Evimizin yedek anahtarı.

civcivsin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2021
1.362
1.232
83
27
Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
Arada kaldım. Siz olsanız görümceye anahtar verir misiniz? :)

Görümcem yakın oturuyor olsa veririm, çünkü evde anahtar unutma gibi birkaç vakamız oldu daha önce.
Ama ben kendi görümcem olsa ona veririm, çünkü eve girip karıştırmayacağını bilirim. Karıştırma ihtimali olacaüını düşünsem vermem.

Bizim yedek anahtarımız eşimin ailesinde var. Annem aynı şehirde olsaydı bi yedeğini de ona verirdim. Çünkü bazen gidip yemek bırakıyorlar, bazen bir şeylerimiz oluyor gidip evde duruyorlar falan. Hiç rahatsız olacağımız bir şey yaşamadık. Kapıda bizden önce olsalar anahtar arabada yine de girmez beklerler beni. Geçenlerde annemin başka sehirdeki evine su bastı üst komsumuzda anahtar vardı gidip evi temizlemişler suyu atmıslar bana sonradan haber verdiler mesela. Ama güvenilmezlik var mı? Evinize siz yokken girerler mi anahtarı muhafaza edemezler mi? Bunlara bakın. Bizim anahtarımız yıllardır bir komşuda durur, evlendiğimden beri de eşimin ailesinde var bir tane. Güveniyorsanız bence bir sakınca yok, işinize yaradığı zamanlar da çok. Biz tatile gittiğimizde uğrayıp çiçeklerimi de suluyorlar.

Evinize çat kapi anahtarla girmiyorsa, sizi rahatsiz edecek bir tavri yoksa sorun değil bence. Benimki de komşumda durur, bir kere lazimdi anahtarimi dusurmusum, zor buldular oyle iyi saklamislar🤣 sonra anahtarlık bana döndü yine yedegi geri verdim. Bence nolur nolmaz düşüncesiyle güvendiğiniz birinde yedek anahtarin olmasi iyidir. Dünyanin her türlü hali var.

Kızlar merhabalar bizim evimizin yedek anahtarı eşimin kardeşinde duruyor çok yakın evlerimiz eşime geçen gün al ne gerek var dedim ama dışarda kalırsak diye korkup vermiş.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda sizce kalmalı mı anahtar başka birisinde kalmamalı mı?
KV anahtarım var ama 6 yıldır bir kere bile girmedi. Benden habersiz girmez zaten. Sadece yedek onda dursun diye vermiştik. suiistimal edilmeyecekse tercihli olarak verilebilir

Bizim yedek anahtarımız eşimin ailesinde var. Annem aynı şehirde olsaydı bi yedeğini de ona verirdim. Çünkü bazen gidip yemek bırakıyorlar, bazen bir şeylerimiz oluyor gidip evde duruyorlar falan. Hiç rahatsız olacağımız bir şey yaşamadık. Kapıda bizden önce olsalar anahtar arabada yine de girmez beklerler beni. Geçenlerde annemin başka sehirdeki evine su bastı üst komsumuzda anahtar vardı gidip evi temizlemişler suyu atmıslar bana sonradan haber verdiler mesela. Ama güvenilmezlik var mı? Evinize siz yokken girerler mi anahtarı muhafaza edemezler mi? Bunlara bakın. Bizim anahtarımız yıllardır bir komşuda durur, evlendiğimden beri de eşimin ailesinde var bir tane. Güveniyorsanız bence bir sakınca yok, işinize yaradığı zamanlar da çok. Biz tatile gittiğimizde uğrayıp çiçeklerimi de suluyorlar.
Bi kez kaynanam ben dışarıdayken girmişti eve geldiğimde karşılaştım telefonu evde bırakıp yürüyüşe gitmiştim arayıp açmayınca direkt girmiş yani yanlış buldum şimdi görümcemde aynı sorun olur mu diye aklım karışıyor sadece tek derdim bu açıkçası :)

Benimki de görümcemdeydi. Bir gün gerçekten kendi anahtarımı kaybettim ve onlarda olduğu için eve girebildim. Yararını görmüş oldum. Aranız iyiyse ve iletişiminiz kalsın, aksi halde eşine bunu sorun etmeden çözebilirsin.

