- 23 Ocak 2016
- 35.086
- 51.051
- 598
Ee ev sizinse eşinizle inin bakın kontrol edin belediyeye güvenmiyorsanız inip bakınca kolonlar duruyor mu görürsünüz herhalde değil mi?Belediyeye güvenemiyorum nedense bilmiyorum gerçekten iyi değilim bir sene oldu dükkan açılalı ben hala şüpheleniyorum
2.kat sonra siz 3.katta oturuyorsunuz üzerinizde 1 kat daha var dimiDükkanla 3 oluyor
Çok haklarınız korku oluştu ve sürekli aynıyımProfesyonel bir yardım alın bence paranoya olmuş bu durum sizde. Gözünüzle görmüşsünüz, gelip incelemişler. Hala daha ya olursa korkusu yaşamanız inanmamanız normal değil. Psikolojik destek almanız şart. Sorun evde değil sizde çünkü evi satmak yeni bir eve geçmek çözüm değil o yüzden
Dükkan yüksek asma katlı 4 daire var toplam binamızda2.kat sonra siz 3.katta oturuyorsunuz üzerinizde 1 kat daha var dimi
Çok geçmiş olsun size bir şey sorabilir miyim burada tanıştığım bir arkadaş da maraşta oturuyordu o da 1500 yıldır deprem olmamış burada deprem olacak diyordu yaklaşık 1.5 yıl önce falan yazdıkları da çıktı oralarda nasıl böyle bir söylenti çıktı 1500 yıldır büyük deprem olmamış nasıl bildiler kim söyledi ne kadar ilginç değil mi? Sizin çocukluğunuzda bile söylenmiş üstelikhayatınızı etkileyecek dereceye gelmişse takıntı destek almanızı tavsiye ederim. diğer yandan.ben maraş depremini merkezinde yaşadım maalesef. Evinize dayanıklı dendiyse size düşen de her odada hayat üçgeni düşünmeniz. ben küçükken de burada deprem söylentisi vardı olacak diye çok korkuyordum.çocuklarım olduktan sonra her odada hayat üçgeni düşündüm. başınızda su,düdük ulaşabileceğiniz yerde çantanız mutlaka hazır olsun..
Çok baktım ama sürekli endişe var yinedeEe ev sizinse eşinizle inin bakın kontrol edin belediyeye güvenmiyorsanız inip bakınca kolonlar duruyor mu görürsünüz herhalde değil mi?
Bina komple sizin ise en son kata taşının mademDükkan yüksek asma katlı 4 daire var toplam binamızda
Çok doğru söylüyorsunuzEge4 p
1. Maddeye istinaden söylüyorum 2007 sonrası yapılan, deprem yönetmeliğine uygun oldugu söylenen fazla bina yıkıldı Hatay'da. Ben de 2 deprem bölgesinde ( İzmir ve İstanbul) yaşayan biri olarak bu şekilde rahatlatıyordum kendimi ama maalesef çok geçerliliği yok artık benim için bu kriterlerin. Ve insanın nerede depreme yakalanacağı da belli değil. Yapılabilecekler kısıtlı. Konu sahibi için en doğrusu psikolojik destek almak olacaktır.
Takıntı olmuş sizde bir tür okb destek almalısınızÇok baktım ama sürekli endişe var yinede
Öyle bir şeyde mümkün değil işteBu psikoloji normal değil nereye gitseniz bunu yaşarsınız bu kez ev sağlammı diye inşaat şirketini sorgularsınız. Bence evi satıp biraz uzak bir yerden müstakil yaşama geçin
Bende aynı durumdayımHaklısınız.Deprem bölgesinde yapı kalitesi eski yeni inanılmaz kötüymüş.Biz hala hallederiz inşallah maşallah peşindeyiz. 99 Depreminde kaltesiz yapıların ne olduğunu gördü tüm millet iyi bir ders alındı diye düşünürken ne yazık ki pek ders almamışız .Hala kolon kesen milletiz.İnanın 5 10 sene sonra bunu da unuturuz.Bugün haber vardı medyada .Evladını kaybeden anne enkaz başında bekleyerek kesilen kolonu bulmuş.O bölgede çoğu katlarda fazladan yani projeye aykırıymış.
