Evine sürekli yardımcı alan bayanlar

poliswomen

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2011
160
38
318
Malatya
Merhaba hanimlar...haftanın altı günü çalışan ve 2cocugu olan bir bayanım.hafta sonu sadece bir gün evdeyim. O gün de temizlik mı yapayım, çocuklarla mı ilgileneyim,kendime mı zaman ayirayim, ailece birşeyler mı yapalım bilemiyorum.kac parçaya bölünüyorum anlatamam size. Yaşadığım gerginlik de cabası.haftalardir düzenli olarak temizlik için birilerini almak istiyorum.esimi de ikna ettim sonunda. Her ne kadar titiz olsam da, başkasının yaptığını beğenmesem de amaan diyorum olduğu kadar rahatıma bakayım biraz da..şimdi sorum bu şekilde temizlik için kadın alanlar kadını evde bırakıp çıkabiliyor musunuz? Mesela nereye hangi bezi,hangi fırçayi kullanacağını, eşyaların yerini vs.tam anlamıyla biliyor mu? Yani o düzeni nasıl sagladiniz? Kardeşim bir bayan almıştı lavabolar için fırça verecektim diyor kadin ben temizledim bitirdim demiş.neyle temizledim daha fırça verecektim dediğinde de elindeki toz beziyle lavabonun içini sildigini soylemis.resmen içimi dışımızda çıktı ya! Cuma günleri gelse dip köşe temizlese, her seferinde de bir büyük iş yapsa diyorum oh mis olur evim.hafta sonları da hem bana kalır hem de temiz geçer.ne diyor sunuz? Çalışan hanımlar sizler ne yapıyor sunuz?

Ben çalışmıyorum ama evime 2 bucuk ay kadar 15 gunde bir kadın aldim. Evim dubleks. Ama apartman. Isleri bölüştüler mesela yukarı katta biri yatak ofasini temizlerken oteki calisma odasını temizledi. 2 kisi geliyorlardi. Ama ne yazikki gozumun onunde bir olay oldu esimin calisma masasini toz icinde birakip temizlemeden gitmisler. Asagi katta mutfagin kapisi silinmemis bende mutfakta isin bittimi abla dedim evet dedi kapi silinmemis dedim ne yapti biliyor.musunuz kapiyi bezle bi sildi. Ha bide su izi vardi yerde abla temiz kova varmi yeri tekrar silcem dedim kopegm basmis yere. Ben silerim demisti. Kapihi sildi sildigi bezi mutfak lavabosunda yıkadı sonra yeri sildi. Bende ogunden beri o 2 kisiyi almiyorum. Onlar evin duzenini biliyordu temizlik.malzemelerinin yerinide ama bu 2.kisi yarim gun geliyordu sonra baskasini aldim onlar daha deneyimliler yerlerin kurulanmasi gerektigini cam bezinin daha iyi olduğunu falan biliyorlardi. Birde tum gün her hafta gelcek birini bulursaniz isini begenirseniz birakmayin hic. Cunku hem.paragoz hemde az is yapma derdinde uyanik.olmuslar.malesef. bide ben kadini evde birakip cikmadim. Ama bi baskasi bu aynu kisileri evde birakip cikiyormus guvenilir diye referans olmustu bana. Baslarinda durmama ragmen iyi niyetimi suistimal ettiler. Allah var hirsizliklarini falan görmedim. Bence evi emanet edecek insan sayisi cok az bu zamanda.

Sunuda soyleyim camasir suyu kullanmaya karsiydilar bunlar ondan sonra aldığım kadın her yere camasir suyu kullandi neredeyse. Boyle kendince kurallari olan gerizekalilar da var ben evimde harcadigim suya temizlik malzemesine acimiyorum onlar ise aciyor. Ustelik eldiven bile verdim kendilerine yani. Oda sonucta bir insan ama yarim gün anlaşmaya calisma odasini toz icinde birakip gitmek terbiyesizlik. Umarim bulursunuz birini tum.gun dip kose yapar haftada 1 hem sizin kurallariniza hem evin duzenine de alışmış olur.

İmkanınız varsa önce evde olduğunuz günlerde çağırın, böylece hem yordam öğretmiş hem gözlemlemiş olursunuz. Kendisi temiz değilse veya kendi evi değil diye önem vermiyorsa maalesef böyle sorunlar oluyor. Bazıları da sürekli farklı evlere gittikleri için akıllarında tutamıyorlar. Ya sürekli başında duracaksınız veya bir gözünüz kapalı olacak.