Güvendiğim biriyse veririm. Anahtar kayınbiraderinizdeymiş. Görümce belki görmemiştir bile.
Bir kaç kere kapıda kalmış bir insan olarak gayet can sıkıcı bir durum. Benim evin yedek anahtarı kimsede yok. Ailemle aynı şehirde oturmuyoruz ama annemin anahtarı 3 çocuğunda da var. Annem evde olmasa da isteyen gidip kalabiliyor. Annem başka şehirdeyken kardeşim doğalgazı açıp kapatıyor. Neymiş Ankara’nın soğuğunda borular buz tutar, patlarmış.

veririm

o da bana verir

ama hiç düzenli kapıda kalırsak diye olmadı

arada konuştuk ay yedek yaptıralım da birbirimizde dursun diye ama sürekli durmuyor

tatile vs giderken veririz, sonra aylarca kalır, lazım olursa isteriz vs

konu anahtarın verilmesi değil de anahtar olunca kafasına esip size gelir mi

benim görümcem ilk taşındığımızda yağmur çok yağınca anahtar olsaydı pencereyi kapatırdım dedi bir sefer ben de gerek yok zaten içeri girecek pencereyi açmıyorum dedim

ama bir seferinde şehir dışına giderken görümcem de yoktu anahtarı başka komşuya bırakmıştım görümcem gelince ver diye, zira evde kedi vardı iki geceye gelecektik ama kaza olur bir şey olur gelemezsek diye

lakin hikayem hep ben şeklinde eşim ablama bıraktım bir anahtar deseydi kavga çıkardı galiba :KK43:(

Bizim evin anahtarı da aynı şekilde eşimin kardeşinde de var. Bence çok mantıklı. Ki daha önce başımıza geldi. Kapıda kaldık. Gidip alıp açtık. Bence bir sakıncası yok. 😊

Bi kez kaynanam ben dışarıdayken girmişti eve geldiğimde karşılaştım telefonu evde bırakıp yürüyüşe gitmiştim arayıp açmayınca direkt girmiş yani yanlış buldum şimdi görümcemde aynı sorun olur mu diye aklım karışıyor sadece tek derdim bu açıkçası :)

Görümceniz gençse eğer olacağını sanmıyorum. Aranız iyiyse bırakın kalsın. Evinize girerse eğer anahtarı alacağını söyleyin eşinize. İçiniz rahat etsin.

Güvendiğim biriyse veririm. Anahtar kayınbiraderinizdeymiş. Görümce belki görmemiştir bile.
Bir kaç kere kapıda kalmış bir insan olarak gayet can sıkıcı bir durum. Benim evin yedek anahtarı kimsede yok. Ailemle aynı şehirde oturmuyoruz ama annemin anahtarı 3 çocuğunda da var. Annem evde olmasa da isteyen gidip kalabiliyor. Annem başka şehirdeyken kardeşim doğalgazı açıp kapatıyor. Neymiş Ankara’nın soğuğunda borular buz tutar, patlarmış.
Yok kuzum, benim de görümce de anahtar eşim bi iş için vermişti şimdi kalsın diyor aslında doğru olabilir ama bi yanımda işte dert ediyor :)

Görümceniz gençse eğer olacağını sanmıyorum. Aranız iyiyse bırakın kalsın. Evinize girerse eğer anahtarı alacağını söyleyin eşinize. İçiniz rahat etsin.
Kuzum gizli girse bilemeyiz ki ben aile ziyaretine geldim yeni eşimde sonra gelecek aslında girmez diyorum ama kaynanam bi kez girdiği için ister istemez düşünüyorum işte insanlık hali..

Hayır yok.
Bu yönü de düşündüm biz verdik ama karşı taraf vermedi 🤔

erkeklerin aklında bazı kişiler iyi saklar algısı var

bu algının kaynağı ne bilmiyorum

mesela görümce hep evde ise çalışmıyorsa vs onda dursun lazım olursa garanti diye düşünüyor ama onunki bizde dursun demek aklına bile gelmez

oğlumun ana okulunda bir masa takvimi yapmışlardı fotoğraflı vs

eşim dedi ki bunu anneme verelim iyi saklar ileride anı olur

o nasıl söz dedim annen saklıyor da ben saklayamıyor muyum

mesela o zaman gözümden çıkan ateşi gördü, bir daha böyle bir yorum yapmadı

siz de istemiyorsanız açık açık söyleyin

Kesinlikle vermem . Bizden başka kimse girsin, gezinsin , karıştırsın istemem evimi. Bana da kimse versin istemem yani evinin anahtarını , sonra birşey olacak benden bilinecek. Çilingirlik diye bir meslek var sonuçta , kapıda kalan çağırsın. Benim için ağır kavga sebebi olur bu durum.

Back
X