- 4 Ağustos 2017
- 283
- 5.667
- 58
- Konu Sahibi poliswomen
Temizlikçiyi nasıl buluyorsunuz? Nasıl temizlik işini teklif ediyorsunuz? Konuşmayı nasıl başlatıyorsunuz.. ben çekiniyorum bazen..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben her hafta alıyorum , önce ütü yapıyor , sonra temizlik , ev dublex , terası yıkıyor , 150 lira günlük veriyorum, en önemlisi ütü benim için...Merhaba hanimlar...haftanın altı günü çalışan ve 2cocugu olan bir bayanım.hafta sonu sadece bir gün evdeyim. O gün de temizlik mı yapayım, çocuklarla mı ilgileneyim,kendime mı zaman ayirayim, ailece birşeyler mı yapalım bilemiyorum.kac parçaya bölünüyorum anlatamam size. Yaşadığım gerginlik de cabası.haftalardir düzenli olarak temizlik için birilerini almak istiyorum.esimi de ikna ettim sonunda. Her ne kadar titiz olsam da, başkasının yaptığını beğenmesem de amaan diyorum olduğu kadar rahatıma bakayım biraz da..şimdi sorum bu şekilde temizlik için kadın alanlar kadını evde bırakıp çıkabiliyor musunuz? Mesela nereye hangi bezi,hangi fırçayi kullanacağını, eşyaların yerini vs.tam anlamıyla biliyor mu? Yani o düzeni nasıl sagladiniz? Kardeşim bir bayan almıştı lavabolar için fırça verecektim diyor kadin ben temizledim bitirdim demiş.neyle temizledim daha fırça verecektim dediğinde de elindeki toz beziyle lavabonun içini sildigini soylemis.resmen içimi dışımızda çıktı ya! Cuma günleri gelse dip köşe temizlese, her seferinde de bir büyük iş yapsa diyorum oh mis olur evim.hafta sonları da hem bana kalır hem de temiz geçer.ne diyor sunuz? Çalışan hanımlar sizler ne yapıyor sunuz?
Ben de yerler süpürülüp silinmiş toz alınmış olunca oh be diyorum. Yoksa kimse sizin gibi yapamaz mümkün değil. Toz bezi, cam bezi ayrımlarına değinilmiş mesela ön sayfalarda. Ben zaten her temizlik sonrası 90 derecede bazen çamaşır suyu ekleyip yıkıyorum. Yeterince temizlendiklerini düşündüğüm için bez olayına da takılmıyorum. Havlular yer bezi zaten o kadarını halleder.Her hafta gelen bir yardımcım var
Onun kendi düzeni var Ben ona uyuyorum kendi düzenine göre kullandığı bezler var kendim toz alırken başka bez kullanıyorum
Ben işin rahatlığındayım yoksa tabiki kendi istediğiniz gibi olmuyor bazı yerler es geçiliyor
Ama ütüm yapılmış çamaşır sepetim temizlenmiş ev toparlanmış olunca gerisini önemsemiyorum
Yok anladım 3 4 çeşit çıkarmanız için dedim bende. Ister istemez sizi yorar.
Temizlikçiyi nasıl buluyorsunuz? Nasıl temizlik işini teklif ediyorsunuz? Konuşmayı nasıl başlatıyorsunuz.. ben çekiniyorum bazen..
