Evine sürekli yardımcı alan bayanlar

Ben her hafta alıyorum. Ilk zaman nereye ne kullanacağını gosterdim. Simdi gelince hemen yapmaya basliyor. Her hafta bir buyuk is yapiyor. Cam silme, kapi silme gb. Her hafta koltukları çeker , mutfak dolabını siler. Her hafta yapinca kir birikmiyor diyor kendisi. Ayda bir de tam gun alıp dip temel yapiyoruz. Evde rahatca birakip cikiyorum ama ben evde yokken icinin rahat olmadığını soyluyor. O nedenle genelde evdeyken çağırıyorum. Evde olmasam da gözüm arkada kalmıyor.

2 kişi sakın almayın. Çevrenize soruşturun güvenilir birini. Tabi ki öyle kolay bulunmuyor. Ben iki haftada bir alıyorum evi bırakıp gidiyorum. Zaten kadında anahtar var ben işteyken kendi 8-9 gibi gelip akşam 6 da çıkıyor kapıyı kitleyip. Hatta geçenlerde gelmeden bir gün önce şu deterjan bitmişti al onu diye aramıştı beni :KK48: Tabi evimin anahtarını öyle kolay kolay kimseye vermezdim ama bu kadını en az 10 yıldır tanıyoruz, tüm ailemizin temizliğini bu kadın yapıyor. Temizliğinden, dürüstlüğünden %100 emin olduğumuz birisi. Bir hafta camları siliyorsa diğer hafta ütüleri yapar. Kendi düzenini çok güzel kurmuş durumda bizim evde. Benim ona hiç şunu yap bunu yap dememe gerek kalmaz. Evlendiğimden beri bende alıyorum. Bu işlerde güven çok önemli siz evdeyken çağırın ilk aylar sürekli gözlemleyin. Ama tanımadan kimseyi evde tek bırakmayın.

Sabah kahvalti hazirliyorum. Evden cikiyorum. Normalde 130 liraya geliyor ben 150 veriyorum. Oglen kendisine birseyler soylesin diye. Ama o kajvaltiyi oglen yapip yemek parasini saklamayi tercih ediyor.

Anladım güzelmiş sizinki. Benim abla çok iyi ama tek sıkıntım yemek konusu yani misafir gibi yemek hazırlıyorum ve asla dışarıdan yemez ev yemeği ister. öğle yemeği kahvesi kahvaltısı derken ses çıkarmıyorum ama geneli merak ettim.

Ben niye yarım gün birini bulamıyorum en son yarım gün için birine söyledim cam silmem cam silersem şunu yapmam bunu yapmam diyor. 8 de gelip 12 kadar yapabileceğin kadar iş yapması gerekmiyormu

Yani yorumları okuyorum da bu kadar titiz olan kendi yapsın evinin işini bi zahmet.Bu temizlikçilerin de neden bu kadar çıldırdığını anlamak zor değil yani.Para verdim diye dip köşe 5 günlük temizliği bi güne sığdırmaya çalışan insafsız çok.

evin büyüklüğüne bağlı gerçi ama; yarım günde dip köşe silip toz alıp banyo wc temizlenir neden bitmesin ya, kalan günde de bir iki odanın camını silse zaten ayda bir camlar silinmiş oluyor.

genelde burayı neyle sileyim diye soruyolar, ilk seferde söylersiniz, hatta suyu değiştireyim mi diye soruyorlar garibime gittiği bile oluyor.

kendin yapmışsın gibi olmasa da fena olmuyor ya, bence siz evdeyken alın önceleri, güvenince cuma günü alırsınız.

gerekten inanılmaz rahatlık oluyor, rahat rahat misafir çağırabiliyorum, çocuklar/eşle ilgilenmeye vakit kalıyor, hatta hep ertelediğim ufak tefek şeyleri bile o arada hallediveriyo insan.

hazır eşiniz ikna olmuşken vazgeçmeyin, bi yerden başlayın.

Anladım güzelmiş sizinki. Benim abla çok iyi ama tek sıkıntım yemek konusu yani misafir gibi yemek hazırlıyorum ve asla dışarıdan yemez ev yemeği ister. öğle yemeği kahvesi kahvaltısı derken ses çıkarmıyorum ama geneli merak ettim.
Bu bana abartı geliyor. Yemek verirsin evet ama misafir ağırlar gibi vermek biraz fazla. Dinlenmek için yardımcı geliyor sonucta. Ben ise giderken akşamdan yemeğim varsa dolapta yemek var derim yemek yoksa sucugundan yumurtasina peynirine herşey var çay yap ne istersen yap ye derim. hic bir şey yoksa 20 tl fazladan veririm istediğini sipariş versin diye.