Ben markete vb yere girdiğimde acaba burada kolon kesilmiş olabilir mi diye etrafa bakar oldum.
Ben tasindigimda o market vardı. Ama bizim bina asansorsuz bir bina. Bodrumla giriş kat arasına yük için bir katlik asansör yapıldı. Yapıldı diyorum aslında görmedim ama sonradan eklendiği açık. A101 market. Bodrum'da neler yapmışlardır hiç bilmiyorum. Ben de en kısa sürede planları alıp kontrol etmek veya ettirmek istiyorum. 5.8 depremi öncesinde ve sonrasında depremle kafayı yemiştim ben de. Şu an panik ayağım var hatta. Taşınınca deprem açısından rahatladım. Yeni bina olmasına rağmen zemin iyi değil diye ve altta market var diye baya endiseliydim. Yan inşaatı yaparken de saçma sapan yaptılar. Genel bir güvensizlik olmuştu binama..bir de kuyu vardı o arsada. Ev yaparken de onu su deposu gibi yapmışlar. Eskiden şebeke suyu kesildiğinde ordan kullanıyorduk. Sonra hiç temizlenmesini için hijyen açısından kullanmadık. Ama şu ne oldu bilmiyorum. Temele zarar veriyor mudur vermiş mıdır. Yapılırken toprak sahibi çok dikkat etmiş ama sonrasını bilmiyoruz. İlk fırsatta belediyeye gidip planları alacaktım ben de. Diğer verdiğiniz bilgiler de iyi oldu benim için.Merak ettim bu asansör bld izinli olarak mı yapıldı.Asansör için döşeme kesildi mi
Sizin binanız kaç yıllık ve kaç katlıBen tasindigimda o market vardı. Ama bizim bina asansorsuz bir bina. Bodrumla giriş kat arasına yük için bir katlik asansör yapıldı. Yapıldı diyorum aslında görmedim ama sonradan eklendiği açık. A101 market. Bodrum'da neler yapmışlardır hiç bilmiyorum. Ben de en kısa sürede planları alıp kontrol etmek veya ettirmek istiyorum. 5.8 depremi öncesinde ve sonrasında depremle kafayı yemiştim ben de. Şu an panik ayağım var hatta. Taşınınca deprem açısından rahatladım. Yeni bina olmasına rağmen zemin iyi değil diye ve altta market var diye baya endiseliydim. Yan inşaatı yaparken de saçma sapan yaptılar. Genel bir güvensizlik olmuştu binama..bir de kuyu vardı o arsada. Ev yaparken de onu su deposu gibi yapmışlar. Eskiden şebeke suyu kesildiğinde ordan kullanıyorduk. Sonra hiç temizlenmesini için hijyen açısından kullanmadık. Ama şu ne oldu bilmiyorum. Temele zarar veriyor mudur vermiş mıdır. Yapılırken toprak sahibi çok dikkat etmiş ama sonrasını bilmiyoruz. İlk fırsatta belediyeye gidip planları alacaktım ben de. Diğer verdiğiniz bilgiler de iyi oldu benim için.
Ben güya depreme dayanıklı diye bir dünya kira ödüyorum bulunduğum ilçede. Üstelik TOKİ konutlari. Burda da dükkanlar var. Dükkan genisletmek için burda da duvar yikanlar olmus . Perde duvar olduğu için taşıyıcı oluyor. Kendi bloğumun olduğu dükkana baktım sıkıntı yok gibi. Ama aynı binada satılık bir eve baktım..balkonu odaya katmislar. Umarım balkonlu odanın duvarı tünel kalıp değildir. Benim bildiğim bütün duvarlar o şekilde ama. Dükkan olmasa bile insanlar saçma sapan tadilat yapıyorlar. İstanbul'dayiz bir de. 20 yıldır deprem olacak deniyor. Hala mi ya. Bunu yapan insanlar da eğitim olarak cahil denemeyecek insanlarHaklısınız.Deprem bölgesinde yapı kalitesi eski yeni inanılmaz kötüymüş.Biz hala hallederiz inşallah maşallah peşindeyiz. 99 Depreminde kaltesiz yapıların ne olduğunu gördü tüm millet iyi bir ders alındı diye düşünürken ne yazık ki pek ders almamışız .Hala kolon kesen milletiz.İnanın 5 10 sene sonra bunu da unuturuz.Bugün haber vardı medyada .Evladını kaybeden anne enkaz başında bekleyerek kesilen kolonu bulmuş.O bölgede çoğu katlarda fazladan yani projeye aykırıymış.