Haftada bir gelince her şeyin düzenini biliyor zaten .Hatta o kadar alışıyorsun ki yer silmek için bez lazım olsa bu kadın nereye koydu bunları diye aranıyorsun . Ben 15 yıldır bu şekildeyim .Yedek nevresimlerin , yer silme bezlerinin , tuvalet temzileyicinin herşeyin yerini Meryem ablam bilir .Ben dünyadan bir haberim bu konudaMerhaba hanimlar...haftanın altı günü çalışan ve 2cocugu olan bir bayanım.hafta sonu sadece bir gün evdeyim. O gün de temizlik mı yapayım, çocuklarla mı ilgileneyim,kendime mı zaman ayirayim, ailece birşeyler mı yapalım bilemiyorum.kac parçaya bölünüyorum anlatamam size. Yaşadığım gerginlik de cabası.haftalardir düzenli olarak temizlik için birilerini almak istiyorum.esimi de ikna ettim sonunda. Her ne kadar titiz olsam da, başkasının yaptığını beğenmesem de amaan diyorum olduğu kadar rahatıma bakayım biraz da..şimdi sorum bu şekilde temizlik için kadın alanlar kadını evde bırakıp çıkabiliyor musunuz? Mesela nereye hangi bezi,hangi fırçayi kullanacağını, eşyaların yerini vs.tam anlamıyla biliyor mu? Yani o düzeni nasıl sagladiniz? Kardeşim bir bayan almıştı lavabolar için fırça verecektim diyor kadin ben temizledim bitirdim demiş.neyle temizledim daha fırça verecektim dediğinde de elindeki toz beziyle lavabonun içini sildigini soylemis.resmen içimi dışımızda çıktı ya! Cuma günleri gelse dip köşe temizlese, her seferinde de bir büyük iş yapsa diyorum oh mis olur evim.hafta sonları da hem bana kalır hem de temiz geçer.ne diyor sunuz? Çalışan hanımlar sizler ne yapıyor sunuz?
130 tl günlüğü.Hafta da iki kere gelince ne kadar ödeme yapıyorsunuz ?
Ben hala temizlik şirketlerinden buluyorumTemizlikçiyi nasıl buluyorsunuz? Nasıl temizlik işini teklif ediyorsunuz? Konuşmayı nasıl başlatıyorsunuz.. ben çekiniyorum bazen..
Ben arkadaslara soruyordum. Bu defakini sirketten buldum. Temizlik sirketini aradim. Once isine baktim. Begenince her hafta almaya basladim.Temizlikçiyi nasıl buluyorsunuz? Nasıl temizlik işini teklif ediyorsunuz? Konuşmayı nasıl başlatıyorsunuz.. ben çekiniyorum bazen..
Ben çalışmıyorum. Haftadanın 5 günü yarım gün yardımcı alıyorum. Şuandaki çalışan 10 senede 8. Ben iş öğretmekten hoşlanmıyorum. Hatta şurayı sil diye söylerken bile şekilden şekile giriyorum. Bu da benim yanlışım biliyorum ama kendimi değiştiremiyorum. O yüzden istiyorumki onlar beni anlasın,güzel bir düzen tuttursunlar. Onlar benim düzenime ayak uydurmazlar ben onlara uyarım geneldemutfak işlerini fazla yaptırmam . Cam,kapı silmek yok. Çamaşır yıkama,ütü,odaların tıplanması,yatak toplanması,çarşaf değişimi ve her gün 3 katın silinip süpürülmesi,bir de gönülleri şsterse arada dolaplarımın içinin toplanması. Buradaki çalışanlar çok nazlı. Uyarırsan hemen surat düşüyor. Suratta çekmek istemediğim için fazla muhatap olmuyorum. Kaderime razı geliyorum. Kendi anahtarı var. Kapıyı açıp giriyor. İşi bitince de gidiyor.kadın çalıştırmak için de akıllı kadın olmak lazım. Ne yazıkki ben o gruptan değilim. Umarım siz başarabilirsiniz.
