını kesti falan da öyle açtı. Yine yakında birinde anahtar olsa böyle büyük bir panik yasanmayacakti.
Bizde anahtar kimsede durmaz ama tatile/cenazeye falan gideceksek ev birkaç gün Bossa apartmandaki bir akrabaya veriyoruz,onlar da bize veriyor. Ablamın anahtarı bizde yok ama verse de ne ben girerim asla ne de annem.
Ama tabii fesat bir gorumceniz varsa,evi kendi evi gibi görüyorsa vermeyebilirsinzi

Bi kez kaynanam ben dışarıdayken girmişti eve geldiğimde karşılaştım telefonu evde bırakıp yürüyüşe gitmiştim arayıp açmayınca direkt girmiş yani yanlış buldum şimdi görümcemde aynı sorun olur mu diye aklım karışıyor sadece tek derdim bu açıkçası :)
Kaynanadan da al o zaman.
Madem telefon çaldı diye korktu girdi, neden geri çıkmadi?? Canı kendi kendine misafircilik oynamak mı istemiş? Yoksa "mobilyaları biz aldık, hala taksit ödüyoruz" kafasında olup kendi evi gibi mı görüyor?

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Arada kaldım. Siz olsanız görümceye anahtar verir misiniz? :)
Benim anahtarım eşimin ailesinde vardı. Evliliğin ilk bir ayında haberim olmadan dinimi köşemi acmışlar ben de kıyameti koparıp geri istettim şuan kimsede yok

Kendini bilen bir görümce ise sakınca yok aslında.

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Yedek Anahtarım kayınvalidem de var. Geçen kapıda kaldık, anahtarı getirdiler kapıyı açtık.
Bir kere de biz şehir dışındayken su ile ilgili bir sorun oldu, girip vanayı sıktılar.

Güvenim tamdır, benim için yedek anahtarın birinde olması hayat kurtarıcı birşey. Onların yedek anahtarı da biz de var

E sizde burda elestirmissiniz ben birsey dedim mi elestirmeyin diye
InsAllah aynisini gelininizde yasarsiniz o zaman anlarsiniz
kv direk iceri girecek deil ya mutlaka beklemistir de girmistir oda bir anne sonucta gerci suc kv de ne yapacan ölsün iceride girmeyeceksin
😂😂 Bedduani aynen geri iade ediyorum oğlun var galiba senin 😁

Bizim de yedek anahtar kv lerde var . Ama biz yokken eve gelmek gibi huyları yok. Aynı kezaa onlarında anahtarları bütün çocuklarda var .

Babam dahil kimseye vermem evimin anahtarını. Sonuçta o evde mahrem bir çok şeyim var. Olurda birgün anahtar kaybedersem bir çilingir 50 100 tl, kilit göbeği hakeza öyle.
Ha bana çilingir ücretsiz o da başka mevzu, sadece kilit masrafım olur.

Babam dahil kimseye vermem evimin anahtarını. Sonuçta o evde mahrem bir çok şeyim var. Olurda birgün anahtar kaybedersem bir çilingir 50 100 tl, kilit göbeği hakeza öyle.
Ha bana çilingir ücretsiz o da başka mevzu, sadece kilit masrafım olur.
Ben de eşime al dedim hala diyor ki karşıya ayıp olur mu anahtar bizim ayy ayy 😁😁😁

İkinizde de bir tane anahtar olduktan sonra kimsede yedek anahtar olmasına ne gerek yok bence.
Mesele görümcede anahtar olması değil, sizin kardeşinizde de olsa aynısını düşünürüm.
Evet ben kendi kardeşim de olsa vermek istemem zaten başıma geldi çünkü eve bir girdim kv içeride beni merak etmiş 20 dk içinde duşta bile olabilirdim kapı çalınır telefon açılmaz dusta sonuçta o yüzden artık rahat düşünemiyorum başa geldi çünkü...

Çelik kapının 5 anahtarı oluyor zaten. Biri annemde, biri eşimin annesinde, ikisi bizde, biri temizlikçide 😄😄 gelene geçene anahtar veriyoruz gibi oldu.

Birkaç kez lazım oldu, ben anahtarımı iş yerinde unutmuşum, kapıda kaldım, eşimin annesinden aldım vb.

veririm

o da bana verir

ama hiç düzenli kapıda kalırsak diye olmadı

arada konuştuk ay yedek yaptıralım da birbirimizde dursun diye ama sürekli durmuyor

tatile vs giderken veririz, sonra aylarca kalır, lazım olursa isteriz vs

konu anahtarın verilmesi değil de anahtar olunca kafasına esip size gelir mi

benim görümcem ilk taşındığımızda yağmur çok yağınca anahtar olsaydı pencereyi kapatırdım dedi bir sefer ben de gerek yok zaten içeri girecek pencereyi açmıyorum dedim

ama bir seferinde şehir dışına giderken görümcem de yoktu anahtarı başka komşuya bırakmıştım görümcem gelince ver diye, zira evde kedi vardı iki geceye gelecektik ama kaza olur bir şey olur gelemezsek diye

lakin hikayem hep ben şeklinde eşim ablama bıraktım bir anahtar deseydi kavga çıkardı galiba :KK43:(
Belki de benimde eşim dedi diyedir bu tavrım içim rahat etmedi nedense bir iş için vermiş sonra geri almalıyım dedi bana danışmadan :) içim rahat edemedi yani nedense

Evet ben kendi kardeşim de olsa vermek istemem zaten başıma geldi çünkü eve bir girdim kv içeride beni merak etmiş 20 dk içinde duşta bile olabilirdim kapı çalınır telefon açılmaz dusta sonuçta o yüzden artık rahat düşünemiyorum başa geldi çünkü...
Hayır sadece siz duşta olmayabilirsiniz. Eşinizle birlikte duşta olabilirsiniz 😂😂😂

Back
X