Ben markete vb yere girdiğimde acaba burada kolon kesilmiş olabilir mi diye etrafa bakar oldum.
İnşallah yapmamışlardırKolon kesmek o kadar basit mi ya? Komsumuz oda genişletmek için ara duvarı kırdırdı sokak inledi resmen. Bende çok anlamiyorum ama duyardınız muhakkak diye tahmin ediyorum. Zaten gelip bakmişlar rahat olun bence.
Haklısnız çok takıyorum galibaKonu sahibi endişen yersiz, bakmışlar kolonlar kesilmemiş işte.
Ben de deprem bölgesindeydim, altında dükkan olan binalar da yıkılmıştı, altında dükkan olmayan binalar da. Aynı şekilde altında dükkan olan pek çok bina hasarsizdi, altında dükkan olmayan da... Bu bir kıstas değil ki. Depremde tek yıkılan binalar kolonları kesilmiş binalar değildi, ya da çok katlı binalar degildi, ya da eski binalar değildi. Madem endişeniz yüksek anlasin apartmanla, karot alsin, incelesin uzmanlar.
Ya da tahmin ettiğinizden de cok afet uzmanı ve gönüllü terapi veren psikologlar var, ulaşmak çok kolay..biri ile iletişime geçip online terapi de alabilirsiniz, belki sizi rahatlatır
2010 yapımı. Çift kat dükkanlar var. Dükkan hariç 3 katlı. Zemini çok iyi bir yer değil. Aşırı kötü değil ama çok iyi bir yer değil. Toprak sahibi çok kazdirdik dedi. Temeli derine kazdirmislar. Ama yine de dükkanlardan dolayı ben de emin olamıyordum. Çocukların yatağının yanına kitaplardan hayat üçgeni olacak şeyler koyuyordum. Sonra taşındım..sonra pandemi sonra panik atak. Panik atak da çok zor bir hastalık.Sizin binanız kaç yıllık ve kaç katlı
Benim de arkadaşım Maraşlı. 2018 yılındaki depremden sonra ben de baya deprem fobisi oldu. Hep vardı da artık eve giremez haldeydim. Bana o arkadaşım da bizim burda da büyük deprem bekleniyor dedi. Hatta onlar evini falan değiştirmişti pandemide ben ondan sanmıştım. Ama deprem sonrası konuştuğumuzda bu dediğini hatirlamiyor. Bilmiyorum diyor. Beklemiyorduk diyor..kabaca fay hatları biliniyor ama İstanbul depremi gibi sürekli hatırlatılan yerler değil sanırım.Çok geçmiş olsun size bir şey sorabilir miyim burada tanıştığım bir arkadaş da maraşta oturuyordu o da 1500 yıldır deprem olmamış burada deprem olacak diyordu yaklaşık 1.5 yıl önce falan yazdıkları da çıktı oralarda nasıl böyle bir söylenti çıktı 1500 yıldır büyük deprem olmamış nasıl bildiler kim söyledi ne kadar ilginç değil mi? Sizin çocukluğunuzda bile söylenmiş üstelik
teşekkür ederim. 1500 yıldan beri değil 400-500senedir hareketsiz bir faydı. Deprem uzmanları sürekli uyarı yapıyordu. Annem hep söyler seneler önce yine söyletinin revaçta olduğu dönem kamyon dolusu tabut getirmişlerdi diye. Hep bu konu yükseldi,unutuldu.Çok geçmiş olsun size bir şey sorabilir miyim burada tanıştığım bir arkadaş da maraşta oturuyordu o da 1500 yıldır deprem olmamış burada deprem olacak diyordu yaklaşık 1.5 yıl önce falan yazdıkları da çıktı oralarda nasıl böyle bir söylenti çıktı 1500 yıldır büyük deprem olmamış nasıl bildiler kim söyledi ne kadar ilginç değil mi? Sizin çocukluğunuzda bile söylenmiş üstelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?