Kesinlikle haklısıniz aynı düşüncedeyim hala arıyorum maalesef bulamadım.isten de çok firsaf bulamadım bu aralarmerhaba, bence kesinlikle temizliğe destek alin. neden calisiyorsunuz rahat yasamak icin, en kotu temizlikci bile benden iyi temizler mantigindayim. Inanin cok rahat edersiniz, ben birini beğenmezsem baskasını bulurum. sonuçta omurluk anlaşma yok ya. Sadece tavsiyem fazla samimiyet kurmayın bazıları o zaman önemsemiyor. Bazen ailemden biri gelir bazen anahtarı alir gideriz.evde degerli birşey bırakmayın yeter. ilk aldiginizda siz veya bir yakininiz evde olsun .temizleme tekniğine vs bakin. sonra siz dışarda cocuklarinizla ilgilenin ,gezin. o arada eviniz mis gibi olsun.. beğenmezseniz değiştirirsiniz, dert degil yani. Ben calisip da hafta sonu cam kapı silenleri anlamıyorum (Maddi sebepler hariç) 3 günlük dünya. Cocuklariniza verdiginiz zaman temizlikten cok daha onemli..
Neden şaşırdınız anlamadım? Sadece çalışanlar mı yardımcı alabiliyor evine?Calismiyorsunuz ve her gün yardımcı geliyor..... şaşırdım...
İşte tam olarak istediğim bu...sabah cikicam akşam geldiğimde her yer tertemiz mis gibi.....Sabah ise giderken yardımcı geliyordu evi temizleyip ben gelmeden çıkıyordu. Yani evde yalnız bırakıyordum. Dum diyorum çünkü ameliyat oldu işten ayrıldı 2 hafta önce. Heryerin kovası bezi şu diye söyledim başta devamlı aynı kadın geldiği için hatırlatma yapmıyordum. Ben evde olduğumda yaptığı temizliği gördüğümde istemsiz sürekli uyarıyordum çünkü suyu 2 değiştiriyorsa ben varken 4 değiştiriyor. Yani işten geldiğim de ev pırıl pırıl ama arka planı nasıl işler orası onların vicdanına kalıyor. Ben her ne kadar pırıl pırıl eve gelsemde geldikten sonra wc tuvalet lavabo mutfak lavabosu gibi önemli yerleri üzerinden geciyordum
Cnm dediğim gibi pırıl pırıl buluyorum ama evdeyken yaptığı temizliği gördüğümde devamlı uyarıp arkasından gectigim oluyordu. Göz görmeyince gönülde katlanıyor lafı tam buna uygun :)İşte tam olarak istediğim bu...sabah cikicam akşam geldiğimde her yer tertemiz mis gibi.....
Çocuklar küçük olduğu için yap yap aynı hemen dagiliyor haliyle eşim de bu yüzden pek sıcak bakmıyordu yine aynı olacak diye.ama en azından dip köşe temiz olduğunu bilicem dağınıklık ayrı pis olması ayrı şey sonuçta.bir de merak ettiğim bir şey var , kadin gelecek diye her daim derli toplu bırakmak zorunda mıyız? Sonuçta cicuklu ev dağınık oluyor.oyuncaklari, kitapları çantası derken dagiliyorevin büyüklüğüne bağlı gerçi ama; yarım günde dip köşe silip toz alıp banyo wc temizlenir neden bitmesin ya, kalan günde de bir iki odanın camını silse zaten ayda bir camlar silinmiş oluyor.
genelde burayı neyle sileyim diye soruyolar, ilk seferde söylersiniz, hatta suyu değiştireyim mi diye soruyorlar garibime gittiği bile oluyor.
kendin yapmışsın gibi olmasa da fena olmuyor ya, bence siz evdeyken alın önceleri, güvenince cuma günü alırsınız.
gerekten inanılmaz rahatlık oluyor, rahat rahat misafir çağırabiliyorum, çocuklar/eşle ilgilenmeye vakit kalıyor, hatta hep ertelediğim ufak tefek şeyleri bile o arada hallediveriyo insan.
hazır eşiniz ikna olmuşken vazgeçmeyin, bi yerden başlayın.
Neden şaşırdınız anlamadım? Sadece çalışanlar mı yardımcı alabiliyor evine?
Yani çalışanlar yetistiremedigi için alıyor, ev hanımları rahat etmek için. Ama hergun gelmesi de ilginç geldi vallaNeden şaşırdınız anlamadım? Sadece çalışanlar mı yardımcı alabiliyor evine?