Ben calisirken eve surekli gelen yardimci hanim vardi her seyin yerini ogretmistim kendi basina yapardi. Tuvaleti temizledigi sunger ve eldiven zaten tek kullanimlik olunca sorun kalmaz. Kurallara ve sizin soylediklerinize uyan birisiyse sorun yasanmiyor

gelen kadına da 3 ögün yemek işi nerden çıktı? kahvaltı sonrası yemek isteyenini hiç görmedim. kahvaltıyı da hep 11 gibi yapıyorlar zaten.

Ben niye yarım gün birini bulamıyorum en son yarım gün için birine söyledim cam silmem cam silersem şunu yapmam bunu yapmam diyor. 8 de gelip 12 kadar yapabileceğin kadar iş yapması gerekmiyormu
Aynen öyle olması gerekiyor... şunu yapmam bunu yapmam diyenede sen gelme diyorum. arkadaşımın var öyle yarım gün aldığı ütüyü bile yapıyor düzenli gelince çok iş kalmıyor zaten. benim evim uzak ona o yüzden onu alamıyorum.

Evin büyüklüğüne bağlı ama yarım gün gelen cam silmez genelde, ya da evin işini bitirir, 1 odanın camını Siler, her hafta 1 odanın camını Silerek gidebilir.

Ben temizliğe giden bir hanımın ağzından duymuştum, o tek bir eve devamlı geliyordu. Eskiden ayrı ayrı evlere tam gün gidiyormuş. Temizlik işi ağır iş, tabi ki kendini KEndi evindeki kadar yıpratmıyorsun, yoksa nasıl dayanılır diyordu. Biraz da o yüzden yapılan iş, insanın kendi yaptığı gibi olmuyor ama dürüst birini bulursan, o zaman güzel oluyor. Bana gelen hanım öyle çok şükür. Ben evde olmasam bile bıraktığı paranın fazlasını almaz, şu kadar saat çalıştım, tam gün olmadı deyip bırakır mesela.

Amannn çok takılmayın alın birini gitsin. Size yazık değil mi? Ben çocugum yok haftasonu da çalışmıyorum, ama 2-4 haftada bir alıyorum yardımcı, hiçte aklımı bulandırmıyorum, ne yapıyor ne ediyor die, ömür sizden giidyor, ve ömür ev işlerini bu kadar dert edecek kadar uzun değil.
Ne güzel yazmışsınız. Benim de çocuğum yok kedilerim var her hafta düzenli biri geliyor. Ben de ikinci haftadan kapıyı çektim çıktım temizlik varken. Ev malikane değil sonuçta herşeyin yeri az çok belli. Bazen benim de içime sinmeyen kısımlar oluyor temizlikte canım haftaya şu odayı şu şekilde siler misin diyorum. Yine de insan annesiyle bile farklı iş yapıyor yüzde yüz içe sinmez tabii ama temizlik diye ömrümü yiyecek değilim ben de.

Aynen öyle olması gerekiyor... şunu yapmam bunu yapmam diyenede sen gelme diyorum. arkadaşımın var öyle yarım gün aldığı ütüyü bile yapıyor düzenli gelince çok iş kalmıyor zaten. benim evim uzak ona o yüzden onu alamıyorum.

Arkadaşınız şanslıymış ben bulamadım

Bu bana abartı geliyor. Yemek verirsin evet ama misafir ağırlar gibi vermek biraz fazla. Dinlenmek için yardımcı geliyor sonucta. Ben ise giderken akşamdan yemeğim varsa dolapta yemek var derim yemek yoksa sucugundan yumurtasina peynirine herşey var çay yap ne istersen yap ye derim. hic bir şey yoksa 20 tl fazladan veririm istediğini sipariş versin diye.

Misafir ağırlar derken öğün sayısını kast ettim, yoksa çorba, sebze yemeği, börek vs veriyorum. Dışardan yemiyor.

Ben çalismiyorum ama yarim gün birini almak istiyorum 15te bir.o kadar para gözlerki yarim günü kabul edip gelen yok.onlarca kisiyle konuştum bulamadim.birde ilk geldiklerinde çok iyi yapanlar sürekliye binince savsaklamaya basliyo.birini bulmak benim icin imkansizlaşti:(

Sunuda soyleyim camasir suyu kullanmaya karsiydilar bunlar ondan sonra aldığım kadın her yere camasir suyu kullandi neredeyse. Boyle kendince kurallari olan gerizekalilar da var ben evimde harcadigim suya temizlik malzemesine acimiyorum onlar ise aciyor. Ustelik eldiven bile verdim kendilerine yani. Oda sonucta bir insan ama yarim gün anlaşmaya calisma odasini toz icinde birakip gitmek terbiyesizlik. Umarim bulursunuz birini tum.gun dip kose yapar haftada 1 hem sizin kurallariniza hem evin duzenine de alışmış olur.

Camasir suyu insanin sagligina ozelliklede solunum yollarina zararli. Kullanmamak istemelerini anlayabiliyorum.
Diger gelenlerin paraya daha cok ihtiyaclari oldugu icin veya camasir suyunun verdigi zarari bilmedikleri icin kullanmayi sorun etmiyo olabilirler.

Back
X