Evin yakınındaki tek ortaokul

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiç asagilar tarzda bir şey yazmamış .Bence siz öyle anlamak istemissiniz .Mağduriyetini anlatıyor .Başka okul yok .Özele de gonderemem diyor .Tek seçenek dini egitim veren bir okul olmamalı .Din eğitimi bir seçenektir .Öyle olmalı .

Ondan geçtim resmen çocukla acı yarıştırıyor. "Ben çektim bu bacak kadar çocuklar da çeksin çünkü aileleri bizden değil. Hatta biz daha çok çektik bunlar niye az çekiyor ya?" diye bir düşünce mi olur? Kocaman kadın. Madem bu açılan okullara bu kadar güveniyorlar cazip hale getirsinler sadece seçkin öğrenciler girsin. Demek ki okulların kalitesine güvenmiyorlar ki böyle zorunda bırakıyorlar.

Sakin ol şampiyon bu ne şiddet bu ne celal zulme uğrayan sizsiniz derken benim neci olduğumu nerden biliyorsun? Tekrar söylüyorum Çocuğun kaydı imam-hatipe düşmez yanlış bilgi verme imam-hatipe gidip çocuğumu buraya yazdırmak istiyorum demen lazım ki kayıt yapılsin. En yakın devlet okulu nereyse oraya düşer çocuğun kaydı. Zorunlu bir durum yok yani.

Oh olsun demedin farkındaysanız, ikametle işi çözersiniz dedim. İnsan çektiği acıları unutamıyorsa diğerleride unutmasın istiyor. Dedim ki en azından sizin ki çözülebilecek bir mesele
Konunun sizinle ne alakası var ya da sizin acınızla? Konu okul değişiminden başka bir şey değildi. Konuşmayı bu zemine çeken sizsiniz zaten. Ortada bir sorun varsa tüm sorunları konuşmak zorunda mıyız? İsterseniz gündelik hayattaki problemlerinizden de bahsedelim işte dediğiniz tam olarak bu kadar alakasızdı.

İmam-hatip ortaokullarınin olduğu mahallelerde normal okullarında olması gerekir tek alternatif olmamalı.

Ama tabi bu tarz konuların vazgeçilmesi din eğitimi için olur olmadık şeyler konuşulması. Nasıl bir kişi çocuğunun dini eğitim almasını istemiyorsa, diğeri isteyebilir. Çocuklara yaziktan başlayıp konunun başka yerlere çekilmesi, diğer taraftan imam hatibi karşı tarafın düşünce, inanç yapısını bilmeden ne olacak canım gönderin demekle aynı. Eleştirdiğimiz şeyleri yapmakta üzerime yok.

Öyle mi ya tüh napsak ki! Hemen gideyimde üyeliğimi iptal edeyim konuya acılarımı karıştırmışım.. Sorun varsa çözümü sundum ve geçmişte yaşananlar gibi çözümsüz olmadığını söyledim bu kadar

Tam olarak çözüm nerede? İkametgah meselesini konu sahibi yazmış zaten siz de oh olsun demeye gelmişsiniz. Diyin tabii sorun değil koca kadının da bacak kadar çocukla dert yarıştırdığını gördük ya ahahhaha pes

Eğer çocuğunuzun ağırlıklı olarak dini eğitim görmek istemiyorsanız imam hatipin sizin için tek avantajı sınıf mevcutlarının az olması olacaktır.

Ayrıca her imam hatip ortaokulu proje okulu değil. Proje okulu olanlar belirli bir ölçüte göre sınırlı sayıda kişi alıyor.

Ya ama bu zorbalık bu zulüm. Evimin karşısında bir devlet okulu var ve zorunlu din eğitimi veriliyor. Madem öyle, devlet servis paramı versin. Bu yaptıkları çocuğun eğitim hakkını baltalamaktır.
o zaman bacim baska bir semt sececeksin.. nasil egitim
Hakkini aliyo elinden bile bile gidip
Sonrada bu neden yok su neden yok demek sacma degil
Mi?

ilk olarak dert çocuğun değil annesinin. ikincisi din dersi görmek zulüm değil, hadi diyelim zulüm çözümüde var kimse illa bu okula gideceksin bu derse gireceksin imam olacaksın yoksa okuyamazsın demiyor "ahahha keşke biraz geniş baksanız

Ya ama bu zorbalık bu zulüm. Evimin karşısında bir devlet okulu var ve zorunlu din eğitimi veriliyor. Madem öyle, devlet servis paramı versin. Bu yaptıkları çocuğun eğitim hakkını baltalamaktır.
Dın dersı zorunlu değil mı zaten imam hatip olmasada?Bızde oyleydı.Yanı sız ınanmıyor olabılırsınız yada baska dınden olabılrsınız ama cocuk yasadıgı ulkenın dınını de ogrense bısey kaybetmez.Takıp edersiniz yanlıs gordugunuz yerde siz dogrusunu anlatırsınız cocuga.Bu sadece dın dersı ıcın degıl butun okul hayatında boyle olacak zaten.

