Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 yıl çalıştığım normal ortaokul çok başarılıydı ve tamamen dayatmayla imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü. Veliler ve çevredeki bazı vatandaşlar imza topladı istemiyoruz diye dilekçeler verildi ama bir etkisi olmadı. Sonrasında 3 yıl daha imam hatip olarak çalıştım ve Arapça dersi en zorlandıkları ders oldu bizim çocukların,Suriyeli öğrenciler de hava atarlardı en iyi oldukları alan ne de olsa Diğer derslerden çalınma durumu yok,imam hatip ortaokullarında haftalık ders saati daha fazla,40 saat ders görüyorlar,normal ortaokullar 35 saat.Şimdi aynı okulun hem normal hem imam hatip olduğu zamanı bildiğim için daha iyi yorum yapabilirim diye düşünüyorum. Olay okulun türü değil,okuldaki öğretmen,öğrenci ve veli kalitesi. Normal ortaokul öğrencilerimiz mezun olduktan sonra gelen öğrenciler eski öğrenciler kadar çok nitelikli okullara yerleşemediler. Zamanla öğretmen kadrosu da değişti öğrencilerin niteliği de,yakındaki normal ortaokul daha çok rağbet gördü ve oradaki öğrenciler daha fazla nitelikli okullara yerleşmeye başladı. Eski öğretmen kadrosu olsaydı çocuğumu imam hatipte okuturdum ama bu şekliyle değil,şu an normal bir okuldayım ama çocuğumu kendi okuluma yazdırmamaya çalışırım mesela.Önceden de söylediğim gibi tek kriter okul türü değil.

İngilizce dersi birçok ülkede geçerli birnevi zorunlu tabikide öğrenmeleri gerekiyor. Ama imamhatip hem de ortaokul da düşündüğünüzden daha zor. Aynısı başıma geldi gittim müdürle konuştum, tüm boş derslerde,seçmeliler de hatta 2 saat olması gereken bedenin 1 saatini arapça ve kuran dersi koymuşlardı. Usulca peki türkçe veya başka dersler seçemezmiyiz adı üstünde seçmeli ya hani sorduğumda, hanfendi ama burası imamhatip diye azar çekti :) O çocuğun kafası nasıl alsın koca insanın kafası almazken? Neden türkçe,matematik veya fen dururken çocuğu zorlayarak arapça dualar öğretilsin? İlla öğrenecekse türkçe mealini okur öğrenir çocuğum nedir bu arapça anlamını bilmeden dayatmak? Sonra büyüdüklerinde yanlış doğru ne varsa din diye yutturulmuş olacaklar.

ne alaka ya .ben müslümanım sizin tabirinizle ama çocuğumu tırım tırım bağımsız bir okul arayarak oraya yazdırdım.camiye de gidecek kuran öğrenmeye pazartesiden itibaren ama okulda istemiyorum dini eğitim alsın.

Ben lise de güzel bir yer kazandırma seçeneğine bakıyorum eğer temel eğitim iyi ise başarı oranını araştırırım. Fen lisesi kazananlar çıkıyor bu okullardan.. Dediğim gibi yakınımda başka gönderebileceğim bir okul yoksa.. Yani devlet okulundaki en iyi öğretmenli 1.sınıfı aramak gibi.. Ben ortaokulu lise ile kıyas tutmayı doğru bulmuyorum açıkçası.. Önemli olan çok iyi araştırmak..

Ya arkadaşlar konu din değil. Bu meslek lisesi, teknik okul, öğretmen okulu, ticaret lisesi de olabilirdi. İmam hatip olduğu için hassasiyet gösteriyorsunuz. Mahallenizde sadece x okulu var ve siz oraya göndermek istemiyorsunuz. En yakın alternatif de servis mesafesinde, servisi karşılayacak paranız yok.
Devlet vatandaşını mağdur etmeden alternatif sunmalı. Bu sosyal devletin bir gereğini. Devletin yanlış ya da eksik yaptığı bir şey için vatandaşı suçlayıp birbirinize düşüyorsunuz inanılır gibi değil.

Tabi canım, tek Müslüman sizsiniz. Din de sizin tekelinizde. 9 yaşındaki çocuğum Arapça öğrensin istemediğim için bana "ayy kafir bu ayol" diyen zihniyetin, "bize başörtümüzden dolayı irtica dediler" diye 30 yıldır ağlıyor olması ne kadar ironik değil mi? Çok merak ediyorsan söyleyeyim dindar olarak başladığım bu hayatı zihniyeyinizden iğrendiğim için seküler olarak devam ettiriyorum ve bu zihniyete bir daha asla müsamaha göstermeyeceğim.

ne yani siz imam hatipte okumadiniz diye anne babaniza saygisiz, iyilikten bihaber misiniz?

Yapacağınız tek şey taşınmadan araştırmaktı malesef geç kalmışsınız.
Ben çocuklarım daha ilkokula başlamadan ev alıp taşınmıştım,4 sene ilkokul bitti baktım orta okul imam-hatip miş. Sırf oraya vermemek için evi satıp güzel bir devlet okuluna yakın yeniden ev aldım birsürü zarara girerek. Satamasam kiraya çıkacaktım artik. Madem özele yollama gücümüz yok bari devletin iyi olanına verelim. Yapacak pek birşeyiniz yok. Eminim başka memnun olmayan birsürü insan şikayet etmiştir,sizinki de öylesine alınır.

insan çocuğunu istediği okula gönderebilir bunun için konu sahibi neden tepki görüyor ki mahallesinde sadece 1 tane ortaokul olması ve onunda imamhatip olması ve sistemin adrese dayalı olması sıkıntısını çekiyor sırf mahallesinde 1 okul var diye imamhatibe göndermek zorunda mı ? başka okula gitmesi için ikametgah değişikliğine gidecek haliyle yol derdiyle uğraşıp mağdur olacak eğitim hakkından istediği gibi faydalanmak istiyor ,genç nufüsü bu kadar çok olan bir ülkede daha fazla okul seçeneği olmalı tabiiki bunu sorması gayet normal

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…