Evde tek bırakacak kadar kimseye güvenmedim
Beklentileriniz çok fazla zaten tek kişi bir günde hem dipköşe hemde büyük bir iş yapamaz
Öylesi beceriklisini henüz görmedim en azından
Ne kadar çabuk biterse o kadar çabuk çıkarım mantığındalar
Ev zaten düzenli olmalı dağınıklık toplamazlar
Sadece temizlik
En başta kullanılacak malzemeleri gösterirseniz nerde ne kullanacaklarına dikkat ediyorlar
2 kişi almanızı hiç tavsiye etmem
Biri iş yaparken diğeri bakıyor resmen

Haklısınız...yer sildigi kovayı tuvalette yıkayıp doldurup pat diye halinin ustune koyani da gördüm ama her hafta sonu temizlikle geçiyor.hic dinlenemiyorum.kadin alan arkadaşlarım gün boyu gezerken ben evde iş yapiyorum.isi geçtim de çocuklarıma zaman ayiramiyorum. Uygun güvenilir birini bulsam kararımı verdim valla

2 kisiyi bende tavsiye etmem dedikodu yapmaktan is yapmiyorlar bence ve dip bucak bir evi bitiremez tek kişi. Eviniz kucukse belki biter ama bende hicbir zaman evde yalniz birakmadim. Bulasik yikamazlar daginikligi toplamazlar ütü yapmazlar mesela. Utu icin ayri bir gun ayri bi para vermek lazim. Arkadas dogru söylüyor oyle beceriklisini gormedim

İki kişi de alamam canım yarım gün gelsin en azından yetişemediğim büyük işleri yapsa bile razıyım.tabi ilk zamanlar yanında olurum öğreninceye kadar

İki kişi de alamam canım yarım gün gelsin en azından yetişemediğim büyük işleri yapsa bile razıyım.tabi ilk zamanlar yanında olurum öğreninceye kadar
Iki kisi tek kisi ucreti alıp bölüşüyorlar aralarında. Yarim günde buyuk isleri yaparlar cam.silmek balkon yikamak hali silmek gibi ama butun isler bitmez malesef. Insallaj bulursunuz ben bu konuda cok yaraliyim cooook

Ilk basta sizin evde oldugunuz gun almaniz gerekir
Duzeninizi ogretmeniz lazim
Nasil temizlik yaptiginizi , nelere onem verdiginizi anlatacaksiniz
Birkac seferden sonra siz isteyken gelmeye baslar
Ama dogrusunu bulana kadar cok denemek gerekiyor
Senelerce o kadar cok yardimci degistirdim ki , neler yaptiklarina sasar kalirsiniz
Cok sukur son 8 senedir ayni abla geliyor bana cok cok memnunum

Ayda 2 kez alıyorum rahat ediyorum. Ben c.tesi pazar çalışmıyorum. Hafta içi işten gelince gündelik rutin işlerimi yapıyorum sil süpür toz al tuvalet banyo halleriyorum hafta içi. 2 günde de ütü çamaşırları hallediyorum. Pazar eşimle geçiriyorum. C.teside kendime bakım yapar evde dinlenirim yada alışveriş.
Düzenli bi bayan alırsanız rahat ederseniz. En baştan temizliği nasıl neyle hangi deterjanla yaptığınızı anlatın.
Ben evin nerden başladığımı nasıl temizlik yaptığıma kadar söylemiştim.
Tuvalet banyo ve yerleri domestosla sildiriyorum ayrıca. Bana daha temiz oluyo gibi geliyo

Tabikide bir insan bunu belirtmeye gerek yok. Siz eldiven vererek incelik etmissiniz.

Maalesef akşamları geç geliyorum ve işte çok yoruluyorum. Ufak tefek işler yapıyorum tabi ama genel temizlik banyo tuvalet vs.dip köşe hafta sonuna kalıyor.daginik bırakmam hic bir zaman ama sürekli temiz olsun mis gibi koksun istiyorum :)

8 sene olacak evleneli,hep aynı kişiyi aldım bu zamana dek,hatta ben çalışırken cumartesi günleri yarım gün,o sabahtan gelip tek başına başlıyordu işe. 6 sene önce yine bir cumartesi ütü yaparken eşimin pantalonunun cebinde bulduğu ve bizim unuttuğumuz 250 lirayı elime vermiştir,bak burda unutmuşsunuz diye. Öyle de tok gözlüdür. Bir yanlışını görmedim ,hatta iş yerimden/çevremden arkadaşlarımın ihtiyacı olduğunda onlara da yönlendirdim ve kimseninde bir sorunu olmadı,hala devam ediyorlar.
Bende bir tanıdık vasıtasıyla bulmuştum zaten.
Bu sebeple çevrenize sorup soruşturun derim,memnun olan birileri muhakkak vardır,referans olur sizin için.
Hiç tanımadığım birini alamam şahsen ben evime.

He ondan bende istiyorum :)
Her akşam banyo yaparım mesela "şu duşakabin her seferinde pırıl pırıl parlasa ne iyi olur"diyorum ama onun için bir Tatyana lazım eve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…