Adrese dayalı okul seçimi .Eğer sınavla girilen bir okulu kazanamadiysa,Özel okula gidecek durumu yoksa ,evin yakınındaki okula alınır ZORUNLU OLARAK .Konu sahibinin evinin yakınındaki tek devlet okulu da imam hatip olduğu için ZORUNLU olarak imam hatip te eğitim görür .Bunun tek cozumu ikametini başka eve almak ama son 5 yıldır çok iyi takip ediliyor .Herkes bu yola basvurdugu için ,tespiti yapılıyor hem size hem de ikametinizi gösterdiğiniz evdekilere büyük para cezaları var .Yani ya imam olacaksin ya imam olacaksin

o zaman bacim baska bir semt sececeksin.. nasil egitim
Hakkini aliyo elinden bile bile gidip
Sonrada bu neden yok su neden yok demek sacma degil
Mi?
Ev sahipleri de elime katalog veriyor zaten, nerede, hangi semtte, hangi okulun yakınında oturmak istersin diye. Eğitim hakkını nasıl elimden alıyor anlayamadıysan anlatayım. Ortaokul ve ilk okul karşılıklı ve aynı isme sahip. Devletin ilkokuluna giden çocuk ortaokul çağı gelince aynı okulun ortaokul kısmına otomatikman kaydoluyor. O da nesi! Okul din okulu olarak değiştirilmiş ve sana diyorlar ki bundan sonra böyle. Burda okumak istemiyorsan ikametgahını başka bir okulun yakınına aldırıp sonra aynı sistemin gönderdiği cezayı ödeyeceksin ve servisle o okula gidip geleceksin. Ne kadar doğal, ne kadar adaletli değil mi(!)

İmam Hatiplerde yalnızca din dersi verilmiyor ki ama .Sizin dediğiniz gibi okullarda da din dersi veriliyor zaten .İnançlı olsa da olmasa da çocuğun ailesi .Bu dini eğitim çocuk için yeterli ama imam hatip te eğitim almak çok farklı .

Bizim inancımız yok, belki müsllüman değiliz. Bu durumda dini eğitim bizim ailemiz için evet zulümdür. Ben ayrıca sadece kendi cinsiyetiyle okumasını da istemem bı da zulümdür.
Kapalı değilim, bana ne ben açığım, kafayı açmak zulüm değildir demekle aynı şey sizin dediğiniz. Sizin yaşantınıza o zulüm bizim yaşantımıza bu. Kimse kimseyi dini bir şeye de zorlayamaz, dini inanışından ayırmaya da zorlayamaz.
Sizin yaşadıklarınızda evet aynı şey

Tabii ki de dini eğitim zulüm değil. Buna zorunda kalmak zulüm. Yoksa bu okulları kendi rızasıyla seçen öğrenciler inşallah çok başarılı olurlar konu bu değil ki?
Sanırım okumamışsınız. Mahalledeki tek okul bu sisteme direkt bu okul düşüyor yani servis yoksa, paran yoksa ZORUNDASIN GİTMEYE. Bunun anlamı bu okulda okumak zorundasın değil de nedir? Siz zannediyorsunuz ki biz imamhatibi eleştiriyoruz hayır banane isteyen meslek lisesine gider isteyen fene isteyen de imamhatibe. Biz zorunda kalmayı tartışıyoruz bence siz bir baştan okuyun konuyu.

Sonra polis geliyo kontrol ediyo tabi yeni ikametgah olunca. Ufak da bi cezasi var hatta
Arkadaslar bu uckagıtcılık.Bunu tavsıye etmeyın normal bıseymıs gıbı.Sen bunu yapıyorsın,seneye ben kendı mahallemdekı okula gonderemıyorum bos yer yok dıye.Yada afakı kayıt ucretlerı ıstenıyor.Bu dolandırılıcıgı bılmeyen yok,tavsıye edıp durmayın bıde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…